Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

NAJLEPSZEGO 🤪

Inez wiem co przeżyłaś - takie psikusy robił mi Bartek a ja szalałam z niepokoju....całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło 🙂
Karolcia gratulacje syneczka 😜
Pati to teraz wrzuć śliczną fotkę po przemianie 😉

wiesz Marta a ja mimo wszystko zamówiłam ten detektor tętna - mam nadzieję że nie doprowadzi mnie do jakiejś schizy 🤔 😉
Życzę Wam dziś samych przyjemności....ja dostałam czekoladki od dzieci hihi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

moniczek napisał(a):
wiesz Marta a ja mimo wszystko zamówiłam ten detektor tętna - mam nadzieję że nie doprowadzi mnie do jakiejś schizy 🤔 😉
Wiem moniczek ja też mam ochotę na ten detektor że masakra. Ale w tej ciąży zbyt wiele rzeczy mnie stresuje. Już sama nie wiem co mogę, czego nie. Idę na spacer z Majka a potem jestem zła na siebie bo coś mnie kuje itp. Nie mogę się doczekać wizyty 😞 😞

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Wszystkiego co najlepsze 🙂 Zdrowych bobasków, miłości, ciepła rodzinnego i spełnienia najskrytszych i najbardziej odległych marzeń!!!![/color]

Marta lion witaj w klubie niepewnych ale spoko ja dziś już wizyta, a Ty niebawem tak,że luz 🙂
Szybko czas płynie...Dopiero pamiętam jak tydzień temu pisałąś ,że d mojej wizyty6 dni a to już dziś, co prawda o 16, ale już dziś 🙂

moniczek fotkę zrobie i wrzuce tylko myśle ,że po powrocie ze szpitala, bo dziś lub jutro idę na kilka dni....wezmę kompa oczywiście, żeby mieć z Wami kontakt 🙂

• Mamusia
No dziewczyny wszytskiego co najleprze w tym naszym dniu kobiet;-) choć uważam że kobieta codziennie powinna się czuć jakby był ten dzień.Ale to zbyt piękne żeby było prawdziwe
My wczoraj z mężem obchodziliśmy rocznicę od pierwszej randki ,4 lata temu to było.W sumie to trochę o niej zapomniałam,mąż wieczorem mi przypomniał.Hihi.Ale nie obraził się na mnie na szczęście;-)
A ja dziś mam stresyjący dzień,czekam na wyniki testu Papp-a już dwa tygodnie,i dziś mają być, mam dzwonić po wynik do mojego lekarza,tak strasznie się boję.Wiem że będzie wszystko dobrze,MUSI BYĆ,ale i tak stresik jest ogromny.No to trzymajcie kciuki mamusie i miłego dzionka;-)

Pati trzymamy kciuki,a może już odkryjesz kto zamieszkuje Twój brzuszek?
Moja wizyta być może odbędzie się jutro heh wszystko będzie zależało od humoru lekarza 😮

Pati będzie dobrze 🙂 Ja mam w czwartek, ale dopiero po 20:00. Masakra 🥴 🥴 🥴 Ale przynajmniej wiem, ze będę mieć usg i pooglądam maluszka 🙂

Moniczek życzę lekarza z dobrym humorem. Ty wogóle masz nerwy ja bym z nimi nie wytrzymała 🙂

Najlepszego Dziewczyny 😆

Ja dzisiaj robię sałatkę z fetą sałatą lodową, czerwoną cebulką, ogórkiem, pomidorkiem, kukurydzą ..... Chodziła za mną chodziła aż wychodziła 😁 mmm pycha idę zaraz pałaszować heh

Miłego dnia brzuszki

• Mamusia
moniczek ale ja nie wiem do końca czy chce wiedzieć 🙂
Zastanawiam się czy by poprosić lekarza,żeby nawet jak zobaczy co chłopiec czy dziewczynka nie mówił 🙂
żebym miała taką mega niespodziankę na maksa przy porodzie 🙂

Pati. Niespodzianka i tak jest jak widzisz takiego małego człowieczka i myślisz boże my go stworzyliśmy. Jak on mieszkał w moim brzuszku 🙂 🙂 🙂
Dla mnie łatwiej jak wiem, bo wiem pd jakim kątem zakupy robić 😉

A wypróbowałam ten balsam garniera, co polecały dziewczyny. Na razie rewelacja. Na moje probblemy ze skórą super i nie uczula mnie.

niespodzianki też są fajne....ja w drugiej ciąży też nie chciałam wiedzieć i prawie się udało - leżałam już na porodówce kiedy lekarzowi nie spodobała się ruchliwość dziecka a właściwie brak ruchów no więc wziął mnie na USG - faktycznie okazało się że mój smyk zaplątał się w pępowinę ale było wszystko w porządku a lekarz pyta czy znam płeć - ja na to że nie i nie chcę no to lekarz mówi do mnie: aha to urodzi pani dziewczynkę 🤪 tak więc na 15 minut przed porodem dowiedziałam się że mam córkę haha....a całą ciążę szykowałam się na drugiego syna,do tego stopnia że nie miałam opcji imienia dla córeczki - przeczucie mnie jednak myliło 😜 , więc jak już mogłam chodzić po porodzie zadzwoniłam do męża i pytam - czy może być Aleksandra i tak zostało 😁 😁 😁

