Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
caly dzien poza domem mama byla w warszawie po towar do sklepu i przy okazji przywiozla mi kolejna partie ubranek, kupilam sobie kocyk i posciel na zmiane.

teraz umieram ze zmeczenia, po tylu dniach leniuchowania taki wysilek

moj maz chce byc przy porodzie i pewnie bedzie ale ja sama nie wiem, jezeli polozna bylaby caly czas to on mi nie potrzebny ale czytalam ze potrafia cie zostawic w sai jednoosobowej i wole aby wtedy ktos byl zemna.

Ja mysle nad oplaceniem poloznej, tu w warszawie kazdy poleca, drogo to kosztuje ale boje sie inaczej ze nie bedzie latwo

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny mój mąż był przy pierwszym porodzie który trwał 15 godzin i miałam prywatną położna i teraz nie naciskam na niego wolałabym żeby z synkiem został,ponieważ moja koleżanka pracuje jako położna w szpitalu którym bede rodzic więc nie mam się czego obawiac ale do końca to jeszcze nie wiemy czy mąż będzie byc może w ostatniej chwili zdecyduje sie byc ze mna .Czas pokaże.Ja przy pierwszym porodzie miałam robioną lewatywę i jakos człowiekowi potem juz wszystko jedno ale w miom szpitalu teraz podobno dają tabletki a nie lewatywę.

gosia241 napisał(a):
Ladny ten brzusio

Gusia WITAJ! 😘Jestem Ci bardzo wdzieczna za polecenie dr.Prałata 😘Nie dosc,ze przystojny 😜 🙂,mily delikatny to jeszcze konkretnie wyk.swoja prace ,a nie na odp..Pierwsze co mialam krotka rozmowe czy cos sie dzieje ,nastepnie badanie na fotelu,a kolejnie usg....(na tym swoim wiesz w gabinecie,wiec tam za wczesnie na rozpoznanie plci dzidzi 🤢),skierowanie na usg,skierowanie na wyniki (morfologia,mocz),zapisal mi Asmag..3razy dziennie po 1,hm..musze poczytac dlaczego????
No i wlasnie ...stwierdzil,ze dzidzia jest mniejsza niz wskazuje na to termin ostr miesiaczki....az o 2 tygodnie...Jednak szybko mnie uspokoil,ze od poczatku moglo tak byc i poprostu ciaza jest mlodsza,bo nic nie wskazuje ,ze zle sie rozwija...ale do czasu tego usg bede podswiadomie rozmyslac,mimo iz uspakajam sie sama w sobie ,a maz rozwiewa zle mysli...

• Mamusia
Asiulka nie martw się! przecież wiadomo, że termin miesiączki nie jest wyznacznikiem.... zawsze te dwa tygodnie w jedną czy w druga stronę to norma. U mnie tym sposobem na usg okazało się że dzidzia jest starsza o tydzień 🙂 ja też wolałabym poród naturalny. Lewatywa - nawet nie chce mi się o tym myśleć brr... narazie mój mężuś deklaruje, że jak chcę to będzie przy mnie i ja chcę, zawsze to z ukochanym jakoś bezpieczniej 🙂

Zaraz Was kochane przestudiuje,coscie tam przez caly dzionek wymyslily 🙂
A dzisuiaj mialam dzien łazika ,obkupiłam sie w ciuchy ,kupilam jeansy z panelem (przezfajne i bardzo wygodne -mialyscie racje 🙂),dresowe rybaczki kolor kanarkowy zółty,czarne uniwersalne i sportowe i eleganckie oraz bluze swietna -rekaw nietoperz duzy kolnierz i rekawki roll up-pocieszylam sie troche (wkoncu wyplata 🙂Po zakupach udalismy sie na mega zapiekanke i lody krecone ,moj mezus na piwko a ja na jedno bezalkoholowe -jakos mi posmakowalo dzis wyjatkowo mialam ochote,gdzyz pogoda cudenko 🤪Nastepnie odwiedzilam przyjaciolke i dostalam od niej mega torbe ciuszkow dla dzidzi 🙂
Dzien pelen wrazen,pewnie padne jak kawka
Teraz tylko mysle ,czy aby napewno wszystko z dzidzi w porzadku ....Na fotce jest taaaaka sliczna ....Na usg tez taka ruchliwa zabcia...

