Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mama76 dziekuje za cd i czeka na cd 😉
Bachap dajesz popalic z tym motorem 😉moj tez kocha motorki i ja razem z nim ale jak mierzylam ostatnio moja skorke na motor to mi brakuje i to sporo 😜 fakt ze kurtka S-ka ja juz 5 i pol miesiaca w ciazy 🙃
koyotka oki to czekam na zdjeica razem z komoda 😉
Iris popieram 😉tez chcialabym zobaczyc aceta w takiej sytuacji 😉 😉
Aga33 fajnie,ze wypoczelas i ze tak milo w 5 spedziliscie czas 😉imiona mi sie podobaja,ja tez proponowalam Maksia ale moj nie chce 😞

Ja ja bylam na miescie i sa takie przeceny ze glowa mala 😉
i znou kupilam synkowi dres (czytaj dwa) i mimio ze jest od 12 do 18 wcale mi nie przeszkadzalo,bo rownowartosc 12 zl 😉 bedzie lezal w szafie i czekal 😉

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Iris napisał(a):

Basiu napisz coś więcej o tym wózku Maxi Cosi, proszę. Też mi się podoba ten Maxi Cosi ale póki co w jego temacie jestem zielona 🙂

No więc doszliśmy do wniosku że lepiej kupić używany ale bardzo dobry jakościowo i jestem pewna że zrobiliśmy dobrze 🙂 wypatrywałam na allegro aukcji bo podoba mi się szaro-czarny no i koniecznie chciałam ze spacerówką i fotelikiem (udało mi się za 1500 kupić). Wózek jest świetny bo prowadzi się jedną ręką a nawet palcem 🤪 stelaż jest taki że wszystko wpina się na "klik" (gondola, spacerówka i fotelik) koła są dmuchane i duże. Ogólnie wózeczek jest świetny na serio (choć mam zerowe doswiadczenie w tej kwestii) zrobiony jest z wysokiej jakości materiałów (dokładnie wyoglądany przez Mojego) i podejrzewam że jak już przestanie być przydatny za jakieś 3 lata to sprzedam go i jeszcze długo będzie służył (no chyba że Olek będzie miał rodzeństwo 😁)

• Mamusia
aga33 napisał(a):

Bachap:Zdunowice,tak się zwie ta miejscowość gdzie sie zaszyliśmy...jak tak jechaliśmy przez las to myśleliśmy,że tam jest już tylko koniec świata...a tam zza drzew wyłoniła sie przepiękna wioska 🙂ech cudnie.To za stężycą na Kaszubach,naprawdę bajka 🙂

Właśnie chcieliśmy na Kaszuby bo w góry to już za daleko a nad morzem tłumy i drogo... a czy możesz polecić jakieś noclegi??

• Mamusia
Koyotko dokładnie 😉ja niestety mieszkam 100 metro od głownej ulicy centrum i zawsze jak wyjde to cos przywleke,hehe jak nie synkowi to tatusiowi albo pieskowi 😉
Dlatego ciesze sie,ze wracam bo w polsce mieszkam na wsi i mam 4 km do miasta i to juz zawsze cos bo nie bede w miescie codziennie i kasa tak nie bedzie leciec.

• Mamusia
ehhhh a u nas nie ma sklepow do ktorych bym mogla sie wybrac na wyprzedaze :/ chociaz z checia bym sie wybrala do h&m , c&a itp ..... na allegro sa zawsze drozsze niz w sklepach 😞 a szkoda.......

a u mnie zostalo 98dni do terminu porodu !!!! rety przeoczylam studniowke 😁

cholerka cos jest nie tak u nas z siecia.... od rana nie mam zasiegu tylko chwilke byla jedna kreska i doszedl poranny sms od mojego kotka ale i tak nie doszedl caly..... ale jak zobaczylam zapytanie kiedy jedziemy nad morze to mi sie geba ucieszyla 😁

• Mamusia
Cześć laseczki 🙂

Chciałam sie tylko zameldować 🙂 i zmykam naczynia zmywać.
Dziś jade odebrać wózek - używany jedo bartatina classic 🙂 który kupiłam za 370 zł i jade też kupić przewijak, również używany za 15 zł 🙂 to bede miała już dwie rzeczy dla mojego synusia hhihihi
Acha napiszcie czy odczuwacie skurcze braxtona hicksa???? bo ja kurcze chyba nie 😞 i nie wiem czy to dobrze czy źle

• Mamusia
Bachap dzięki za info, ciągle się zastanawiam nad tym co wybrać, bo boję się, że nie dam rady po tych moich schodach taszczyć, a mój X Lander ciężki. Ale z tego co czytam, kurde, wszystkie wózki są podobnej wagi 😞 Mój Mąż dzisiaj stwierdził, ze musi mnie zawieźć chyba do centrum jakiegoś żebym mogła pooglądać sobie te wózki, to może łatwiej będzie podjąć decyzję 🙂

Basieńka gratulacje ! Kolejna dziewczynka w naszym gronie się urodzi 🙂

Atagusia ja jeszcze nic nie czuję, ale nie martwię się tym 🙂

• Mamusia
Atagusia ja w pierwszej ciazy ani razu nie mialam skurczow przepowiadajacych a teraz zdarzyly sie 2 razy. skurcze moga sie pojawic ale chyba nie musza.

