Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Wylałam rzadką galaretkę na sernik na zimno i nie stężała - 2 raz w życiu mi się tak zdarzyło 😮
Nie wiem dlaczego.. W sumie zawsze pół gęstą wylewam i zawsze tężała a dziś nie - już 3 godziny w lodówce stoi i dalej rzadzizna 😮 🤔

a nie dasz rady jej jakos zebrac (łyzką?) i wylać nową? 😉

• Mamusia
niksssa napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Wylałam rzadką galaretkę na sernik na zimno i nie stężała - 2 raz w życiu mi się tak zdarzyło 😮
Nie wiem dlaczego.. W sumie zawsze pół gęstą wylewam i zawsze tężała a dziś nie - już 3 godziny w lodówce stoi i dalej rzadzizna 😮 🤔

Nie mam wyjścia tylko nie wiem kiedy bo jadę na zumbe teraz a nowej galaretki nie mam 🤢

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
niksssa napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

Nie mam wyjścia tylko nie wiem kiedy bo jadę na zumbe teraz a nowej galaretki nie mam 🤢

a dałaś jakieś owoce? jeśli nie to może galareta lipna 🤔
A my dziś po ortopedzie i wszystko okej tylko drugi paluszek u nogi musimy masować bo zadziera się do góry przy chodzeniu 😁 😁
młody padł przed 17 i dalej śpi 😮

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
niksssa napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

A my dziś po ortopedzie i wszystko okej tylko drugi paluszek u nogi musimy masować bo zadziera się do góry przy chodzeniu 😁 😁

Julce nachodził jak była malutka drugi pauszek u nogi na trzeciego ale nic z tym nie robiliśmy i samo się wyprostowało 😉

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
niksssa napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

Standardowo - truskawki, galaretka Delecty - więcej nie kupię, na szczęście tężeje, zaglądałam teraz, strasznie wolno ale dobrze że w ogóle. Po drodze kupiłam Winiary już, no ale chyba nie będzie potrzebna 🙂

• Mamusia
ale jazda, Jula lunatykuje chyba - przyszła przed chwila ni z gruszki ni z pietruszki zapytała " Mamus ale ja tam dobrze z tym moim.." nie wiem o co chodzilo a jak ja spytałam to popatrzyła na mnie jakby miała jeszcze coś powiedzieć ale odwróciła się i poszła z powrotem do swojego pokoju. I położyla się i śpi. 😮 😮 😮

przez te pindy kurwa w przedszkolu mi sie dziecko stresuje, dzień wcześniej jej kurwa nadawały materiałów żeby sie uczyła stolic i zabytków i jakichś pierdół i przeżywa że jej sie myli - jak sie wkurwie to im powiem jjutro że nigdzie nie pojedzie i basta.

aaa mlody mi sie rozbrykał, cały czas chce zeby go prowadzac, za palca juz tylko sie trzyma tyl;e o ile i po trochu juz robi nieśmiałe 2-3 kroczki jak taki koczkodan mały 😁 😁

• Mamusia
niksssa napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
niksssa napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

Julce nachodził jak była malutka drugi pauszek u nogi na trzeciego ale nic z tym nie robiliśmy i samo się wyprostowało 😉

to dobrze ja tam się zbytnio tym nie przejmuje bo nawet nie zauważyłam tego w domku ale ja i tak go codziennie masuje bo ja to bardzo lubię ☺️ więc i paluszki też mu pomasuje 😁 😁
Jeszcze coś mówiła o płaskostopiu u takich dzieci że jest fizjologiczne chyba i żeby nosić buciki za kostkę z prostą wkładką w środku i elastyczną podeszwą ale mi się takie buty nie podobają i mam to gdzieś 😎 jedyne jakie mamy za kostkę to tenisówki o i tak zostanie 😉

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
niksssa napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
niksssa napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

to dobrze ja tam się zbytnio tym nie przejmuje bo nawet nie zauważyłam tego w domku ale ja i tak go codziennie masuje bo ja to bardzo lubię ☺️ więc i paluszki też mu pomasuje 😁 😁
Jeszcze coś mówiła o płaskostopiu u takich dzieci że jest fizjologiczne chyba i żeby nosić buciki za kostkę z prostą wkładką w środku i elastyczną podeszwą ale mi się takie buty nie podobają i mam to gdzieś 😎 jedyne jakie mamy za kostkę to tenisówki o i tak zostanie 😉

ale wiesz że z płaskostopia i niewłaściwego obuwia mogą "rozwinąć" inne wady
chociaż teraz to w sumie wszystkie dzieci coś z tym mają , w przedszkolach połowa dzieci w butach ortopedycznych 😉

• Mamusia
Dzien dobry!

kończę robić wątróbkę z cebulka i jabłkami. Fuuuuuuuuj bleeeeeeee ale Anielka i P. chcą to im zrobię a sama zupke szpinakowa zjem 🙂

wczoraj bylismy kupić żelażko i co? nigdzie nie było tego co chciałam. Kurcze mam tyle prasowania , że głowa mała. Ale chyba zamówię ze strony co Ola podałaś.Najwyżej jak mnie nie bedzie to będzie P. prasował po pracy 🙂

dziś chcę łazienkę wyszorować i pójść z dziećmi do kulek 🙂 Anielka tam z koleżanką jest umówiona.
wiecie co ja Wam powiem, ja zawsze miałam jako dziecko swietne buty, moi rodzice w Niemczech pracowali wiecbyły zawsze nowe i dobrej jakości i con z tego , jak mam płaskostopie. Mój P. nosił po swoim bracie , czasami nowe i ma zdrowe stopy. Nie wiem czym to sie ma. Moje dzieciaczki tez nosza butki nowe zawsze. Ale zaleciła Nam ortopeda, żeby Anielka nosiła aurelki i wtedy z tymi bucikami przyjśc do Niej i ona powie co jest nie tak dokładnie, bo cos jest(chyba) . widze , że Anielce jest wygodnie chodzic w tych aurelkach i nie chce w innych 🙂
Ide , bo mi dzieciacy szaleją od 5:50
Milego dnia.

