Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doris25 napisał(a):
ivona55 napisał(a):
Kurcze dziewczyny to mój mały na początku 32 tygodnia ważył 1500 😮 Przy Waszych maleństwach to najmniejszy 🥴 Mam nadzieję że nadrobił...W poniedziałek robie usg, już sie nie mogę doczekać

Nie przejmuj się nic a nic bo to całe ważenie to pic na wodę jest.
🙂

Dzięki Doris 🙂

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
3 kg to waga super.szkoda ze apatytu nie masz.ja jem ser biały, i zmuszam sie na mieso tzn smaze po kilka kotletow z piersi bo tylko to lubie 🙂 i jem co drugi dzien takiego no i jem owoce i słodycze 🙂 i mam nadzieje ze 3 lub 3,20kg moj bedzie miał. a tak jak Doris napisała nikomu waga z usg podczas porodu sie nie sprawdza 🙂 wszystko jest inaczej 🙂 bo oni okreslaja wage robiac centymetrowe pomiary brzuszka głowki kosci udowej.a przeciez tak jak ogolnie jest z dorosłym człowiekiem-jedna chuda 160 cm wazy 60 kg a druga 48kg i wyglada na grubsza od tamtej.no nie? moja siostra szczuplejsza i nizsza niz ja wazy 10 kg wiecej niz ja.albo ma wiecej miesni albo kosci ciezsze albo ja nie wiem co

• Mamusia
Ciekawe jak tam Lunaaa po wizycie u lekarza bo jak dobrze pamiętam to dziś miała. 🙂
Któraś z was pytała o ciuszki do szpitala to ja mam kaftaniki na troczki i pare na zatrzaski 🙂no i śpiochy biorę i jakiś sweterek no i wiadomo czapeczki,skarpetki i rękawiczki 🙂

• Mamusia
monia29 napisał(a):
Laski co do tego Gbs to wiem że jest płatne moja ginka mi pobierze i wiem że w laboratorium sam wymaz z pochwy kosztuje ok 30zł u mnie 27zł 😞 a z odbytu to nie wiem 😮

Ja z ten wymaz z pochwy i odbytu zapłaciłam 55 zł ale to w Piasecznie a tu wszystko jest drożej 🤢 Np usg 80 zł na pomorzu a w piasecznie 100

• Mamusia
Ivona no zgadzam się u mnie usg 70zł i za wizytę u ginki też 70zł a to badanie to z samej pochwy ok 30zł + z odbytu to może wyjdzie cenowo tak jak u ciebie 🙂

Co do picia to ja teraz mało piję ok 0,5 l może 1litr jak cieplej było to więcej piłam

• Mamusia
ja mam jakies bluzki.to kurcze po co to sie nazywa kaftanik jak moze bluzka.te nazwy tych ciuszków poprostu mnie osłabiaja.moja mama jak jej powiedziałam o tych rampersach co wczesniej gadałysmy to tez nie wiedziała co to jest.a przeciez dwoje dzieci miała.mzoe nie było wczesniej?

• Mamusia
ciezarnabebe napisał(a):
ivonka to nie jesz niczego co ma sol zeby organizm choc troszke mial z gorki bo sol zatrzymuje wode w organizmie aaa i chociaz nogi trzymaj wysoko jak najczesciej sie da!

No chyba powinnam całkowicie sobie ta sól odpuścić...

• Mamusia
Beti tych nazw rzeczy jest dużo dla małych dzieci są kaftaniki rozpinane po całości na troczki (tasiemki) lub zatrzaski a te bluzki są także tylko ja to rozumiem za coś innego dla mnie bluzka to tak jak dla nas z tym że przy szyjce ma dwa zatrzaski by łatwiej ubierac dziecko i to jest dla większych dzieciaczków raczej 🙂

• Mamusia
moze jakbym kupowała ubranka to by mi bardziej przyszło rozumienie co jest co bo na metkach by było. a takto mam po rodzince wszystko i dla mnie to bluzki zapinane lub bluzki- koszulki z kołnierzykiem jezeli to to bo weszlam na stronke sprawdzic jak te kaftaniki wygladaja to pokazało mi trzy rodzaje bluzek 🙂

• Mamusia
Ehh chciałam dodać zdjecie z kaftanikiem własnie ale nie wiem jak 🤢

Dobra dziewczynki ja uciekam sie położyć bo mnie plecy zaczęły bolec i zawroty głowy znowu mam eehhh ta pogoda. Dobranoc i równiez Wam życze przespanej i bezbolesnej nocki 🙂