Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co do Pharmaceris to nie jest krem na istniejące rozstępy!!! Ja oprócz niego używam i chwalę Ziajkę, niedrogi i u mnie się sprawdza. Ja mam tylko rozstępy na cycach. Mój najnowszy stanik, 80 G kurde blade zaczyna być mały i cycki mi wypływają. Wstydzę się iść do sklepu bo się baby na mnie dziwnie patrzą, a z reguły okazuje się, ze nie ma większych rozmiarów a wszystkie na mnie za małe.... Brzuch teraz zaczyna coś rosnąć, więc wszystkie rozstępy brzuszne przede mną!

alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
no ja jestem, myślałam że zejdę na zawał, szłam 2km/h mdli mnie nadal, nawet spacer nie pomógł, za to komodę i przewijak zamówiłam a na pocieszenie weszlam do Tesco i kupiłam sobie białe róże i TRUSKAWKI - niebo w gębie 😜

mi na mdłosci surowa marchew pomaga

no właśnie ja też zjadłam 2 marchewki ale nie wiem czy to zbieg okoliczności czy mi po marchewkach przeszło, wcześniej wciągnęłam truskawki i wypiłam soczek jednodniowy. Najważniejsze, że na razie nie mdli 🙂 A jak tam buraczkowa? Ugotowana?

właśnie się konczy gotowac buraki to się tak długo gotują ale zaraz będę sie opychac mniaaam 🙂

• Mamusia
jade zaraz na usg ja rozstepy mam tylko na piersiach i używam zwykłej oliwki jonhsona
z tego co wiem to te wszystkie kremy na rozstepy sa zeby zapobiec a nie zeby zlikwidowac wiec jak ma zapobiec to i oliwka da rade tu bardziej chodzi o masaz niz o preparat jaki wcieramy ...tak ostatnio mi kosmetyczka powiedziala 😉...

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂
Jakoś ostatnio nie mam kiedy pisać, jak zdołam nadrobić wasze wpisy to nie mam już kiedy sama coś wrzucić 🙃
Co do smarowania to ja używam na razie zwykłego balsamu garniera i jak na razie nic się nie dzieje, ale zapewne wkrótce to się zmieni 😮
Wiecie przeczytałam na stronie szpitala w którym zamierzam rodzić, że nie muszę nic brać dla dziecka 😲 oni wszystko dają począwszy od ubranek a na pieluszkach skończywszy!!! Dla mamy też dostępne są wszystkie "gadżety" higieniczne 🙂 Oczywiście wezmę tez swoje ale to miło mnie to zaskoczyło. 😁

• Mamusia
beatak83 napisał(a):
Witajcie dziewczynki 🙂
Jakoś ostatnio nie mam kiedy pisać, jak zdołam nadrobić wasze wpisy to nie mam już kiedy sama coś wrzucić 🙃
Co do smarowania to ja używam na razie zwykłego balsamu garniera i jak na razie nic się nie dzieje, ale zapewne wkrótce to się zmieni 😮
Wiecie przeczytałam na stronie szpitala w którym zamierzam rodzić, że nie muszę nic brać dla dziecka 😲 oni wszystko dają począwszy od ubranek a na pieluszkach skończywszy!!! Dla mamy też dostępne są wszystkie "gadżety" higieniczne 🙂 Oczywiście wezmę tez swoje ale to miło mnie to zaskoczyło. 😁

rozumiem że ubranka używane dla dzieciątka? bo chyba nowych nie rozdają? 😮

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
beatak83 napisał(a):
Witajcie dziewczynki 🙂

rozumiem że ubranka używane dla dzieciątka? bo chyba nowych nie rozdają? 😮

Niom używane (wiem jaki ty Ola masz stosunek do używanych), można oczywiście założyć swoje, ale pewności nie ma że dzidziuś w nich wróci z badań 😮, podobno bardzo często ginął w nieznanych okolicznościach 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
Ufff - wróciłam właśnie z zakupów - zamówiłam sobie łóżeczko i kupiłam jedną paczkę pampersów (2) od 3 do 6 kg.
Z każdym dniem coraz bardziej rosnę - majtki ciążowe mnie już cisną 😞

Wiola, gdzie można dostać takie majtasy? To są takie aptekowe?

• Mamusia
brechti napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):
Ufff - wróciłam właśnie z zakupów - zamówiłam sobie łóżeczko i kupiłam jedną paczkę pampersów (2) od 3 do 6 kg.

Ja kupiłam w sklepach dla ciężarnych a poza tym fajne są w TESCO (do tej pory używam) i jeszcze w sklepach z bielizną też są na pewno.

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
brechti napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):

Ja kupiłam w sklepach dla ciężarnych a poza tym fajne są w TESCO (do tej pory używam) i jeszcze w sklepach z bielizną też są na pewno.

Ja w tesco to takie zwykłe bawełniane koloraśne kupuję, rozejrzę się w takim razie za ciązowymi bo mnie moje juz cisną też 😁