Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
dziewczyny u kadej w sumie inaczej liczone sa tygodnie bo tydzień nie ma 7 dni tylko wszystko zależy od długości cyklu chyba was o to lekarz pytał przy obliczaniu terminu porodu????
dobra mnie się posrało wszystko i wypadł mi wyjazd pewnie będę wieczorem jak zwykle wyszło że głupia Matylda to siostra miłosierdzia

mnie nikt nie pytał o długość cyklu 🥴

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
brechti napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

brechti jest tyyyyle metod na naturalne wywołanie porodu... 😉 😉 🙃 🙃

Nooo, najlepszą jest chyba seksior ze spustem w środku haha ^^ Zamierzam to praktykować, ale nie wiem jak będzie, bo nigdy tego nie robiłam mając rodziców za ścianą ^^

Oj tam oj tam: przecież będąc w ciąży w drugą już nie zajdziesz 😁 😁
A dodatkowa adrenalina jeszcze efekty wspomoże 😁 😁

no nie zajdzie, jej pewnie chodziło o fakt że w nasieniu jest ten składnik wywołujący skurcze 😁 i chce iść na całość 😁

brechti napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
brechti napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

Nooo, najlepszą jest chyba seksior ze spustem w środku haha ^^ Zamierzam to praktykować, ale nie wiem jak będzie, bo nigdy tego nie robiłam mając rodziców za ścianą ^^

no wiesz co? jak to nie robiłaś? trzeba nadrobić zaległości, dość że ze spustem to jeszcze z adrenaliną 😁

No aż wstyd się przyznać ale ja mam takie szczęście, że jakbym coś rozrabiała z facetem w domu to ktoś by mnie na pewno przyłapał... ale w kwietniu nadrobię to haha xD Jak z adrenaliną to może jeszcze jakiś orgaźmik się przytrafi ^^

brechti, niech Twój jednak przyleci wcześniej 😁 😁 zaległości nadrobicie przynajmniej, bo potem to bite 6 tygodni postu cię czeka 😁 😁 i nie tylko rodzice za ścianą ale i dziecko u cyca 😁 😁

alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
brechti napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

Oj tam oj tam: przecież będąc w ciąży w drugą już nie zajdziesz 😁 😁
A dodatkowa adrenalina jeszcze efekty wspomoże 😁 😁

no nie zajdzie, jej pewnie chodziło o fakt że w nasieniu jest ten składnik wywołujący skurcze 😁 i chce iść na całość 😁

zgadza się: ten składnik to oksytocyna 😉

alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
jak te suwaczki są poustawiane zobacz ewelinka u Ciebie smoczek pokazuje że jestem w II trymestrze

bo jesteś 😜

ja jeszcze tak ale ona jest w 30 tc więc powinno pokazywać III trymestr a ja od jutra będę w III 27 tc się zacznie 🙂

Jak to możliwe skoro ja mam termin na 17 kwietnia a 27 tydzień zaczyna mi się w sobotę? 🤨 Ty chyba masz tydzień później wg tego co masz w profilu... To co pokazuje ten ich "kalkulator" to jakieś złe obliczenia raczej 🙂

jak ide do lekarza mojego to on mi mówi ze dziś zaczyna mi się ten tydzień a dziś zaczyna mi się 27 dokładnie więc nie wiem czemu ten moj tak pokazuje.

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
brechti napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
brechti napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

no wiesz co? jak to nie robiłaś? trzeba nadrobić zaległości, dość że ze spustem to jeszcze z adrenaliną 😁

No aż wstyd się przyznać ale ja mam takie szczęście, że jakbym coś rozrabiała z facetem w domu to ktoś by mnie na pewno przyłapał... ale w kwietniu nadrobię to haha xD Jak z adrenaliną to może jeszcze jakiś orgaźmik się przytrafi ^^

brechti, niech Twój jednak przyleci wcześniej 😁 😁 zaległości nadrobicie przynajmniej, bo potem to bite 6 tygodni postu cię czeka 😁 😁 i nie tylko rodzice za ścianą ale i dziecko u cyca 😁 😁

Uściślę tylko 😜
"Sperma zawiera prostaglandyny, a nie oksytocynę. Prostaglandyny wpływają głównie na zmiękczenie i rozwieranie szyjki macicy i mogą być stosowane w indukcji porodu w postaci żelu miejscowo na szyjkę macicy.
Co do samej oksytocyny i jej związku z seksem- oksytocyna jest wydzielana m. in. podczas orgazmu przez przysadkę mózgową"

Także brechti - musi być też z orgazmem 😁

zapytam w międzyczasie, bo Wy pewnie bardziej do przodu z kompletowaniem wyprawki niż ja: ale w czym śpi taki noworodek? w rożku czy od razu może pod kołderką? 😮 do zamknięcia tematu " do snu" potrzebuję właśnie jeszcze tej informacji co by bez sensu nie kupować 😮

