Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Olga ja tez chcialabym miec drugie ale jeszcze troche poczekam najpierw z tym kregoslupem musi mi sie wszystko ustabilizowac.
Marzi zdrowia dla meza gratulacje dla Szymonka 🙂
Gosiu opowiedz choc troszke jak bylo na chrzcinach. Fakt dobrze miec juz to za soba 😉
a ja wkleje zdjecie z serii glupawych min naszych pociech zdjecie pt "a co to jest kokardka"
[URL=http://img94.imageshack.us/i/obraz680.jpg/][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/6725/obraz680.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Gosiu Vanesska piękna i nie tylko Ona bo Mamusia też urocza 🙂
Leniuszko minka Aleksa super!
My się za to pochwalimy ze jeszcze chwiejnie ale siedzimy 🙂
[URL=http://img809.imageshack.us/i/2zmienrozmiary.jpg/][IMG]http://img809.imageshack.us/img809/7019/2zmienrozmiary.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

I jeszcze zdjęcia jak koleżanka gila Marysie po nóżce 🙂
[URL=http://img812.imageshack.us/i/1zmienrozmiary.jpg/][IMG]http://img812.imageshack.us/img812/3927/1zmienrozmiary.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
O! Dziewczyny już myślicie o młodszym rodzeństwie?... 😁 😉

Leniuchu hi, hi, słodki "zezolek"! 😜
Co do tego leżaczka jestem w szoku - mam taki sam i jak akurat jakiś czas temu pozwoliłam Witkowi w nim tak siadać (bez blokady). A on tak go pewnego razu rozbujał, że w ostatniej chwili go złapałyśmy (ja i siostra mojego M) bo by na twarz poleciał... 😞 Tak mnie to przeraziło, że póki co mu stawiam tą blokadę, bo wiem, że z nią może się wyrywać, wiercić i odbijać, ale raczej się nie wywróci. 😞

Akigo ładnie już Marysia siada. 🙂 Pomalutku i będzie coraz pewniej. 🙂

• Mamusia
Sathi u nas Olek pewnego razu zobaczyl gdzies w oddali na ziemi butelke ja patrze a on mi zwisa zgiet w pol masakra!. ale jak robie ta blokade to jeczy i sie strasznie wkurza ze nie moze sie podniesc, zreszta on juz nie za bardzo lubi siedziec w tym lezaczku. Jak tylko widzi ze go zapinam to juz grymasi.

• Mamusia
No Witek też pomimo blokady, zapięcia, podnosi się do siadania. 🤨 Hm, wtedy pewnie też coś może zobaczył tak jak Olek. Tyle, że za tym jego przechyleniem to cały fotelik się właśnie przechylił... 😞 Teraz przynajmniej wiem, że nie bez kozery piszą, by nie pozostawiać w nich dzieci bez nadzoru. 🤨 Chociaż tyle, że Witek lubi w nim jeszcze przebywać.

• Mamusia
Słuchajcie mamy pierwszego ząbka 🙂 Normalnie jestem dumna jak paw.Marysia była trochę marudna i w nocy popłakiwała.Ale cała noce przesypiałyśmy tak od 22.Bo Ona śpi od 19 ale czasem popłakiwała w nocy. Byłam z nią na huśtawce ona się do mnie uśmiecha a tu coś przezroczystego na dziąsełku. fakt że dziś jak wyszłam z domu to normalnie siedziała w wózku nie płakała. Bo często nie chciała siedzieć w wózku płakała a dziś cisza. No to mamy gagatka 🙂

• Mamusia
OKLASK dla ślicznej MARYSI za pierwszego ząbka 🙃

SZYMON tak szybko raczkuje! otwiera szuflady, zrzuca płyty, ciągnie kable, ksiazki, gazety- wszystko co w jego zasięgu zrzuca i gryzie. Musze juz go bardzo pilnować, bo przemieszcza sie w niezłym tempie, czasem sie przewraca.
Chyba zaczął sie najgorszy okres... 🤪

ale zębów brak...

• Mamusia
Heyka dziewczyny. Jestem znajomą OLGI z Waszego forum. Prosiła mnie by Wam przekazać, że jest ze swoim Olkiem w szpitalu, bo nie chce im jeść. Będzie tam na pewno około tygodnia. Mały miał robiony posiew moczu i po jutrze będzie miał gastroskopie. Miejmy nadzieję, że znajdą przyczynę tego niejadka i mu jakoś pomogą. Trzymamy kciuki za Olka i jego Mamusię.

