Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

Malgorzatta napisał(a):
Luna a wyobraź sobie jak na raz wszyscy chcą jeść, pić czy coś tam, albo wszyscy wyją na raz.... do kogo najpierw podejść? masakra

No właśnie przed chwilką o tym z mamą rozmawiałam, z dwójką problem a co mówić z czwórką!!!!
Jedno jeść chce drugie się zesrało trzeciemu sie ulało a czwarte ma kolkę- wszystkie beczą- do którego podejść najpierw???? O TO JEST PYTANIE!!!!

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Malgorzatta napisał(a):
no masakra! jak trafi na biednego.... a raczej takie przypadki u bogatych się nie zdarzają....

Nie są ni bogaci ni biedni, przeciętna rodzina! Ona bardzo drobna dziewczyna 150cm wzrostu także nie wiem jak ona w ciąży wyglądała, szukałam jaka waga dzieci i znalazłam na innej stronce:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110528/LUBLIN/10590860

Bede sie kładła spać choć nie wiem czy szybko zasne po tym artykule! Odezwe się jutro po Usg 😘

• Mamusia
Już urodziła ta kobieta- mówiłaś kiedyś, masakra... ja oglądałam kiedyś film na faktach autentycznych o sześcioraczkach- oboje rodziców i babcia pomagała... ale jak nie dało się wziąć wszystkich naraz, to po kolei jak wpadło w ręce, i odkładane... no i fajnie się wychowały nawet, grzeczne, itd...
Beti, rybę ze stawu Andrzej normalnie z brzegu rękami wyjął, bo wczoraj się umęczyły przy tym śmiganiu przed siatką. Wrzucił tą rybę do miski takiej ogromnej, ale woda szybko się nagrzała i zaraz wykitowała... i teścio ją oprawił zanim ją zobaczyłam właściwie.
Aniaruda, tak, zadziałała 🙂 ale teraz dopiero włączyłam neta i powiem, że nadal tak z przerwami działa.
Ivi1984, chciałabym urodzić już, bo szacunkowo mały waży ok. 3,100, ja całą ciążę byłam straszona króciutką szyjką, a tu teraz jak mnie boli strasznie, brzuch ciąży, rozstępy z dnia na dzień gorsze, a Oskarek przez pępek chyba chce się przecisnąć, odbijając się o najwrażliwsze narządy....
Spokojnej nocki życzę wszystkim Brzuszkom 🙂

• Mamusia
Halo Brzuszki 🙂 ja postałam przy desce do prasowania, miałam trochę zaległości i efekt tego taki, że w krzyżu mnie łupie 🙂 ehhh zaraz wyłożę się w łóżeczku, może przejdzie 🙂
Widzę, że temat wieloraczków na naszym forum... szczerze to nie wiem co ja bym czuła, gdybym się dowiedziała, że pod moim serduchem jest czwórka dzieciaczków... z bliźniakami nie jest łatwo... a co dopiero z taką gromadką 😮
Dokładnie lunaa można się roztroić... jak dwójka płacze już ciężko, a co dopiero jak się czterosobowy chórek odezwie... bez pomocy rodziny ani rusz 🤔

• Mamusia
jak minęła wam noc? mnie w nocy łapały delikatne skurcze, czasami się zastanawiam czy rozpoznam że to już tuż tuż, i czy skupie się na liczeniu skurczów co ile są itd. dziś po południu mam zamiar jechać do teściów na grilla, chcę jeszcze przed porodem zjeść pieczoną kiełbasę 🙂 miłego dnia Wam kochane życzę

• Mamusia
Cześć laski 🙂 Mama moja właśnie zadzwoniła z życzeniami z okazji Dnia Dziecka... 😁 Normalnie bajka... 😎 aż się synek obudził 🙂
Czy urządzacie pokoik/kącik dla maluszka jakoś tematycznie? czy tak w jakimś kolorze konkretnym, albo ogólnie dziecięco? Chciałam od początku dziecku coś fajnego urządzić- piraci, niedźwiedzie, albo ogólnie zwierzęta, muzyka, morze, kosmos, albo chociaż jakaś bajka konkretna... jakoś ciężko wybrać 🙂

• Mamusia
Agnieszka, teraz już większość miewa skurcze -różne, a kucie w pochwie, to już standard chyba, organizm się przygotowuje do porodu po prostu, wszystko ok 😎
Przypominam o nowym forum 'poporodowym' cobyśmy się tu w tłoku nie musiały szukać jak czerwiec przeminie: http://www.mamusie.net/forum,czerwcoweczki_2011,29,922.html,str=18
ciekawe ćwiczenia po porodzie: http://dziecko.onet.pl/31433,5,8,cwiczenia_po_porodzie,artykul.html

• Mamusia
Witam!!!
Jak miło wstać po przepsanej, bezbolesnej nocce 🤪 Jestem jak to sie mówi do rany przyłóż 😎
Wczoraj w końcu nie pojechałam, a to dlatego że bóle mi przeszły zupełnie, a z tym moim "moczeniem" wczorajszym to pare już doświadczonych mam doradziło mi ze jechac dopiero jak zobacze z ta wodą nitki czerwone, albo z bólem...no i posłuchałam, obserwuję sie namietnie i narazie jest si 😜
Małgorzatta jak sie dziś czujesz??? Pewnie w wir przygotowań wpadłaś 🙂 Tylko nie przesadzaj 😉
A w ogóle miłego dnia Wam wszystkim życzę!

• Mamusia
Ja maluję pokoik na taki mocny żółty (kocham ten kolor, i zielony też 😜)Pościel mam zieloną, dodatki chyba tez dokupię w tym kolorze 😎 Mam takie naklejki pirackie właśnie więc akcent chłopięcy bedzie 🙂
A druga pościel mam biało czerwoną więc jeszcze małemu muzyke reggae bedę włączać i klimat ma hihi 🤪

• Mamusia
Hej. A ja znowu coś nie mogłam spać.Sucho w powietrzu, załączyłam nawilżacz i dopiero jakoś udało mi się zasnąć. Teraz od rana jakoś nie czuję się najlepiej, trochę mi niedobrze, brzuch boli i jestem jakaś taka nie do życia... Ale mam nadzieję, że przejdzie.

• Mamusia
Doris25 napisał(a):
czerwcowka napisał(a):
piję karmi i wcinam chipsy a skurcze są już bardzo rzadkie ale bolą
więc korzystam bo po porodzie nie będzie tak dobrze 😉

To przy cukrzycy tak można ?

Hehehe chipsy odliczone były 🙂 no i karmi to zestaw zamiast posiłku