Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć Brzuszki, Mamuśki i Maluszki! 🙂
Lydziaa bardzo współczuję. Trzymaj się mocno! Tak niestety bywa... Pocieszające jest to, że babcia na pewno będzie Was teraz wspierać z góry! 😘
Kornelka Gratuluję skończonego 39 tygodnia 🙂 Ty tak nie narzekaj, że zostaniesz sama 😉 Jeszcze nie jesteś po terminie 🙂 Rysiowi widocznie dobrze w brzuszku 🙂 Ja słyszałam, że chłopaki to często po czasie wychodzą. Chociaż akurat u nas, sierpnióweczek, to się nie sprawdziło. 😜
Moniq Gratuluję skończonego 38 tygodnia 🙂 I właściwie mogę napisać to samo, co Kornelce 🙂 hihi 🙂
Ja dzisiaj kończę 37 tydzień i się bardzo cieszę, bo to znaczy, że już donoszony Szymon 🙂 Już jestem spokojniejsza 🙂 Chociaż tak, jak pisałyście - też się straszliwie niepokoję, jak się mniej rusza... 😞 I takie wyczekiwanie na ruchy jest okropne, milion myśli...
Do tego do tej pory wcale się nie bałam porodu, a wczoraj jak się podmywałam, to mariolka cała spuchnięta i strasznie wrażliwa, normalnie mnie bolało, jak się myłam... a co będzie przy porodzie?! 😮

• Mamusia
Dzień Dobry Brzucholki, Mamusie i Dzidzie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Kurcze, kompletnie nie mam czasu posiedzieć z wami troszkę 😞
lydzia bardzo współczuję sytuacji 😞 😞 😞 Trzymaj sie Kochaniutka
Patusia ja schudlam 5kg na diecie szpitalnej i przy okropnych zaparciach 😉 😉 😉 😉 😉

Diviana napisał(a):
Mapa i agusia gratuluję 37 tygodnia 😎

U Was jutro 😁
Bałam się, że nie doczekamy tej daty w dwupaku 🙂
A teraz mam prawdziwa nadzieję na po 15 sierpnia... 🙂

I ja tak samo, jak Wy myślę, że wytrzymamy do 15.08. 🙂
Chociaż zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce!
10.08. ma urodziny moja chrześnica (i równocześnie siostra cioteczna), a 29.08. moja babcia i cały czas sobie myślę, ze fajnie byłoby się wstrzelić w którąś z tych dat 🙂 Chociaż myślę, ze ciężko będzie 😉
Pamiętam o Tobie, Mapa, 🙂 ciekawe, jak/czy się zgramy? 😁
W ogóle zauważyłam w rankingu, że dużo dziewczyn u nas ma terminy po dwie 🙂

agusiakowalczyk napisał(a):

Pamiętam o Tobie, Mapa, 🙂 ciekawe, jak/czy się zgramy? 😁
W ogóle zauważyłam w rankingu, że dużo dziewczyn u nas ma terminy po dwie 🙂

Razem raźniej 🙂
Choć właściwych dat nie przewidzimy 😉
My mamy rocznicę ślubu 16.08 a ja urodziny 19.08...może Synek się wstrzeli gdzieś pomiędzy 🙂

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Witajcie brzuchy
Dziś miałam nie miłą pobudkę- tel, że babcia nie żyje 😞 chyba coś w tym jest co pisałyście życie za życie

lydzia współczuje.
do mnie mama dzwoniła, że dziadek zmarł 😞 i żebysmy nie przyjeżdzali, bo ja w ciązy i wogóle.
Masz racje życie za życie. Ktoś umiera żeby ktoś inny się urodził.

Cześć brzusie i mamusie

My dalej w dwupaku 🙂 Nocka w miarę spokojna. My od rana na nogach, pranko już zrobione, na mieście sprawy załatwione. Teraz pieczemy jabłecznik 😁 i pijemy kawkę 🙂

Aneczka fajnie że w domku już jesteście? Jak synuś się sprawuje?
Lydziaa współczuję. Trzymaj się
Diviana a my jutro 37tydz. Gabi urodziłam w 39 więc teoretycznie 2tyg przede mną 😁 😁 😁

Miłego dnia pa

• Mamusia
Daniela ja też tak własnie planuje za dwa tygodnie mniej więcej urodzić, ciekawe co mi w czwartek lekarz powie na moje plany 🙂 Ja 13 mam imieniny może się mała wstrzeli 🙂
Choć ja wredne dziecko urodzilam się jeden dzień po urodzinach mego taty 🙂

Dziewczyny jak to z tymi znakami zodiaku?? szukam w necie i tam jest że lew jest od 22.07-22.08 i od 22.07-23.08 i teraz nie wiem jak to interpretować jak dzidzia np wyskoczy 23 będzie lwem czy panną???

• Mamusia
hejka Kobietki!
My wczoraj podpisaliśmy umowę w banku 🙂 🙂 🙂 Do notariusza jedziemy jutro i... mam mega stresa 😉 Dziś od rana mam takie lekkie skurcze, ale mam wrażenie że mariolka jakaś cała odrętwiała! Spakowałąm torbę do końca i modlę się by rzadna z Was nic dla mnie nie upiekła! Proszę - rzadnych jabłeczników, rzadnego porodu do pojutrza a najlepiej do piątku bo wtedy mam wizytę i USG!!!!!! Większość z Was już chce i odlicza a ja proszę jeszcze chwilunie... Dodatkowo wczoraj skończył się 37 tydzień (dziękuję za uświadomienie i gratulacje) 🥴 a tak właśnie urodziła się Julcia!
U mnie znowu zaczyna się dyskusja co do imienia dla Małej 😉 fajnie się przekomarzają!

Strasznie cieszę się że Karolcia urodziła i jest wszystko OK 😉 GRATULUJĘ!
lydzia współczuję straty
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści!

MIŁEGO DNIA!!
AAA.. i kupiłąm ogórki na małosolne, ale nie wiem czy dam radę bo chyba lepiej bym leżała jak kłoda do jutra! Notariusz z Płońska nie przyjedzie!

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki

Lydziaa bardzo mi przykro 😞 Ale na pewno babcia z góry będzie się opiekowała Alusią 🙂

Pati powodzenia na wizycie 🙂 Trzymam kciuki.

Co do wagi w ostatnim miesiącu czytałam, że część kobiet chudnie. Ja akurat do nich nie należę, ale dziś zauważyłam, że od kilku dni nic nie przytyłam. Więc to chyba zależy od organizmu.
Aktualnie + 8kg przez całą ciążę więc jestem zadowolona 🙂

Kornelka gratuluję udanej wizyty 🙂 Czyli tak jak chciałaś, Rysiu jeszcze chwilkę posiedzi 🙂

Mapa, agusia gratuluję skończonego 37. tygodnia 🙂