Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Aneta
- za Ciebie też dziś trzymam kciuki 🙂

Nikola a ile Dżulia tego smoka ciumkała w dzieciństwie? 🤔 Ja też nosiłam aparat ale nie taki a\'la smoczek a taki wkładany na podniebienie i miałam 7 czy 8 lat 🙂 No i Lena też już nie śpi w łóżeczku od jakiegoś czasu w dzień bo zakłada nogę na górną obręcz i wyłazi więc na bank by wypadła..

My choinkę mamy od soboty i już 2 bombki poszły 🤢

Widziałyście na fb zdjęcia Tynki? Kurde urodziła i się nie pochwaliła 🥴 Nawet nie wiem jak córcia ma na imię...

Ola wiem o jakim aparacie mówisz, też takowy używałam. A tu nie chodzi o wiek, tylko o ilość zębów stałych, podobno aparatu nie chcą robić dopóki nie ma górnych dwójek stałych, a Julca ma tylko jedynki na razie. Zobaczymy zresztą co powie ortodonta, na razie takie info mam tylko od mojej dentystki.
A ze smoczkiem chodziła długo 😠 tzn w zasadzie to gdzieś do 2i pół roku, z tym że pod koniec to tylko do zasypiania go używała, w dzień nie istniał.

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
joł
jestem wcześniej bo pojechałam wcześniej i jednej pacjentki nie było więc mi się udało
otóż sytuacja wygląda tak
JEST MOJA FASOLINA NA SWOIM MIEJSCU
wiek z USG już zgadza sie z OM wiec nadrobiło super , ciągle jest jeszcze zarodkiem ale ma już wielką głowę i zaczątki kończyć , serduszka nie słyszałam ale tętniło równomiernie więc uwierzyłam lekarzowi że jest OK
ma już 15,5 mm czyli WIELKOLUD
ja jestem przeszczęśliwa - lekarz powiedział że o mnie to można książkę napisać
następna wizyta za miesiąc będzie to 12 tydzień i pełne USG
oczywiście wiadomo wszystko sie może zdarzyć zawsze i wszędzie ale teraz najważniejsze że jest , ciągle patrzę na to zjęcie i nie mogę uwierzyć
z zaleceń wiadomo oszczedzać sie nie dźwigać, nie myć okien na święta , nie obżerać się , zwłaszcza 3 dniowymi sałatkami, dużo spacerować tzn nie siedzieć za stołem w święta godzinami tylko nawet wychodzić na czeste ale krótkie spacerki żeby dotlenić siebie i fasolkę
i zasugerował sczepienie na grypę , ale jeszcze się zastanowię
dziękuje za kciuki , modlitwy i każde inne wsparcie
będzie nam potrzebne do konca
DZIĘKI BUZIAKI

• Mamusia
Witam.
Wpadlam tylko na chwile zeby...

POGRATULOWAC MATYLDZIE I JUSTYNIE.
ZDROWIA DLA WAS I DZIECIACZKOW KOBITY 🤪 🙂

i przy okazji skasowac zdjecia.
i jeszcze wypowiedziec sie co do sukienki 😉 ze to nie ma byc sukienka na chodzenie z golym tylkiem po miescie tylko dla mnie i meza ☺️
jemu i mi sie bardzo podoba wiec jak to powiedzielismy... ze bedziemy sobie latem na naszym ogrodku w polu robic "seksi grila" 😁 no i zona w takiej sukience bedzie latac po ogrodku, a co nawet w domu trzeba sie czuc seksi. Na co dzien w zyciu bym nie ubrala takiego czegos na miasto , ba tym bardziej na wioche gdzie wszyscy Cie znaja 😉

To chyba tyle.
Buziaki dla wszystkich i dobranoc 🙂

• Mamusia
Bry 🤪

Kurw.. Matylda - uduszę Cię, bo czekałam na tel, a skoro nie pisałaś i nie dzwoniłaś to uznałam, że są złe wieści i że się pomyliłam mówiąc Ci, że ja wiedźma czuję że wszystko się ułoży 😁
Ale w tej sytuacji bardzo się cieszę i Gratuluję Gratuluję Gratuluję !!!!!!!!!
A nie mówiłam? 😁 😁 😁

• Mamusia
dzięki dziewczyny
Ola ale udało mi się wrócić wcześniej i od razu napisałam tutaj- myślałam że zajrzysz ☺️
no na razie jest OK oby tak dalej , pisałam sto razy że samym pustym pęcherzykiem w ogóle bym się nie przejęła ale ta jebana BETA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! trochę namąciła , lekarz też był zdezorientowany wtedy i przez telefon zrobił mi wykład - czego ewentualnie mogę sie spodziewać ale nie odbierał mi nadziei - i miałam ją do końca
w trzeciej ciąży ( jak BÓG da ) 😁 nie robię już żadnej bety niech sie dzieje co chce
no to teraz czekamy na następną zaciążoną !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Z tego co się orientuję to suchy zębodół mają osoby którym po usunięciu zęba nie wytworzył się skrzep w tej dziurze po zębie i przez to się źle goi albo wcale; dochodzi do zapalenia i boli bardzo, ale mogę się mylić.. Tak mi się kojarzy jak mi usuwali ósemkę i lekarz kazał przyjść i sprawdzić czy mam skrzep 🤔

