Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
brechti napisał(a):
wszyscy czekąją na filmik :P

kurwa nie nadążam ze sprzątaniem za małą 😠 ja jeden kąt sprzątam a ta tam gdzie czysto syf robi i tak w kółko 😠 😠

skąd ja to znam 😁
i przed chwilą akcję ratunkową przeprowadzałam bo jakieś gówno ptasie znalazła zeschnięte na balkonie (żeby nie było że nie sprzątam ale 3 dni na balkon teraz nie wychodziłam ☺️ )i do buzi wpakowała, co ja się nagimnastykowałam żeby jej to wyciągnąć 🤢 echhh dzieci

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
brechti napisał(a):
wszyscy czekąją na filmik :P

kurwa nie nadążam ze sprzątaniem za małą 😠 ja jeden kąt sprzątam a ta tam gdzie czysto syf robi i tak w kółko 😠 😠

skąd ja to znam 😁
i przed chwilą akcję ratunkową przeprowadzałam bo jakieś gówno ptasie znalazła zeschnięte na balkonie (żeby nie było że nie sprzątam ale 3 dni na balkon teraz nie wychodziłam ☺️ )i do buzi wpakowała, co ja się nagimnastykowałam żeby jej to wyciągnąć 🤢 echhh dzieci

Julka kiedyś w piaskownicy wygrzebała kawałek psiej kupy i miedli w raczkach, pytam sie jej co ma a ona że PLASTELINE 😁 😁 ze 3 latka wtedy miala

ale wiecie co ze moj tez jest nieznosny dzisiaj, szwęda sie po kątach non stop a jak sobie coś upatrzy zeby mu dać (oczywisce zakazanego dla niego) to będzie stał i stękał dopóki tego nie schowam zeby nie widział. Teraz np. zakłada psu na łape Julki bransoletke i wkurza sie bo nie moze jej rozciągnąc 😁 😁

• Mamusia
Czy Wasze dzieci też się tak rozgadały? 😮 Moja bździnka zaczyna powoli powtarzać proste słowa 🤔
A kombinator 🤢 Włazi wszędzie i na wszystko gdzie sięgnie, matko jak ja jej teraz pilnować muszę
Znalazłam dziś jakiś stary filmik jak ją S. nagrywał, pierwsze przewrotki z pleców na brzuch - jakoś 3 dni przed 4 miesiącem jej - matko aż nie wierzę że ona taka malutka była i się tak zachowywała ☺️
Już zapomniałam jak to było 😁

• Mamusia
nie wiem czy to działa bo nie mam czasu
nic szczególnego tam nie ma pierwszy z brzegu
oczywiście aparat był ważniejszy
teraz nie mogę nic nagrać bo mi P. dziecko zabrał i chuj wie kiedy odda
Ola ja nie wiem ale moja ponoc gada cały czas ( ja tego nie słysze bo jestem z nią noc stop więc się przyzwyczaiłam ale mama i sąsiedzi tak mówią )
http://youtu.be/6ccfs22ULSA

• Mamusia
Haha matke matylde ale ty to biedne dziecko męczysz 😁
pięknie mała mówi już a jak się śmiała to w ogóle padaka, moja Helka az Z PRZEdpokoju przyleciała krzycząc MAMO, MAMO 😁
i jak zobaczyła Lenę to DZIDZIA

Helka moja gada już: mama i mamo, dada, dziadzia, dzidzi, ciocia, kupa i kupka, baba, jajo i jaja i zamiast gili gili przy łaskotaniu to ligo ligo 😜
na kotka i pieska robi JAŁ, na kurkę koko
jak poproszę to przynosi kurkę, jaja, lalę, misia i chyba wsio 🙂

• Mamusia
Matylda - Ty jej tak biednej nie tresuj, to nie Leon 😜
Fajna się zrobiła, włosy długie i ja nie wiem, może się nie znam ale dla mnie to ona do P. podobna i tyle 🙂

Moja też gada, ale Lena nie umie (jeszcze) powiedzieć ☺️ Za to krzyczy sio do ptaków 😁
I jak jej liczę i jestem na "dwa" to ona odpowiada "ci" znaczy się trzy 😁
Mówi też mniam mniam albo śpiewa jak jej garnuszek na klocuszek włączę - bo tam ta piosenka - "lubię ciasteczka są mniam mniam" 😁
Jajo też mówi, papa to wiadomo, puszcza buźkę, zwłaszcza ekspedientkom w sklepie jak wychodzimy ☺️
I zaczęła jakieś głupie miny robić, mruży oczy i głowa kręci..
Aha i najważniejsze - nagram Wam jak Oceanę śpiewa 😁 😁 😁 i tańczy

• Mamusia
no mądrusia z niej jest 🙂 i ślicznie gada 😁 ale popieram dziewczyny - daj życ dziecku, też by mi sie nie chciało gadac jakby mi ktoś tak truł nad uchem (bez obrazy 😉 )
ale słodka jest i ten śmiech mnie rozwalił na kolana 😁 😁

