Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Foga jakbys mogla to pomysl tez o mnie podczas pieczenia magicznego specjalu 🙂
siehankowa tak ci zazdroszcze ze jestes juz po... u mnie nawet czopu nie ma 🥴
agapurka sliczniusi dzidzius 😆 ja sobie narazie tylko wyobrazam jak moj Norbi bedzie wygladal ☺️ co odziedziczy po mamusi 🙃
moze ktoras na stronce poda przepis bo sama z checia bym zjadla placuszka

Dobra, mykam szykować się na SR... chociaż najchętniej zaległabym na łóżku i spała....... nie chce mi się nic, tylko spać 😮 😮 😮

Do wieczorka kochane 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):
zmierzylam moj "brzuszek" wydawalo mi sie ze on juz nie rosnie....a tu 129 cm...od ostatniego mierzenia 4 cm urosl 🤪 🤪 🤪

Paninka zmierz wtedy jak ci się dzidziuś przekręci zupełnie inaczej wychodzi mówie ci. 😆
Sprawdzałam, zależy gdzie wypchnie 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Paninka napisał(a):
zmierzylam moj "brzuszek" wydawalo mi sie ze on juz nie rosnie....a tu 129 cm...od ostatniego mierzenia 4 cm urosl 🤪 🤪 🤪

Paninka zmierz wtedy jak ci się dzidziuś przekręci zupełnie inaczej wychodzi mówie ci. 😆
Sprawdzałam, zależy gdzie wypchnie 🙂

teraz jak mierzylam to nic nie wypychala...obstawiam ze jak cos wystawi to obwod automatycznie sie zwiekszy...chyba centymetra moze mi braknac 😉 😉

m od maja kladl panele w korytarzu...juz nawet nic o nich nie wspominalam...udawalam ze nie widze...aztu nagle wpadl dzisiaj z pracy, nawet obiadu nie zjadl tylko docina ja i kladzie na sufit 🤪 🤪 🤪 to tak na pocieszenie dla brzuszkow ktorych mezowie ciagle mysla ze maja czas...wkoncu przyjdzie taki moment ze zrozumieja ze zegar tyka 😉 😉 😉bo jak moj sam sie za remont wzial to na prawde wielki dzien 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
No i już w domku, obiadek się robi a ja nadrabiam zaległości 🙂
Eleeza- przykro mi, że Cię zawiodłam z tym masowaniem 🙂
Pati- czasem zły humor się do czegoś przydaje. No i kolejna stówka do przehulania 🙂
Agapurka- to już tydzień wow. Mały słodki
Inez- przyślij nam trochę tej twojej pogody, bo tu cały czas leje

• Mamusia
Justyna tu przepis na jabłecznik Fogi (łatwy i przyjemny do zrobienia 🙂)

2 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła lub margaryny
4 jaja
1 szkl. cukru
1 mały proszek do pieczenia

Utarte jabłka wymieszane z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem (ilośc wg uznania)

Tłuszcz roztopić i wystudzić, wlać do cukru i miksować, dodając kolejno całe jaja, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta lub mąką - wylac połowę ciasta, ułożyć na nim jabłka i wylać na wierzch pozostałą część ciasta. Piec w 180 C ok. 50-60 minut

• Mamusia
A ja własnie wciągnęłam 2 miski rosołu i draże ☺️
Foga jak ja miałam akcje z maleństwem to mi lekarz powiedział że 3 razy dziennie można godzine po jedzeniu policzyć ruchy by było 10 wtedy najlepiej się położyć i obserwowac i zaliczać każdy nawet najdrobniejszy ruch, muśnięcie nawet i czkawkę też, jak jest mniej to jechać by sprawdzić co z maleństwem, dobrze ze masz szkołę to powiedzą Ci co i jak.
Agapurka cudny pucatek i jaka fryzurka 🙂

