Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry mamusie. 🙂 Ale się rozpisałyście, tyle zaległości że masakra. 🙂 My dzisiaj czujemy sie dobrze, choc wczoraj dopadły nas jakies słabości i zawroty glowy. 😞 Ale dzisiaj jest juz oki. Laseczki powodzenia u lekarza. 🙂 Zazdroszczę wam tych wizyt, ja jeszcze musze czekac trzy tygodnie. 😠 Dajcie znać jak tam wasze bejbiki. 🙂

Witam nowa mausie 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
marta-lion moj maz jest prawnikiem a o co chodzi?
W sumie już nie ważne i tak muszę się wybrać do adwokata, bo sama nic w ząb nie zrozumiem. Ale dzięki za pomoc.

• Mamusia
Takiego smaka mi wczoraj narobilysci ze dzis na sniadanie jadlam placki ziemniaczane. Tez niestety mam ogromna ochote na slodycze w sumi moglabym cale dnie jesc lody i batony 😞
Trzymama kciuki za wizyty ja mam swoja jutro.
I witam nowe mamusie 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Diviana witam 🙂 widze, ze tez jestes z wawy ja to w sumie malo osob znam ze stolicy meza tutaj poznalam i tak mieszkam 🙂
lydziaa84 musze sie pochwalic ze moj maz tez dobre robi placuszki ziemniaczane co kiedys nie lubilam, ale odkad mieszkamy razem to nauczylam sie je jesc i polubilam 🙂
Smacznego

Witaj tak z Wawy, ja bardzo chętnie poznam mamy które będą posiadać pociechy w tym samym wieku w końcu można się na spacery umawiać do parku z wózeczkiem 🙂
Bardzo dziękuję za miłe powitania, wcześniej byłam zapisana na forum które było umarłe a tu życie jak w ulu 🙂

• Mamusia
Właśnie ledwo nadążam, szczególnie że z pracy na forum jednym okiem zerkam a nie za bardzo mi wolno 😉 Lodów nie polecam w piątek zjadłam jednego z pobliskiego sklepiku a potem całą noc się męczyłam chyba jeszcze z lata był. A mój brzuszek też już widoczny, co prawda im bliżej wieczora tym większy, ale to chyba akurat ze wzdęciami związane bardziej niż z ciążą.

• Mamusia
Tak moja pierwsza, czuję się w miarę dobrze, tylko że wcześniej miałam problemy z tarczycą więc muszę ją kontrolować non stop. Mdłości też mnie nachodzą ale jakoś biorę to jako normalny objaw ciąży i się nie przejmuje, gorzej bo w pewnej chwili mi ciśnienie skakało, no ale zobaczymy co lekarz powie bo idę 15.
Nad tokso się zastanawiam, bardziej się na lekarza zdaję co on doradzi.

A Twoja to pierwsza ciąża Jolajola81? I jak Twoje samopoczucie?

Ja już robiłam tokso. W poprzednich ciążach robiłam raz. A teraz doczytałam, że w sumie powinno się powtarzać, bo w czasie ciąży też można się zarazić. Ale zobaczymy, może znów poprzestanę na tym jednym. Mój lekarz teraz to nawet o tokso nie wspomniał.
Ja idę dzisiaj na 18.00.

Kurcze kto tu mówił o tych lodach z McDonalda 🙃 Teraz za mną chodzą 🙂

Diviana napisał(a):
Chyba jeszcze się nie ogarnęłam na tym forum, odpisuję innym osobom niż te które do mnie napisały, może to ociążałość umysłowa 🙂
A co do tokso to też słyszałam że lepiej powtórzyć na wszelki wypadek.
Wiesz nie przejmuj się 🙂 Miło że odpisujesz 🙂 🙂 🙂 Ja w ciąży zawsze jakaś taka zakręcona jestem. Ogólnie twardo stąpam po ziemi. To moja czwarta ciąża, mam dwie córki, raz poroniłam. A zawsze jakieś głupie rzeczy mi się zdarzają. Wkładam np czajnik do lodówki 🙃

• Mamusia
marta-lion nie wim czy to konieczne jeszcze raz to badanie, zobaczymy co mi lekarz zleci teraz kazal mi zrobic przeciwciala anty Rh D bo mamy z mezem roze grupy krwi ja mam ujemna a on dodatnia.

Diviana to jest moja trzecia ciaza dwie piewsze poronilam w 5 i 6 tc w sumie w pierwszej nawet bym nie wiedziala ze zaszlam w ciaze, zebym nie zrobila testu no i jak zrobilam to po kilku dniach dostalam krwawienia moze to byla przyczyna ze bardzo czesto wchodzilam na drabine i z niej skakalam, bo nie chcialo mi sie zejsc normalnie do konca.
Teraz od razu dostalam zwolnienie i nie bylo mowy o pracy lekarz powiedzial zebym o niej zpomniala na czas ciazy wiec siedze w domu i wypoczywam non stop. Dobrze ze jest to forum jest z kim pogadac. Narazie czuje sie dobrze od 2 dni 🙂 bo wczesniej niestety, ale mialam wymioty. dzidzius rozwija sie dobrze po 20 lut ide na usg juz sie doczekac nie moge chociaz bylam tydzien temu.

• Mamusia
Ja tak mniej więcej dobrze funkcjonuję do 12.00 a później jest coraz gorzej, jak raz byłam umówiona do endokrynologa na 19.00 to się nie mogłam z nim dogadać co do dawek leków jakie brałam, pięć razy mu tłumaczyłam i 5 razy co innego wychodziło, przejął się chyba moim stanem i dal mi jedną dawkę cały czas taką samą bym nie miała trudności 🙂 A zakręcenie totalne 😜

Hihi Diviana. Ja się staram funkcjonować rozsądnie, bo mam tu Majeczkę cały dzień przy sobie. Ale wpadki mi się zdarzają 🙂 🙂 🙂

Evelina to wyniki ok. Dobrze 🙂