Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

agusiakowalczyk napisał(a):
A czym Wy malujecie brzuszki? 🙂
Ja mam w domu taką czekoladę do malowania ciała... to może nią się posłużę... ale to na pewno nie będzie taki kolorowy i wesoły efekt, jak u Was! 🙃

Ja mam farby do malowania ciała i twarzy kryolan 🙂 Drogie ale warte 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień Dobry Brzuszki 🙂
U nas dziś radosna nowina od rana- moja kuzynka jest w ciąży 🙂
Czyli od czerwca do stycznia urodzą się 4 Dzidziusie 😁
Już sobie wyobrażam zjazd u babci 🙃

Marta-lion, madalena20
dziękuję za wiadomości-oklaski dla Was 😘

Diviana
ja bym to ciśnienie szybko skonsultowała z lekarzem...bo jest bardzo wysokie.

I śliczne macie brzuszki 🤪

marta-lion napisał(a):
Ja mam farby do malowania ciała i twarzy kryolan 🙂 Drogie ale warte 🙂
Warte! Efekt rewelacyjny!
Od kilku dni jakoś kiepsko się czuję... Myślałam, ze to przez ciśnienie i pogodę... ale jednak chyba nie tylko... Wydaje mi się, że mały rośnie! Często mam uczucie jakby takiego wzdęcia, jakby mi miał pęknąć zaraz brzuch! Ale mnie nie boli. A do tego ruchy malucha są jakieś takie inne.. Bardziej jakby pływające niż wcześniejsze kopniaczki.. I brzuszek z dnia na dzień większy! Myślę, że znów mały ma fazę na intensywne rośnięcie 😆 🙃 i ma mniej miejsca na ruszanie się...
Wcześniej to potrafiłam sobie jakoś wyobrazić na podstawie kopniaczków, jak mały jest ułożony - a teraz to nie mam pojęcia! Ruchy czuję w całym brzuchu jakby! 🤪

mapa napisał(a):
Dzień Dobry Brzuszki 🙂
U nas dziś radosna nowina od rana- moja kuzynka jest w ciąży 🙂
Czyli od czerwca do stycznia urodzą się 4 Dzidziusie 😁
Już sobie wyobrażam zjazd u babci 🙃
SUPER! 🤪 To faktycznie będzie wesoło! 🤪
Ja jak widzę na ulicy ciężarówkę to tak się cieszę! 🙃 Jakąś taką czuję więź ze wszystkimi brzuszkami! 🙃 Tomek się ze mnie śmieje i mówi, żebym poszła się przytulić hehehehe Tylko, że te dziewczyny nie reagują tak entuzjastycznie, jak ja hehe 😉 chyba jestem psycholem 😜

• Mamusia
Witajcie laseczki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Diviana jak tam Twoje cisnienie????? Kurcze, baaaaaaaaardzo wysokie masz 😲 😲 😲
Malstep gratuluje sprytnego męża 😉 😉 😉 😉 😉
Madzia, Martusia sliczne brzusie 😁 😁 😁 😁 😁
Jesli chodzi o łydki to ja tez mam takie wrazenie jak kucam, jakby mi miały zaraz eskplodować 🤨 🤨 🤨
agusiakowalczyk ja mam to samo co ty. Teraz to mała mniej kopie a bardziej jakby pełzała mi pod ta skórą i często wypina rózne części brzuszka 🤪 🤪 🤪 🤪 Ale widzę jak on rosnie z dnia na dzień 😁 😁 😁 😁 😁
Cos jeszcze miałam napisać................ 🥴 🥴 🥴

• Mamusia
Magda śliczny brzuszek.
Zauważyłam, że od kilku dni zamiast chodzić to się kolebie z nogi na nogę.
Na dodatek jak dłużej pochodzę to mnie boli kroczę jakby ucisk na nie występował
Nie wiem czy się martwić, czy to normalne, bo wcześniej tak nie miała.
A wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.

