Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
DZień dobry 🙂 oj a ja dziś pierwsza na forum 🙂 reszta mamuś pewnie jeszcze śpi 🙂a wyśijcie się na zapas bo za niedługo bedziemy noce zarywac choc życze wszytskim mamusiom bardzo grzecznych dzieci żeby spały większość nocy 🙂 sobie tez tego życze heh:P

Leniuszku fajna masz sąsiadkę-pewnie jakas miła starsza pani z niej co?? ach śiweże ptysie to sama bym zjadła:P ale mam 2 lewe ręce do pieczenia ☺️ jak piekę to zazwyczaj jest to kopiec kreta albo sernik-tzw. ciasta na szybko z pudełka az wstyd się przyznac ☺️

A co do moich 2 macic to narazie wszystko dobrze-dzidzia rośnie, wiec naarzie mu nie przeszkadza 2 macica, narazie nie wiadomo jescze jak bede rodzić, bo jeśłi się obróci główką w dół to czeka mnie poród siłmi natury a jeśli sie nie obróci to czeka mnie cc, w poniedziałek byłam na USG i niesttey się jeszcze nie obróciła jak należy, ma jescze czas ale miejsca coraz mniej więc zobaczymy lekarz mówi że dzieci są sprytne i może się jej uda, zobaczymy, trochę się boję porodu bo wiem ż epewnie łatwo mi nie będzie rodzic naturalnie, lekarz jescze nie zbadał czy mam jedną czy 2 szyjki macicy 😲 a chyba to ważna informacja, ale nie wiem no i ta przegroda w pochwie muszą ja w trakcie porodu naturalnego przeciąć-powiem wam że mam stracha bo nie wiem na co mam się przygotować 🤢

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
haniu dobrze będzie. jeśli muszą coś przeciąć to chyba nie na żywca, albo przy skórczu jak nacinają krocze, wtedy boleć nie będzie. spokojna głowa 🙂

a ja mam dzisiaj ciężki dzień. tak się zdenerwowałam na szwagra 😞 .. poszłam do siostry po przedszkolu bo ma na drugą do pracy. czasem tak właśnie wpadam na kawkę z rana posiedziałam chwilkę z mamą i szwagier wyszedł z pokoju zamknął nam drzwi (są na przeciwko ich pokoju który był co zrozumiałe zamknięty) więc sobie pomyślałam fajnie - przeszkadzam i się za głośno zachowuje bo jego księżniczka jeszcze śpi. mwię do mamy ide jak mnie nie chcą (w żarcie oczywiście). ale i tak mi się przykro zrobiło. napisałam potem do siostry że byłam u niej ale gdy jej mąż dał mi do zrozumienia że przeszkadzam to sobie poszłam. ta mi za godzinę ospisuje że ja to oczywiście wszystko na opak rozumię że jak mnie by brzuch bolał całą noc bym nie spała to pewnie bym wstała, ale ona nie jest taka twarda i idzie spać dalej.
ok przyszłam nie w porę, tylko szkoda że mój 31 - letni szwagier, pan magister nie odzywa się do osób tylko po technikum i nie raczył zwyczajnie mi powiedzieć :" kaśka (już nie mówie by powiedział do mnie kasia, bo by go ubodło jeszcze), agnieszka nie spała całą noc. wtedy bym wszystko zrozumiała i nie chciałabym jej przeszkadzać. co ja wróżka jestem !!!! wiem że ostatnio mam humory i wrażliwa jestemm na czyjeś zachowaniem ale jak można dobrze zrozumieć coś czego się nie wie ?? chyba wystarczy powiedzieć ... 😞 a zły dzień mam dzisiaj i tyle 😞 i ryczeć mi się chce ..... ide sobie brzydule pooglądać bo nagrałam sobie rano powtórkę.

😞 .... przejdzie mi potem.

