Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sonda - nie do plucek oczywiscie 🙂 tam dostawala moje mleczko, a jak bylo za malo to mleczko od innej mamy 🙂 na koncu ruleczki bylo zamkniecie gumowe i tam wkladalo sie strzykawke i do tego mleczko i samo jej lecialo 🙂

Zuzia od tygodnia z nami byla juz w domu- razem ze sonda, ale szybko sie zakoczylo jej uzywanie 🙂
Co do kapieli i przebierania to kapac uczono nas w szpitalu jak bylismy, w domu juz tez byly 2 kapiele, a z przebieraniem to mozna powiedziec jest ok- Zuzia nie lubi sie przebierac, nie wspominajac o pampersach hihi 🙂 - placze jakby ja ktos ze skory obieral 🙂 i tak samo placze jak jest glodna 🙂

• Mamusia
O! a ponoć różny jest płacz głodnego, a inny zmęczonego, inny chorego, itd..... 😲 a ile już waży?
nadal kontrole są częste, czy już luz się w miarę zaczął? 🙂
naprawdę fajny ten filmik z pandą 😁 http://www.youtube.com/watch?v=FzRH3iTQPrk

• Mamusia
Mala od niedzieli przybrala 170g, wazy teraz 2,8 kg 🙂 moze troche sie rozni placz, ale ona jak narazie nie placze w innych przypadkach 🙂 (a mamy jeszcze ta "zabawke" whycry mini" i powiem ze sie sprawdza) 🙂

Kontrole sa 3 razy w tygodniu, ale to tylko do 30 min, zeby sprawdzic wage, spisac to co trzeba i wszystko, nastepna w pt. i za tydzien przychodzi polozna z przychodni zeby sprawdzic i prawdopodobnie na tym bylby koniec 🙂

• Mamusia
Nie sprawdzałam terminu Twojego przewidywanego, ale tak terminowo jakoś niedługo by było, nie? 🙂
Waga już niezła.... jeszcze troszkę i będzie klusia 😁 ja tam Ci nie słodzę po każdym zdjęciu, bo trzeba zdrowy rozsądek zachować! 😉 no ale już kształty ma coraz mniej noworodkowe, tylko dzidziusiowe... 😎

• Mamusia
Mamuska27 napisał(a):
czerwcowka, ja bym w zyciu nie karmila mlekiem prosto od krowy, przeciez to niepasteryzowane i w ogole.... tyle tylko ze chodzilo mi o sama teorie, ze kiedys czlowiek gowno wiedzial i tez jakos dzieci wychowywal jak umial 😁.

ojej a mi chodziło o to że możemy dostawać różne dziwne rady hehehe
i najlepiej zapytać pediatrę a nie położną o pewne rzeczy

• Mamusia
Ciekawe co tam u Luny... Może znaleźli dla niej miejsce i już tuli dzieciątko.
Mnie dzisiaj też tak twardnieje brzuch, że chyba zaraz padnę. Doris jak wrócisz z ktg (jeśli w końcu pojechałaś) to daj znać czy coś o tym Ci mówili szczególnego. W ogóle dzisiaj jakaś słaba jestem cały dzień, nie do życia. Chyba pójdę na spacer zaraz z Marcinem, choć trochę mnie kłuje coś w boku.

• Mamusia
Wpadłam na chwilkę miałam gości siostrę z rodzinką i ciotkę z mężem i na tym koniec.
Bóle podbrzusza mam ale mały zrobił się ruchliwy i brzuszek twardnieje ale mniej niż wczoraj.Jutro wizyta u ginki ale dopiero na 17.30 mam także zobaczymy co powie boję się tylko ze o moją wagę będzie drzec mordę 😞

• Mamusia
aniaruda83 napisał(a):
hejka wpadlam ponadrabiac zaleglosci, ja caly dzien leze bo jakos zle sie czuje dzis, ale moze to juz z tego nic nierobienia??? 🤪 ide zaraz lazienke posprzatac moze przejdzie...

monia sto latek i szczesliwego rozwiazania 😘 😘 😘

super ze Zuzia tak ladnie przybiera 😘

Ania dziękuję za życzonka 🙂

• Mamusia
Butterfly napisał(a):
Ciekawe co tam u Luny... Może znaleźli dla niej miejsce i już tuli dzieciątko.
Mnie dzisiaj też tak twardnieje brzuch, że chyba zaraz padnę. Doris jak wrócisz z ktg (jeśli w końcu pojechałaś) to daj znać czy coś o tym Ci mówili szczególnego. W ogóle dzisiaj jakaś słaba jestem cały dzień, nie do życia. Chyba pójdę na spacer zaraz z Marcinem, choć trochę mnie kłuje coś w boku.

siemka, właśnie jakieś 30 min wrociłam z tego ktg. Przyjęli mnie bez problemu - nawet specjalnie nie musiałam tłumaczyć z jakich powodów ale rzuciłam, że czuję słabsze ruchy.
Poczekałam z 30 minutek bo jakąś pannę przyjmowali i też ktg miała. Podłączyli mnie, leżałam na prawym boku z 40 minut i miałam naciskać na taki guzik w czymś ala dlugopis jak poczuję ruch dziecka. Położna, któta mnie podłączyła była bardzo miła.Potem z wynikiem do takiej młodej lekarki - brak skurczy choć czułam twardnienie brzuszka i jego lekkie odrętwienie, tętno prawidłowe.
Babka zbadała mnie jeszcze na samolocie - szyjka uformowana, zamknięta i powiedziała, że spokojnie doczekam do wtorku na to cc, ale jakby mnie coś niepokoiło to żebym przyjechała. Powiedziałam jej, że w nocy non stop miałam twardy brzunio i pobolewanie - takie ćmienie, ona na to, że teraz tak będzie - to skurcze przepowiadające a normalnych u mnie nie wykazało więc na razie luz.