Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jestem z Wami, nie powiem: Wreszcie bo wolę być tu na bieżąco 😉 ciężko Was później nadrobić.
Co do jedzenia i pieczenia: jak Was najdzie ochota na coś słodkiego to ja polecam na baardzo szybko coś takiego:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe10366.html. Piekłam nie raz nie dwa, i szczerze mówiąc są to najbardziej ekspresowe ciastka jakie mi się zdarzyło piec. A piekę dużo ☺️

Co do instynktu.. Mam bardzo podobnie: kocham tą dziecinę pod sercem, ale jak sobie czasami pomyślę: jak to, nie będzie już spontanicznego seksu w samochodzie? nie będzie wypadu na kajaki ot tak? co z naszym urlopem?
I powiem Wam, że boję się tego, ale pocieszam się: po to ciąża trwa 9 miesięcy, żeby się do wszystkiego przystosować 🙂
Matyldusia Twój jak dzieciątko zobaczy to odechce mu się wojaży, zobaczysz 😉

ewelina dzięki no tam ze dwie rzeczy chcę zamienić ale nie będe się tu rozpisywać w sumie nic znaczącego, a tak jak wspomniałam nie mogłam sobie tam pozwolić na coś wystrzałowego bo do niczego by nie pasowało w takim razie ZAMAWIAM!!!!
no a wyjazdu mojemu wybić nie mogę, no nie zawsze jest tak że oni chcą , częściej nie mają wyboru ale o tym nie moge pisać
chociaż teraz myślę że po tym ostatnim razie on wyraźnie nabrał ochoty, coś tam mi asekuracyjnie tłumaczył że za dwa lata że zimą, bo wtedy bezpieczniej ble ble ble ale teraz nie będe sobie tym głowy zaśmiecać

• Mamusia
TAK JEST, zgadzam sie z tym. My to musimy z wielu rzeczy rezygnowac i nikt nas o zdanie nie pyta, bo akurat my te dzieci nosimy ale zawsze mowilam mojemu ze jest tak samo odpowiedzialny za to co ja w sobie nosze i to ze on w sobie nic nie ma to nie znaczy ze moze sie czuc od tego wolny. Chcialo sie robic dzieci to teraz trzeba brac za to odpowiedzialnosc 🙂 I oni tez musza czasami myslec juz kategoriami rodzica. Nie wazne czy ojciec czy matka tak samo musimy byc za to odpowiedzialni

oj tam zobaczymy - tylko on właśnie chciałby się załapać na tą ostatnią zmianę przed wycofaniem nas stamtąd, z resztą to wycofanie też trochę potrwa i cały czas ktos tam jeszcze będzie ale mówię mamy jeszcze co najmniej rok żeby o tym dyskutować bo wtedy zapadają decyzje

Jak by nie było: trzymamy kciuki, żeby było po Twojej myśli 🙂
z drugiej strony, facet, który nie spełni marzeń jest takim marudą...przez całe życie później męczy, że GDYBY WTEDY... 😉))

• Mamusia
tutliputli niby masz racje ale z drugiej strony wiekszosc staneła by na głowie zeby jej facet nie pojechał ...to nie wycieczka krajoznawcza....ja bym nie posciła troche by poprzezywał ze nie pojechal i by dal spokoj i ile spokojniejsze zycie ile mniej nerw jeli sie wie ze jest gdzies obok a nie na drugim koncu swiata i nie wiadomo co sie z nim dzieje...