Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
przepraszam was kochane panie 🙂!!!! ale swoja droga Joshua Ledet jest NIEZIEMSKI!!!! ma tylko 20 lat a spiewa jak styrany zyciem 50 latek 🙂 zakochalam sie 🙂 jest z amerykanskiego idola

a to moje ciasto: http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/biszkopt_z_rabarbarem/przepis.html

aha!!! Krzys pocieszka kochana 🙂 i jakie ma wyczucie rytmu slodziak!!! 🙂) 🙂

Anielka i Jozio piekne dzieciaczki 🙂

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no wlasnie ja tez widze Alice ze Nela bardzo duzo rozumie, umie wyslac caluska, pojsc przytulic, i o co ja poprosze to zaniesie tacie, czy odlozy na stol, i wie co do czego sluzy...

tylko ze ona sie wychowuje w dwoch jezykach na codzien i kiedykolwiek ktos przychodzi to angielski jeszcze do tego i ja sie obawiam ze z tego powodu moze znacznie pozniej zaczac mowic niz Wasze dzieciaczki no i jeszcze pytanie w jakim jezyku zacznie mowic??? no ale co bedzie co bedzie jak juz zaczelismy ten proces to nie mozeby teraz przestac nagle przeciez 🙂

• Mamusia
Bry 🙂

Filmy wysłałam. Dagi a ja myślę że Nela najlepiej będzie mówiła po angielsku 🙂
I moja też woła mama jak płacze albo coś chce - zresztą na końcu drugiego filmu już brzęczy mama bo chce iść ^^

A w ogóle to mamy z nią coraz większy kłopot. Zaczyna się wymuszanie i płacz na zawołanie. Poza tym ja nie wiem jak ona to wyczuwa ale kiedy np ja idę na zumbę a ona śpi to ZAWSZE się budzi jak mnie nie ma i wyje aż się zanosi. Wczoraj S. mi nagrał pół godzinne jej wycie pół godziny po tym jak wyszłam 🤢 Masakra z nią. Ja wchodzę w drzwi i dziecko szczęśliwe i spokojne 🥴 I do tego nie poszła spać dopóki ja nie poszłam do sypialni. Nie widziała już nic na oczy, głowa jej leciała ale nie poszła spać 🤨 I nie wiem co z nią zrobić 🤔

• Mamusia
marinka napisał(a):
Bardzo fajna Lenka! Taka mądrala 🙂 No wszystko rozumie co do niej mowisz Ola 🙂

A ja idę na zakupki do Warzywniaka, trzeba jakąś zupkę zrobić, tylko jaka 🙂
Jaką macie zupke dzis ?
krupnik, ogorkowa i pomidorowa u nas tylko te rzadza 😁

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
marinka napisał(a):
Bardzo fajna Lenka! Taka mądrala 🙂 No wszystko rozumie co do niej mowisz Ola 🙂

A ja idę na zakupki do Warzywniaka, trzeba jakąś zupkę zrobić, tylko jaka 🙂
Jaką macie zupke dzis ?
krupnik, ogorkowa i pomidorowa u nas tylko te rzadza 😁

U mnie też dziś wczorajsza pomidorówka 🙃
Ale ostatnio kupiłam młodziutką botwinkę jeszcze taką bez wykształconych buraczków i Lena wcinała jak nie wiem 🙂

• Mamusia
bry

Lenka fajniutka, mój tak mlaska i cmoka języczkiem ale inaczej niż Lenka.

Gabryś też uwielbia botwinkę, a dzisiaj chyba zrobię brokułową bo dawno nie było u nas.

