Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dobra - tak na szybko bo młoda nie zamierza na razie iść spać.

Na nocnik nie sadzam bo też czytałam że kontrola zwieraczy u dzieci przypada na 18-24 miesiąc życia więc nie sadzam Lenki na siłę bo i tak nie rozumie do końca o co chodzi, wie że się tam robi si ale nic poza tym.
Sukienka Dody ładna ale kolor nie mój.. Tzn u kogoś mi się podoba ale dla siebie takiej bym nie kupiła.. A Doda - no cóż - ładnemu we wszystkim ładnie 🙂

• Mamusia
kurde przymierzyłam "takich" sukienek chyba z 10 w Zarze też ale jakoś mi się ten krój nie podobał , tzn na kimś owszem na Dodzie również ale ja bioder nie mam i tak śmiesznie to wyglądało 😮
kolor mi się podoba
ale te jej włosy , super , ja chciałam coś takiego ale mnie oszpecono a nie miałam już czasu na poprawki bo od fryzjera jechałam po ciasto i torty , potem do restauracji po obiad i do domu , ubierałam LENĘ i od razu wyjazd ( bo ślub braliśmy w Przem)
z resztą zobaczycie samie jakiego mi banana pierdolnęła na głowie 😮

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
oj tam, oj tam 🙂
Na pewno ładnie wyglądałaś 🙂

Też tak uważam, a sama Doda to usta sztuczne, tyłek i cycki też, bez makijażu nie ma takiej rewelki. Myślę, że jakby w sb tyle moje koleżanki z forum zainwestowały co ona mogłyby wyglądać o wiele lepiej od niej 😆
Z drugiej strony musi inwestować, bo powiedzmy szczerze urodą musi zarabiać, tego oczekuje od nas dzisiejszy świat. Ludzie nie lubią oglądać brzydoty, wszystko i wszyscy muszą być piękni i młodzi. 😮

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
oj tam, oj tam 🙂
Na pewno ładnie wyglądałaś 🙂

Też tak uważam, a sama Doda to usta sztuczne, tyłek i cycki też, bez makijażu nie ma takiej rewelki. Myślę, że jakby w sb tyle moje koleżanki z forum zainwestowały co ona mogłyby wyglądać o wiele lepiej od niej 😆
Z drugiej strony musi inwestować, bo powiedzmy szczerze urodą musi zarabiać, tego oczekuje od nas dzisiejszy świat. Ludzie nie lubią oglądać brzydoty, wszystko i wszyscy muszą być piękni i młodzi. 😮

a mnie sie Doda podoba nawet bardzo i tej je sztuczności też
też bym chciała być taka SZTUCZNA ☺️

• Mamusia
jeju LEŃ mi się przestawił ze spaniem , kiedyś spała od 12.00 w górę od półtora do 5 godzin to całe popołudnie było wolne można było coś zrobić, i obiad o normalnej porze ugotować a teraz pada jak ćma o 10.00 i po 12.00 już jest wyspana , w ostatnią niedzielę po tym wszystkim spała 5 godz w dzień 😮
jakoś mi tak smutno , Paweł i Piotr wyjechali , żaden nie dzwoni , wy się nie odzywacie , siedzę sama jak ten palec 😞, na gwałt by się przydało drugie dziecko 😉
do tego ten jeszcze wyjeżdża na kur w październiku do Poznania na pół roku 😞 😞 😞 i znowu w sumie całą zimę przesiedzę bezczynnie w domu a miałam być tam w mieście tzn mieliśmy być razem , o pracy nie ma mowy bo niczego nie znajdę ale na prawdę miałam mieć duzo korepetycji ale w tej sytuacji będę musiała zrezygnować bo nawet gdybym tam była to przecież nie będę jeździć na korki z LENĄ 😞
do tego wszystkie kwiatki weselne mi dziś zwiędły 😞
dobre nie smutam , idę zrobić coś ale sałatkę grecką bo mi 4 lodowe sałaty z wesela zostały i już gniją - tylko kto to zje 🤢
tak sobie myślę o Ani , ten ślub to tam ma być ??? a jej rodzice, siostra jadą ??? a co z najważniejszą babcią ??????
u mnie było łącznie na ślubie 15 osób a w domu 19 i nawet gdybym miała kasę tzn gdybyśmy mieli to zrobilibyśmy tak samo
na to wszystko wydaliśmy łącznie około 5 tyś a że byli sami najbliżsi to zwróciło się kilkakrotnie ☺️
a gdzie jest Klaudia ??????
Ola co to za problem wczoraj miałaś ???
jak sie Toyota sprawuje ????? bo my mamy kiedyś tam w planach kupić taką tylko nowszą no albo VW negocjacje trwają 😉
ja sama mam toyotę małego pryszcza ale mimo że jak jadę z zakupów to mam wszystko załadowane po sufit to nie zamieniłabym tego auta na żadne inne , ma 8 lat , ubezpieczenie już minimalne bo mam same zniżki a jeszcze tfu tfu nic do niego nie dołożyłam , dwa razy tylko spaliła się żarówka , teraz P. m coś tam mówi że jakieś klocki trzeba wymienić i tarcze za około 1000zł ale to chyba i tak niewiele w porównaniu do całości 😉, jedyny minus tego MIKRO to to że klimy nie ma a wtedy 8 lat temu z dopłatą była za 4 tyś 😮
jesteśta ????
idem 😞

ja właśnie odebrałam listę wyprawkową do żłobka 😮 😮
jestem w głębokim szoku i mam wrażenie, że posyłam dziecko do I klasy szkolnej a nie do żłobka.
Dziewczyny wy też macie takie wymagania w żłobkach? Typu: plastelina, farby, krepina, bibuła, taśmy, klej, 3 rodzaje bloków, papier kolorowy i tysiąc innych tego typu rzeczy??
Madzia - czy z takimi maluchami malujecie i wycinacie i ogólnie pracujecie w ten sposób w żłobku?