Basia gratulacje coreczki! 🙂

dziewczyny nie macie pojecia jak ja sie ciesze ze nie mam problemu z wnoszeniem wozka.... zostawiam na korytarzu i tyle.

• Mamusia
Basienko gratuluje coreczki 🙂 🙂
w tym roku to chyba faktycznie jakis urodzaj na dziewczynki 😉

Iris to chyba bedzie najlepsze rozwiazanie isc do sklepu i zobaczyc na własne oczy jak wyglada i jak sie prowadzi kazdy wozek.

Atagusia szczerze powiedziawszy to nie wiem czy to te skurcze czuje o ktorych piszesz.niby co jakis czas brzuszek mi sie napina a za sekunde przechodzi.za tydzien ide do lekarki to sie dowiem co mnie tak spina 😉

• Mamusia
ja się też nie przejumję, że nie czuję nic wyraźnie, tylko jak czytałam o tych skurczach to zaczełam sie zastanawaiać, czy to co uważam za kopniaczki to przypadkiem są te skurcze, ale chyba nie.
Jak lezę to czuję czasem jak ktoś pływa mi w brzuszku i czasem kopnie. To musi być mój synuś najukochańszy.
Zmykam po przewijak i wózek papatki 🙂

• Mamusia
Iris maxi cosi też nie należy do najlżejszych ale jeśli chodzi o wózki z gondolą to chyba nie ma lekkich 😞 ja na 3 piętrze mieszkam ale na szczęście u nas w klatce wózki stoją na dole przy wejściu (jest domofon i nikt nie kradnie)

• Mamusia
bojalubie napisał(a):
no i czas zacząć nowy tydzień 🙂

...że chciał dostawać informacje o badaniach, skany usg itd. Napisałam mu w wiadomości na facebooku o badaniu, ile Basia waży, co robiła itd. I dodałam, że część rzeczy z wyprawki już mam, ale jeszcze wielu mi brakuje, więc zrobię listę i on też coś z tego może kupi, albo skombinuje od swoich znajomych. I wiecie co? Zablokował mnie na fb i wyrzucił ze znajomych. No i nie odpisał nawet słowem 😁 wiecie, teraz jakie czasy, takie rozstanie. Jak nie interesuje Was dziecko to wywalacie jego matkę ze znajomych i nie macie wyrzutów sumienia, bo "czego oczy nie widzą..."

ja pierniczę, Ty mu mówiłaś, co i jak u Basi, a on taki fiut ? ! 😮
W szoku jestem, przepraszam, ale dla mnie to frajer...

Ty też zaczynasz nowy tydzień 🙂
W poniedziałek jak i ja 🙂

Iris napisał(a):
Cześć i czołem w poniedziałek 🙂 Weekend minął i nowy tydzień ciąży czas zacząć 🙂 Kocham poniedziałki, bo zaczynam nowy tydzień ciąży

ha ha, to tak samo jak ja 😁

carpioo napisał(a):
Zuziaczku- wózek ładny.. ale jak zoabzcysz wydatki na dziecko to może zdecydujesz się na coś tańszego.. 🙂 chociaż to tylko Twojka decyzja.. jest śliczny.. i jak go zobaczyłam to pomyslałam- "dla mojej księżniczki!" 🤪 ale oprzytomniałam jak zoabczyłam cenę 🙂 i stwerdzuiłam że znajdę inne różowe 🙂

są inne różowe, całe mnóstwo, np. w Świecie Dziecka w Jupiter Centrum na Towarowej, ale ten jest boski... a poza tym jak chcą kupić to niech kupują, a co 😉 Ja za niego płacić nie będę 😜

• Mamusia
mama76 napisał(a):
Najgorsze, ze dzidzia przestala sie ruszac i dzis pol nocy nei spalam czekajac na ruchy. Cale szczescie przyszly ok 6 nad ranem wiec odetchnelam z ulga 🤢. :

chciałaś dzidzię wykończyć ? 🤨

koyotka napisał(a):

Carpioo moja teraz też kopie jak oszalała. Od wczoraj daje mocniej czadu. A.....i prawie dziurki w pępku nie mam.

u mnie pępek już płaski, a później pewnie będzie wypukły 😲
Od wczoraj coś mnie boli po lewej stronie bardzo nisko w brzuszku, nie wiem, może to ta rosnąca macica?
Nie wytrzymałam dziś i pierwszy raz w ciąży połknęłam 1 No Spę. No i przeszło na razie na szczęście...

