Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja sprzatam od rana, jestem w połowie mycia kuchennych szafek. Julka chora, pomaga mi wyciągać i ustawiać graty a Szymi się placze i rozrabia.

co do świąt ro prezenty mam pokupowane, do zabawek dokupiłam młodemu książkę z odgłosami zwierząt a Juli grę-łamigłówkę.

w sobotę mama moja robi w knajpie imieniny więc pobalujemy. muszę jej upiec ciasto, muzykę ponagrywać itp. No i mam nadzieję, że jednej przejdzie z drugi się nie zarazi żebyśmy mogli iść wszyscy 😉

A co u was moje drogie? Żyjecie? bo cisza tu nastała strrrrrraszna

• Mamusia
ja jakos zyję chociaż ledwo
ze świętami mam nie lada problem , ale o tym później
kasy zero bo w tym mcu wyczerpałam limit na lekarza i badania a jeszcze miałam sobie jakieś spodnie kupić no ale trudno

ja dziś też tu mieszkanko tak z wierzchu ogarniam bo dziś "uczeń" do mnie przychodzi
obiad mam z wczoraj
zaraz dam młodej zupę i idę na chwilę przed blok żeby się trochę dotleniła przez spaniem i gołębie pościgała
a tak mija dzień za dniem , jutro na wieś i już tam zostaniemy do 7 stycznia

• Mamusia
dzien dobry!
jakos dzis brak humoru do tego ida swieta mieszkanko wysprzatane zostalo mi tylko pichcenie w kuchni ale na to jeszcze czas:/
jakos jeszcze nie wczulam sie w klimat moze za duzo mam zajec i doba obecnie jest dla mnie za krotka zeby tak wszystko ogarnac!
teraz w sobote czeka mnie wizyta z Alankiem na USG bioderek zobaczymy co wyjdzie z tego!
musze rozejrzec sie za prezentami pod choinke 🙂

• Mamusia
Witam,
ja jestem i podczytuje (o ile jest co podczytywac) regularnie ale nie mam co pisac, jakos nie mam weny tworczej.

Natka kiedy bedziesz miec gg? 😞

U nas bez wiekszych zmian. Ala juz wszytko rozumie i coraz wiecej gada i powtarza po nas. Ale tez jest niegrzeczna 😠

Ze spraw budowlanych to juz zewnatrz skonczone wszystko co trzeba na tym etapie (ganku nie konczymy bo nie mamy kasy i czasu) ale reszta skonczona. I teraz maz dziala w srodku. Wlasnie od 2 dni kladzie plyty kartonowo-gipsowe w saloniku sam bo juz tesc i szwagier nie maja czasu pomagac bo maja prace.
Mama wyszla z inicjatywa ze pomoze nam w wynajmie kolejne 3 miesiace czyli do Ali urodzin do 7 kwietnia ale my pwoiedzielismy ze nie bo na kazdym miesiacu dluzej tracimy ok 1000-1100zl
tzn mama traci swoja czesc co doklada czyli 700zl a my 400zl i najprawdopodobie to jak sie da ot bedziemy miesiac dluzej tylko wynajmowac do 7 lutego ( z reszta wszystko na bierzaco bedzie wychodzic).
Poza tym czekam na parszywy okkres bo mam juz 34 dzien cyklu i dupa 😞 bywaly 3-4miesiace temu u mnie cykle 36-37dni wiec poczekam jeszcze i jak do niedzieli nie dostane to zrobie. Ale watpie w ciaze , predzej jakies hormony bo bylo zabezpieczenie....
U nas minusy i snieg. Ja powinnam niedzwiedz sie nazywac bo jak jest zima ktorej nie nawidze to spalabym caly dzien a na dwor wychodze tylko jak musze isc po zakupy czy inne sprawy zalatwic.
Hm.... cos mialam jeszcze napisac ale niewiem.
Milego wieczoru.
P.s czekam oczywiscie Matylda na wiesci co u Ciebie? Jak zdrowko itp.
Pozdrawiam

• Mamusia
U nas też zawirowania, zbyt wiele zapewne.
Byłam wczoraj usunąć ostatnią parszywą 8 😠 Tak mi dokuczała, że nie mogłam się nad niczym skupić i chodziłam nerwowa!Przez to Ł. obrażony, ale za to gości mi sprosił na weekend 🤢 A ja mam nawet na święta nieposprzątane 😞
Alice miesiączka spóźniła mi się 6 czy 7 dni. Zrobiłam trzy testy, każdy negatywny a ja i tak byłam przekonana, że jestem w ciąży 😮 Ale u mnie jak wcześniej pisałam to przez nerki 😞
Mam jutro imieniny 🙂 Dostałam od mamy nawet sukienkę 🙂 Rany jak ja dawno nic sobie nie kupiłam. 🤢
Jaś ma znowu katar, ale to chyba przeze mnie 😞 Niepotrzebnie wzięłam go na sanki 😞

• Mamusia
joł joł
no czytam czytam i czekam i NIC i już myślałam że któraś zaciążyła
brać sie do roboty bo zastój sie zrobił - ja to nie wiem ile będe musiała odczekać , mam nadzieję że nie długo
a ciekawe jak tam TYNKA na kiedy ONA termin miała ????

u mnie w miarę OK jeśli w mojej sytuacji można tak to określić 😮
czekam na wizytę i zobaczymy co dalej , objawów już nie mam żadnych , także czekam aż samo się zacznie coś "dziać" i to by było lepiej dla mnie i dla mojego organizmu - no ale na to nie mam ju z wpływu i boję sie jak cholera
a za dwie godzinki jedziemy na wieś i ja zostaję tam juz do połowy stycznia juhuuuuuuuuu

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
hello
Matylda, co się dzieję?
A co do ciąży, to mi się nie spieszy. Ja póki co to przygarniam zwierzęta do domu :d 2 dni temu pojechaliśmy do schroniska i wzięliśmy szczeniaka 🙂

o ja ale fajnie
ja z moim "koczowniczym " trybem życia na razie nie mogę pozwolić sobie na psa , tym bardziej że LEON i tak większość czasu spędza bez nas 😞
u mnie nic się nie dzieje, kompletnie nic , z jednej strony dobrze z drugiej szkoda bo chciałabym TO mieć już za sobą 🤨

• Mamusia
PUSTKI TU PRZEOKROPNE!!!!!!!!!!!!!!!!!
A JA MAM SUCHY ZĘBODÓŁ 🤔 O!
JESTEM WŚCIEKŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
MOJE DZIECIACZKI
[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/97757327111104595865.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/47981521003743150328.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/40076906958363347044.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Z tego co się orientuję to suchy zębodół mają osoby którym po usunięciu zęba nie wytworzył się skrzep w tej dziurze po zębie i przez to się źle goi albo wcale; dochodzi do zapalenia i boli bardzo, ale mogę się mylić.. Tak mi się kojarzy jak mi usuwali ósemkę i lekarz kazał przyjść i sprawdzić czy mam skrzep 🤔

Dzieciaczki fajne (Matyldowe) i miszcz drugiego planu (Leon) też 😉

• Mamusia
Witam.
Cos ostatnio mam problem z moja przegladarka paskudna. zaczela sie od tego ze nie otwierala allegro potem nie chciala jeszcze jednej mojej ulubionej strony a teraz i tu mi problemy robi zebz cos napisac.

Co u nas...
...napisze pozniej bo wlasnie ala na mnie skacze i obiad na komputer wywala 😠