kurde.. to ja nie wiem jak to bedzie z tym krawieniem 😞 to ja wole jeszcze w ciąży połazić 😜
Do przeżycia, Jest się tak zafascynowanym dzieckiem, że czas szybko mija i zapominasz o tym, że masz krwawienia. Organizm musi się dokładnie oczyścić...Głowa do góry.
No odzwyczil sie czlowiek od tamponow 😉blogi stan bez okresu 😉 A tu ponoc faktycznie tak jest,ze sie krwawi i trzeba uzywac podpasek a nie tamponow z racji tego,ze sie tam bedzie wszystko oczyszczalo.
szczerze mówiąc to ja się bardziej boję połogu niż porodu bo to okropne że będą nas pipki boleć pełno krwi i nie tylko(a ja jak mam okres to używam tylko tamponów bo podpasek się brzydzę) tyle stresu żeby Dzidzi krzywdy nie zrobić, dobrze do cyca przystawić i dużo dużo więcej 😮
Zuziaczek
Później po porodzie jak wiecie, będzie krwawienie, do około 6tyg...( ja miałam przez 5tyg)
Będę okresować przez 6 tygodni bez przerwy ??!!😲
No niestety taka kolej rzeczy
aha, czyli to kara za te 9 miesięcy bez okresu 😞 A tampony można wtedy używać ?
(jakoś nikt mi tego nigdy wcześniej nie mówił, a tyle koleżanek i znajomych rodziło...)
Madziek, u Was w Dublinie za darmo ciuszki rozdają ? 😉 Jakie śliczne i pocieszne 😁 !!!
Carpioo, super, że w pracy Cię wypuszczają wcześniej, dobre rozwiązanie znaleźli 🙂 Pomożesz im przez 4 godzinki, a później fruuu 😉 super !!!
bachap napisał(a):
więc trzeba chyba trzeźwego (nieciężarnego) spojrzenia na nas (czyt. nasze chłopy 😁) On9i mają rację!!!
no właśnie, nasi faceci - owszem, ale nie ktoś z zewnątrz, szczupły, bo można usłyszeć od najlepszej przyjaciółki : "o ku...wa ! co Ci się stało ?!"
Chyba już nie jest moją przyjaciółką 😞
Carpioo, ja mam taki tłuszcz na d..pie i udach, że brzydzę się dotykać i smarować ! Bleee !!! 🥴
bachap napisał(a):
będzie tak 🙂 bez ryzyka ale za to jest 🙂 wczoraj i ja się po tych Waszych ślicznych zdjęciach ubranek wybrałam na zakupy (wprawdzie na ciucha, ale zawsze coś 😉 ) i za 15 zł kupiłam bardzo dużo rzeczy dla Olka 😁 jak wyschną to wrzucę jakieś fotki (wykorzystam fakt że mogę wklejać linki) 😉 zazdroszczę Wam że tyle dostajecie od rodziny i znajomych nam nawet dziadkowie nic nie kupują 😞 (a u moich to pierwszy wnuk!!!) ale jakoś poradzimy 😉
bachap, super foteczki 🙂 Kwitnąco wyglądasz 😁 Ja też jeszcze nic nie dostałam dla Małej od rodziców i od teściów, bo wiem, że oni 2 dni przed porodem pewnie coś kupią albo w ogóle po porodzie... bo wiecie, staroświeccy są 😉 żeby nie zapeszać itd. 😉
kasiuszka26 napisał(a):
hejka miałam robiona morfologie i wychodzi jak sprawdziłam wyniki że mam anemie 😞 szczególnie erytrocyty norma 37 a ja mam 32 , hemoglobina też poniżej normy 6.9 norma 7.5
mama mnie pocieszyła "dostaniesz b12 zastrzyki bolesne" ja nienawidze kłócia mnie aaa
a nie wystarczy, że zaczniesz żelazo w tabletkach łykać ?
😞
bojalubie napisał(a):
A ja skorzystałam tylko raz na razie - w pociągu. Poprosiłam pana konduktora, żeby mi otworzył przedział dla kobiet z dziećmi i kobiet w ciąży. Pan popatrzył na mnie i mówi: nie widzi Pani co tu jest napisane? dla kobiet w ciąży lub z dziećmi!!! Wtedy ja się wypięłam elegancko, pan mnie przeprosił, zażartował nawet, że nie przygląda się tak bardzo kobietom, bo boi się o posądzenie o molestowanie 😉 otworzył przedział, pogratulował i ogólnie było bardzo miło 🙂
ha ha , dobre 😁
madziek84 napisał(a):
No odzwyczil sie czlowiek od tamponow 😉blogi stan bez okresu 😉 A tu ponoc faktycznie tak jest,ze sie krwawi i trzeba uzywac podpasek a nie tamponow z racji tego,ze sie tam bedzie wszystko oczyszczalo.
o mój Boże... to jak ja to przeżyję ? Ze skrzydłami między nogami ? 😞😲
Zuziaczek dlatego ciąża jest fajna, bo nie babramy się z tymi tamponami. Po porodzie jest tzw "połóg", nie można tamponów, bo to coś innego niż okres. Okres trwa około 5,6 dnia, a połóg trwa około 6 tygodni (ja tak miałam). Jest to czas na oczyszczenie organizmu z zanieczyszczeń, które się nazbierały. Ja około 4 miesięcy po połogu dostałam normalny okres, choć do tej pory karmię piersią. i już normalnie używam jak przed ciążą tampony. Dacie radę, szybko leci czas, ciąża się dłuży a potem leci, że szok. Macie kogoś na swoim wątku, kto ma drugą ciążę??
