Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a ja dziś sobie już i tylko wypoczywam
jakiś taki błogi spokój mnie ogarnął jakby to miało być ostatnie popołudnie z NIkolką w brzuniu
przydało by się bzyknąć ale nie daję rady... ciekawe czy byłby efekt..

gratuluję oceny

Moniu co do wagi to teraz niestety nabierasz wody i efekt to dodatkowe kilogramy
Spróbuj pić 2 litry wody niegazowanej codziennie, powinno być lepiej + dieta
ja muszę stosować dietę i piję wodę bo lubię i taka pogoda (min 2l) i ostatnio zaczęłam spadać z wagi, niedużo ale od razu zauważyłam że woda ucieka z organizmu
no ale do kibelka co 30minut latam, także nie martw się, jak stosujesz dietę popij więcej wody i będzie ok
a lekarza nie możesz się bać, nie po to jest
mogłabyś mieć do siebie pretensje gdybyś się nie starała a ty na pewno robisz wszystko co trzeba dla maluszka, jak kazda z nas 😉

ja zaczynam panikować z kolei, pomyślałam, że w ciągu tyg urodzę pewnie, a to tak niedługo!!

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja pitole, przespalam caly dzien. Dzwonia od rana, wpraszaja sie zeby pokoik zobaczyc, tlumacze ze narzeczony pracuje i nie wiem o ktorej wroci a tu obiad trzeba podac i wykapac sie musi i pewnie zmeczony, a Ci dalej sie pchaja 😮. Co za ludzie.
A wiec tak...
Basiu, moja kolezanka miala zatrucie, ale to zawsze jest kombinacja z wysokim cisnieniem. Wtedy porod przymusowy, bo to bardzo niebezpieczne zarowno dla dzidzi jak i dla matki (krew jednego dostaje sie do krwi drugiego). Ona zwyczajnie nie miala zadnych objaw, poszla na kontrole, zmierzyla jej polozna cisnienie, abladla i od razu do szpitala. Niecala doba i dzidzius byl 😁.
Nie martw sie na zapas, bo mi tez znalezli bialko w moczu (za duzo) ze 3 tygodnie temu, ale nie bylo kombinacji z cisnieniem, glowa tez mnie nie bolala wiec wykluczyli zatrucie. Bialko w moczu to nie od razu przez ciaze, to moga rowniez byc nerki 🙂.
Co do wagi.... podobno caly plod wazy srednio 12,5kg. Ja znam wiele osob ktore przytyly 25-30kg, wiec nie przesadzajcie. Tym bardziej ze jest goraco i na pewno jakies plyny sie zatrzymuje.
W ostatnich tygodniach diete????? a nigdy w zyciu, pozniej czeka nas karmienie i dopiero bedzie dieta. moze Pani ginekolog zapomniala w ktorym tygodniu ciazy jestes ze kazala przejsc na diete?
Przeciez tu nie ma w ogole logiki. Wcinaj tyle na ile masz ochote i nie odmawiaj sobie, bo to ostatnie tygodnie swobody.
Iga... ja gdyby nie ta gadka z wami tutaj to nie wiedzialabym w ogole o zadnym czopie. Pewnie jakbym to cos zobaczyla to panika 🤪.

kasiar12 no widzisz, a tak sie martwilas, a zuzia po prostu daje rade 😁 😁 😁. Powodzenia i calusek dla Zuzi 😁

Basiu- bedzie dobrze najważniejsze by sie nie zdołować, ja tez miałam wczoraj gorszy dzień! Niedługo wszystkie bedziemy szczęśliwymi mamusiami i to jest najważniejsze!
monia29- nie przejmuj sie tą wagą, moim zdaniem to opuchlizna jest przyczyną tego przyrostu wagi! Tez tak miałam niedawno- na wizycie położna mnie zważyła i miałam +16 ale byłam opuchnieta a 3 tyg później w chłodniejszy dzień ważyłam już 1,5kg mniej! Wody też robią swoje- także głowa do góry!!! I tak się dziwie że ginka tak Cie karci za tą wagę, przecież kobiety tyją i ponad 20 kg.....!!!
Iga- powtórze się FARCIARA Z CIEBIE 😜 gratuluje kolejnej zasłużonej ocenki hehe
Ja się najadłam obiadkiem, poprawiłam serniczkiem i truskawami--mniam mniam
Ostatni raz zrobiłam przegląd torby i troszkę się stresuje przed jutrzejszą wizytą w szpitalu! Ktg, badanie i podobno usg mają mi zrobić....Zobaczymy czy mnie zostawią czy jeszcze wypuszczą na dwa dni.... Jutro 13sty ehhh oby był szczęśliwy dla Nas brzuszki 🙂

tez mam nadzieję że w końcu niunie zobaczę 🙂, mogli by coś mi na wywołanie dać bo sama z siebie raczej nie urodzę 😞 a takie jeżdżenie co dwa dni jest dla mnie bardzo stresujące!!!!

