Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Trochę nadrobiłam, ale muszę Wam powiedzieć, że co dziś kładłam się z laptopem to momentalnie zasypiałam 😲 😲 Pewnie dlatego teraz spać nie mogę 😉 Jakiegoś nocnego Marka urodzę 🥴
Któraś z Was pisała, że dziś miała nerwówkę ja też dziś miałam ciśnienie podniesione... i to podwójnie!!!!!!!!!!!!!!!! Rano Zosia mi zrobiła popisówkę 😠 tego nie założę tamtego też nie. Tak się szykowała ż na 8 do szkoły wyszła 8.15 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 O 7.50 miałam ochotę ją wystawić na klatkę z plecakiem i wygonić ją tak do szkoły.
Po południu również Zosia się przyczyniła. Była na zajęciach z fitnessu. Skończyli 10 minut przed czasem i nie poczekała. Poszła do babci (gdzie nikogo nie było) i minęłyśmy się po drodze. Doszłam pod klub a jej nie ma, biegnę do mamy tam też jej nie ma. Wsiadłam w samochód mamy i pojechałam do siebie. Sąsiad czekał na nią na podwórku (poprosiłam go o to) i mówi, że nie było jej.
I tak biegałyśmy za sobą po warszawskiej Pradze. Porządnie się wystraszyłam, ale na szczęście jak byłam u siebie to zadzwonił znajomy rodziców i powiedział że Zosia spłakana czeka z nim pod blokiem moich rodziców. No to potem poleżałam bo brzuszek też musiał odreagować 🤨 🤨 🤨 ale później już było OK 😉 Teraz Eliza (vel Bartolinka) rozkręca imprezę w brzuszku 😉
Czas jednak iść spać! i oby jutrzejszy dzień był mniej nerwowy i dał nam wszystkim dużo radości! Pati wierzę że wszystko będzie OK i nie poleżysz za długo!!!!!!
Marta super te twoje panny 😉 chyb a się muszę moimi pochwalić 🙃
DOBRANOC!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć mamusie,
życzę wam miłego dnia i dołączam się do kawy.
Karolciakam, ale miałaś wczoraj przeżycia, nie zazdroszczę. A ile lat ma twoja Zosia, że takie numery odstawia?
Ja też dziś będę poza domem, muszę załatwić jedno spotkanie, wiec jadę dziś do kancelarii.
Dołączę do was po południu, a póki wypiję z wami kawę i w drogę 😉

• Mamusia
Ja właśnie wysłałam starszego do szkoły. Mają dzisiaj jakiś Kongres Misyjny 🙂
Teraz się zastanawiam, co tu robić, żeby nic nie robić 🙂
Jakoś nie mam dzisiaj chęci na nic, a jest to spowodowane bólem gardła z jakim się dzisiaj obudziłam.
Mój młodszy złapał jakiegoś wirusa i chyba się nim z mamą podzielił 🙂

Justyna891 widzę, że Wasz wielki dzień zbliża się wielkimi krokami 🙂 Pewnie nie możecie się już doczekać. Nie stresuj się tylko !!!! na pewno wszystko się uda.

• Mamusia
Siehankowa wiem, ze czosnek to naturalny antybiotyk, ale czy teraz w trzecim trymestrze mogę go jeść? Bo coś mi teściowa mówiła, ze nie bardzo, ale może ona się myli?
No i jeszcze jedno pytanko. Jestem co prawda wierząca, ale nie praktykująca, więc może któraś z Was mi wyjaśni jakie dzisiaj jest Święto. Teraz usiłując naprawić neta obserwowałam przez okno pochód uczniów, przemieszczający się spod szkoły w stronę kościoła. Podstawówka ma na sobie białe koszulki, a gimnazjum żółte. To jeszcze łapie. Pewnie chodzi o kolory flagi papieskiej. Ale po co oni tam idą? Norbert mi coś mówił o Kongresie Misyjnym, ale pierwsze słyszę 😞

Brzuszki, a powiedzcie mi - czy oliwke można stosować czy nie? bo już tyle wersji słyszałam, że się pogubułam 🤢
bo nie wiem na jakie kosmetyki sie zdecydować:
1) Oillan Baby - szampon i płyn do kapieli 2in1, krem do twarzy i ciała oraz krem na odparzenia
czy
2) Skarb Matki - mydełko, krem nawilżający do twarzy, krem na odparzenia oraz mleczko pielęgnacyjne bądz właśnie oliwka?

siehankowa napisał(a):
Brzuszki, a powiedzcie mi - czy oliwke można stosować czy nie? bo już tyle wersji słyszałam, że się pogubułam 🤢
1) Oillan Baby - szampon i płyn do kapieli 2in1, krem do twarzy i ciała oraz krem na odparzenia
czy
2) Skarb Matki - mydełko, krem nawilżający do twarzy i ciała oraz mleczko pielęgnacyjne bądz właśnie oliwka?

siehankowa ja oliwki nie używałam i nie będę używać 🙂

madalena20 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
czy
2) Skarb Matki - mydełko, krem nawilżający do twarzy i ciała oraz mleczko pielęgnacyjne bądz właśnie oliwka?

a czym smarować ciemieniuchę? myślałam o oliwce właśnie pod tym kątem trochę 😉 bo widziałam też , że seria Skarb Matki ma specjalny olejek... no ale nie wiem czy to potrzebne...

• Mamusia
Witam wszystkich 🙂
Diviana kartacze fatalnie mi wyszły bo całe ciasto sie rozpłyneło w czasie gotowania 😮 i reszte poprostu usmażyłam na patelni i były dobre 🙂 wiec zrobiłam wersje zmodyfikowaną.
ann ja jak mnie choróbsko dopadło jadłam czosnek w takich przezroczystych tabletkach, to jest skondensowany czosnek i nie śmierdzi a bardzo pomaga przynajmniej mi pomógł do tego miodzik, herbatka z cytrynką i jakoś przetrwałam.
Oki lece na wizyte zaraz, wiec musze sie jeszcze ubrac, pozdrawiam 🙂

• Mamusia
W takim razie czosnek zjem. Pewnie teściowa niezorientowana 🙂
Ja w sumie Magda tez jestem z małej miejscowości. Ale wymyśliłam sobie na własne potrzeby, ze mamy nowego proboszcza i pewnie coś wykombinował 😁
A co do oliwki to słyszałam, ze teraz się jej nie stosuje, bo ponoć blokuje pory.

siehankowa napisał(a):
madalena20 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
czy

a czym smarować ciemieniuchę? myślałam o oliwce właśnie pod tym kątem trochę 😉 bo widziałam też , że seria Skarb Matki ma specjalny olejek... no ale nie wiem czy to potrzebne...

kochana nie każde dzieciątko ma ciemieniuchę ale jak już dostanie to w sumie masz rację przeważnie zalecają oliwką smarować i taką szczoteczką z miękkim włosiem przeczesywać. Ale są też specjalne specyfiki na tą przypadłość i ja jak bym miała to kupiła bym właśnie ze SKARBU MATKI 🙂