Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam nową mamuśk Magde 🙂
Gosiaczku,ciesze sie,ze ta glukoza nie przysporzyla Ci cierpienia,ja tez wypilam bez problemu ale jak siedzialam godzinke to mialam wrażenie,ze głupiego Jasia dostalam.
Nie wiem jak odnieśc sie do Twojego wyniku,bo TY kochana chyba mialaś glukoze 75 gr,aja 50 gr i wyniki mialam praktycznie takie jak TY czyli 86 i po godzince 156 nie mialam po dwoch godzinach robione.Myśle,jednak,ze jak po dwoch godzinkach spadlo do 105 to jest ok.Normalnie norma to do 110
Moje normy teraz to na czczo do 90 i po posilku do 130.Nie martwilabym sie,bo jednak mialaś robione inne badanie ,a 105 jest wporząsiu.Leci do gina,on Ci dokladnie powie 🙂 🙂
Julitko...
wskakuj kochana do wlody ,a brzusoi chowaj przed sloneczkiem,tak sie troszke opalam,a brzucjolek chowam aby sie nie nagrzewal 🙂

• Mamusia
Bylam dzis u cukrowek
lekarka bardzo zadowolona z wynikow,powiedziala,ze moge wiecej jeśc czyli dodawać sobie inne żarelko i dobijac do 130,to bede przybierala na wadze.Od 15 czerwcza nie przybralam na wzdze nic ale nie chudlam,wiec mały podbieral mi pokarm hihi w calości 🙂
Jak tak dalej pojdzie to wizyty w sierpniu hurrraaaa nie będzie hihi 😁

• Mamusia
szczerze,to codziennie czuje oslabienie i przysypiam na jakieś 40 minutek
Ale Gosiu jakie kupilam dziś ciuszki do Malegooo wow jakie kochane.Ja cala glupia juz jestem.
Moja sąsiadka urodzila trzeciego synka kurde 4,5 kg ja pierdziele,mowi ze fajniutki ale w nocy czasami daje poaplić 🙂

• Mamusia
jula napisał(a):
Hej kochane ponownie 😉 ja juz po kolacyjce tez 🙂 hihi posiedzialam troszke w cieniu ale smali dalej to powietrze takie suche.. no i znow brzuszek twardnieje nie dobrze aj nie dobrze...

a ja przez ten upał zupełnie nie mam apetytu 🤢 Julitko może nospa ci pomoże próbowałaś?

• Mamusia
Gosia na kolacje hihi rzodkiewki jak cukrowka 😁 a ja mam chlebek żytni z wtarożkiem,szyneczką i chrupkie pieczywko,potem zjem surowke : salata,rzodkiewka i papryka czerwona,Na koniec jeogurcik i potem jeszcze soczek,zrobie sobie drugi kubeczek 🙂

• Mamusia
biore ta nospe i dupa ze tak powiem przejdzie na chwile i zaraz znow... ale nie martwie sie narazie bo nie boli wiec chyba jest dobrze.. pije za to jak szalona heh i nozki straszne puchna tez wam stopy puchna bo u mnie to masakra jest pod koniec dnia 🤨

• Mamusia
mniam jaką Ty masz pyszną kolację chyba zgapie od Ciebie ale później bo teraz nie jestem coś głodna 😁 oj Jula to nie dobrze że nospa nie pomaga a nogi mi nie puchna ale są strasznie ciężkie ostatnio nawet do snu podkładam sobie pod stopy poduszke i pomaga przynosi ulge 😜

• Mamusia
moze powinnaś wiecej odpoczywac,poleże ć troszke,mnie tez czasami twardznieje,jak juz widze ,ze od dolu jest twardy to biore nospe i leże troche>Nogi mi na szczeście nie puchną,już mi dośc sie przyplątało ale z chodzeniem klapa.czasami latam jak perszing ,a potem ledwie zyje.Wchodzić po schodach,to jak babka pod osiemdziesiątke 🙂 hehehe

• Mamusia
tez jak wleke sie po schodach to ciezko jak slon hihi jak moj wroci z pracy to z nim pogadam i chyba wybiore si ewczesniej do lekarza skoro mowicie ze to nie dobrze cieszy mnie tylko fakt ze on nie boli a teraz uciekam bo mnie siostra mojego namowila na ogladnie baji to walne sie i jej potowazysze 🙂 buziaczki kochane 🙂

• Mamusia
Witam 🙂 U nas taka straszna pogoda byla przez ostatnie kilka dni, 35-37 stopni w cieniu,zero wiatru, nie było czym oddychać.. Aż dzisiaj o 12 nagle znikąd zerwała sie straszna burza i ulewa, co prawda trwalo to nie wiecej niż godzinke, a potem znowu slonce wyszlo, ale przynajmniej ochlodzilo sie troche i teraz jest 27 stopni i troche wiaterku 😉 ale jak sie przeszłam kawalek po 18 to też słabo mi sie zrobiło..