• Mamusia
Ja jeszcze nie mam dzieci i czy chłopczyk czy dziewczynka nie ma to znaczenia 🙂
Najważniejsze,aby było zdrowiutkie..
Ogólnie na razie jest zabawa 🙂
Mama z obrączki dziewczynkę wywróżyła, z wróżb internetowych wychodzi dziewczynka, a każdy z odwiedzających znajomych i ciocia mówią,że ładnie wyglądam i się nie zmieniłam i będzie chłopczyk 🙂
Osobiście na początku też byłam przekonana,ze chłopczyk, a teraz jakoś mamie uwierzyłam ,że dziewczynka 🙂

mi przyjaciółka z obrączki też wywróżyła i wyszedł chłopczyk , z kalendarzyka też wychodzi chłopczyk i wszyscy mówią że wyglądam na chłopca hahah 🙃 - zobaczymy 😎

• Mamusia
Hej Brzuszki 🤪
w temacie płci - śmieszny tekst o zgadywaniu płci Maleństwa 🙂 zobaczcie same 🤪
a czy Wam rosną szybciej włosy na nagach? hahahahhahaha 🤪 🤪 🤪
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5834928,Chlopiec_czy_dziewczynka__Odgadnij_plec_dziecka.html

• Mamusia
Wszystkiego naj, naj, najlepszego z okazji dnia kobiet 🙂[color=blue][/color]
Pati123 ja też od początku byłam przekonana, że będzie chłopiec, ale od jakiegoś czasu mi się odmieniło 🙂 Ja się cieszę, że jest możliwość poznania płci dziecka, bo jednak ubranka jakieś trzeba kupić, a większość ubranek jest robionych pod kątem płci, mało mamy uniwersalnych, a poza tym trzeba wybrać imię 🙂 Stwierdziliśmy z mężem, że wstrzymamy się z wyborem imienia do kwietnia-jak maluszek się ujawni 🙂
Miłego dzionka

A jak to jest z tą obrączką to ja też spróbuję 🙂 🙂 🙂

Co do wyglądania to kompletna bajka jest. Ja z Majką w ciąży wyglądałam cudnie 🙂
I każdy mi mówił że wyglądam na chłopca, a urodziła się Majka 🙂 🙂 🙂
Z Emilką wyglądałam beznadziejnie, i też urodziła się dziewczynka 🙂 🙂

No niestety z wyglądem to jakaś ściema, bo okazało się że mamy synka a ja wyglądam jak biedronka, tak mi wurzuciło od początku ciąży. Chciałoby się coś zrobić z ciałem żeby wypięknieć ale nie można prawie nic stosować 😞 No trudno jeszcze trochę się przemęczę, ważne że dzidzia zdrowa, a może jak wyjdzie słońce na dobre to spacery i działkowanie mnie wyleczą 🙂 Znowu zapowiada się piękny dzień, więc kobietki WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i oby dzisiaj wszystkie czuły się wyjątkowe.

u nas też słonko się śmieje od rana 😜 więc pewnie zaraz na spacer wybędę...
Marta a z tą obrączką to różnie i chyba zależy od regionu haha...bo czytałam że jak w kółko to chłopiec a wahadłowo to dziewczynka a u nas akurat odwrotnie....
oczywiście tak jak pisze lydziaa to zabobony i trzeba te wszystkie info z przymróżeniem oka 🤪 😉

Miłego dnia - ja na razie uciekam 😎

dzień dobry kobietki
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta 🙂
Pati fajnie,że poprawił sie tobie humorek,a karolci gratuluje synka,witaj w klubie 🙂
Ja do lekarza ide 21 marca i tez nie moge sie doczekac.W poniedziałek jade na badania,krew,mocz i takie tam.Dziś coś mnie kuje w dole brzucha,ale tylko jak chodze.Jak siedze,albo leże jest ok.Czytałam,że w tych tygodniach rozrasta się macica,nie wiem co wy na ten temat sądzicie??
A dzis popołudniu szykuje się spotkanie z kolezankami z okazji naszego święta. i w ogóle fajna pogoda,chyba w końcu idzie wiosna 🙂

moniczek napisał(a):
Marta a z tą obrączką to różnie i chyba zależy od regionu haha...bo czytałam że jak w kółko to chłopiec a wahadłowo to dziewczynka a u nas akurat odwrotnie....
To ja sobie zinterpretuje tak żeby pasowało hihi 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Wszystkiego Najlepszego Kobitki 🙂
My dzisiaj niestety musimy siedziec w domku. W nocy znowu miałysmy ten silny skurcz, a teraz brzuszek Nas boli, a czasami tak mocno zakuje w okolicach prawego jajnika. 😞 Miłego dnia Laseczki. 🙂 Duzo słonka w to nasze swieto. 🙂

Aniołek ja to dziś nawet nie mam ochoty wychodzić z domu. Ale muszę Emilie na tańce zawieźć i przywieźć 😞. Nie chce mi się. I z Majeczką byłam w sklepie, bo chleba nam brakło 😉

• Mamusia
Witajcie Mamusie
Wszystkiego Najlepszego z okazji naszego Święta, przede wszystkim zdrowych Maluszków!!!!

Kilka dni przerwy i ponad 40 stron lektury 😉 Ale dzielnie dałam radę 🙂 Zafundowaliśmy sobie z mężem spontaniczny wypad na kilka dni do Kołobrzegu do moich rodziców 🙂 Zresetowałam się całkowicie i odstresowałam, więc jestem jak nowa 😉 A poza tym nie ma jak u Mamy 🙂 Najadłam się pysznych obiadków i Mama szykuje nam wałówkę więc przez kolejne kilka dni będę zwolniona z gotowania 🙂 co niestety ostatnio przychodziło mi z trudem 😞

Marta-lion- cieszę się, że polecony przeze mnie balsam Garniera daje radę 😉 zobaczysz, że z każdym kolejnym dniem skóra będzie coraz bardziej nawilżona.
Miłego dnia Mamusie 🙂