plan porodu?? dla mnie to troche nierealne 😜 no bo niby jak ja mam przygotowac plan porodu skoro to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego sie spodziewać 😁
Można przygotować informację, że np. nie chcesz nacinania krocza, golenia, lewatywy, nie chcesz żeby użyto kleszczy czy próżnociągu, chcesz znieczulenie, w jakiej pozycji chcesz rodzić, w jakim przypadku chcesz cesarke, chcesz zaraz po porodzie karmić piersią, chcesz, żeby mąż przeciął pępowinę itp.
hmm, z tego co ja sie orientuje to u mnie w szpitalu przed porodem wypełnia sie taka delkaracje, m.in. co do nacinania krocza itp. Lewatywe robią tak czy siak 😉 wg mnie wystarczy powiedzieć, przed porodem czego ewentualnie sie oczekuje 😉 ja tam nie wiem czego się spodziewać, chciałabym urodzic naturalnie, ale to nie znaczy że mi się uda, bo różnie bywa... więc nawet jakbym napisała taki plan, to nie znaczy że uda się go zrealizować 😉 po prostu zaufam lekarzom - oni powinni lepiej wiedziec, co dla mnie bedzie dobre 😉 taką mam przynajmniej nadzieje 😁
siehankowa zgadzam sie z Toba...ja tez pojde na zywiol bez zaadnych planow....w szpitalu krzywdy nam nie zrobia...ciagle sobie powtarzam ze tam sa ludzie ktorzy wiedza co robia 😉😉😉
siehankowa ja robie na goraco...taki barszczyk bardziej...czy chodzi Ci o ten chlodnik co dziewczyny podawaly?
Paninka, o taki barszczyk chodzi 🙂 na goraco 🙂 haha, to moje poczatki z gotowaniem, i w sumie to będzie pierwsza zupa jaka ugotuje 😁😁😁
i narobiłyście mi smaka na botwinkę, a teściowa wczoraj proponowała - taką prosto z ogródka.
a dziś bez auta więc musi poczekać do jutra 😠
to ja gotuje wywar np. na udku kurczaka, kostce rosolowej do tego lisc laurowy i ziele angielskie...potem wrzucam pokrojone ziemniaczki, (chyba ze nie chcesz zeby sie rozowe zrobily to ugotuj osobno ale bez) potem buraczki i marchewke pokrojone w plasterki, a na koncu lodyzki i liscie z botwinki...ciezko mi przyprawic dobrze to uzywam do tego takiego barszczu w proszku...troszeczke dosypuje i ewntualnie troszke cukru i kropelke cytrynki i koperku...i to podaje z jajkiem na twardo i smietana 😜😜😜 mam nadzieje ze dobrze Ci wytlumaczylam 😉😉 i dzisiaj tez zrobie 🤪
siehankowa cudne zdjęcie 🙂 Ślicznie wyglądasz!!!
To z tej sesji?
Co do planu porodu ja dostałam taki gotowy formularz na dniach otwartych w szpitalu,
ale na niektóre punkty trudno mi samej odpowiedzieć ☺️ To o czym pisze siehankowa to chyba tylko podkładka-dokument dla lekarzy,
że wyrażasz zgodę na różne zabiegi gdyby była ich taka konieczność
czyli rutynowe dokumenty.
mi botwinke mama z wlasnego ogrodka przywiozla...i taka mlodziutka malutka marcheweczke 😜😜😜
5 tysiac nam chyba dzisiaj stuknie 🤪🤪🤪
no ja własnie tez od mamy przywiozłam wczoraj - wszystkie młodziutkie warzywka z własnego ogródka 🙂 i tak dawno botwinki nie jadłam, że juz sie nie moge doczekać 😁
plan porodu?? dla mnie to troche nierealne 😜 no bo niby jak ja mam przygotowac plan porodu skoro to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego sie spodziewać 😁
Można przygotować informację, że np. nie chcesz nacinania krocza, golenia, lewatywy, nie chcesz żeby użyto kleszczy czy próżnociągu, chcesz znieczulenie, w jakiej pozycji chcesz rodzić, w jakim przypadku chcesz cesarke, chcesz zaraz po porodzie karmić piersią, chcesz, żeby mąż przeciął pępowinę itp.