Justyna891 napisał(a):
siehankowa tak ci zazdroszcze ze jestes juz po... u mnie nawet czopu nie ma 🥴

justyna, spokojnie, doczekasz się 🙂 u mnie czop zaczął wypadać 25 lipca, z 26/27 w nocy dopadły mnie skurcze i 27. Ksawier był już z nami 🙂 a wczesniej żadnych innych objawów zblizającego sie porodu 😁

• Mamusia
Hej dziewczynki!!!
I my wlasnie wrocilysmy od lekarza dowiedzialam sie sie ze te bole sa dlatego bo mala wchodzi do kanalu rodnego noi musze powiedziec wam ze sa i odchodza te bole mam nadzieje ze jakos to mininie i nie dlugo mala pojawi sie na swiecie 🙂 bo ogolni ktg wyglada ok przespala cale ktg 😁 😁 😁

Diviana napisał(a):
Siehankowa a jak kotek zareagował na maluszka?

na szczęście w miare ok 😉 podeszła powąchała... ale zauważyłam, że jest jakby lekko na mnie obrażona, bo Puma zawsze wolała do mnie przychodzic, a teraz chodzi do mojego M. 😜 ale stała sie tez takim bardziej "kanapowym" kotem 😁 bo to nie był typ co lubiła się przytulać, głaskać, a teraz tylko chodzi i domaga sie pieszczot 😁

Oj doczytałam.....

Ja dzisiaj "latający" dzień, dostałam wypłatę to porobiłam zakupy i w sumie pół dnia mi zeszło na łażeniu. Teraz mnie okropnie plecy bolą 😞 Netu dalej nie mam w domu i tak mnie wkurza to jeżdżenie że szok a mąż w nosie ma przygotowanie gruntu pod net 😠

Uciekam do domu bo nic dzisiaj nie leżałam......

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
A u mnie znów dziś jabłecznik (chyba się uzależniłam ) 😁 😁

Haha, ale jabłecznik nie ma co wymiata, jest poprostu rewelacja.

Ale sie wkurzyłam kupiłam dwie franki makarony i jedna ma odpowiednia długość a druga wygląda jakby ja ktos przyciął jest 10cm krótsza i w ogóle obrzępolona i krzywa, potargana, pokrzywiona, brudna no szok, mój m zakładał i mówi co to jest w ogóle. A w dodatku nie mogę sie do tej sprzedawczyni dodzwonic bo jest na urlopie, wiec zrobiłam zdjecia okna i jej wysłałam, chciałam miec wszystko zrobione przed porodem no ale sie nie da w tym kraju 😠

My już po wizycie 🙂
Mój Doktorek mnie uspokoił - tamten Oszołom z ostatniego USG chyba mocno przesadził.
Po badaniu dziś...szyjka cały czas skrócona, ale zamknięta i na razie trzyma 🙂
Niestety w tym gabinecie sprzęt do USG jest bardzo kiepski także badanie tylko ogólne,
tętno w normie, ale Dziduś z całą pewnością rośnie 🙂
Dla spokoju dostałam skierowanie na jutro do poradni przyszpitalnej...
z tym że nie ma ona dobrej opinii i nie nastawiam się na jakieś radosne doznania.
Ale sprzęt na pewno mają dobry, oby tylko trafić na kogoś sensownego 🙂

I jeszcze wieści od Karolci1234i 🙂

Jutro prawdopodobnie nas wypiszą bo ze mną i z Wiktorkiem jest wszystko ok.
Brzuszki Kochane pamiętacie jak kiedyś jakaś dziewczyna pisała bzdury
że nie poleca wywoływania (jakby wybór miała któraś w ogóle)
to ja zaprzeczę i powiem Wam, że ja polecam.
Jeśli któraś z Was będzie musiała mieć wywoływanie to się nie bójcie!
W ogóle ten ból nie był taki straszny i mogę powiedzieć już teraz, że
kiedyś na pewno się drugie dzieciątko u nas pojawi.
Buziaki