Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Z kluczykami to też miałam taką malą historyjkę, tylko ze my kupiliśmy samochód odebralismy kluczyki, pożegnalismy sie ze sprzedającymi mój mąż odpalił auto i patrzył sobie czy drzwi dobrze sie domykaja i kiszka bo sie auto zatrzasnęło a zapasowych kluczyków brak. W związku z tym szukaliśmy jakiegos druta i jakiejs metalowej belki zeby odgiąć drzwi i potem tym drucikiem trzeba było otworzyc auto od środka, a najlepsze było to ze wszyscy sąsiedzi tych ludzi tak sie na nas patrzyli bo to w sumie wyglądało jakbysmy sie wkradali do auta, masakra 🙂

• Mamusia
milium napisał(a):
Z kluczykami to też miałam taką malą historyjkę, tylko ze my kupiliśmy samochód odebralismy kluczyki, pożegnalismy sie ze sprzedającymi mój mąż odpalił auto i patrzył sobie czy drzwi dobrze sie domykaja i kiszka bo sie auto zatrzasnęło a zapasowych kluczyków brak. W związku z tym szukaliśmy jakiegos druta i jakiejs metalowej belki zeby odgiąć drzwi i potem tym drucikiem trzeba było otworzyc auto od środka, a najlepsze było to ze wszyscy sąsiedzi tych ludzi tak sie na nas patrzyli bo to w sumie wyglądało jakbysmy sie wkradali do auta, masakra 🙂

no mój mąż też teraz właśnie tak wygląda 🥴 🥴

• Mamusia
Paninka dziekuje za zaproszenie ale chyba dzisiaj bym nie dotarla 😜 troszke daleko mam :P

Ja juz wrocilam z polka ... przyszla do mnie kolezanka z 2 tyg synkiem 🙂 jest cooodny 🙂 ... poszli dalej na spacerek 🙂

Co do znieczulenia ,, to nawet ze mowia ze jest ok .. ja wole naturaalnie 🙂 bez zadnych "ulepszaczy"

Oj mi tez sie zdazylo kluczyki zatrzasnac .. tylko ze wtedy bylam jakies 100km od miejsca zamieszkania .. zapasowych brak i tez drutem otwieralismy 😜 i to jeszcze nie sobie tylko koledze haha :P byla historia 😁

• Mamusia
My dzisiaj w domku siedzimy bo Krzysiu pojechał na rybki 🙂 I ja na zlość spokój tu jak cholera a zawsze mam tyle do nadrobienia 😜 😜 😜 😜
malstep daj znac jak tam piesek. Bidulek i to jeszcze w taka pogodę 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
My z moim M ostatnio pojechaliśmy do Ikea na zakupy i na parkingu jedna babka tez zatrzasnęła sobie w środku kluczyki razem z torebką, dokumentami i komórką 😮 Mój M próbował jej pomóc ale też nie daliśmy rady więc wezwaliśmy gościa który tego typu rzeczami sie zajmuje (nie pamietam jak sie na neigo mówi) wziął od tej kobiety 50 zł i drzwi raz dwa trzy otworzył bez najmniejszego problemu. Najlepsze było to że jak otwierał ten samochód to kazał nam sie odwrócić żebyśmy nie widzieli jak on to robi. Hehehe gdyby wiedział kim my jesteśmy to pewnie by się nie podjął. Ale na zakończenie powiedział nam że nie ma dla niego auta którego by nie otworzył w ciągu 10 sekund 😮 nieźle 🙂

aasia napisał(a):
Siehankova jak organizujecie spotkanie w Dzierżoniowie to ja też się pisze i z chęcią się z Wami zobaczę. 🙂 W końcu z Wrocławia do Dzierżoniowa nie tak daleko a i tak czasami tam bywam u teściów 🙂

aasia, zapraszamy 🙂 w sumie jeszcze nic na 100% nie ustalone, ale jestem dobrej mysli, że damy rade i w koncu pogadamy w realu 🙂

Witajcie dziś na prawdę ładnie się zrobiło. Ja po obiedzie pojechałam do mamy.
Niedawno wróciłyśmy. Gabi już śpi (oby tylko gorączki na noc nie dostała bo w dzień było ok) ja zaraz zjem kolacyjkę i się poprysznicuję 🙂

Ann ja już zamówiłam różową pościel 😁 a w sumie od 1 lekarza usłyszałam że dziewczynka. Mam nadzieję że jej już tam nic nie urośnie, chociaż mąż by bardzo chciał 🙂

Malstep i jak otworzyliście??

Co do materaca też zamówilam K-P-G i też w tej samej cenie co Paninka

Lydzia mąż znalazł inncyh fachowców i mam nadzieję że ci okażą się słowni i przyjdą w sobotę robić te posadzki. Nadzieja.... ale na nic się nie nastawiam.

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Witajcie dziś na prawdę ładnie się zrobiło. Ja po obiedzie pojechałam do mamy.
Niedawno wróciłyśmy. Gabi już śpi (oby tylko gorączki na noc nie dostała bo w dzień było ok) ja zaraz zjem kolacyjkę i się poprysznicuję 🙂

Ann ja już zamówiłam różową pościel 😁 a w sumie od 1 lekarza usłyszałam że dziewczynka. Mam nadzieję że jej już tam nic nie urośnie, chociaż mąż by bardzo chciał 🙂

Malstep i jak otworzyliście??

Co do materaca też zamówilam K-P-G i też w tej samej cenie co Paninka

Lydzia mąż znalazł inncyh fachowców i mam nadzieję że ci okażą się słowni i przyjdą w sobotę robić te posadzki. Nadzieja.... ale na nic się nie nastawiam.