Dzieciaczki fajne (Matyldowe) i miszcz drugiego planu (Leon) też 😉

Tak Ola ja go miałam, ale gdzieś mi uciekł. Teraz cierpię niemiłosiernie 😞 Podobno to od fajek a zapalilam moze ze 4 i to pierwszego ze 2 doby po usunieciu. teraz codziennie mam opatrunki. ale już dziś był ostatni teraz sama sobie będę robiła 😞 mówię wam przez tego zęba 3 kg z wagi poleciałam

• Mamusia
a mi fajki zawsze pomagały na bolące ósemki
a wiecie że ja nie zdążyłam się ich pozbyć
termin mam na luty PRYWATNIE czyli czekam 4,5 mca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale teraz nie wiem jak to będzie - chętnie bym sie tego pozbyła skoro tyle czekam

a gdzie nasza Anna z JUESEJ ???????????

• Mamusia
gizelda napisał(a):
a mi fajki zawsze pomagały na bolące ósemki
a wiecie że ja nie zdążyłam się ich pozbyć
termin mam na luty PRYWATNIE czyli czekam 4,5 mca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale teraz nie wiem jak to będzie - chętnie bym sie tego pozbyła skoro tyle czekam

a gdzie nasza Anna z JUESEJ ???????????

i szyszka
i Fryta - ciekawe co na sprawie? 🤨

• Mamusia
gizelda napisał(a):
niksssa napisał(a):
świnka zdechła
przed samymi świętami
no co za pech i dramat

yyyyyyyyygh
Julca wyje od 40min. 🤢 🤢 🤢

szkoda

LEĆ PO DRUGĄ

Prezent na święta jak znalazł 🙂 Po co ma w sklepie marznąć bidulka - lepiej niech ma dom u Was 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
niksssa napisał(a):
świnka zdechła
przed samymi świętami
no co za pech i dramat

yyyyyyyyygh

szkoda

LEĆ PO DRUGĄ

Prezent na święta jak znalazł 🙂 Po co ma w sklepie marznąć bidulka - lepiej niech ma dom u Was 🙂

hola hola
po godzinie płaczu stwierdziła, że innej świnki to ona w życiu nie zechce bo ta była JEDYNA
teraz chce KRÓLIKA

😁 😁

aczkolwiek na razie jesteśmy w żałobie, klatka umyta czeka na wyniesienie do komórki, świnka wraz z całym swoim dobytkiem w kartonowym pudełku opuściła już nasze M-3

• Mamusia
niksssa napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
niksssa napisał(a):
świnka zdechła
przed samymi świętami
no co za pech i dramat

yyyyyyyyygh

szkoda

LEĆ PO DRUGĄ

hola hola
po godzinie płaczu stwierdziła, że innej świnki to ona w życiu nie zechce bo ta była JEDYNA
teraz chce KRÓLIKA

😁 😁

aczkolwiek na razie jesteśmy w żałobie, klatka umyta czeka na wyniesienie do komórki, świnka wraz z całym swoim dobytkiem w kartonowym pudełku opuściła już nasze M-3

ej no to jak klatka się nada to kup im tego królika no , ŚWIĘTA idą a skoro są przyzwyczajone do zwierząt to dadzą radę , Julka na pewno opiekowała się ŚWINKĄ nie ???? ☺️

• Mamusia
nieeee nic nie kupuje na razie basta
przyzwyczajeni są do zwierząt ale z tym opiekowaniem się to tak średnio było, po miesiącu już się znudziło i trzeba było jej przypominać że ma ją wziąć, nakarmić.. owszem, jak zachorowała to się martwiła o nią itd. nawet wzięła ja taką sztywną na ręce i głaskała 😮
nie nalega bardzo na następne więc ja też się nie pcham. zostały jeszcze ryby i pies także pusto nie jest 😉

• Mamusia
Czesc Dzieewczynki!!!

MAti-Gratulacje ciesz esie razem z Toba i 3mam kciuki:*:*:*
Tynka-Gratuluje Corci:*

A u mnie cujnia z grzybnia...kolejna sprawwa 28 styczen ja pierdole jak mozna tak klamac w sadzie fuck!!! Ale jebać to !!!!! iI tak jestem szczesliwaaaa!!!! 😁 Caluje Was W piczuchy:*

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Czesc Dzieewczynki!!!

MAti-Gratulacje ciesz esie razem z Toba i 3mam kciuki:*:*:*
Tynka-Gratuluje Corci:*

A u mnie cujnia z grzybnia...kolejna sprawwa 28 styczen ja pierdole jak mozna tak klamac w sadzie fuck!!! Ale jebać to !!!!! iI tak jestem szczesliwaaaa!!!! 😁 Caluje Was W piczuchy:*

a odwiedza chociaż dziecko ???
interesuje się ???????
czy woli spotkania w sądzie ?????????