kasiar- mam nadzieje że lada dzień tego doświadcze 🙂 a Wam zdrówka życzę 😘
Zuzia jest przesłodka, dodawaj jej zdjęcia bo one działają przynajmniej na mnie bardzo bojowo- dodają sił wtedy kiedy mi ich braknie w tym wyczekiwaniu 🙂

• Mamusia
Luna trzymaj sie dzielnie i mam nadzieje że przytulisz córeczke szybciej niż myślisz. Nic sie nie bój, i pamiętaj że nie jestes sama 🙂

Basiu, wiem że sie martwisz, ale staraj sie byc dobrej myśli. Nie denerwuj sie na zapas, w razie jakiegos niepokoju, jedź do szpitala. Nie powinni Cie odesłać. I jeśli będzie trzeba na pewno wywołają poród. Kontroluj to ciśnienie i malenstwo, a na pewno będzie dobrze. A może dobrze by było jakbys jeszce raz badanie moczu sobie zrobiła, co? Może wyjda lepsze wyniki? Trzymaj się słonce

• Mamusia
jak tam dziś wasze maluszki? Moja od obiadu ani rusz, podwieczorek też nic i właśnie jestem po kolacji i też nic (i nalałam sobie coli 😉 ) i czekam...

dziś w ogóle nie wariuje tylko w aucie wpychała się w żebra dlatego się zastanawiam co się dzieje
ale słyszałam że w dniu porodu są spokojne 😉

generalnie dziewczyny ja dziś już wariuję, miałam nadzieję że urodzę wczoraj, jak były te skurcze ale nie, dziś znowu od 7 rano gotuje, sprzątam, teraz nawet umyłam włosy co wymagało niezłych kombinacji w wannie i nic! do tego złapała mnie rwa i ciągnie od pośladka w dół..
no i siedzę i czekam bo siły już na żadne roboty nie mam...
psychicznie już mam dosyć takiego nic nierobienia,
ale pewnie nie ja jedna
już wolałabym mieć zamieszanie z niuńką niż tak siedzieć i czekać... pracoholiczka w sumie...

o zareagowała na colę 😎
w końcu Nikolka Ni-Kol-ka 😉

• Mamusia
lunaaa86 napisał(a):
Basiu- bedzie dobrze najważniejsze by sie nie zdołować, ja tez miałam wczoraj gorszy dzień! Niedługo wszystkie bedziemy szczęśliwymi mamusiami i to jest najważniejsze!
monia29- nie przejmuj sie tą wagą, moim zdaniem to opuchlizna jest przyczyną tego przyrostu wagi! Tez tak miałam niedawno- na wizycie położna mnie zważyła i miałam +16 ale byłam opuchnieta a 3 tyg później w chłodniejszy dzień ważyłam już 1,5kg mniej! Wody też robią swoje- także głowa do góry!!! I tak się dziwie że ginka tak Cie karci za tą wagę, przecież kobiety tyją i ponad 20 kg.....!!!
Ostatni raz zrobiłam przegląd torby i troszkę się stresuje przed jutrzejszą wizytą w szpitalu! Ktg, badanie i podobno usg mają mi zrobić....Zobaczymy czy mnie zostawią czy jeszcze wypuszczą na dwa dni.... Jutro 13sty ehhh oby był szczęśliwy dla Nas brzuszki 🙂

LUNAAA ja też jutro do szpitala idę na wizytę, jutro mój termin... i też nie wiem czy mnie już tam zostawią czy jeszcze wypuszczą.... 🙃 także NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI o której masz wizytę?? ja na 9:30 czyli w Polsce będzie 10:30 😉

• Mamusia
Hejo 🙂
Mój bobas bardzo wariuje, nie żałuje sobie wcale- mam nadzieję, że korzysta z ostatnich chwil, a nie po prostu na złość mamie robi... 😉 Jak już ze łzami w oczach prosiłam męża, żeby 'wziął dziecko trochę', to wygrzeczniał momentalnie, ale znudziło mu się bycie spokojnym i dla pozorów w miejscu gdzie tatuś widział nadal grzeczny, tylko tłukł mnie we wszystkie kobiece miejsca do jakich dostawał... sobie znalazł zabawę cholera... 😮 ale już się nawściekał na dziś chyba 🙂