• Mamusia
dżem dobry 😉
mnie dzis rano syn obudzil kopniakami i nie dal juz zasnac...
do kitu z taka samotna noca wogule sie nie wyspalam, budzilam sie co kilka godzin bo bylo mi nie wygodnie... chyba jakos tak pusto bylo... 🤢
Maiha ja ma teraz samych mlodych sasiadow:P jakos tak z nimi sie odiwedzamy ja jej ostatnio przynioslam napoleonke i racuchy wiec ona postanowila sie odwdzieczyc, no mowie Wam polewa czekoladowa byla jeszcze ciepla 🤪 tylko strasznie slodkie 🤔
Kasiu nie przejmuj sie swoim szwagrem zreszta ja bym nie wyszla siedzialabym dalej z mama choc pewnie tez czulabym sie urazona zachowaniem szwagra bo tez biore wiele rzeczy do siebie. Tak wiec glowa do gory! 🙂 U mnie zaczyna sie ladny dzien choc goracy... wcinam sniadanko, pije kawke i chyba wezme sie za prasowanie.

• Mamusia
Dzień dobry dziewczyny! 🙂
Miałam wczoraj jeszcze zajrzeć, ale padłam... I tak jakoś niedawno wstałam. 😎

Maiha widać będziesz musiała zaufać lekarzom - że wiedzą co robią. Ale chyba dobrą masz opiekę co?

Kasiu znów Ci ludzie dokuczyli, choć dziś najbliżsi, a to inaczej się odbiera... 😞 Ale zdystansuj się! Czy oni też nie wiedzą, że jesteś w ciąży, a skoro Twoja siostra wie, jak jesteś wrażliwą osobą, to tym bardziej powinna uważać. Może i oni mają dziś zły dzień, ale niepotrzebnie też psują Tobie. I niech nie spodziewają się, że będziesz czytać im w myślach czy zgadywać co się stało! Przecież po to ludzie stworzyli język, by się komunikować, a że nie wszyscy potrafią - trudno.

Leniuchu to masz fajnych sąsiadów! Pozazdrościć. 🙂

U mnie ciasto w pokoju - wypiek mojej mamy, robiła wczoraj wieczór by było na dziś, dla gości... Moje ulubione ciasto - Sernik wiedeński - nie wytrzymałam i ukroiłam sobie kawałeczek do kawki. 🙂 A wyszedł idealnie, bo mama za późno się spostrzegła, że nie ma rodzynek, hi, hi (a ja ich nie cierpię) i zamiast nich dodała drobno posiekanych orzechów. :P A właśnie wczoraj się śmiałam, żeby nie dodawała rodzynek, to wyjdzie taki mój wymarzony, idealny sernik (jak byłam dzieckiem, to zawsze chciałam by taki bez nich upiekła). :laugh:

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂 Kasiu dobrze Asia mówi nie przejmuj się , ja tak samo bym siedziała, bo w sumie mame odwiedziłaś, a nim było sobie głowy nie zawracać, przykra rzecz, ale tak czasem bywa że i rodzina zdenerwuje 🙃 . Ja mam młodszego brata o 11 tak się składa że przechodzi okres dojrzewania ( fakt to brat a nie szwagier) ale też jak rodziców odwiedze to czasem zachowuje się jak gbur dosłownie pyskuje czasem potraktuje cie jak dosłownie g... ale ja się z nim nie patyczkuje , za to że tyle wakacji pzresiedziałam z nim bo nie miał z kim być a ja siedziałam przez to w domu, to też przykre że się tak odwdzięcza ale ja sobie nie pozwole .
Ps tak apropo , ciesze się strasznie bo moja szwagierka ( męża siostra) urodziła wczoraj synka 😁 data to 09.09.2009 o 21.30 :laugh: Jestem szczęśliwa :P Chociaż moja niunia od wczoraj coś bardzo mało aktywna, ale jak powiedziałam jej że się jej braciszek urodził to aż mnie kopnęła 🙂 w tym roku bardzo dużo rówieśników będzie miała, bo siostrzyczka braciszek , sąsiad, 2 kolegów ,koleżanka a nawet ciocie będzie miała z tego samego rocznika i z tego samego osiedla może kiedyś w klasie się spotkają 😁 i pewnie kogoś nie wymieniłam ale pogubiłam sie troszke hehe

• Mamusia
witam 🙂

Kasiu nie denerwuj sie na szwagra... 🙂 masz racje, że powinien normalnie powiedzieć jaka jest sytuacja ale z drugiej strony pomyśl, że miał może gorszy dzień.. każdemu sie zdarza, więc sie nie denerwuj 😆