Daniela ja też mam już ogromną chęć zamówić jakieś rzeczy - różowiutkie, ale jak na ostatniej wizycie zapytałam gina czy mogę, to mi odpowiedział, żebym się jeszcze wstrzymała. Stwierdził, że w moim przypadku to on się trochę boi, bo po dwóch synach córa...I potem jeszcze bym go do sądu zaskarżyła 😁
Żartował, ale mimo wszystko wolę się wstrzymać, bo potem by był chłopiec w różowiźnie 😁
Poza tym wolę się jeszcze na tą dziewczynkę nie napalać , bo potem by mi troszkę smutno było...

ann5353 życzę Ci z całego serca żeby upragniona córeczka była córeczką !!! Sama o niej marzę ale z usg lekarz stwierdził w 60 % chłopca wiec może za trzecim razem się uda 🙂 W ten piątek mam wizytę i może lekarz zrobi mi usg to zobaczymy czy będą dowody na tego drugiego syneczka 🙂

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
ann5353 życzę Ci z całego serca żeby upragniona córeczka była córeczką !!! Sama o niej marzę ale z usg lekarz stwierdził w 60 % chłopca wiec może za trzecim razem się uda 🙂 W ten piątek mam wizytę i może lekarz zrobi mi usg to zobaczymy czy będą dowody na tego drugiego syneczka 🙂

magda ja również ci życzę z całego serduszka, żeby była córeczka. A gdyby się jednak okazało, że synek, to wierz mi, że gdy już go weźmiesz na ręce nie będzie Ci przykro, że to nie dziewczynka. Ja tak miałam z Igorkiem. Tylko przez pierwsze minuty trochę smutno.
Najwyżej do trzech razy sztuka 🙂
Ale mimo wszystko mam nadzieję, że wszystkie dziewczyny będą mieć to co pragną 🙂
Ale fakt faktem to wolałabym, żeby Hania była Hanią, bo czwarty raz to ja już próbować nie będę 😁

ann5353 napisał(a):
madalena20 napisał(a):

magda ja również ci życzę z całego serduszka, żeby była córeczka. A gdyby się jednak okazało, że synek, to wierz mi, że gdy już go weźmiesz na ręce nie będzie Ci przykro, że to nie dziewczynka. Ja tak miałam z Igorkiem. Tylko przez pierwsze minuty trochę smutno.
Ale mimo wszystko mam nadzieję, że wszystkie dziewczyny będą mieć to co pragną 🙂
Ale fakt faktem to wolałabym, żeby Hania była Hanią, bo czwarty raz to ja już próbować nie będę 😁

Hehe znam takich co za szóstym razem się udało 🤪 🤪 🤪 My będziemy miec trzecią dziewczynkę i jesteśmy bardzo szczęśliwi. Najważniejsze że Juleczka zdrowa 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki 🙂

Miałam dziś znowu potwornie zaganiany dzień 🙂 Byłam m.in. u mojej alergolog, bo alergia mi się strasznie nasiliła, namawiała mnie na włączenie leków antyhistaminowych, ale się waham, bo od początku ciąży ich nie biorę tylko wziewne sterydy i maści sterydowe....mam dylemat.

Na poprawę humoru kupiłam Małej w H&M malutkie różowe ogrodniczki i malutkie skarpeteczki ( 3pak) 🙂

A jutro rano śmigam do kosmetyczki 🙂

Karolcia i Pati super, że wracacie do zdrowia i że z Maluchami wszystko dobrze 🙂

• Mamusia
Mi położna opowiadała, że u nich w domu było 9 dziewczyn i jeden chłopak 🤪 🤪
Jej tata miał 5 córek i próbował dalej, za 6 razem w końcu syn, poszedł więc za ciosem ale dorobił kolejne 4 córki i odpuścił 😉

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
ann5353 napisał(a):
madalena20 napisał(a):

Hehe znam takich co za szóstym razem się udało 🤪 🤪 🤪 My będziemy miec trzecią dziewczynkę i jesteśmy bardzo szczęśliwi. Najważniejsze że Juleczka zdrowa 🙂 🙂 🙂

Masz całkowitą rację marta Najważniejsze by dzieciątko było zdrowe. Tylko gdybym wcale nie wiedziała, albo bym wiedziała, że trzeci synek łatwiej bym to zaakceptowała i cieszyła się. A tak to cały czas się martwię, że ten lekarz źle widzi i że nie potrzebnie mi daję nadzieję. Wiem, że to trochę głupie myślenie, ale cóż zrobić jak tak mam 🙂
Ale gdyby się urodził trzeci synek tez bym się cieszyła, tylko przez pierwsze minuty by mi było głupio trochę 🙂

lydziaa84 napisał(a):
Ja na początku byłam trochę rozczarowana, że jednak dziewczynka będzie ale bardzo szybko mi minęło. Teraz mam nadzieję, że się nic nie zmieni 🙂 W poniedziałek na 16:15 mam usg i myślę, że dr potwierdzi na 100%

Zapytaj Lydzia ile waży twój maluszek 🙂 jestem ciekawa tylko 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Ja na początku byłam trochę rozczarowana, że jednak dziewczynka będzie ale bardzo szybko mi minęło. Teraz mam nadzieję, że się nic nie zmieni 🙂 W poniedziałek na 16:15 mam usg i myślę, że dr potwierdzi na 100%

Zapytaj Lydzia ile waży twój maluszek 🙂 jestem ciekawa tylko 🙂

Ja też jestem ciekawa, bo nasze Dziewczyny są w tym samym wieku 🙂