G. na szczęście całkiem ok znosi moje wyjścia do pracy i nie płacze mojemu mężowi ale jak przychodzi teściowa, ona zostaje z nim w dzień jak wychodzę na jazdy to od razu do mnie ucieka i się wtula i się kurczowo trzyma 😮

• Mamusia
za sekundke obejrze 🙂

a co do zachowania neli, to my mamy inny prpblem, gdy Nela jest od samego rana z Sola gdy ja ide do pracy, lub gdy ja jestem w lozku a sola ja myje i ubiera rano to ona jest z nim w porzadku. Ale jesli ja wstaje do niej rano, ubieram i dopiero potem ona widzi swojego tate to placze na jego widok i np gdy sie bawimy u niej w pokoju to zamyka drzwi.... bardzo mu przykro z tego powodu
ja juz sama nie wiem o co chodzi za bardzo
wczoraj widzialam ze ona w jego towarzystkwie nie jest zbyt szczesliwa i pomyslalam, zeby on moze do niej wiecej gadal pierdol???? moze za cicho jest z nia, ona juz sie przyzwyczaila do tego jak ja nawijam?? no sama nie wiem, ma ktoras z was taki problem???

• Mamusia
dobry
a raczej chujowy 😠
dziś jednak zaszczepiłam LENĘ i nie wiem jak ja z nią wytrzymam co najmniej do 17.00 szok, nie to dziecko, spała 20 min już mam lekkiego wnerwa i się powstrzymuje ☺️
właśnie ryczy zaraz spadam a tu cała chałupa rozjebana bo mi się dziś porządków zachciało , nawet nie mam jej gdzie wypuścić
dziś w przychodni ganiała na nogach jak oszalała i buty miała ale było tam mnóstwo dzieci i to za nimi tak szalała , prawie się nie wywalała 😉
a wczoraj pierwszy raz w życiu wstała na środku sama bez podpórki także radzi sobie już coraz lepiej
nie widziałąm filmu z LENKĄ ale chętnie kiedys zobaczę
moja klika jęzorem tak od 5go miesiąca , ale teraz coraz rzadziej , za to coraz chetniej go wywala a ma bardzo długi jak tata i potem go dotyka sprawdza czy go ma 🙃 sama ją tego nauczyłam tzn pokazywania na komendę za co mama się na mnie drze
pokazała też na filmie który wgrywa się od 6.00 rano i jest 20 % chyba się poddam bo to nie moje siły 😠
to chyba tyle idę z nią "walczyć "

• Mamusia
Olu obejrzalam 🙂 Lenka baaardzo madra i kumata dziewczynka sie wydaje, normalnie wie o co chodzi 🙂 🙂

Moja Nela tez tak robi to ble ble ble czy jak to opisac jezykiem 🙂 wiec to chyba w miare normalne 🙂

Aha, przypomnialo mi sie odnosnie smrodkowych skarpetek, moja Nela jak kupe zrobi to pokazuje a fuuu raczka 🙂

• Mamusia
Dagi - ja myślę, że nasze dzieci mają teraz jakiś taki dziwny etap, moja też zamyka drzwi wszędzie jak tylko przypadkiem zostawię otwarte i mówi: pa pa 🤔 Nagram Wam to 🙂
Nie wiem czy one mają jakiś lęk separacyjny czy co bo u mnie to czasem dochodzi do tego że za przeproszeniem wysrać się nie mogę bo wyje pod kiblem.. Nie mogę jej na sekundę z oczu zejść 🤢 Ale jak S. wraca i siedzi przy kompie w drugim pokoju to siedzi tam z nim i jak z pracy wraca to też nawet rozebrać mu się nie da - musi ją na ręce wziąć 😮 Hmm też się czasem zastanawiam o co kaman... Niby jest za mężem ale tylko jak ja jestem w pobliżu.. Woli moje towarzystwo, najlepiej jakbym całą uwagę jej poświęcała, nawet pisać przy kompie nie mogę bo podchodzi i mnie odpycha i wyje wniebogłosy dopóki rąk z klawiatury nie zabiorę 😮 Już nawet robiliśmy eksperyment - S. pozwala pisać - on może robić co chce przy moim kompie - ja nie 🤨 To wygląda tak jakby była zazdrosna, bała się, potrzebowała uwagi, no dziwne to.... 🥴