Ola podasz mi przepis na te kokosanki bo mam z moich wypieków ale tam w komentarzach wyczytałam że niektórym zakalec wychodzil z tego przepisu wiec bym sobie porównała co i jak 😉

• Mamusia
No Ola, dawaj film 🙂
Matylda- Lenka super 🙂 I ładnie powtarza!
Moja Maja też powtórzy sporo słów, no i umie te podstawowe sama już mówić.
Ale myślę, że było by lepiej gdybym na to poświęciła więcej czasu, a że jednak pracuję i nie ma mnie większość dnia w domu, to ona w sumie też na tym traci 😉 No ale takie uroki 🙂

A w ogóle co mi się dziś w pracy przytrafiło, to mówię Wam!

Mój żłobek mieści się w kamienicy, nad nami mieszkają normalnie - lokatorzy 🙂
No i wyglądam dziś przez okno (a tam takie szerokie parapety) patrzę - a tam na tym parapecie opakowanie po jednej prezerwatywie otwarte! No myślałam, że padnę!
Nie wiem kto ma takie myśli, żeby rzucać takie rzeczy przez okno - na chodnik i ludzkie głowy 🤪

• Mamusia
Magda - muszę ją nagrać najpierw, musi być wyspana i mieć dobry humor 😁

Nikola - ja robiłam z tego przepisu ale nie przekładałam żadnym dżemem bo ja sobie nie wyobrażam kokosanek z dżemem 😮
No i pamiętaj żeby jajka dobre 15 minut ubijać - to sukces biszkoptu - znam kobiety które biją nawet pół godziny 🤪 No ale wtedy jest gwarancja że nie klapnie 🙂 I w przepisie jest żeby biszkopt wyciągnąć i ostudzić co mnie też zdziwiło - ja nie wyciągam NEVER!!!

http://www.wielkiezarcie.com/recipe66490.html

Aneta - ja też już jestem zdezorientowana 🤔 Pisałaś co innego mi ostatnio na FB a tu taka zmiana 😮 No nic - najważniejsze żeby Tobie było dobrze... 🙂

• Mamusia
dziewczyny wybaczcie ale jutro odniosę się do tego tresowania i umiejętności których na tym filmie nie widać nic a nic ( no prócz zabójczego śmiechu 😉)
bo teraz idę uprawiać dziki seks 🤪
oł je nie robiłam tego już chyba 7 tygodni 🙃

☺️
branoc

• Mamusia
gizelda napisał(a):

bo teraz idę uprawiać dziki seks 🤪
oł je nie robiłam tego już chyba 7 tygodni 🙃

☺️
branoc

to 4 ruchy i wór suchy... 😁 😁 😁 😁
no chyba że powtórkę Ci mąż zafunduje to może i wtedy wyjdzie z niego bestia
😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

jestem w szoku ze wasze dzieci tak gadaja... moj to tylko mowil : mama, tata, baba, dada, ma, nie....i po swojemu..... 🥴
Lenka slicznie mowi , a jaka ona cudna jest... ogladajac ten filmik to sie smialam 😉) Lenka tak slodko sie na nim smiala 😁 😁

• Mamusia
brechti napisał(a):
Nieeee no cios poniżej pasa 🤢
Naprawdę nie mam zamiaru się żalić, ŻE PONAD 5 MIESIĘCY SIĘ NIE CIUPCIAŁAM, więc o s e k s i e szaaaa do odwołania 😠

Witam
Ja nie mam za bardzo czasu na nadrabianie zaleglosci wiec tylko wpadlam sie przywitac ze zyje i napisac 2 zdania i spadam spac.

Ania ciekawe jakbys gadala jakbys uprawiala seks 2 razy na rok i to od samego slubu tak 😠 dodam ze moje potrzeby sa tak z 3-4 razy w tygodniu. Takze ja o seksie ty juz niec nie mowie.
Byl 2 miesiace temu. Chcialam wczoraj ale maz mowil ze zmeczony (jak zawsze) i ze jutro a jutro czyli dzis poszedl sobie spac i tyle 😠
Jutro jedziemy z tesciowa do lubinia-jz widze to zameczanie mojej corci po drodze....

Z innych wiadomosci to bylam u neurochirurga i na szczescie nie czeka mnie operacja kregoslupa co mnie z jednej strony cieszy ale z drugiej martwi bo nadal mam problem wad wzrpkowych nie rozwiazany a okolisci twierdza ze to nie od oczu i znow musze szukac neurologa 🤢
A we wtorek ide na rezonans magnetyczny kolana-ciekawe co tam wyjdzie bo juz zginac nogi nie oge wogole 😞

Ok musialam soe wyzalic.
A co do filmiku Matyldy bo tylko to z ostatniej strony zdazylam ogladnac to widac ze slicznie gada.
Moja duzo duzo mniej gada a to lepiej sie rozwija ruchowo. ZAczela samodzielnie stawiac kroki maja ok 8,5 miesiaca, teraz wszedzie wchodzi schodzi otwiera dzrzwi bo dosiega do klamki i inne takie typu proby wchodzenia po schodach itp. Oj trzeba miec oczy wkolo glowy 🤢

