Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,

Nika, to Ty bądź z nami w kontakcie jakby Cię zostawili jednak w tym szpitalu! Bo wszystkie się będziemy zastanawiać,co i jak.
U mnie też dzisiaj pogoda straszna, non stop pada. I przez to pewnie dopadają mnie jakieś durne humory, nic mi się nie chce i męczy mnie ciężka głowa.

• Mamusia
Butterfly napisał(a):
Cześć Dziewczyny,

Nika, to Ty bądź z nami w kontakcie jakby Cię zostawili jednak w tym szpitalu! Bo wszystkie się będziemy zastanawiać,co i jak.
U mnie też dzisiaj pogoda straszna, non stop pada. I przez to pewnie dopadają mnie jakieś durne humory, nic mi się nie chce i męczy mnie ciężka głowa.

Dam wam znac jak cos 🙂

• Mamusia
Nequitia napisał(a):
Coca-cola!!!!!!! najlepsza na zgagę 🤪 u mnie jak ręką odjął 🙂 nic nie pomagało mleko, migdały, mięta nic.... tylko coca-cola 🙂

Ja po coli to miałam jeszcze gorzej , oj w tedy to myslałam ze oszaleje , ale kazda z nas jest inna mozna spróbowac i tego i tego 🙂

• Mamusia
problem w tym ze tak, zimne mleko pomagalo ale przestalo to samo z migdalamii, z arbuzem...a coca cola zawsze powodowala jeszcze wieksza zgage juz naprawde niewiem co robic...w ciazy ciagle mialam zgage przez ostatnie 2 tygodnie przeszla, a od wczoraj wrocila i jest nie do zniesienia 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Cześć dziewczynki.
Ja w najbliższy piątek uciekam już na stałe do rodziców do porodu i wrócimy do Warszawy jak mała skończy miesiąc. Dlatego cały ten weekend jest pt. sprzątanie. Praliśmy z mężem tapicerkę z wypoczynku, foteli itd. A tu taka pogoda. Nie wiem kiedy to wyschnie. 😞
aha, kupiliśmy wózek 😁. Jedna z Was poleciła Tutka Alu Chrom i to własnie ten kupiliśmy. Super lekki.
Najśmieszniejsze jest to, że u nas ma być dziewczynka a wszystko mamy niebieskie. Wózek grafit-srebro 🤨 Ale kolory typowo dziewczęce w ogóle mi nie grają.
Mnie plecy nie bolą, ale jak za wcześnie wstanę to bardzo bolą mnie stawy w palcach u rąk, nadgarstkach. Źle spałam, mąż chrapał, duszno mi było i najadłam się na noc. Mój pichcił o godz. 22 zapiękankę z kartoflami, kabanosem itd. Mniam ale cięzko mi było później.

• Mamusia
Hej laseczki ! Ale senna pogoda ... 🥴

Beti82 - wiem o co Ci chodzi z tymi stronkami na forum po zalogowaniu i bez logowania. Mnie też to wkurza !

Rennie jest na zgagę bezpieczne w ciąży, ale co do skuteczności to nie potwierdzę bo nie mam zgagi, brałam je tylko na ból żołądka, uczucie pelności.

• Mamusia
Kasienkaks ja kupiłam tutka ale wersje grander alu, bo był na zywo. ale tez lekki chyba Twoj jeszcze lzejszy.masz skretne koła przednie? bo w granderze alu sa a wiem ze którys nie miał. i ps.fotelik kupowałas? z jakiej firmy jak cos? ale fajnie bedziemy testowac tutka razem.

Hej Kobitki! Właśnie wróciłam od teściów z długiego weekendu bo bylismy od czwartku i powiem Wam że się zdołowałam bo w Lublinie leje deszcz od samego rana a tam słoneczko świeciło 🙂 ja w japonkach z auta wyskoczyłam w krótkim rękawku a dzieciaki pod blokiem mówią do mnie " Kasia!!!, co ty w japonkach w taka pogodę???" .... one w kaloszach w płaszczach przeciwdeszczowych- zgroza!!!!
Gratuluje Wam zaliczeń fajnie że niektóre z Was mają już te najgorsze zaliczenia ze sobą 🙂
Co do bociana to też mi się ostatnio coś fajnego przytrafiło!! 30 kwietnia w moje imieninki byłam u teściów i organizowaliśmy z mężem grila, robiłam mizerię właśnie w altance kiedy na podwórko przyleciał bocian 🤪 siedział z pół godziny- przyglądał się na nas a ja mu cykałam zdjęcia 😉 - sąsiad wyleciał tez z aparatem fot. i mówi do mnie- "no napewno coś przyniesie hehehe, jak tu mieszkam 50lat to nie pamietam by tu bocian wyladował!!!" Jednak coś w tych bocianach jest....
I może to głupie ale tak sobie pomyślałam że tak akurat 30stego przyleciał...... i że może 30 czerwca urodzę- że to jakiś znak....hmmm ☺️ Zobaczymy!!!!!
Kurcze padaka z tą pogoda, zaplanowałam od jutra pranie ciuszków itp. ale jak tak bedzie padac to do du...pa, nie bedzie nic schnać! a tu zaraz 37tydzien i trzeba torbę pakować!!!!!!!

