Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie - wszystko ok - jadła paprykę i stanęła jej w przełyku, chciała odkrztusić i poleciało 🤢
Już jest ok, zjadła 2 jajka i lata jak nowo narodzona 🙂

Nikola - Lena za to ciągle mnie całuje, tuli i mówi "kocha" - rozczulające to ☺️
Najlepiej, że wie kiedy tego użyć manipulantka mała, najczęściej jak nie chce spać iść to wtedy kochane dziecko - do rany przyłóż 😁

• Mamusia
haj nie wiecie czy może jutro sklepy są otwarte ????
bo jutro 3 króli więc teoretycznie powinno być wszystko zamknięte i gdzieś tak wyczytałam ale nie wiem
bo mamy do Przemyśla jechać i nie wiem czy dziś czy jutro, żeby się nie okazało że jutro z pustą lodówką zostaniemy

• Mamusia
gizelda napisał(a):
haj nie wiecie czy może jutro sklepy są otwarte ????
bo jutro 3 króli więc teoretycznie powinno być wszystko zamknięte i gdzieś tak wyczytałam ale nie wiem
bo mamy do Przemyśla jechać i nie wiem czy dziś czy jutro, żeby się nie okazało że jutro z pustą lodówką zostaniemy

jutro pozamykane
mówię to ja - stara handlara 😜

ja dzisiaj po stół miałam jechać do ikei ale mój szanowny małż jebnął fochem i stwierdził że jemu to sie nie chce. lamus. jak się wkurze to zapakuje dzieciaki i pojade sama, poprosze kogoś z obsługi żeby mi to załadował. no podniósł mi ciśnienei strrrasznie 😠 😠

• Mamusia
Hej kochane!

1) ANDZIUCHA MEGA SPOZNIONE GRATULACJE! Nie widzialam zdjec Alanka ale wiem, ze jest przeslodki! Wrzuc zdjecia jeszcze raz pliz!

2)TYNKA Gratulacje dla Ciebie i miliard buzioli dla Hani!!!!!!

3) MATI o Ty niedobra- nie pochwalilas mi sie ze masz fasolke w brzusiu!!!!! Nie wierze!!!!

4) TUTLI KOCHANA RODZISZ JUZ CZY JESZCZE CZEKASZ???

5) OLA ZABOOOOOO GRATULUJE SLUBU I WIELGACHNEGO WESELICHA!!!!

• Mamusia
Sorry dziewczyny, ze mnie nie bylo przez prawie 2 miechy, niestety tak czasem bywa, ze czlowiek wszystkiego w zyciu ma dosc. I nawet na brzuchola nie chce mu sie zagladac. Ja tak mialam w wersji hardcore. Nie to, ze mam TU zle.

W ogole nie wiem co pisac.

Moze o Helce: gada jak najeta i ostatnio slysze OH SHIT albo DUMB ASS, ale pewnie ona gada co innego. No bo ja tak sie nie wyrazam, B. tez nie. Mikolaj byl w tym roku PRZECHOJNY, szkoda, ze to ja musze sprzatac ten burdel 😉

Swieta mialam smutno-superasne-> smutne. bo B musial pracowac, a co mial wolnego przed swietami, to wykorzystal na wyjazd na polowanie na biedne losie. I tak zostalam sama z moim malym buntownikiem, mlodym psem i calym przedsiwatecznym bajzlem (prezenty wliczajac). Zyc nie umierac.

Ide teraz spac, mam nadzieje, ze ktos sie odezwie 😉 najti-najt babeczki

• Mamusia
Bry 🙂

Ania - ale jak Ci tam tak na poważnie? 🙃 Nie tęsknisz za PL? Jak znosisz inną kulturę, nawyki, brak kontaktu z rodziną i babunią? 😉
Nie żałujesz że zdecydowałaś się na taki krok? W sumie to jeszcze krótko tam jesteś.. Ale ja wyłam po przeprowadzce do Wawy dzień w dzień, codziennie wieczorem w poduszkę.. Strasznie za mamą tęskniłam...

• Mamusia
Ola jest mi tu naprawde dobrze. Tesknie troche za PL, ale to glownie z tego wzgledu, ze tu jeszcze nie mam swoich znajomych z ktorymi mozna wyjsc i sie pobawic. Z rodzicami i babcia rozmawiam prawie codziennie na skype. Nie czuje roznicy, ze jestem w innym kraju, no moze troche- ludzie sa tu bardzo uprzejmi. Jest sporo obcokrajowcow, wiec ze swoim akcentem nie czuje sie wyobcowana. Zaliczylam juz nawet sama wizyte u mechanika 😁 Mialam depresje, ale do tej pory nie wiem co bylo przyczyna, bo wszystko wydawalo sie ok. I tez ryczalam. No i raz jak sie poklocilam z B to chcialam wracac 😁 Kulture maja tu bardzo ciekawa, kolorowa, no meksykanska, jedzenie troche ostre (co akurat zaczynam lubiec)- teraz jestem fanka zielonego chile. Najgorsze jest dla mnie siedzenie w domu i bycie taka kura domowa. Chce isc do pracy, najlepiej JUZ, ale do konca lutego musze czekac na pozwolenie na prace. Miasto ogarnelam calkiem szybko, w sumie od poczatku jezdzilam sama wszedzie gdzie musialam, boje sie tylko, ze mnie copsy zlapia bo nie mam ichniejszego prawa jazdy a moje miedzynarodowe juz nie jest wazne.