• Mamusia
tyminka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
jak te suwaczki są poustawiane zobacz ewelinka u Ciebie smoczek pokazuje że jestem w II trymestrze

bo jesteś 😜

ja jeszcze tak ale ona jest w 30 tc więc powinno pokazywać III trymestr a ja od jutra będę w III 27 tc się zacznie 🙂

Jak to możliwe skoro ja mam termin na 17 kwietnia a 27 tydzień zaczyna mi się w sobotę? 🤨 Ty chyba masz tydzień później wg tego co masz w profilu... To co pokazuje ten ich "kalkulator" to jakieś złe obliczenia raczej 🙂

jak ide do lekarza mojego to on mi mówi ze dziś zaczyna mi się ten tydzień a dziś zaczyna mi się 27 dokładnie więc nie wiem czemu ten moj tak pokazuje.

w sumie to bez znaczenia wiekszego 🙂

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
zapytam w międzyczasie, bo Wy pewnie bardziej do przodu z kompletowaniem wyprawki niż ja: ale w czym śpi taki noworodek? w rożku czy od razu może pod kołderką? 😮 do zamknięcia tematu " do snu" potrzebuję właśnie jeszcze tej informacji co by bez sensu nie kupować 😮

kołderka podobno na początku odpada ale ja i tak kupię i będę nóżki nakrywać, podobno wystarczy rożek...

alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
brechti napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
brechti napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

Uściślę tylko 😜
"Sperma zawiera prostaglandyny, a nie oksytocynę. Prostaglandyny wpływają głównie na zmiękczenie i rozwieranie szyjki macicy i mogą być stosowane w indukcji porodu w postaci żelu miejscowo na szyjkę macicy.
Co do samej oksytocyny i jej związku z seksem- oksytocyna jest wydzielana m. in. podczas orgazmu przez przysadkę mózgową"

Także brechti - musi być też z orgazmem 😁

Ło matko, masz rację 😁 😁

• Mamusia
ja mam kolderke rozek i spiworek....lepeij niech bedzie wsyztko...bo w takim rozku to i tak dziecinka z miesiac bedzie lezec..lepeij kupic teraz wszytko zeby po porodzie nie latac...bo to wiaodmo czasu tyle nie bedzie zeby robic wyprawe po jedna rzecz

darurka napisał(a):
ja mam kolderke rozek i spiworek....lepeij niech bedzie wsyztko...bo w takim rozku to i tak dziecinka z miesiac bedzie lezec..lepeij kupic teraz wszytko zeby po porodzie nie latac...bo to wiaodmo czasu tyle nie bedzie zeby robic wyprawe po jedna rzecz

Mnie się i tak latać nie chce i na allegro prawie wszystko kupuję 😁

alexia_79 napisał(a):
Tutluputli - tu sobie zajrzyj:

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3618134

Alexia,Twoja pomoc jest nieoceniona 😁 dzięki bardzo !!!
faktycznie dam sobie na razie spokój z kołderką 😁

Dobra, zmykam. Chociaż nogi muszę ogolić 😁 😁
I jakieś ładne skarpety wyszukać w szafie, bo ostatnio mu na kozła wskoczyłam w czerwonych w trupie czaszki 😁 😁

tak samo jak z butelka. Dużo os się zastanawia czy dawac picie czy wystarczy pokarm matki i ostatnio połozna wyjaśniła mi to najlepiej. matka urodziła jedno dziecko które tylko ciągneło cycka i było usatysfakcjonowane w pełni przy 2 dziecku dawała cycka i dziecko popłakiwało było jakieś inne wyciagneła butlke dała pić i dziecko od razu się uspokoiło. Tak więc dzieci same pokarzą co chcą dostać 🙂

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tutluputli - tu sobie zajrzyj:

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3618134

Alexia,Twoja pomoc jest nieoceniona 😁 dzięki bardzo !!!
faktycznie dam sobie na razie spokój z kołderką 😁

Dobra, zmykam. Chociaż nogi muszę ogolić 😁 😁
I jakieś ładne skarpety wyszukać w szafie, bo ostatnio mu na kozła wskoczyłam w czerwonych w trupie czaszki 😁 😁

zawsze to coś innego a nie ciągle monotonia 😁 chociaż się lekarz ożywił 😉 Polecam się co do pomocy 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Kurde, coś mnie mdli od wczoraj i nie wiem od czego, po każdym posiłku, normalnie jak na początku ciąży 🥴
któraś tak ma albo miała? 😞 chyba przywitam się z białym panem w kibelku... masakra jakaś

może po prostu gorszy dzień masz. Mnie czasami też mdli i głowa pobolewa do tego (podobnie jak na początku) ale bardzo rzadko i szybciej mija 🙂
szybciej, tzn szybciej niż na początku ciąż