Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nika trzymaj sie tam. Jestes dzielna! Trzymamy kciuki za was!

Kasia glowa do gory, zrob tyle badan ile sie da i do domku 😉

Ja juz po spacerku i teraz na pilce cwicze bo cos mnie krzyz i brzucho pobolewaja. I pozniej zakupy i znow spacerek jak dam rade. Sprzatanie zostawie na jutro 😜
wasze dzidzie tez takie spiochy jak moja? tylko leniwie czasami noge wystawi i sie przewroci na lewy bok...

• Mamusia
Gosia gratulację!!
A ile ważył i jaki długi był twój synek??To ci niespodziankę sprawił na Dzień dziecka 🙂
Gośka a spróbuj wstawic zdjęcie tak jak suwaczki się wstawia czyli edytuj profil potem wejdz u góry w forum(ustawienia forum pisze) i w podpis i tam wklej to zdjęcie nie wiem czy dosc jasno ci wytłumaczyłam 😮

• Mamusia
powiem szczerze ze łatwo nie było meczylam sie sporo. skorcze zaczely sie juz 31maja pojechalam do szpitala ale mnie odeslali bo zaslabe i rozwarcie na 2 cm tylko, kolejny raz pojechalam o 22 juz zaczelo mocniej bolec i tam juz zostalam, rozwarcie pomalu sie robilo wiec dali mi kroplówke na przyspieche no i sie zaczelo. nie nacinali mnie sama popekałam

• Mamusia
No to faktycznie nie ciekawie miałaś no i że popękałaś pewnie nie zle cię boli?Mozesz chodzic w ogóle jak się czujesz?
Ale najważniejsze że masz już za sobą poród i synka na świecie 🙂Reszta powoli się zagoi 🙂
A mały śliczny normalnie do schrupania 🙂

• Mamusia
a ja dość zajęta dzisiaj jestem 🙂 wysprzątałam całe mieszkanie (łącznie z oknami) 😁
ugotowałam obiadek 🙂 teraz zbieram się na spacer... także duuuużo ruchu 🙂 zobaczymy co mały na to, właśnie zaczął się energicznie przeciągać 🙂 ehh miejmy nadzieję, że i ja niedługo się rozpakuję 😉

Doris a tarta bardzo smaczna 🙂 fakt, że trochę zmodyfikowałam ciasto, dodając jajeczko 🙂

• Mamusia
gosia87 napisał(a):
powiem szczerze ze łatwo nie było meczylam sie sporo. skorcze zaczely sie juz 31maja pojechalam do szpitala ale mnie odeslali bo zaslabe i rozwarcie na 2 cm tylko, kolejny raz pojechalam o 22 juz zaczelo mocniej bolec i tam juz zostalam, rozwarcie pomalu sie robilo wiec dali mi kroplówke na przyspieche no i sie zaczelo. nie nacinali mnie sama popekałam

Gosia a co ile minut miałaś te pierwsze skurcze, z którymi Cię do domku odesłali?

• Mamusia
dziewczyny jaka traume przezylam...poszlam do parku z moim psiakiem i przeciela sobie jezyk na fryzbi...i krew byla wszedzie...na nosie,w mordce,moich rekach i ubraniach. Jakiego stracha mi narobila 🥴 ale po dluzszej chwili odpoczynku troche sie uspokoilo...i po 15min przeszlo. A dzis jeszcze taki upal...ale my raczej w cieniu bylysmy. WYRZUTY SUMIENIA MNIE DOPADLY!No nic teraz juz w domku jestesmy, duzo wody piesio wypil i odpoczywa przy mnie. Oj... 😞 chcialam sie tylko wam pozalic!

• Mamusia
Gosia87 gratulacje!!! 🤪

Ale niespodzianka 🙂 Ponad tydzień przed wyznaczonym terminem! Dawidek jest słodki 🙂

Nika jesteśmy z Tobą!!! Mam nadzieje że już dzis nam przedstawisz szkraba 🙂

Kasiulla przestań się zamartwiać i stresować bo to nie jest dobre ani dla Ciebie ani dzidziusia. Więcej pozytywnego myślenia postaraj sie mieć!!! Jesteś dzielna i nie pozwól sobie na załamki...
Ja leżałam w szpitalu caaaaały miesiąc...wiem jak to jest jak ludzie przychodza, wychodzą a ty musisz tkwic sama....tylko ja naprawde nawet za często odwiedzin nie miałam bo leżałam ok 500 km od domu...
To że tak jak mówisz leżysz na darmo w tym szpitalu to sobie tłumacz że i całe szczęście!!! Lepiej polezec z myślą że dzięki Bogu jest ok niż gdybys miała powód...

