Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
😁

Magda - Lenka zostaje z moją mamą - wesele z dzieckiem to nie wesele.

Pomylili się pakując towar bo na liście przewozowym jest nazwisko pani z Dublina ☺️

Trochę przyduża w klacie no i w ten cyckonosz nie mam co włożyć no ale mam czas - pójdę do krawcowej i się pokombinuje 😉 Najwyżej skarpet napcham w biustonosz i git majonez nie? 😁

Aneta - ja nie będę się w nią ubierać bo muszę schudnąć do wesela 😁
Grube nogi mam 😁

A w ogóle to mają niefart bo kurier zostawił ochroniarzowi w budce strażniczej twierdząc że mnie nie było a byłam i tym sposobem niczego nie podpisałam więc towaru nie ma - gorzej z tą panią co wybuliła 110 funtów a dostanie podkoszulki dziecięce za 38 zł ☺️

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gizelda napisał(a):
ja ślubowałam w tej koszuli nocnej
http://www.google.pl/imgres?q=bia%C5%82a+sukienka+vissavi&hl=pl&sa=X&sout=0&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=RmL1U6_g6Vz0jM:&imgrefurl=http://www.faslook.pl/picture/vissavi-sukienka/&docid=31RpHwjtAqa9AM&imgurl=http://www.faslook.pl/media/cache/7a/1b/7a1b146e823e5b8b2de58ecf8c068b33.jpg&w=270&h=437&ei=UOMzUNKuL4T0sgaekIGoBw&zoom=1&iact=hc&vpx=537&vpy=174&dur=385&hovh=152&hovw=94&tx=63&ty=184&sig=101739643857636587214&page=2&tbnh=152&tbnw=94&start=19&ndsp=24&ved=1t:429,r:2,s:19,i:140&biw=1280&bih=659

za to moja LENA miała królewską suknię no ale pochwalić się nie mogę 😞

Sukienka ładna prosta ale chciałabym ją na Tobie obejrzeć..
A why Lenowej nie możesz nam pokazać? 🤔

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
ja ślubowałam w tej koszuli nocnej
http://www.google.pl/imgres?q=bia%C5%82a+sukienka+vissavi&hl=pl&sa=X&sout=0&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=RmL1U6_g6Vz0jM:&imgrefurl=http://www.faslook.pl/picture/vissavi-sukienka/&docid=31RpHwjtAqa9AM&imgurl=http://www.faslook.pl/media/cache/7a/1b/7a1b146e823e5b8b2de58ecf8c068b33.jpg&w=270&h=437&ei=UOMzUNKuL4T0sgaekIGoBw&zoom=1&iact=hc&vpx=537&vpy=174&dur=385&hovh=152&hovw=94&tx=63&ty=184&sig=101739643857636587214&page=2&tbnh=152&tbnw=94&start=19&ndsp=24&ved=1t:429,r:2,s:19,i:140&biw=1280&bih=659

za to moja LENA miała królewską suknię no ale pochwalić się nie mogę 😞

Sukienka ładna prosta ale chciałabym ją na Tobie obejrzeć..
A why Lenowej nie możesz nam pokazać? 🤔

jeju jeju moge no ale nie mam tego aparatu tzn kabla nie mam , a karta nie wchodzi , za kilka dni pokażę
LENA miała różową GAP'a z lnu czy tam jakiegoś płótna , strasznie się mięła ale mi się i tak podobało
a ja wyglądałam w tym jak wieszak ale niczego innego nie mogłam znaleźć , była przerabiana i stała się rzecz straszna ze nie mogłam już tego naprawić i wiecie co musiałam zrobić ?? podwinęłam ten materiał co jest na cyckach , t tą całą górę musiałam podwinąć "pod spód" bo inaczej się nie dało, na zdjęciach bardzo to widać
w ogóle wszystko było do dupy ale to akurat nie jest najważniejsze
z resztą wcale mnie to nie zdziwiło bo tak to jest jak się wszystko robi na wariackich papierach 😉

• Mamusia
a wlasnie zapomnialam....
Ola sukienka super-podoba mi sie. Tez bym chciala zeby sie ktos tak pomylil na moja korzysc 😉
Matylda ja wiem ze jest upal ale jakos do slubu widze tylko dlugie suknie a nie do kolan 🤨
a tak swoja droga to ja nie jestem na bierzaco wiec mozesz mi wytlumaczyc jak to jest? Ja myslalam ze woj chlop to juz jest Twoim mezem a Ty dopiero teraz za niego wyszlas czy jak? tzn teraz koscielny a wczesniej cywilny ? tak? ☺️
Ja mam tylko cywilny a koscielny to mamy w planie jezeli sie nie rozwiedziemy to wziasc na ktoras rocznice albo 5ta albo 10ta a na razie mamy 3,5 roku po slubie.

a tak w temacie budowlanym to kupilam sobie z tej serii kolor piaskowy takie przełaćzniki gniazda itp:
http://allegro.pl/gniazdo-podwojne-z-u-topaz-metalik-szybka-dostawa-i2521399133.html
Wiem ze sliczne one nie sa ale niestety w typie natynkowych niema wybory prawie wogole 😠

• Mamusia
Alicie tak też masz rację mam cywilny od 3 lat i kościelny prawie w rocznicę bo cywilny był 1go sierpnia a ten 18go
a sukienka nie ma nic do upałów , tylko ciężko mi było znaleźć suknię długą , albo jeszcze lepiej długą ślubną za 100 zł bo tyle miałam ( no może ciut więcej 😉 )
z resztą tak jak pisałam , coś tam za sukienkami się rozglądałam ale nie miałam czasu ani ochoty się tym zajmować więc wzięłam pierwszą lepszą jaką znalazłam w sklepie i do tego o dwa rozmiary za dużą 😮
no ale argument podstawowy to kasa , woleliśmy ją przeznaczyć na coś innego 😉

