Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Eleeza napisał(a):
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Ja na początku byłam trochę rozczarowana, że jednak dziewczynka będzie ale bardzo szybko mi minęło. Teraz mam nadzieję, że się nic nie zmieni 🙂 W poniedziałek na 16:15 mam usg i myślę, że dr potwierdzi na 100%

Zapytaj Lydzia ile waży twój maluszek 🙂 jestem ciekawa tylko 🙂

Ja też jestem ciekawa, bo nasze Dziewczyny są w tym samym wieku 🙂

Moja wg OM jest 6 dni starsza niż Twoja, a wczoraj ważyła 1200 gram.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Ja na początku byłam trochę rozczarowana, że jednak dziewczynka będzie ale bardzo szybko mi minęło. Teraz mam nadzieję, że się nic nie zmieni 🙂 W poniedziałek na 16:15 mam usg i myślę, że dr potwierdzi na 100%

ja też jestem ciekawa i pytam na pewno. A co do mojego brzucha to chyba lekarz mnie tak postraszył, ze teraz z dnia na dzień mi rośnie 🙂 a mała jak się rozpycha- czasem nie daję rady

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

ja też jestem ciekawa i pytam na pewno. A co do mojego brzucha to chyba lekarz mnie tak postraszył, ze teraz z dnia na dzień mi rośnie 🙂 a mała jak się rozpycha- czasem nie daję rady

Mnie też postraszył, że za malutki mam i tak sobie to wzięłam do serca, że jem za dwóch 😁
W ciągu tygodnia kg mi przybył 😁

Eleeza napisał(a):
Ann- to dowód na to , że to dziewczynka 🙂

Hehe Eleeza to żaden dowód 🙂 🙂 🙂 Moja dziewczynka w 22 tygodniu 6 dniu ważyła 519 gram 🙂 🙂 🙂

Nie mam pojęcia jesli chodzi o margines błędu, ale masz rację rosną z tygodnia na tydzień. Idę nawet poszukac usg od Majki 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
mój maluch jak się poda na mamę to może być kruszynką- ja miałam tylko 52 cm jak się urodziłam

A ja 51 cm....tyle, że kruszynką nie byłam, ważyłam 4000g 😁 😁 😁

Ja miałam 3600 ale moja mama większa była ode mnie 😁
Dzięki za pocieszenie 😁
Ciekawe ile w przyszłym tygodniu będzie miała, bo u mnie to bedzie 26 tydzień a USG właśnie 25

• Mamusia
W 25tc margines błędu był 112g, czyli całkiem sporo

Mój brzusio nadal chyba niewielki bo ostatnio śmigam tramwajami i autobusami i nikt mi miejsca nie ustępował 😁 😁 😁
I moja alergolog jak mnie zobaczyła stwierdził, że praktycznie nie widać, dopiero jak mnie osłuchiwała to stwierdziła, że bez bluzeczki trochę widać 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Ann- to dowód na to , że to dziewczynka 🙂
[/quote

Hehe Eleeza to żaden dowód 🙂 🙂 🙂 Moja dziewczynka w 22 tygodniu 6 dniu ważyła 519 gram 🙂 🙂 🙂

Nie mam pojęcia jesli chodzi o margines błędu, ale masz rację rosną z tygodnia na tydzień. Idę nawet poszukac usg od Majki 🙂

A ile ważyły twoje starsze córeczki? Bo moje dzieciaki to 3000 i 3200 i lekarz stwierdził, że teraz to raczej większe nie będzie.

• Mamusia
A ja nie wiem ile wazy moja dzidzia. zapomniałam wczoraj zapytac doktora ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ za to mi juz przybylo 12kg 🤪 🤪 🤪 A wczoraj koleżanka która przytyla w ciąży 28 kg powiedziała mi że do porodu przytyje jeszcze raz tyle co do tej pory 😲 😲 😲 😲 😲 😲 To prawie tyle co ona, a jej malo co zeszlo 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
W 25tc margines błędu był 112g, czyli całkiem sporo

Mój brzusio nadal chyba niewielki bo ostatnio śmigam tramwajami i autobusami i nikt mi miejsca nie ustępował 😁 😁 😁
I moja alergolog jak mnie zobaczyła stwierdził, że praktycznie nie widać, dopiero jak mnie osłuchiwała to stwierdziła, że bez bluzeczki trochę widać 🙂

Rzeczywiście dość sporo 😉
U mnie z brzuszkiem to samo 🙂

ja juz po kolacji.Popołudniu zaczęłam układac ciuszki które wczoraj dostałam 🙂W sobotę chcemy z mężem jechac do Ikei kupić komode dla naszego Filipka 🙂
Widziałam,że pisałyscie o wadze maluszków,ja wczoraj miałam 28 tydzień 2 dzień i tak jak wcześniej pisałam,maluch waży 1120g,pytałam swoją pania ginekolog i powiedziała,że jest ok 🙂
Co do materacu to ja jak zamówiłam łózeczko z klupsia to razem z materacem-gryka-pianka-kokos.
Co do pościeli to mi sie podoba ta pierwsza z misiem i chyba się tez na nią skusze,bo jest bardzo ładna 🙂

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
A ja nie wiem ile wazy moja dzidzia. zapomniałam wczoraj zapytac doktora ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ za to mi juz przybylo 12kg 🤪 🤪 🤪 A wczoraj koleżanka która przytyla w ciąży 28 kg powiedziała mi że do porodu przytyje jeszcze raz tyle co do tej pory 😲 😲 😲 😲 😲 😲 To prawie tyle co ona, a jej malo co zeszlo 😠 😠 😠 😠

Aniołek a na zdjęciu z USG nie masz podanej wagi? A z tym tyciem to nie koniecznie prawda, mogłaś przytyć więcej przez pierwsze miesiące, a potem tylko brzuszek ci będzie rosnąć. I przytyjesz kilka kg.

ann5353 napisał(a):

A ile ważyły twoje starsze córeczki? Bo moje dzieciaki to 3000 i 3200 i lekarz stwierdził, że teraz to raczej większe nie będzie.

Starsza 3300g, młodsza 3280g. Pierwsza przyszła 4 dni przed planowanym terminem porodu, druga 14 dni 🙂

• Mamusia
Aniołek- koleżanka chyba raczej chciała Cię nastraszyć albo siebie rozgrzeszyć 😉 To moja pierwsza ciąża ale nie wydaje mi się, żeby nastąpił nagle jakiś straszny przyrost wagi 😉

Ja póki co dziś dokulałam do 5 kg 🙂

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

Aniołek a na zdjęciu z USG nie masz podanej wagi? A z tym tyciem to nie koniecznie prawda, mogłaś przytyć więcej przez pierwsze miesiące, a potem tylko brzuszek ci będzie rosnąć. I przytyjesz kilka kg.

Kurcze, nie wiem. nigdy nie patrzylam na zdjęcie USG. 🙂 zaraz poszukam. 😁

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
ann5353 napisał(a):

Starsza 3300g, młodsza 3280g. Pierwsza przyszła 4 dni przed planowanym terminem porodu, druga 14 dni 🙂

A więc moje troszkę mniejsze. Starszy 9 dni przed terminem, młodszy 7.