Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
alexia a dlaczego masz ta dietke ??

Pisałam już kilka razy na forum 21 tyg. Mam dietę wątrobową, bo miałam początki cholestazy - to taka choroba ciężarnych, kiedy masz podwyższone ALAT i ASPAT (próby wątrobowe) i strasznie swędzie skóra. Trzeba to kontrolować i być na diecie - wszystko gotowane, żadnych tłustych rzeczy, generalnie bida w wielkim skrócie 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
alexia a dlaczego masz ta dietke ??

Pisałam już kilka razy na forum 21 tyg. Mam dietę wątrobową, bo miałam początki cholestazy - to taka choroba ciężarnych, kiedy masz podwyższone ALAT i ASPAT (próby wątrobowe) i strasznie swędzie skóra. Trzeba to kontrolować i być na diecie - wszystko gotowane, żadnych tłustych rzeczy, generalnie bida w wielkim skrócie 🙂

ja nawet nie wiem czy takie badania mialam robione

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
Jedna z naszych koleżanek. Ona też się uskarża na swędzącą skórę i chyba dostała na ostatniej wizycie skierowanie na te wszystkie badania.

To jak ma takie objawy to daje 99% że ma cholestazę. Bedzie musiała jeść Esentiale Forte i taki jeszcze jeden lek i dietka do końca ciąży... bidula, znam ja jej ból 🙂

• Mamusia
brechti napisał(a):
Alexia zauważyłam, że masz datę porodu na 16 kwietnia! Powiem Ci, że to magiczny dzień w którym rodzą się same wspaniałe dzieci! Wiem bo jestem jedną z nich! xD

Nie jestem przywiązana do tej daty, bo to już trzecia z kolei. Najpierw był 17-ty, potem 11-ty a teraz 16-ty a pewnie i tak urodzę kiedy indziej 😉

Witam 🙂 na 15 kwietnia mam cesarskie cięcie, mam nadzieje, że zdąże wyjść do świąt wielkanocnych ze szpitala, bo jeśli tak to będą najpiękniejsze ze Świąt 🙂