Asiu super masz sąsiadów 🙂 mi moja sąsiadka nwet dzień dobry nie odpowiada i ciągle obrażona chodzi... 🤨
teraz bede miałą konkretny remont, więc chyba nas znienawidzi hehe 🤪

a ja musze sie pochwalić- w końcu odebrałam prawko wiec pojutrze pierwsza moja daleka podroz do Łodzi 60km 🙃

ide sprzatac , miłęgo dzionka 😘

• Mamusia
patrycjo moje dzieci też nielubią rodzynek ale ja je uwielbiam 🙂 ... choć ostatnio kupowane były jakieś niedobre. 🙂 ...

ech ja ostatnio na prawdę jestem strasznie wrażliwa na to co się dzieje. pal sześć ze szwagrem, gorzej z siostrą. bo przez niego coraz częściej dochodzi do nieporozumień, bo na tym awf chyba mówić mu zakazali 😞 .... on w ogóle rzadko się do kogo odZywa. siedzi jakby musiał w naszym towarzystwie. jak się go o coś zapytasz by jakoś nawiązać do rozmowy to zdawkowo odpowie i dalej milczy. on się uważa za kogoś kto pozjadał wszystkie rozumy. ale pa sześć z nim, nie będę się pzrze niego smucić.

ciast wam dziewczyny zazdroszczę 🙂

a ja na poprawę humoru spodnie sobie zwęrzyłam 😁 denerwowało mnie że są tropchę workowate a teraz wyglądają dużo lepiej. ciążowe bo ciążowe ale czemu mają zakrywać moją figurę :P ... chciałam się poczuć choć ciut lepiej w swoim ciele 🙂

• Mamusia
Moniczko, rzeczywiście data wyszła super! 🙂 A przypomniałaś mi, że jak wczoraj byłam u fryzjera, to też się właśnie dowiedziałam, że tamtejszemu fryzjerowi właśnie urodził się synek.I to też właśnie: 09.09.2009. :P Mój starszy brat ma podobną, w sensie, że równie łatwą do zapamiętania datę urodzin: 03.03.1983

Hm... Ale mój Witek to poza synkiem mojej kuzynki nie będzie miał tak nikogo bliżej, w swoim wieku... Ani więcej osób w rodzinie się nie "odzieci" w tym czasie, ani żadni znajomi... 🤨

• Mamusia
moniczka ja nie chce wchodzić z nim w kontroqwersje bo czasem się z nim tak kłuciłam że ataku dostawałam i oddychać nie mogłam. wole go unikać i jakicholwiek kompromisów ze względu na siostrę, a on ma chyba codziennie jak mnie widzi złe dni. niby cichy, spokojny, ... ale ..... nie tylko ja mam do niego złe odczucia. młodsza siostra też i nawet kuzyn co u nas wielokrotnie nocował. nie da się go lubić. uważa się za pana magistra najmądrzejszego. i powiedział nawet że "magister zawsze może machać łopatą, ale ten co nią macha nie stanie się magistrem ".....

• Mamusia
Witam mamusie 🙂

U mnie zarwana noc dzisiaj,zasnęłam po 5 rano 😞 już w pewnym momencie mi się płakać chciało,bo tutaj niby zmęczona,a zasnąć nie mogłam,a to ręka bolała,a to noga 😞 i tak zebrać wszystko naraz to ze 3 godzinki może spałam 😞
A jeszcze tyle załatwiania dzisiaj,jedziemy o mieszkanie złożyć,i od razu za szafą 😞 nie mam już siły i ochoty na nic.Jedno dobre to wysłali mi łóżeczko dzisiaj i podali nawet numer przesyłki 🙂 teraz tylko czekać.

Haniu wierzę że będzie wszystko dobrze,ważne żeby Maleństwo wyszło zdrowe,a już jak wyjdzie to nieważne 🤪 i ważne żebyś Ty się dobrze czuła 🙂

Kasiu staraj się nie reagować na takie zachowanie,niepotrzebnie się denerwujesz i przede wszystkim Kubusia narażasz na nerwy 😲 ja zawsze mówię "sisiam na to sisiem prostym " hehe

Asiu jak byłam 3 tyg na urlopie a mój N został w domu,to nawet nie potrafię tego określić jak się czułam,byłam z rodziną,ale czegoś mi brakowało,taką pustkę czułam,heh tak to jest jak jesteśmy razem to się by chciało trochę odpocząć a jak osobno to jedno za drugim tęskni 😉 nie dogodzi się

Paulinko wystarczy cierpliwe poczekać,zobacz ile się na czekałaś,ale dostałaś swój wymarzony sernik 🤪 żyć nie umierać 😉

Moniczko super data 🙂 mój brat jest też z 09.09 no nie tego roku,ale jest 🙃 moja Malutka nie będzie miała rówieśników 😞 trochę moich znajomych urodziło w tym roku,ale wszystkie dzieciaczki są w Polsce 😞

Beatko gratulacje i uważaj na Was 🙂

• Mamusia
Haniu to jeszcze nie jest wiadomo w jaki sposób przyjdzie Nadia na świat??