• Mamusia
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy 🙂
Czerwcówko piję dużo wody min 2litry dziennie i nic nie daje ta woda siku biegam często też co 30 jak nie co 20minut 🙂
Wiem że to nie jest aż taka wielka waga to +18kg (tylko tak gadała przy +16 to aż mam stracha co powie przy tych +18)bo ostatnio mnie tak skarciła że miałam dośc a co ja mogę robię wszystko co mogę toc nie będę się głodzic na koncówce ciąży 😞Nie przemawiało do niej że jestem opuchnięta 😞
E tam niech się dzieje co chce może nie zdąże do niej iśc bo się do czwartku rozpakuje oj chciałabym 🙂 tak jak każda z was by już chciała 🙂
Uciekam idę na spacerek.Owocnej nocki Wam życzę Dobranoc do jutra 🙂
Tak mi zbrzydła już po ostatniej wizycie jedyne co się cieszyłam że z małym wszysko ok było i z moimi wynikami i ciśnieniem tylko ta nieszczęsna waga 😠
Aha no i dziś gadałam z moją matką to jej też tak stopy puchły w ciążach więc może mam to w genach 🙂
Uciekam idę na spacerek 🙂
Dobrej i owocnej nocki wam życzę może którąs ruszy 🙂Dobranoc do jutra 🙂

• Mamusia
oj ci lekarze przesadzają coraz bardziej
zamiast zająć się tym jak nam ulżyć to czepiają się czego mogą

no to jak pijesz 2 l dziennie to już nic więcej Moniu nie zrobisz..
cudów nie ma, taki masz organizm, koleżanki po 30kg tyły i nic im nie było

a ja kombinuje w necie co przyspiesza 🤪

• Mamusia
czerwcowka napisał(a):
oj ci lekarze przesadzają coraz bardziej
zamiast zająć się tym jak nam ulżyć to czepiają się czego mogą

no to jak pijesz 2 l dziennie to już nic więcej Moniu nie zrobisz..
cudów nie ma, taki masz organizm, koleżanki po 30kg tyły i nic im nie było

a ja kombinuje w necie co przyspiesza 🤪

no wiem jutro rano jeszcze raz się zważę ale z samego rana 🙂no i zobaczę ale już mi minęło przygnebienie mam gdzieś niech se gada co chce zołza jedna 😠
No ja też czytałam dziś o przyspieszaczach no i zaczynam od spaceru dziś z mężem 🙂Czuję dziwny ucisk w dole brzucha i tam mi brzuch dziś twardnieje jak na razie powtarza się co 30minut i trwa ok wpierw 1.5min a teraz 1minute.
Może coś tam się dzieje ale czop mi jeszcze nie odszedł jedynie coś mi leci lekko żółtawe ale to pewnie upławy 😮A mały buszuje dziś i dośc mocno się wypina 🙂
teraz uciekam na pewno bo mąż czeka pa pa 🙂

• Mamusia
Hejka laski !
Wpadłam się tylko przywitać ! Ale miałam zakręcony weekend. Masakra, tyle wrażeń.
W piątek urodzinki przyjaciółki, które robiła u mnie, w sobotę ślub, potem wieczorem ciociowałam mojej pięcioletniej chrześnicy (zostawiona na noc, rodzice na weselu), noc nie przespana bo mąż miał po nich jechać odebrać jej rodziców z wesela, niedziela goście... Padam na pysk !
Nadrobiłam zaległości ale pobierznie ... ☺️

LUNA - Ty się nie denerwuj tymi starymi k.... ze szpitala. Wiem, że łatwo mówić, ale im właśnie o to chodzi więc nie daj im tej satysfakcji ! Ważne są jak szklasz na wiosnę... Pamiętaj, że Majeczka też się wtedy denerwuje. Jak cię wkur... to bierz głęboki oddech w płuca, przytrzymaj i wypuść z całej pary i pamiętaj, że one są w pracy i to jest ich zasrany obiowiązek !

KASIAR - dodawaj zdjonka małej bo one dają nam powera (przynajmniej mi).

BASIA- powtórz te badanka lepiej > z tym białkiem, a gbsem sie nie przejmuj - dostaniesz antybiotyk, mierz ciśnienie, licz ruchy a NAPEWNMO WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE - tylko wymaga to więcej Twojej uwagi ! 😘 😘 😘

MONIA - niech Ci nie gadają, że dużo przytyłaś bo moja znajoma przytyła 40 kg ! dodam, że szczupła osoba ...

agata_j napisał(a):
lunaaa86 napisał(a):

LUNAAA ja też jutro do szpitala idę na wizytę, jutro mój termin... i też nie wiem czy mnie już tam zostawią czy jeszcze wypuszczą.... 🙃 także NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI o której masz wizytę?? ja na 9:30 czyli w Polsce będzie 10:30 😉

Ja jadę na 8.00 do szpitala ale nastawiam się na to że pewnie sobie poczekam pare godzin bo już ginka mnie uprzedziła że z poniedziałku to tam sajgon jest od rana.
POWODZENIA 🙂
Ps. Ale mam stracha 🤢
Czerwcówka- nie miałam takich bóli wiec nie pomogę!!!