Ok uciekam spac 🙂
dobranoc

• Mamusia
Hej 🙂
Decyzji nie zmienilam,ja jutro wracam do Polski a Karol zdecydowal ze zjeezdza na stale do Polski tydzien po mnie ,ale moja decyzja odnosnie tego ze sie z nim rozstaje sie nie zmienila,a co on robi to w dupie mam. tylko moge sie pozegnac z wysokimi alimntami bo zamyka firme co sadze jest celowa zagrywka ale wyjebane mam,pierdole te pieniadze wole miec swiety spokoj....

• Mamusia
dobry
uwaga uwaga zdaję relację
SEKSU NIE BYŁO -odechciało nam się 😁
tzn ON coś tam chciał ale mi się już spać chciało , i w nocy jakoś tak dziwnie mnie obejmował ale powiedziałam że nie ma na co liczyć bo ja ŚPIE o i po relacji
NOC fatalna , żałuję że ostatnio pochwaliłam LENĘ że ładnie śpi 😠
zasneła po 6.00 rano przez co zapomniałam obudzić P. do kościoła więc zaspał i śpi do tej pory 😉
co do tego TRESOWANIA to tak macie racje tak to wygląda - ale tylko na filmie
bo co innego jak dziecko dziamoli w ciągu dnia ile chce i co chce i ładnie odpowiada na pytanie znienacka 😉 a co innego jak głupia mama chce się pochwalić wszystkim w ciagu 3 miniut nagrania
w rezultacie nie moge pochwalić się niczym o i dupa blada
mówi na prawdę dużo i ładnie jeszcze wiecej rozumie ale to pewnie jak każde dziecko
ruchowo trochę sie zatrzymała, w zasadzie nie umie nic nadzwyczajnego a i w chodzeniu nie robi żadnych postępów tylko jej sie wydaje ze chodzi pewniej a przez to jeszcze częściej się wywala 😉
tak jak pisałam mówi dużo i ładnie odpowiada na pytania , oczywiście na pytanie jak masz na imię też nie odpowie LENA bo ona nie mówi w ogóle L , odpowiada NENA ale wiadomo o co chodzi i to chyba rozumie
ale na pytanie "ile masz lat?" ładnie pokazuje jeden paluszek i tego na bank nie rozumie to już typowa tresura
ale jak dzwoni tel to krzyczy TATA DŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹ
jak niosę czapkę albo buty to aż kwiczy z radości i mówi coś jakby "idziemy" a potem to już po kolei "ata" "hania""au au" a to znaczy ze idziemy na dwór 😁
jak o 16.00 trzasną drzwi na dole to ona już wie że to babcia a mówi ładnie ( jak się nie spieszy) to mówi BABTIA
też ostatnio przynosi mi różne rzeczy jak ją o to poprosze - aż w szoku byłam
niestety specjalnie i zacisniętymi zębami robi rzeczy których jej nie wolno np wyciąga kable z gniazdka 🤢
am mówi tylko jak widzi żarcie
bo ona się nie dopomina ale ostatnio jak spała w dzień 5 godzin to pierwsze słowa po przebudzeniu to głośne AM
jak chce pić to mówi PITU , PITU
jak idzie się myć to MYJU, MYJU
pokaze też nos, włoski no i mój NOS bo duży łatwo jej pokazać 😉
wiadomo robi brawo i papa i hura
teraz uczymy się robić "hura POLSKA GOOOLA" tak odnoście EURO 😉
teraz w planach mam też naukę składania rąk do "BOZIA" no ale ona jak widzi tylko jakis obraz z JEZUSEM to od razu TATA 😮
ostatnio byliśmy w takim małym kościele a tam taka figurka stała a ta na cały głos mordę rozdarła i krzyczy TATA TATA 🙃
no umie też pokazać jak HANIA płacze i jak jest reklama z takim płaczącym dzieckiem ( to espumisan chyba) to zawsze krzyczy że to HANIA ( sąsiadka 😉 )
no to tyle nachwaliłam sie a nie mogę niczym tego "poprzeć" ale może w w końcu się uda 😉

no ja też Byłam Aneta wczoraj zdezorientowana 😮
nie wiem jak tam u WAS będzie życzę oby było dobrze
u mnie bez zmian ale już o tym nie piszę , wiadomo kłótnie są jeszcze bardziej "gorętsze " niż kiedyś, torby fruwają częściej ale ja już nie podejmuję żadnych niby ostatecznych decyzji bo wiem że na razie nic kurwa zmienić nie mogę 😞 😠 🤨
no to chyba tyle
piję kawę
P. śpi
LENA gania
mama w kościele
a dziś nie wiem , jak nie będzie padac to może jakiś rower a potem grill, zobaczymy 😉