Gosiu to pewnie zmęczona musisz być, skoro cała noc zarwana... ehh teraz nas coś boli i spac nie możemy, a już niedługo nie bedziemy mogły spac z powodu małego głodomorka, który bedzie wył po nocach heheh

dzieki dziewczynki 😘 ale troche sie boje pierwszy raz tak daleko jechać hehehe

• Mamusia
Tak mi trochę ciężko,ale co tam po obiadku się kimnę trochę,to może będzie lepiej,zaraz się rozpędzę do centrum to nie będę myśleć o zmęczeniu.Obiadek mam na dzisiaj,także nie jest zle.

Beatko wcale się nie dziwię że się boisz,ale pamiętaj że strach ma wielkie oczy 🤪 spokojnie a wszystko będzie dobrze,a Ty jeszcze będziesz zadowolona po takiej wycieczce :P

• Mamusia
Wczoraj wieczorkiem tak siedziałam sobie i czytałam o wszystkim,i znalazłam artykuł o mężczyznie w nowej roli,mój N czytał ze mną i stwierdził że to nawet fajny artykuł,aż się zdziwiłam.

http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Ojciec-mezczyzna-w-nowej-roli.html

Całe szczęście że ma już urlop załatwiony 🙃

• Mamusia
Gosiu, hi, hi, dokładnie, dziś się śmieję, że marzenia się spełniają. 😉 Może Twoje też wkrótce się spełni i czeka Cię noc pełna długiego, nieprzerwanego snu? A na razie bziak na pociechę. 😘 Może postaraj się popołudniem zdrzemnąć jeśli tylko znajdziesz chwilkę czasu.

Beatko nie bój się - poprostu jedź ostrożnie, nie za szybko, trzymaj się przepisów, ale też bacznie obserwuj innych - bo czasem co z tego, że Ty się trzymasz ich, a inni nie... Ach, i jakbyś czuła się zbyt mocno rozkojarzona to zrób cobie chwilkę postoju dla własnego dobra. Ja czasem zaóważam po sobie, że odkąd jestem w ciąży, zdarza mi się, że myślami "wypadam" z drogi, wtedy po prostu najlepiej na chwilkę się zatrzymać.

Marzi mój też nic konkretnego nie powiedział. Jednak domyślam się, że to usg, które mam na koniec września będzie prawdopodobnie ostatnim. Potem jeżeli to ewentualnie w szpitalu, tuż przed porodem. Mój lekarz ma do tego dość tradycyjne podejście: tzn. kiedy nie ma konieczności, to w całej ciąży zaleca zrobić 3 usg.

Jejku, jak ja się dzisiaj strasznie guzdrzę. 🤢 Nie mogę nabrać rozpędu (pewnie mnie to ciacho obciążyło, he, he). A tyle mam do załatwienia. I dostałam namiary na jakiś sklep dziecięcy, więc chcę sobie jeszcze podjechać i pokukać jaki mają asortyment. 😉

• Mamusia
Marzi idziesz do lekarza to on na pewno Ci powie, a skoro dziewczyny mowia ze 32-34 tc to kurcze ja juz mialam ostatnie 😞 i teraz tylko bede mogla zobaczys synka jak juz pojawi sie na swiecie.

Kasiu moja babcia zawsze mowila takie przyslowie "kto sie chu... urodzil to kanarkiem nie umrze" i to jak dla mnie idealnie pasuje do Twojego szwagra i jeszcze moge dodac ze zadne magistry mu w tym nie pomoga. Moze kiedys bylo to wazne czy ktos ma mgr przed nazwiskiem czy nie a teraz nie ma to znaczenia liczy sie jaki czlowiek jest czy jest kulturalny, taktowny, dobrze wychowany, dobry i pomocny innym ludziom. Jak studia go kultury nie nauczyly.