• Mamusia
agusiakowalczyk ja tez tak mam szczerze sie jak glupia do ciezarowek...albo malutkie dzieci jak widze ( szczegolnie dziewczynki) to usciskalabym i wycalowala z radosci...czasem to sobie mysle ze za jakiegos zboczenca mnie maja... 🙃i rzadko ktos odwzajemni usmiech 😮 😁

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
ann5353, ja jak dłużej pochodzę to mam takie dziwne uczucie w dole brzucha, takie ciągnące a zarazem jakby kłucie z bólem 🥴 🥴 🥴 🥴 sama nie wiem jak to opisać ☺️

O właśnie u mnie też coś takiego. Mam nadzieję, że to nic złego tylko dzidziuś może większy i uciska.
Ale nie jestem pewna..
U mnie mała obrócona główką w dół, to może to ta główka...

Często mam uczucie jakby takiego wzdęcia, jakby mi miał pęknąć zaraz brzuch! Ale mnie nie boli.

ja też tak mam - szczególnie póznym popołudniem, normalnie jakbym miała zaraz pęknąć 😁

ann5353 napisał(a):
Zauważyłam, że od kilku dni zamiast chodzić to się kolebie z nogi na nogę.Na dodatek jak dłużej pochodzę to mnie boli kroczę jakby ucisk na nie występował
Nie wiem czy się martwić, czy to normalne, bo wcześniej tak nie miała.
A wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.

ann, to chyba normalne, bo ja mam to samo 😉 ale jakość szczególnie mnie to nie martwi, bo wydaje mi się, że to przez to, że rozrasta nam się wszystko... tak więc Ty też się nie martw 🙂

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
ann5353, ja jak dłużej pochodzę to mam takie dziwne uczucie w dole brzucha, takie ciągnące a zarazem jakby kłucie z bólem 🥴 🥴 🥴 🥴 sama nie wiem jak to opisać ☺️

O właśnie u mnie też coś takiego. Mam nadzieję, że to nic złego tylko dzidziuś może większy i uciska.
Ale nie jestem pewna..

To pewnie przez dzidziusia 😉 😉 😉 😉 Rośnie z dnia na dzień i dlatego tak to odczuwamy. 🙂 Moja tez juz główką w dół sie ułożyła 🙂

aniolek82 napisał(a):
ann5353 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

Ale nie jestem pewna..

To pewnie przez dzidziusia 😉 😉 😉 😉 Rośnie z dnia na dzień i dlatego tak to odczuwamy. 🙂 Moja tez juz główką w dół sie ułożyła 🙂

i mój mluszek tez już główką w dół 🙂 oby mu się tylko nie odwidziało i sie nie przekręcił 😜

aniolek82 napisał(a):
Aniołek - ja też tak mam! właśnie po dłuższym chodzeniu, a czsem nawet po całym dniu siedzenia przy biurku w pracy! Ja mam wizytę dopiero 03.06... ale w przyszłym tyg idę na usg, to może podpytam... Takie dziwne własnie jest to uczucie - jakby ciągniecie, a troszkę jakby coś od góry naciskało... Może to dzidzia uciska? pod wpływem grawitacji? 😁

• Mamusia
Pewnie to dlatego skoro wy też tak macie. Ale jak to poczułam pierwszy raz to się oczywiście nakręciłam, że może to pierwsze oznaki zbliżającego się porodu 🙂
A wolałabym, żeby mała chociaż trzy miesiące jeszcze posiedziała 🙂
Widocznie po prostu synowie gdzie indziej się ułożyli, a mała właśnie na tej kości łonowej 🙂

A mój maluszek to jeszcze chyba nie jest w dół skierowany... bo po bokach daleko też czuję ruchy... na każdym usg sobie leżał w poprzek brzucha... 🙃 W przyszłym tygodniu sobie go podejrzę, to będę wiedziała 🙂

ann5353 napisał(a):
Ale swoja drogą to przez to uciskanie mój sposób poruszania jest aż śmieszny 🙂
Takie kolebanie z boku na bok, z boku na bok...
Tak, tak - jak kaczuszka 😁