• Mamusia
nika1306 napisał(a):
hej dziewczyny napsze wam poki mam dostep do neta. ,, jeszcze nie urodziłam jestem w szpitalu .
a wiec wczoraj 7:30 szpital.. lezalam do 10 dostałam czopki na wywołanie i do domu.. na 14 miałam wrocic , w aucie dostałam juz skurczy co 10 minut.. w szptalu zaczełam lekko krwawic.. po badaniach pojechał spowrotem do domu..i mielismy czekac az skurcz zaczna byc mocniejsze i czesciej .. wiec wieczorem znowu do szpitala.. bo krwawienie sie na siliło i skurcze co 8 minut.. lezałam i czekałam az zacznie sie cos dziac.. w nocy akcja porodowa ustała przestało sie co kolwiek dziac i cokolwiek bolec.. zjebałam sie z łózka obudziłam sie na podłodze 🥴 ech..
od rana leze na ktg..skurcze sa ale co 12 minut juz mi zapodali leki a jak nie pomoga to przebija pęcherz.. i wkoncu urodze , nie ma tragedi nie czuje sie najgorzej.. mam takie ataki smiechu ze chyba urodze w ten sposób niz podany przez lekarzy .. jak tylko wypakuja Nathanielka to wam napisze trzymajcie sie buziaki 🙂 😘 Nequita nie moze sie zalogowac dla tego jej nie ma 😉

Nika co oni Ci tam dają że masz te ataki śmiechu co? Ja tez to chce hehehe

• Mamusia
pierwsze skórcze co mnie odesłali do domu mialam co 5 min, kolejne byly juz co 3 min i mnie zostawili juz. chodze normalnie z siadaniem tez nie ma problemu, na poczatku pieklo troche przy siusianiu ale juz teraz jest ok nie czuje nic

• Mamusia
mikaanka napisał(a):
Gosiu, gratulacje!!
dziewczyny, zawrót głowy mam dzisiaj, jutro komunia... tylko przeczytałam co tam u Was, życzę spokoju i szczęśliwych rozwiązań i do 'zobaczenia'! 🙂

Mikaanka Ty za bardzo nie szalej,bo żebys następna nie była 😉

• Mamusia
halo halo 🙂 faktycznie cichutko tutaj 🙂 wpadłam na chwilę, by przeczytać co mnie ominęło 🙂
A teraz zmykam na GRILLA 🙂 i będę jadła karczuszek, kiełbaskę 🙂 😁 trzeba się najeść na zaś 😜
pozdrawiam Was dziewczynki te już rozpakowane i te jeszcze 2w1 🙂

• Mamusia
Hej laseczki !
Jak samopoczucie ?
U mnie spoko loko 😎 -żadnych objawów porodowych

Kasiulla - Iwonka ma rację - lepiej leżeć bez powodu w szpitalu niż jakby miałoby być jakieś zagrożenie dla maluszka.

Małgorzatta - nie szalej tak z tym sprzątaniem bo Ci mały wypadnie i nawet nie zauważysz !

Agata - cieszę sie, że tarta Ci smakowała bo tak jak wcześniej pisałam podobno mój spód nie był najlepszy ...

Dobrze, że Nika i Nequita się odezwały, choć liczyłam, że któraś się rozpakowała, a tu niespodzianka i rozpakowana ... Gosia87.

Butterfly - ty się tak nie przejmuj tą bakterią bo denerwujesz tylko dzieciaka ! Co ja mam powiedzieć w takim razie ( przypomionam, że GBS +) ? ! Będzie dobrze bo inaczej być nie może. Każdy ma w sobie jakieś szajstwo ... Głowa do góry, zrozumiano ? 😉

Aleksandra _W
- moja mała też jest dziś leniwa, może tak reaguje na upały, pozatym ma tam już bardzo ciasno ... Przykro mi z powodu pieska ! Nie zły stres ...

Gosia87 - super ten twój facecik, koniecznie dawaj fotkę ! Ja mam pytanko - jak czułaś te skurcze co 5 minut -jaki to rodzaj bólu, czy to tylko na dole brzucha czy po całości czy może tylko w piczce ? ☺️

• Mamusia
ale tu cisza...wszyscy sie w cieniu chowaja... 😉
mam pytanko....macie taki tepy bol w zebrach? Jakby wam ktos je polamal...bo mnie tak po lewej stronie boli od 2godz ze ledwo sie ruszam 😞.
A dzidzia raczej mnie tam nie kopala...chyba ze w nocy?!
Puki co nikt za bardzo dzis nie narzekal to ja bede pierwsza ☺️
😘