Magda a możesz jakos konkretniej powiedziec, jak zdjąć ten materiał i uprac? chodzi mi o wózek maxi cosi

Marinka chętnie bym Ci powiedziała jak, ale tam jest milion zaczepów i nie bardzo wiem jak Ci to powiedzieć.... Może jutro nagram jak zdejmujemy to Ci pokazę 🙂

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
Marinka chętnie bym Ci powiedziała jak, ale tam jest milion zaczepów i nie bardzo wiem jak Ci to powiedzieć.... Może jutro nagram jak zdejmujemy to Ci pokazę 🙂

Udało mi się!!!!!!!!!!!! Co za debilny wózek!

Nie wiem jak , ja to zrobiłam, ale slicznie Ci dziękuje za pomoc!!!!!!!!!!!! 😘 😘 😘 😘

marinka napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):

Nie wiem jak , ja to zrobiłam, ale slicznie Ci dziękuje za pomoc!!!!!!!!!!!! 😘 😘 😘 😘

no moja pomoc była marna przez ten telefon 😉 Ale najważniejsze że się udało. 😁

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
marinka napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):

no moja pomoc była marna przez ten telefon 😉 Ale najważniejsze że się udało. 😁

Mi pomogły te guziczki 🤪 🤪 😎 😜 😁 😁 🙃

• Mamusia
Bry 🙂

Moje dziecko spało 13 h - od 19-tej do 8.30 🤪 Ale się wyspałam 🙃

Marina - ja celowo dałam Ci stronę sklepu z żelazkiem żebyś tam je kupiła, bo nie wiem czy w sklepie je dostaniesz a przede wszystkim czy taniej kupisz - na 99% - NIE 🙂 I dostaniesz w 2 dni a przesyłka coś ok 17 zł chyba - nie wiem czy na paliwo więcej nie wydaliście 🙂
Sklep sprawdzony przez nas, więc polecam 😉

A mam pytanie,
czy któraś z Was jest zadowolona z zakupu wózka, który wybrała i z calą pewnością może go polecić?
Bo ja kupiłam maxi cosi mura 4, ale na pewno przy drugim dziecku nie będę go używać. Myślałam że cena jest równoznaczna z jakością, ale w tym wypadku na pewno nie. Rama mi trzeszczy, nie wygodny podnóżek, szeroki rozstaw kół - nie do każdego sklepu mogę wjechać bo się w drzwi nie mieszczę. Plus taki, że się składa do małych rozmiarów i gondola fajna - super duża.

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
A mam pytanie,
czy któraś z Was jest zadowolona z zakupu wózka, który wybrała i z calą pewnością może go polecić?
Bo ja kupiłam maxi cosi mura 4, ale na pewno przy drugim dziecku nie będę go używać. Myślałam że cena jest równoznaczna z jakością, ale w tym wypadku na pewno nie. Rama mi trzeszczy, nie wygodny podnóżek, szeroki rozstaw kół - nie do każdego sklepu mogę wjechać bo się w drzwi nie mieszczę. Plus taki, że się składa do małych rozmiarów i gondola fajna - super duża.

ja mogłabym polecić swój ale to nie na wasze kieszenie 😁
kiedyś nawet Olę pytałam czy gdzieś w sklepie nie widziała to powiedziała że za takimi tanimi się nie rozgląda 😁
gdyby nie WADA fabryczna od poczatku to byłby super , a ja myślałam że tak ma być albo mam pecha 😁
może jak go naprawią to bedę mogła w 100% napisać że jestem z niego zadowolona tylko nie wiem ile to potrwa a mamy to ( to podróbka ale bardzo dobra mutsy )
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1961&%3CosCsid%3E

• Mamusia
Ja jestem wózkowym hardkorowcem - obydwoje urodzili się jak już ciepło było więc obydwoje jeżdża od pocżatku w spacerówce - jest szeroka, rozkłada się na płasko i tylko przez pierwsze 3 miesiące mieli włożony materacyk żeby ich pasy nie upijały 😉 I miałam kupować nowy teraz jakąs spacerówkę ale się uparłam że zajeżdże tego skur**** dopóki mu się koła nie pourywają 😁 😁 😁
miałam faze ze go wywale juz wcześniej bo mi sie składać ni chciał, ojej ile ja sie z nim naszarpałam - ale tata mi naoliwił tu i ówdzie i jest gites majonez 😉
a największym jego plusem jest ogrromniasty kosz, no i w sumie to jeszcze mnie nie zawiódł w trasie a zwiedził już troche 😁 😁

haha spojrzałam teraz na cene używki na allegro, bo nowych juz chyba nie produkują 😁 😁 😁 taki mam tylko nie jasny a ciemnozielony http://tablica.pl/oferta/wozek-chicco-pick-up-spacerowka-gdynia-ID17Ol3.html