Hehe przygotowac możesz. Ale większość tych informacji zbiera połozna przy wywiadzie jak przyjmują cię na oddzial porodowy, a ty poświadczasz to własnym podpisem.
I zawsze jest adnotacja, ze bez potrzeby. Hmmm....
Bo jak tu decyodować. A co w przypadku kiedy próżnociąg, albo kleszcze ratują dziecku zycie.??? 🤢🤢🤢 Albo co lepsze nacięcie krocza w jednym miejscu czy popękanie w kilkunastu??? 🤢🤢🤢
Hehe przygotowac możesz. Ale większość tych informacji zbiera połozna przy wywiadzie jak przyjmują cię na oddzial porodowy, a ty poświadczasz to własnym podpisem.
Bo jak tu decyodować. A co w przypadku kiedy próżnociąg, albo kleszcze ratują dziecku zycie.??? 🤢🤢🤢 Albo co lepsze nacięcie krocza w jednym miejscu czy popękanie w kilkunastu??? 🤢🤢🤢
Wczoraj mieliśmy zajęcia z pediatrą na SR i mówiła m.in. o szczepieniach
tych pierwszych w szpitalu.
Brałyście tą standardową czy może ta odpłatną bez rtęci ?
I przy okazji tego tematu którym programem szłyście potem?
Pamiętam, że ten temat juz był..ale teraz jakoś ciut bardziej świadoma jestem ☺️
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
hmm, z tego co ja sie orientuje to u mnie w szpitalu przed porodem wypełnia sie taka delkaracje, m.in. co do nacinania krocza itp. Lewatywe robią tak czy siak 😉
wg mnie wystarczy powiedzieć, przed porodem czego ewentualnie sie oczekuje 😉 ja tam nie wiem czego się spodziewać, chciałabym urodzic naturalnie, ale to nie znaczy że mi się uda, bo różnie bywa... więc nawet jakbym napisała taki plan, to nie znaczy że uda się go zrealizować 😉 po prostu zaufam lekarzom - oni powinni lepiej wiedziec, co dla mnie bedzie dobre 😉 taką mam przynajmniej nadzieje 😁
Gość
ok, jak wyślę, to napisze Ci na sierpnióweczkach 🙂 i wtedy się rozliczymy, bo tak to nie wiem ile przesyłka wyjdzie 🙂 a nie chce zdzierać z Ciebie 😁 😉 😁
Pati123
😘 😘 😘 😘 😘
Paninka
Paloma21
Paninka
5 tysiac nam chyba dzisiaj stuknie 🤪 🤪 🤪
Gość
To z tej sesji?
Co do planu porodu ja dostałam taki gotowy formularz na dniach otwartych w szpitalu,
ale na niektóre punkty trudno mi samej odpowiedzieć ☺️
To o czym pisze siehankowa to chyba tylko podkładka-dokument dla lekarzy,
że wyrażasz zgodę na różne zabiegi gdyby była ich taka konieczność
czyli rutynowe dokumenty.
Gość
no ja własnie tez od mamy przywiozłam wczoraj - wszystkie młodziutkie warzywka z własnego ogródka 🙂 i tak dawno botwinki nie jadłam, że juz sie nie moge doczekać 😁
p0xia
Gość
Bo jak tu decyodować. A co w przypadku kiedy próżnociąg, albo kleszcze ratują dziecku zycie.??? 🤢 🤢 🤢
Albo co lepsze nacięcie krocza w jednym miejscu czy popękanie w kilkunastu??? 🤢 🤢 🤢
Gość
no nie wiem czy mozna to nazwać sesją 😁 taka bardziej zabawa na wariackich papierach 😁
Gość
a co to w ogóle jest ten próżnociąg 😮 😁
Gość
Wczoraj mieliśmy zajęcia z pediatrą na SR i mówiła m.in. o szczepieniach
tych pierwszych w szpitalu.
Brałyście tą standardową czy może ta odpłatną bez rtęci ?
I przy okazji tego tematu którym programem szłyście potem?
Pamiętam, że ten temat juz był..ale teraz jakoś ciut bardziej świadoma jestem ☺️
Gość
aaa, bo coś mi sie kojarzyło, że miałaś mieć taką z fotografem...ale może już pomieszałam ☺️