• Mamusia
Sabcia napisał(a):
Heyka dziewczyny. Jestem znajomą OLGI z Waszego forum. Prosiła mnie by Wam przekazać, że jest ze swoim Olkiem w szpitalu, bo nie chce im jeść. Będzie tam na pewno około tygodnia. Mały miał robiony posiew moczu i po jutrze będzie miał gastroskopie. Miejmy nadzieję, że znajdą przyczynę tego niejadka i mu jakoś pomogą. Trzymamy kciuki za Olka i jego Mamusię.

Niedobrze... 😞 Trzymamy kciuki za małego Olka! 😘 Dzieki Sabcia za powiadomienie.

• Mamusia
Sathi napisał(a):
Sabcia napisał(a):

Niedobrze... 😞 Trzymamy kciuki za małego Olka! 😘 Dzieki Sabcia za powiadomienie.

Nie ma za co. Mam nadzieję, że Olga szybko do Was wróci 🙂

• Mamusia
o kurcze, trzymam kciuki za Olka, na pewno będzie dobrze i zdiagnozują co jest przyczyną braku apetytu.
PAULINKO- nie pozostaje mi nic innego jak życzyć udanej i szalonej zabawy 😘 a siłę na pewno znajdziecie jak tylko znajdziecie sie na miejscu i poczujecie ten klimat 🙃

• Mamusia
Hej kobitki!!
A my w PL 😁 Dolecialysmy i nie bylo tak strasznie jak sie balam- Mia grzeczna i kochana spala 30min a pozniej zaczepiala wspolpasazerow smiejac sie i debatujac 😁

Trzymam kciuki za Olge i Olka aby wszystko bylo dobrze i maly niejadek zaczal jesc i przybierac na wadze!!

Shati - udanego koncertu!!!

Iwonko - na n-k napisz mi prosze swoj nr telefonu to zadzwonie i sie umowimy bo juz jestem u rodzicow! Mega gratulacje dla Mani - szczerbolka 😉 -od Mii nadal bezzebniaka 😉

My tez planujemy rodzenstwo - tak na wrzesien, pazdziernik zaczniemy sie starac 😁

Tymczasem zaraz po powrocie z PL cycus idzie w odstawke - Mia nie bedzie szczesliwa 😞 Chcialam karmic do 6 miesiecy a tu juz sie prawie 7,5 zrobilo i niunia juz wie gdzie sie przytulic nawet jak jestem ubrana to cyca szuka cwana bestia 😉 Mala cycolina 😜 moj maly pulpecik upasiony na cycuchu mamy 😉

• Mamusia
Oj oby wszystko sie dobrze ulozylo z Olkiem!
Beatko ten Szymon to niezly rozrabiaka jak juz tak szaleje to co bedzie jak zaczie chodzic 😁
Sandra no to faktycznie grzeczna Mia ja to bym pewnie miala wiekszego stracha jakbym miala z moich maruda leciec... zreszta sama mialabym stracha bo nigdy nie lecialam samolotem 🤢
A co do cycolka to trzymam kciuki za odstawianie oby poszlo gladko (a mi i tak szkoda... wlasnie tego wtulania sie)
Gosiu a jak tam pieso sie spisuje?
No i u nas kolejny zabek. Prawie jak na zawolanie bo wdzoraj mowie Olek u listopadowych dzieciaczkow zabki wychodza jak grzyby po deszczu a u nas stanelo na dwoch kiedy nastepne? I prosze mowisz i masz 😁 jeszcze nie wiem jak z drugiej strony bo nie chce mi pokazac tego jezora wywala i zakrywa dziasla.

• Mamusia
mam 20 stron do nadrobienia 🙂 .... wczoraj wróciliśmy ze szpitala. kubuś miał zapalenie płuc i duszności, teraz ma w domu inchalacje z pulmicortu przez 6 tyg. potem zobaczymy czy mu odstawia. jak ogarne ten nielad po mojej nieobecnosci to poczytam co tam sie u was dzialo 🙂 miłego dnia

• Mamusia
Nam wypada podziekowac za pogode ktora u was zamowilam 😉 Jest pieknie 😁
Bylam z mala na kontroli u lekarki 🙂 powiedziala cyt:"Jest zdrowa jak koń" hehehe
Wiec sie ciesze 🙂
Zwazona nasza klucha - waży 8200g - gubciu-pupciu z niej 🙂
Najwazniejsze ze jest zdrowa, nawet latwo sie zaklimatyzowala w nowym otoczeczeniu... Nadal przesypia ladnei noce i jest radosna przez co jej mamusia - ja - tez 😜
Jeszcze czaka nas podroz do teściowki okolo 300km - tego sie boje ale od biedy zrobimy nocleg w polowie drogi...