Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
moniq1984 ja mam szlaban na słodycze:/ tzn muszę ograniczyć (pierwszy raz w życiu mam na nie ochotę i od razu szlaban mi robią :P )

lydziaa84 A Ty czego masz zakaz na słodycze? ja to siedze i cały dzień krówki wcinam 😁 mniam mniam, zawsze lubiłam słodycze i tak mi juz chyba zostanie 😜

doktorek powiedział, że lepiej żebym się nie objadała za bardzo słodyczami, bo jeśli ich nigdy za wiele nie jadłam może się to przyczynić do większego tycia- ja raczej drobna jestem i dziwnie bym wyglądała jak by mi się z 20 kg przytyło 🙂

Witam nową sierpniówkę 🙂 jak zdrówko?

ja to mam napady ochoty na słodycze od czasu do czasu hihi i wtedy opycham się Pawełkami mniam 😜 😉 a waga na razie łaskawa dla mnie "odzyskałam" jeden z kilogramów które "zgubiłam na początku ciąży 😉

• Mamusia
Diviana witam 🙂 widze, ze tez jestes z wawy ja to w sumie malo osob znam ze stolicy meza tutaj poznalam i tak mieszkam 🙂
lydziaa84 musze sie pochwalic ze moj maz tez dobre robi placuszki ziemniaczane co kiedys nie lubilam, ale odkad mieszkamy razem to nauczylam sie je jesc i polubilam 🙂
Smacznego

Lydziaa84 drobna hihi... Ja też drobna jestem. Normalnie ważę 48kg. W ciąży jak już pisałam tyję 20kg 🙂

Moniq1984 wiesz mogę ci powiedzieć że 80kg to dość spora waga wyjściowa i pewnie lekarz mówi to z rozsądku. Wyobraź sobie swoją "ciężkość" kiedy ważyłabyś 100kg. A poród byłby pewnie niełatwy i być może dopadły by cię inne dolegliwości: żylaki czy coś. To nie znaczy, że masz się głodzić. Tego Ci absolutnie nie wolno 🙂. Poprostu staraj się nie jeść rzeczy które się "odkładają" tylko, a nie przynoszą korzyści.

Witaj Divana !!!! Miło, że jesteś 🙂

Co do słodyczy polecam suszone śliwki, morele....

• Mamusia
Ale MARTA no ja ogólnie nawet nie mam smaka na takie rzeczy 🙂ogólnie na wiele nie mam smaka 🙂 najlepiej smakuje mi chleb z masełkiem i zupy 🙂
moja mama mi mówiła, że jak była ze mną jak i z bratem w ciąży to pomimo, że nie jadła dużo to i tak wiekszość sie jej odkładało bo pepowina nie pracowała jak powinna 🙂 ale oboje urodziliśmy sie zdrowi 🙂 a poza tym to wiem, że z 100 to nie bede ani dobrze sie czuć ani wyglądać!! 😞 ale jak ja mam skłonności do tycia i mimo nie chcenia tyle utyć a utyje??!! 🤔 😞 😞

moniq1984 napisał(a):
Ale MARTA no ja ogólnie nawet nie mam smaka na takie rzeczy 🙂ogólnie na wiele nie mam smaka 🙂 najlepiej smakuje mi chleb z masełkiem i zupy 🙂
moja mama mi mówiła, że jak była ze mną jak i z bratem w ciąży to pomimo, że nie jadła dużo to i tak wiekszość sie jej odkładało bo pepowina nie pracowała jak powinna 🙂 ale oboje urodziliśmy sie zdrowi 🙂 a poza tym to wiem, że z 100 to nie bede ani dobrze sie czuć ani wyglądać!! 😞 ale jak ja mam skłonności do tycia i mimo nie chcenia tyle utyć a utyje??!! 🤔 😞 😞

moniq1984 nie jesteś sama 😉 ja też ważyłam 80kg - spadłam na 78 a dzisiaj sie ważyłam i 79 na liczniku...ja też mam tendencję do tycia i potem ciężko mi zgubić ale jak przestanę karmić piersią to będę się odchudzać i już 😜 dobrze na mnie działaja tabletki termogeniczne...ostatnio jak sie zawzięłam to osiągnęłam 65kg 🤪

hihi...no w końcu jestem mama trójki dzieciaków i muszę mieć siłę na utrzymanie porządku haha...moja babcia mi powtarza że fajna ze mnie kobietka i tego sie trzymam a co 😜

Witam nową Mamusię 🙂

moniq1984 cuudnie, że widziałaś swojego Maluszka
i że wszystko jest dobrze 🙂
A do 20 tyg już niedaleko 😉
...choć dłuży się ten czas - przynajmniej na razie.

Ale bym zjadła dobre placki ziemniaczane - lydziaa narobiłaś smaka 😉
Ja od wczoraj zajadam się sałatką z pekińskiej, ogórków, rzodkiewki i kukurydzy...
nawet dziś dorabiałam ☺️

Też miałyście dziś taką wiosnę?

No widzicie a ja to bym nawet chciała by mi zostało. Mimo, że mam dwie córki. Po 3 miesiącach od porodu zawsze wracam do 48kg. Nawet że ja nigdy w życiu nie stosowałam żadnej diety.

marta-lion napisał(a):
Po 3 miesiącach od porodu zawsze wracam do 48kg. Nawet że ja nigdy w życiu nie stosowałam żadnej diety.

Ja tam zazdroszczę 😉
Dużo nie ważę, ale zawsze musiałam dbać o swoją wagę.

Tak patrzę na Wasze suwaczki i Brzuszki większość z nas zaczęła już drugi trymestr 🤪
My jeszcze tydzień 🙂

Ja też już Wam życzę dobrej nocki i pięknych snów 😘
Jutro pobudka przed 6 🤢 i dłuuugi dzień 🙂

Moniq właśnie zauważyłam, że mamy taką samą datę porodu 🙂
Mam nadzieję, że nasz Dzidziuś da się jutro zmierzyć 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
a co do slodyczy to nic nie jem zadnych batonikow ani czekolady 😜 jedynie co jeszcze lubie to kanapke z dzemem 😉

hahahhaaha... mam to samo 😉 Zawsze jadłam słodyczki czekoladki a teraz mały wyłącznik zadziałał bardzo szybko! Choć u mnie w grę wchodzi jeszcze szarloka 😉