mariola-s napisał(a):
Asiulka nie martw się! przecież wiadomo, że termin miesiączki nie jest wyznacznikiem.... zawsze te dwa tygodnie w jedną czy w druga stronę to norma. U mnie tym sposobem na usg okazało się że dzidzia jest starsza o tydzień 🙂 ja też wolałabym poród naturalny. Lewatywa - nawet nie chce mi się o tym myśleć brr... narazie mój mężuś deklaruje, że jak chcę to będzie przy mnie i ja chcę, zawsze to z ukochanym jakoś bezpieczniej 🙂

Mariolka to mnie uspokoilas ,naprawde 🙂 😘 😘 😘
Jesli chodzi o porod-jestem za wspolnym 🙂

kasia1986 napisał(a):
to ja tez Wam wstawie brzuszek 🙂 zrobiona fotka pare dni temu 🙂
[URL=http://img846.imageshack.us/i/20110330164.jpg/][IMG]http://img846.imageshack.us/img846/2451/20110330164.jpg[/IMG][/URL]

a to mój Grzesiu 🙂
[URL=http://img69.imageshack.us/i/20110401167.jpg/][IMG]http://img69.imageshack.us/img69/1994/20110401167.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

piekny brzusiek Kasiu,duuuzy ,fajny 🙂super ,a synus to juz kawaler widze ,ze ho ho 🙂

anczess napisał(a):
hej mamusie 🙂

ale dzisiaj zalatana jestem 🤔 naszło mnie na groszek konserwowy, zjadłam 2 puszki i nadal nie mam dosyć 😮 😮a jak u was?

wymiotów nie mam ale mdłości czasami się pojawiają jak czuje smażoną cebulę i dużo czosnku 🤢

haha ja sie ostatnio dossalam do kukurydzy w puszce ...miala byc do salatki,a cala puche obrocilam łakomo ☺️
P.S.-fasolka czerwona i groszek musialy wystarczyc 😁

karolinecka831 napisał(a):
A ja ot wrescie od poczatku ciąży zdecydowałam się na zjedzenie białej kiełbaski na ciepło i co po 2 godz ... leciałam do toalety ... teraz to już nie ruszę do końca ciąży z pewnością ...

Karolinka ,a mi z kolei jak nigdy za kielbacha specjalnie nie przepadalam ,smakuje wyjatkowo,heh i chyba zaraz sobie ugrzeje mam dwie surowe (oczywiscie z Biedronki hahaha),tak ide sobie ugrzac 😁
biala sie grzeje 🤪

heee a ja kiedyś kochałam kiełbaski o polska miodzio zajadałam co i rusz a teraz widzisz nie mogę ...
to smacznego

moje biedactwo,to ja widzisz za Ciebie kochana pojem 🙂
hi hi
A na swieta bedziemy sami sobie wedzic kielbaske mmmm.... ,szyneczki,boczuś,poledwiczki i schabik,nie ma jak to dymem uwędzona swoja wedzonka 😜mniam mniam

• Mamusia
ojoj ja powiem tak że zastanawiam się właśnie co będę właśnie jadła na świeta hee bo to typowo kiełbasiane świeta więc mam problem chyba sam żurek z chlebem heee...
no a na takie jak piszesz uwędzone to o nie do sklepu nie mogę wejśc mięsnego jak tak pachnie wędzonką ...
a kiedyś uwielbiałam .... ojoj co to się porobiło

Ja tak w ciąży z Kamilą mialam ,akurat w moim przypadku byly to klopsiki w sosie pomidorowym ,zawsze je lubilam -mojej mamy specjalnosc i co ,tak sobie obrzydzilam i przez kilka lat nie tklam,jednak juz mi minęło 🙂

ojoj ja powiem tak że zastanawiam się właśnie co będę właśnie jadła na świeta hee bo to typowo kiełbasiane świeta więc mam problem chyba sam żurek z chlebem heee...
no a na takie jak piszesz uwędzone to o nie do sklepu nie mogę wejśc mięsnego jak tak pachnie wędzonką ...