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
no to zrób jakieś i wstaw 🙂
Maja w żłobku, nie chce mi się wychodzić z domu, mam lenia 🙂 A muszę ją odebrać po podwieczorku 🙂

Matylda - a co Ty tak narzekasz na wszystko?

nie wiem
jakiś dół albo przesilenie jesienne mi się zaczyna 😁
wczoraj pojechałam na grzyby i tam w lesie wyłam przez 15 minut bo już wszystko takie "bure" się robi tzn dosłownie to kolorowe bo liście już powoli opadają ale ja nie cierpię jesieni i zimy
i to wszystko mnie jakoś dobija
przez ostatnie 2 mce tyle ludzi przewaliło się przez dom, i wtedy też narzekałam ale było jakoś lepiej , a teraz znowu jestem sama z LENIEM 😞

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
jestem w głębokim szoku i mam wrażenie, że posyłam dziecko do I klasy szkolnej a nie do żłobka.
Dziewczyny wy też macie takie wymagania w żłobkach? Typu: plastelina, farby, krepina, bibuła, taśmy, klej, 3 rodzaje bloków, papier kolorowy i tysiąc innych tego typu rzeczy??
Madzia - czy z takimi maluchami malujecie i wycinacie i ogólnie pracujecie w ten sposób w żłobku?

Madzia ja nie mam takich wymagań 😁
ale wydaje mi się że to normalne , wiesz Panie robią to bo muszą bo takie są wymagania a i dziecko w grupie może faktycznie się czegoś nauczy i te nowe struktury czy jak to się tam nazywa, nowe bodźce
mi się wydaje że t dobrze że zamierzają coś robić, nie ważne z jakim efektem, nie spodziewaj się że Nikola od razu pierwszego dnia wyklei ci piękny kwiatek ale to dobrze bo mi samej trafiały się 6latki które nawet kredki w ręce trzymać nie umiały bo do żłobka nie chodziły a w domu też z nimi nic nie robiono bo mamusie od samego rana włączały bajki w TV
a przecież 6latki są w zerówce która jest obowiązkowa , a były jeszcze takie babcie/mamy które mieszkały 100 m od przedszkoli i w porze obiadu przychodziły karmić dzieci, albo jak te szły na spacer GDZIEKOLWIEK to te też z nimi albo za nimi , błagam dla dobra swoich dzieci nie bądźcie takimi mamami
a Magda mi się wydaje że nie musisz tego kupować "od razu" one powinny uprzedzać co i kiedy dzieci będą robić i wtedy to dokupisz
no chyba że Magda z Ł. uważa inaczej 😉
a tak w ogóle to chyba już pytałam - dlaczego Nikola idzie do żłobka ????? idziesz do pracy ??

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):

tak, dzieci z tego korzystają.
Rysują, wyklejają, to są zajęcia które my musimy przeprowadzać, tak zwane - inspirowane.

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
to się kupuje teraz, na wrzesień.
Później się już nic nie dokupuje.

aha
no to Magda kupi raz i będzie miała z głowy 😉
ja sama zamierzam powoli kupować LENIE takie pierdoły , no ale zobaczymy na razie zamiast plasteliny używa banana 🙃 i kręci lepsze "bryły " ode mnie
ważne żeby banan nie był zbyt dojrzały 😉

Matylda - mam zamiar iść do pracy, ale idę tylko dlatego, że jak nie wrócę teraz to już potem nie będzie dla mnie miejsca... Szkoda mi stracić to stanowisko...
No chyba że mój Ł. pojedzie do tej Francji to wtedy nigdzie nie wracam. Ale z niego taki cykor, że się boi jechać.

Moja Nikola to plastelinę w tym momencie to jedynie może zjeść podobnie jak klej, taśmę i nawet blok. No ale może uda jej się coś stworzyć....

• Mamusia
kurier mi właśnie przywiózł telefon dla mojego "najwspanialszego, najukochańszego męża kościelnego " ( kończył mi się abonament , miałam nic nie brać, ewentualnie coś dla siebie bo mój też szwankuje , no ale P. to ma Nokie 6 letnią która jest cała poklejona taśmą 😁 ) zniżyłam sobie abonament do minimum bo i tak nigdzie nie dzwonie i wzięłam mu jego wymarzony telefon który na wolnym rynku kosztuje notabene od 300 do 500 zł co dla nas i tak jest za dużo a tak zapłaciłam za niego 29 zł 😉
on nic nie wiedział jak zadzwoniłam i mu powiedziała to dosłownie skakał do góry z radości 😉

jeju no piszta coś
Angela , miałaś się rozpisać 😠

• Mamusia
bry

u nas w przedszkolu tez zawsze byla zrzutka na wyprawke po ok.100zl one wtedy kupowaly to w hurtowni i wszyscy zadowoleni bo dzieci mialy wszystkie takie same rzeczy, bez zazdrości no i rodzice bo nie musieli latac i tego kompletowac. Ja na razie do szkoly wydałam ok.300zl a mam moze polowe rzeczy kupiona dopiero. No i plecak dostala od mojej siostry na urodziny 😉
Zalatwilam dzisiaj ze ją przepiszą do innej klasy - skakała pod sufit z radości 🙂

A co do Dody i kiecki to jedna i druga ładna 😉 chociaż pani Rabczewska drażni mnie samą swoją osobą to urody jej odmówić nie można, jaka by sztuczna i zrobiona nie była 😜