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Alicie tak też masz rację mam cywilny od 3 lat i kościelny prawie w rocznicę bo cywilny był 1go sierpnia a ten 18go
a sukienka nie ma nic do upałów , tylko ciężko mi było znaleźć suknię długą , albo jeszcze lepiej długą ślubną za 100 zł bo tyle miałam ( no może ciut więcej 😉 )
z resztą tak jak pisałam , coś tam za sukienkami się rozglądałam ale nie miałam czasu ani ochoty się tym zajmować więc wzięłam pierwszą lepszą jaką znalazłam w sklepie i do tego o dwa rozmiary za dużą 😮
no ale argument podstawowy to kasa , woleliśmy ją przeznaczyć na coś innego 😉

Ja jak szukalam sukni za moze nie 100zl ale nowa za 300zl to kupilam balową.
A potem ja sprzedalam za 150zl.

Ja mialam jedna biala suknie z salonu za 1500zl a druga jano niebieska za 300zl balowa (ale byly tez takie balowe ecru i biale).

a na dzin dzisiejszy to chcialabym taka (pierwsze zdjecie):

http://allegro.pl/urocza-suknia-slubna-nowa-tanio-okazja-i2547455096.html

• Mamusia
Alice ta też mi się podoba ale teraz to juz po ptakach było minęło
ja za wszystko dla siebie czyli sukienka buty, rajtuzy , śmieszna biżuteria fryzjer x2, paznokcie, makijaż i kwiaty zapłaciłam 900 zł a to i tak dużo za dużo ☺️
never mind
a ta sukienka nie jest do kolan , jest 15 cm przed kolano ☺️
za to ubranie Pawl nic nie kosztowało więc mogłam zaszaleć 😁

• Mamusia
Fajne te sukienki 🙂

ja miałam tradyyjną 🙂 nic specjalnego prostą 🙂
dzień zaczelam od 6 🙂 daaaaaaawno po sniadanku. Teraz czekam az bedzie 9 i jade do H&M kupi bodziaki dla Józka jeszze na ramiaczka 🙂
a wczoraj jeszcze Anielce kupiłam buty ecco za 70 zł 🤪 była ostatnia para 🙂

• Mamusia
Ola ładna sukienka, naprawdę. 😆
Mati fajna, skromna, ale z gustem podoba mi się 😆 Ja chciałam mieć do ślubu skromną a wyszło zupełnie odwrotnie 🙃
Magda z Ł. nie mogę otworzyć linka do saneczek. Mój ten rodzaj pojazdu już ma, dostał w ubiegłym roku, stoją i czekają na sezon 😆
Znowu gorąco wścieknę się w tych blokach 😠

• Mamusia
marinka napisał(a):
bic?a tak jeszcze sie spytam : uczycie dzieiaczki na nocnik ron

Uczyłam na nocniku, niestety bez skutku 😞 Zakupiliśmy, więc deskę na sedes, jest lepiej, nawet kilka razy zrobił siusiu. Sama nie wiem czy jeszcze chwilę odczekać czy ciągle uczyć ??? 🤢

• Mamusia
Kochane moje, po raz kolejny mówię (a może o tym nie mówiłam? nie pamiętam), że nocnikowanie dziecka jest bez celu w tym okresie (oczywiście są wyjątki), ale jeśli nic z tego nie wychodzi to odpuść. Zgodnie z jego rozwojem psychofizycznym proces ten powinniśmy rozpocząć gdy dziecko skończy 18 miesięcy! I jest to poparte literaturą naukową w tym temacie. Możecie mi wierzyć. To w końcu część mojej pracy... 🙃

Aaaa - Ola, zazdroszczę sukienki, śliczna! 🤪

Majkę zawiozłam do żłobka, a teraz się lenię 🙂

A sanki były takie z oparciem, śpiworkiem (śpiworek jeden mam, bo w zeszłym roku kupiłam do wózka - super sprawa) i ze stelażem do prowadzenia, czyli nie sznurek, tylko stelaż 🙂

• Mamusia
hej
odnosnie tych sukienek to napiszę jeszcze że nie rozumiem tych cen i czy salony faktycznie mają taką przebitkę bo w salonach te suknie w stylu greckim były od 1200 wzwyż i to juz z posezonową obniżką
no ale ja też chciałam inną wyszło jak wyszło 😉
ale nie żałuję , u nas jak zwykle wszystko na wariackich papierach, ślub przekładany 2 razy , potem zmiana godz, nawet ksiądz już miał wątpliwości czy w ogóle to się uda 😉

mhm co do nocnika to nasz jest wrogim, stoi tu cały czas, próbujemy ale moja na nim za chiny nie usiądzie bo ciągle jej dupa wpada , a co śmieszniejsze ona zawsze mówi jak robi SIKA tylko mówi jak jest już w trakcie czyli faktycznie to robi i zanim zacznę ją rozbierać żeby ewentualnie posadzić to już jest PO , a wczoraj była z gołym dupskiem ja z nocnikiem za nią latałam, sama na niego siadałam i lalki i ona wiedziała że tam robi się SIKA ale robiłam jej obiadek i pobiegłam szybko na dół po pomidora przychodzę a ona siedzi w sikach na podłodze obok nocnika , a jak tylko mnie zobaczyła to od razu uciekła i schowała się za fotel czyli dobrze wie co zrobiła ale ona po prostu nie lubi na tym siedzieć, tj ona w ogóle nie lubi siedzieć 😮

Ola co to za problem???