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Aniołek - ja też tak mam! właśnie po dłuższym chodzeniu, a czsem nawet po całym dniu siedzenia przy biurku w pracy! Ja mam wizytę dopiero 03.06... ale w przyszłym tyg idę na usg, to może podpytam... Takie dziwne własnie jest to uczucie - jakby ciągniecie, a troszkę jakby coś od góry naciskało... Może to dzidzia uciska? pod wpływem grawitacji? 😁

hi hih ih 😁 😁 😁 To na pewno dzidzia 🤪 🤪 🤪 🤪

wrrr... muszę się pożalić - właśnie musiałam wypisać mandat mojemu koledze policjantowi, który pracuje ze mną w Komendzie, bo zaparkował przed komendą w odległości mniejszej niż 10m przed pasami i szedł nasz komendant i to zobaczył 😮 i z jego polecenia musiałam go ukarać 😮 o pouczeniu nie było mowy!
I to dowód na to, że policjanci tez płacą mandaty ☺️

siehankowa napisał(a):
wrrr... muszę się pożalić - właśnie musiałam wypisać mandat mojemu koledze policjantowi, który pracuje ze mną w Komendzie, bo zaparkował przed komendą w odległości mniejszej niż 10m przed pasami i szedł nasz komendant i to zobaczył 😮 i z jego polecenia musiałam go ukarać 😮 o pouczeniu nie było mowy!
I to dowód na to, że policjanci tez płacą mandaty ☺️
WOW 😮 nadgorliwość gorsza od faszyzmu... 🙃
No w sumie policjant też człowiek. 😉
A mam takie głupie pytanko, siehankowa, czy Ty masz jakiś ubiór służbowy? Mundur? 🙂 Tak mi teraz przyszło do głowy, jak wyglądasz z brzuszkiem 😁

• Mamusia
Kurczę, jaką ja mam dzisiaj zgagę. W takich momentach to się zabobonami pocieszam, bo podobnież jak zgaga to dziecko będzie miało długie włoski 😁
Ale niekiedy to mnie one okropnie irytują. Wczoraj np. założyłam łańcuszek,który mój synek przywiózł mi z wycieczki do Ojcowa. Jak mnie babcia mojego męża zobaczyła to się zaraz za głowę chwyciła, że ja to w ogóle rozumu nie mam i przeze mnie dziecko pępowiną będzie okręcone. Niby śmieszne, ale jak tak później sprawę przemyślałam, to gdyby faktycznie odpukać tak się stało, to ona już zawsze by nie obwiniała.
W pierwszej ciąży włosy mi się przypaliły, bo podglądałam czy gaz się świeci 😁, no i mój synek urodził się rudy jak marchewka. Od tego czasu ona zawsze mi mówi, że to przez te moje spalone włosy 😁

dzień dobry brzuszki
Jak tam samopoczucie??Bo u mnie nie najgorsze,pogoda super,jestem dzis wyspana,więc jest ok 🙂Pisałyscie o skurczach łydek,mi sie moze z dwa,trzy razy zdarzyło,na razie mam spokój.
Dziewczynki,piekne brzuszki 🙂Ja muszę męża poprosic,zeby mi tez klika fotek zrobił 🙂
Co do bóli brzucha,to mi sie czasami tez zdarza jakbym miała zaraz pęknąc i brzuszek robi sie twardy.Pytałam swoja pania doktor i powiedziała,że jest to normalne.Dzidzia rosnie i oprócz tego może to pojawiac sie przy szybszym chodzeniu,albo przy siedzeniu w jednej pozycji,albo przy wiekszym wysiłku.

ann5353 🤪 🤪 🤪 Ja już myślałam, że jednak ludzie aż tak nie wierzą w te przesądy.... Moje babcie nigdy mi nic nie powiedziały, zebym zdjęła korale... W ogóle nikt mi nic takiego nie powiedział - a często coś zakładam na szyję... No a łańcuszek z medalikiem to noszę non stop. 🙂
Wiem tylko z opowieści, że moja jedna babcia obwiniała moją ciocię, że jeden z jej synów się oplątał pępowiną, bo ciocia chodziła po nitkach, była krawcową!. Tylko jakoś kolejni dwaj synowie już się nie okręcili pępowiną, a ciocia nie zmieniła zawodu. 😜