• Mamusia
Dagi_ napisał(a):
Olu obejrzalam 🙂 Lenka baaardzo madra i kumata dziewczynka sie wydaje, normalnie wie o co chodzi 🙂 🙂

Moja Nela tez tak robi to ble ble ble czy jak to opisac jezykiem 🙂 wiec to chyba w miare normalne 🙂

Aha, przypomnialo mi sie odnosnie smrodkowych skarpetek, moja Nela jak kupe zrobi to pokazuje a fuuu raczka 🙂

No to dobrze 🙂

• Mamusia
to ja nie wiem co z tymi dzieciaczkami naszymi, moze po prostu za duzo uwagi im poswiecamy i one sie przyzwyczaily juz tak do nas??? i tego wymagaja?
S. jest bardzo przykro ze Nela sie tak zachowuje, ona czasem nawet placze na jego widok rano, zupelnie jakby zapominala ze nasza rodzinka to Mama, Tata i Nela i ma w glowie tylko mnie i siebie. Ale ja przeciez dwa miesiace temu wrocilam do pracy i S. sie nia opiekuje wiec juz Nela powinna sie przyzwyczaic..... a ona takie historie urzadza, az mi glupio... 🥴

• Mamusia
Dagi_ napisał(a):
to ja nie wiem co z tymi dzieciaczkami naszymi, moze po prostu za duzo uwagi im poswiecamy i one sie przyzwyczaily juz tak do nas??? i tego wymagaja?
S. jest bardzo przykro ze Nela sie tak zachowuje, ona czasem nawet placze na jego widok rano, zupelnie jakby zapominala ze nasza rodzinka to Mama, Tata i Nela i ma w glowie tylko mnie i siebie. Ale ja przeciez dwa miesiace temu wrocilam do pracy i S. sie nia opiekuje wiec juz Nela powinna sie przyzwyczaic..... a ona takie historie urzadza, az mi glupio... 🥴

Nie no chyba nie powinnyśmy rozpatrywać tego kategoriami "przykro mi" bo one jeszcze małe i robią to nieświadomie raczej 🤨 Ja myślę że dziecko jest zawsze bardziej z matką związane i w przypadku Neli to jest tak (tak myślę) że Ty wróciłaś do pracy i ona za Tobą tęskni 🤢 Może też czuje jakieś zagrożenie ze strony taty że odbierze jej Ciebie, że poświęcasz czas i uwagę jemu hmm no nie wiem.... Trzeba by pewnie było poczytać o rozwoju emocjonalnym w tym wieku... Zaraz czegoś poszukam bo mnie to męczy

• Mamusia
dobry

ja też mam ten problem, jak młody jest sam z tatą to jest ok wszystko ale jak ja jestem w domu to kociokwiku chce dostać. potrafi koczować pod drzwiami do łazienki jak się kąpe i wyc jakby go ze skóry obdzierali a wystarczy że mu się drzwi otworzy i mnie zobaczy i jest luz. 🥴 🥴 podobnie z moim wychodzeniem z domu jest ale to minie, taki okres 😉

• Mamusia
A moje dziecko mnie toleruje i nawet lubi jak nikogo innego nie ma 😜
Jak moja sis przyjedzie z wrocławia, to hell ma mnie głęboko w dupie- nie daj boze zebym ją ciotce próbowała zabrać- ryk jak ja pierdziele 😁
Najmniej lubi chyba moją mamę, bo ona przez 6 tyg jest, przez 6 nie ma, a nawet jak jest to codziennie sprząta i ciągle jest zajęta 🥴

hmmm a mojej atak na mnie już przeszedł.
Teraz płacze za każdym kto wychodzi i ją zostawia, czy to ja, czy mama, czy Ł. czy listonosz. Wczesniej do kibla nie moglam iść - a teraz mamy to za sobą.