Hell od ponad dwoch miesiecy przechodzi bunt dwulatka, wiec ma swoje momenty. Ostatnio jest troche lepiej, ale akcje jakie ona mi w sklepach zazwyczaj urzadza.... Matko co to bedzie dalej.... Gada jak najeta, sklada proste zdania, slowka lapie natychmiastowo, no i ostatnio jak sie wkurzy bo czegos nie chce jej dac to mnie leje. Szukam najlepszego rozwiazania zeby jej to wybic z glowy. Tez spi juz w swoim nowym lozeczku, B. zawsze nad ranem znajduje ja na podlodze 🙂 Lozeczko jest niziutkie, a ona nawet sie nie budzi jak sie zsuwa,

Pozniej naskrobie jak prawie dalismy sie nabrac na oszustwo nigeryjskie ☺️

• Mamusia
Witam.
Wpadłam tylko na chwile na komputer zeby wstawic nowe fotki mojego "kartonowego domku dla lalek" jak to mowi moj maz czyl;i tak zwanego przedsiewziecia budowlanego o ile kogos interesuje to jeszcze? 🙂

Tu drzwi do lazienki a po lewej widac kawaleczek naszego saloniku a po prawej kawaleczek naszego kacika kuchennego:
...

A tu z widokiem na salon:
...

Tu drzwi harmonijkowe do naszej spizarko-pralni:
...
Tu nasze panele w salonie:
...

Tu wejscie glowne do domu bez progow i podlogi w kuchni i korytarzu (na przeciwko drzwi od lazienki):
...

A tu nasz kacik kuchenny bez wykonczenia w naroznikach i wokol okien:
...
...który bedzie wygladac mniej wiecej tak:
...

Poza tym bez zmian. Duzo czasu zajmuja pierdoly typu wykonczenia w kolo okien , progi, i inne listewki ale i tak juz nie moge sie doczekac przeprowadzki bo jak dobrze pojdzie to juz z miesiac 🙂

Poza tym mam malo czasu na forum bo im blizej konca budowy tym wiecej jezdzenia po miescie za bzdurami typu listewka a jutro bede pol dnia jezdzic tapety szukac po miescie 😠
Ala bunt dwolutka to ma chyba od kilku miesiecy. Normalnie czasem jest tak nie do zniesienia ze nie wiem co mam robic. Bije krzyczy rozwala rzuca sie i rzuca czyms itp a czasem taka mila i kochana ze pol dnia daje buziaki przytula itp. Nic nie pomaga standardowo ani grozba ani prosba 😠 🤢
To sie nazywaja chyba uroki macierzynstwa 🙃
Lece spac. Wroce jutro zalbo pojutrze zeby usunac zdjecia.
Dobranoc i zdrowka 🙂

• Mamusia
Jejciu no tlok tu jest nieziemski 😁

Opisalam cala historie oszustwa i Hell laptopa mi wytracila (ze az spadl z moich kolan na podloge), bateria wypadla i caly tekst poszedl sie %^&* AaaaaaHHHHHHHHHHHHHH 😠

Ide sie kapac, mezus zaraz przyjedzie z lotniska, od czwartku sie nie widzielismy bo mial 'sluzbowy' wyjazd do Detroit. Ale sie ciesze 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
cześć dziewczynki dawno mnie nie było ☺️ nie zdąrzyłam jeszcze nadrobić ale widze ze i tak dużo tego nie ma 🤔 całuje wszystkie dzieciaczki gorąco 😘

miło by było jakbyś chociaż słowo o swojej nieobecności napisała 😮

cześc Angelika

• Mamusia
hej dziewczyny,
na wstępie mam pytanko?
Kładziecie jeszcze dzieciaki spać w pajacach czy już w piżamach dwuczęściowych"?
Pytam z ciekawości.... boje się o zimne stopy przy pizamach dwuczęściowych 🤔 😁

U nas ok. Nudy ciąg dalszy....
Planuję wyjazd do Zakopca żeby się trochę zrelaksować.
Alice - cóż za postęp w pracach budowlanych, już bliżej jak dalej....

• Mamusia
Magda - ja Ci już pisałam na fb, Lenka śpi jeszcze w pajacach bo notorycznie się odkrywa i nie chce spać pod kołdrą..

U nas dziś żebrak chodzi po kolędzie 🤢
Miałam jechać na zumbę i mam dylemat..
A w ogóle to godziny co najmniej nieodpowiednie sobie wybrał - 18-22 🤨
Jak do 20-tej go nie będzie to nie otwieram 😠

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
cześć dziewczynki dawno mnie nie było ☺️ nie zdąrzyłam jeszcze nadrobić ale widze ze i tak dużo tego nie ma 🤔 całuje wszystkie dzieciaczki gorąco 😘

miło by było jakbyś chociaż słowo o swojej nieobecności napisała 😮

A tak wyszło 😜