Aneta84 napisał(a):

Odezwę się w przyszłym tygodniu Kochane i proszę trzymajcie kciuki za moją obronę 😘

trzymam z całych sił !!!

madziek84 napisał(a):

Zuziaczku wozek sliczny jak masz tylko na niego ochote to kupuj 😉

Tak wiec Zuziaczku oddaje sloneczko 😉

z wózkiem spacerowym poczekam do kwietnia przyszłego roku, bez sensu teraz kupić i ma się kurzyć... 🤢

Dzięki za słonko 🙂
Już dotarło do Polski 😁

• Mamusia
aga33 napisał(a):

Caprioo gratuluję malutkiej,słodziutka jest(po mamuni pewnie odziedziczy poczucie humoru)

Zuziaczku:ta Twoja teściowa to trochę mi moją matkę przypomina.Też się wiecznie odchudza(chociaż mówi,że nie)i liczy mi kalorie na talerzu i kg na wadze...ale niech jej będzie.Ja później schudnę a ona wredna i głupia już zawsze będzie więc kochana jedz,tyj i ciesz się że dzidzia(majeczka)zdrowo sobie rośnie i się rozwija...

Acha wstępnie zdecydowaliśmy sie z Piotrem na imiona dla bliźniaków:Amelia i Maksymilian 🙂

Carpioo będzie miała córunię z silikonowymi usteczkami 🙂 Cały karpik normalnie bosko ! 🤪
Ja nadal +6 kg, staram się ograniczać jak mogę, nawet parę gramów mniej ważę niż 2 tygodnie temu, ale nie wiem, czy to dobrze dla Małej... dziś wracam do domu rodziców to zrobię sobie spaghetti bolognese 🤪 he he, teściowa nie będzie widziała 😜

Amelka i Max - bardzo bardzo ładnie 😁
Podoba mi się !!!

Olalenka napisał(a):
Acha wstępnie zdecydowaliśmy sie z Piotrem na imiona dla bliźniaków:Amelia i Maksymilian

PIĘKNE IMIONA. Tak szczerze to nasza miala być na początku Amelka ale potem zmieniliśmy na Roksana (jakoś bardziej do nas pasuje). Miłego dnia 😆

u nas by była Amelia ale siostra cioteczna ma małą Amelkę i myślę, że jedna w bliskiej rodzinie starczy 🙂
Kiedyś chciałam też Sara, ale brat cioteczny zabrał mi to imię. 🤢

bachap napisał(a):
zapomniałam się pochwalić że w końcu miałam te pierwsze skurcze przepowiadające 🤪

jeżu, ja tego nie miałam i nie chcę na razie mieć, nie straszcie mnie, bo wczoraj próbowałam się załatwić i stwierdziłam, że prędzej urodzę Maję niż kupę 🤢
Chyba czas kupić czopki glicerynowe... 😞

• Mamusia
madziek84 napisał(a):
zuziaczku a wiesz ze tez tak czasem mam 😉jak siedze na tym kibelku i tak sie napinam,to az sie boje ze zamiast kupy to ja synka urodze 😮

no to wiem już, że nie jestem sama 🙂
Ale często czekolada mi pomaga, choć nie zawsze, wczoraj to nic mi nie chciało pomóc, nawet Mój chciał pomóc na "swój męski sposób" 😮 ale to nic nie dało 😞

• Mamusia
Ja bede mieć Wiktorię i Sebastianka 🙂 chyba,że coś mi się odwidzi ale już od dawna chcę mieć synka Sebusia i cały czas z moim G. jak mowimy o małym to o Sebku, Sebie, Sebusiu, Sebastianku itp.

ja az takich problemow nie mam cale szczescie chociaz nie zalatwiam sie codziennie, nooo czasami codziennie ale to takie dni musza byc.

I stwierdzilam ze musze troche przystopowac z objadaniem sie bo jeszcze 98dni a ja juz +9-10kg..... :/ a nie chce znowu przytyc 30kg bo to nawet dla dzidziusia nie jest dobre.

Moja siostra chodzi na joge dla ciezarnych. w PL o tym nie slyszalam a przynajmniej nie w mojej okolicy. tutaj o zadnej jodze nie slyszalam. rety co za zadupie...... :P