• Mamusia
Witajcie u mnie też pogoda do niczego dziś nie odzywałam się bo z mężusiem wczoraj łózeczko składaliśmy i na działeczce byłam u wujostwa na grillu 🙂A dziś dzień do leniuchowania i w gościach byliśmy u naszego chrześniaka 😜

Aniaruda co do zgagi to ja miałam 4 miesiące teraz mi przeszła i brałam Rennie miętowe i pomagało to możemy brac moja ginka mi poleciła 🙂
Ja od jutra także wchodzę na 36 tydzień ciąży chodz na forum wchodzi ten tydzień w czwartek jak się pierwszy raz zalogowałam tu nie wiem czemu 😮I także mam wizytę u mojej ginki 19 maja i pobiera mi wymaz na tego paciorkowca tzw.gbs.
Wiecie jak mi nóżki puchną z rana są jeszcze ok ale już ok 13-14 mam spuchnięte same stopy kostek nie widac i mam problem z butami bo nie mogę ubrac 😞 Morfologię i mocz już robiłam w zeszłym tygodniu jak były upały myślałam że coś wykarze ale wyniki mam ok mocz wszystko w normie i co najważniejsze nie mam białka w moczu bo wtedy by wskazywało na zatrucie ciążowe a tak jestem spokojniejsza 🙂Widocznie na tym etapie ciąży tak jest z tym puchnięciem a u was jak jest??????

• Mamusia
Hej Gwiazdy 🙂
ja się wczoraj załamałam, bo mi pierwszy raz nogi spuchły.... fakt że dopiero wieczorem, i że tak powiem po całym dniu na nogach.... ale jeszcze nigdy nie miałam tak, żeby kostek nie było widać.... dramat jakiś, dziś pół dnia leżałam z nogami do góry....

monia29- tez puchną mi stupki ale nie tak mocno jak Tobie. To tez zależy od dnia (chyba od ciśnienia) bo czasami mam opuchnięte dopiero pod wieczór a czasami już z rana są krągłe 😞 Np. dziś to od rana mam opuchnięte, ręce tez bo pierścionków i obrączki zdjąć nie mogę 😞
Co do zgagi to naszczęście nie mam, nigdy na nią nie narzekałam może ze 2 razy w życiu tego doświadczyłam- fakt okropne uczucie! Mi pomogła wtedy mięta- to moje lekarstwo na wszystko od dziecka ją pije na żołądek czy w czasie ciąży na mdłości i wymioty! Ale każda z nas jest inna, wiec trzeba eksperymentować i próbować wszystkiego!!!

• Mamusia
no mi stópki zaczeły puchnąc tydzień temu w sobotę i tak mam w dzień w dzień tylko czasem od rana a czasem nie.Ciśnienie kontroluję w domu i jest ok no i jak pisałam zrobiłam to badanie moczu czy mam białko to pisze że nie obecne 😁Także widocznie że tak jest ja czuję że szybciej urodzę mam takie jakieś dziwne przeczucie no i śniło mi się że urodziłam 3 czerwca 🤪
Dobra uciekam by poleżec z tymi moimi nózkami i by je unieśc zauważyłam że lepiej jak leże na lewym boku to mi schodzi troszkę opuchlizna 🙂Do juterka dobrej nocki Wam życzę 🙂

• Mamusia
barszcz kiszony-bez grzybow,za to z innymi warzywami(seler,marchew,cebula,czosnek+kminek)
barszcz do uszek lub pasztecikow-chocby 2 suszone grzybki trzeba wrzucic i 2 zabki czosnku,ale nie kazdy lubi...
poklaskalam jak zwykle pierwsza rano 😉
mialam dzis ciekawy sen:moj znajomy gin wiozl mnie motorem(!!!!!)na porodowke i urodzilam drobinke,taką ok 35 cm,za to z operowym glosikiem-darla sie niemilosiernie.i ten wrzask mnie zbudzil.
a wczoraj,ze mnie okradli-w pociagu,na stacji pkp Warszawa centralna(cholera-co ja robilam w pociagu i w dodatku w Wa-wie)pociagowy smrodek byl calkiem realistyczny. 😉
ponoc takie sny to norma koncowka ciazy.
od kilku dni oprocz napinania brzucha bezbolesnego zdarzaja mi sie bolesne,krotkie skurcze macicy i "leca" od pepka w dol.mala poza tym juz pare razy machnela mi lapka po szyjce. tak sie cieszylam,ze mam grzeczna dzidzie w brzuchu-mamusi nie dokuczala...mimo paskudnej pogody-milego dnia wszystkim!

• Mamusia
hej 🙂 Wróciłyśmy z badań i nareszcie możemy się najeść 😁 hihi Pogoda u mnie zapowiada się miła.... nie ma chmurki ani jednej, ale wszystko się może zmienić jeszcze 😉 Nasz piesio się zakochał.... uciekł nam parę razy i znalazł sobie jakąś lady i kurde chodzi i piska.... aż mi go żal... 🥴

Niech ktoś dołączy bo mi tutaj samej smutno.... a Kruszynka próbuje mi żebra chyba połamać, już od wczoraj czuję małe stopki jak się wypychają.... a mój Rafał ją łaskotał to nie dość że wypychała te syrki to jeszcze się wierciła i nadstawiała do głaskania 🙃 Jak ja Ją kocham !!!!