No to faktycznie masz dylemacik...bedziesz jesc salatki ,jaja ,rzerzuche (przynajmniej figurka sie utrzyma ) 🙂
Ost.mi sie zachcialo wlasnie bialej z cwikla z chrzanem,a ze nie bylo cwiklej maz mi zrobil ...troche to potrwalo ,a jak zasiadlam do stolu zjadlam ja z ketchupem,bo cwikla mi jakos nie podeszla-a chlopina sie nastaral,ze ho ho (zgaga:lol 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
gosia241 napisał(a):
Ladny ten brzusio

Gusia WITAJ! 😘Jestem Ci bardzo wdzieczna za polecenie dr.Prałata 😘Nie dosc,ze przystojny 😜 🙂,mily delikatny to jeszcze konkretnie wyk.swoja prace ,a nie na odp..Pierwsze co mialam krotka rozmowe czy cos sie dzieje ,nastepnie badanie na fotelu,a kolejnie usg....(na tym swoim wiesz w gabinecie,wiec tam za wczesnie na rozpoznanie plci dzidzi 🤢),skierowanie na usg,skierowanie na wyniki (morfologia,mocz),zapisal mi Asmag..3razy dziennie po 1,hm..musze poczytac dlaczego????
No i wlasnie ...stwierdzil,ze dzidzia jest mniejsza niz wskazuje na to termin ostr miesiaczki....az o 2 tygodnie...Jednak szybko mnie uspokoil,ze od poczatku moglo tak byc i poprostu ciaza jest mlodsza,bo nic nie wskazuje ,ze zle sie rozwija...ale do czasu tego usg bede podswiadomie rozmyslac,mimo iz uspakajam sie sama w sobie ,a maz rozwiewa zle mysli...

mam tak samo, wg terminu miesiączki powinnam być teraz w 17 tc, a dzidzia jest młodsza o 2 tygodnie 🙂 prawdopodobnie jajeczkowanie się opóxniło, stąd ta obsuwa - więc nie ma powodu do zmartwień. Na 2 usg się wszystko wyjaśni kiedy poród 🙂

mykam spac, jutro na rano na uczelnie, a przed chwila wróciłam z wykładów i mi łeb pęka. buziaki

A na co tak najbardziej miewasz ochote?Ja roznie ,np.jeden dzien chce i sie rwe do jedzenia ,a innego dnia patrzec nie moge na to ,dziwadla takie z nas w tej ciazy ,ze szok! 😁 🙃

kasia1986 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
gosia241 napisał(a):
Ladny ten brzusio

mam tak samo, wg terminu miesiączki powinnam być teraz w 17 tc, a dzidzia jest młodsza o 2 tygodnie 🙂 prawdopodobnie jajeczkowanie się opóxniło, stąd ta obsuwa - więc nie ma powodu do zmartwień. Na 2 usg się wszystko wyjaśni kiedy poród 🙂

mykam spac, jutro na rano na uczelnie, a przed chwila wróciłam z wykładów i mi łeb pęka. buziaki

Kasiek,oby tak bylo 🙂Dobrej nocki spij spokojnie

• Mamusia
Anczess ja bym nie zdązyla wysiaść z autobusu ☺️
Asiulenka na na gardło polecam szare hallsy, ja osobiście tantum verde brałam.
Karolinecka współczuje mi też sałata smakowala dzisiaj 🙃 kiełbaskę swojska jadłam w zeszłym tyg i nic mi nie było na szczeście.
Dziewczyny nie przejmujcie się terminami, jak weszło to wyjść musi. Moja mama np przy niby normalnych cyklach zaszla w ciąże dzien po okresie. Ja znowu wiem że moja dzidzia była poczęta 20 dnia cyklu wiec tez nie wiem jak to 100% liczyć.

izarybka napisał(a):
Anczess ja bym nie zdązyla wysiaść z autobusu ☺️
Asiulenka na na gardło polecam szare hallsy, ja osobiście tantum verde brałam.
Karolinecka współczuje mi też sałata smakowala dzisiaj 🙃 kiełbaskę swojska jadłam w zeszłym tyg i nic mi nie było na szczeście.

ja uwielbiam wlasnie swojska , uwedzona ,taka cieplą w tych soczkach pycha ...ach moja sie juz buzuje 😜

• Mamusia
hee
tak numerem jeden jest ARBUZ ojoj TRUSKAWKI ... BANANY i ogólnie owocki , LODY
pozniej nabiał serki serki serki heee
no i na koncu z przymusu raczej to jakaś bezzapachowa szynka ....
Ogólnie wszystko co delikatne smakowo ... może tak to na dziewczynkę????

A ty Asiulka ? co smakujesz najbardziej???

hee
tak numerem jeden jest ARBUZ ojoj TRUSKAWKI ... BANANY i ogólnie owocki , LODY
pozniej nabiał serki serki serki heee
no i na koncu z przymusu raczej to jakaś bezzapachowa szynka ....
Ogólnie wszystko co delikatne smakowo ... może tak to na dziewczynkę????

A ty Asiulka ? co smakujesz najbardziej???

ale mnie dzidzia kopla maaaaasakra 🤪