Zuziaczku a to ona nie wie ze Ty w ciazy i z regoły brzuszek rosnie 😉co za..kobieta 🤢 Nie za darmo ale prawie jak za darmo 😉ostatnio jak kupiłam dres dla syncia to go przecenili z 10euro na 2 😉a teraz rzeczy letnie,koszulki damskie to z 5 leca za 1 euro 😉
Sebcia mamy juz kilka doswiadczonych mam co nas niesamowicie wspieraja np. Ankeri. Iris ,Mama76 ,Aga33 mam nadzieje,ze zadnej nie pominelam .oj kofane kobitki 😉 zawsze potrafia otuchy dodac 😉
Zuziaczku, tak jak pisze Sabcia, tamponów nie można używać... Częściej trzeba się po prostu podmywać... Brać prysznic (bo przez te 6tygodni nie wolno się kąpać w wannie)...
Troszkę to uciążliwe, ale naprawdę będziemy pochłonięte wzdychaniem nad Maluszkami, że reszta będzie tak obok nas 😉 Przeżyjemy i to!
Ja akurat nie miałam okresu przez prawie 8 mcy, ale wiem, że różnie to u kobiet bywa, prędzej na pewno dostaną okres te kobietki, które nie będą karmić piersią...
A co do kolejnej ciąży, to gin mi powiedziała, że już po okresie połogu (tych 6tyg) można zajść w ciąże.
nie nadrabiam ponad 30stron 😉 bo nie mam czasu :P zajelo by to pewnie z 2 dni widzialam tylko troche ubranek rewelacja!!!! ahhh musze tez cos zaczac kupowac ale nie wiem wkoncu ile czego dostane i czy jest sens zeby cos kupic......
Nie odzywalam sie bo mysza sie nie zlapala wlapke i balam sie przychodzic tutaj do pokoju 😁 ale skoro przez 2 dni nie skusila sie na jedzonko to podejrzewam ze poszla sobie stad?
wczoraj mialam szczepienie z rybenka, strasznie plakala ;( a ja prawie z nia zaczelam bo juz nie moglam na to patrzec 😞 cale szczescie goraczki niet 🙂
Bardziej jesteśmy narażone na różne infekcje.. więc lepiej myć się pod prysznicem.
Tu jest artykuł na ten temat 🙂 http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/mama-po-porodzie/o-higienie-w-poogu_35056.html
ja byłam zielona na ten temat 😉 zdziwiło mnie to krwawienie po porodzie i jego długość, hehe
cieszę się, że Wam mogę służyć radą!
Fajnie mieć na wątku jakieś już doświadczone mamuśki, u Nas też są. w sumie to 3 z chyba 15 dziewczyn, jak nie więcej 🙂 Przepraszam że się tak Wam wcinam w Wasz wątek, ale coś moje dziewczyny wywiało 🤪🤪
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
carpioo
kurde.. to ja nie wiem jak to bedzie z tym krawieniem 😞 to ja wole jeszcze w ciąży połazić 😜
Sabcia
Do przeżycia, Jest się tak zafascynowanym dzieckiem, że czas szybko mija i zapominasz o tym, że masz krwawienia. Organizm musi się dokładnie oczyścić...Głowa do góry.
madziek84
A tu ponoc faktycznie tak jest,ze sie krwawi i trzeba uzywac podpasek a nie tamponow z racji tego,ze sie tam bedzie wszystko oczyszczalo.
bachap
Zuziaczek
aha, czyli to kara za te 9 miesięcy bez okresu 😞
A tampony można wtedy używać ?
(jakoś nikt mi tego nigdy wcześniej nie mówił, a tyle koleżanek i znajomych rodziło...)
Madziek, u Was w Dublinie za darmo ciuszki rozdają ? 😉
Jakie śliczne i pocieszne 😁 !!!
Carpioo, super, że w pracy Cię wypuszczają wcześniej, dobre rozwiązanie znaleźli 🙂
Pomożesz im przez 4 godzinki, a później fruuu 😉 super !!!
bachap napisał(a):
no właśnie, nasi faceci - owszem, ale nie ktoś z zewnątrz, szczupły, bo można usłyszeć od najlepszej przyjaciółki : "o ku...wa ! co Ci się stało ?!"
Chyba już nie jest moją przyjaciółką 😞
Carpioo, ja mam taki tłuszcz na d..pie i udach, że brzydzę się dotykać i smarować ! Bleee !!! 🥴
bachap napisał(a):
bachap, super foteczki 🙂 Kwitnąco wyglądasz 😁
Ja też jeszcze nic nie dostałam dla Małej od rodziców i od teściów, bo wiem, że oni 2 dni przed porodem pewnie coś kupią albo w ogóle po porodzie... bo wiecie, staroświeccy są 😉 żeby nie zapeszać itd. 😉
kasiuszka26 napisał(a):
a nie wystarczy, że zaczniesz żelazo w tabletkach łykać ?
😞
bojalubie napisał(a):
ha ha , dobre 😁
madziek84 napisał(a):
o mój Boże... to jak ja to przeżyję ? Ze skrzydłami między nogami ? 😞 😲
Sabcia
madziek84
Nie za darmo ale prawie jak za darmo 😉ostatnio jak kupiłam dres dla syncia to go przecenili z 10euro na 2 😉a teraz rzeczy letnie,koszulki damskie to z 5 leca za 1 euro 😉
madziek84
Gość
Troszkę to uciążliwe, ale naprawdę będziemy pochłonięte wzdychaniem nad Maluszkami, że reszta będzie tak obok nas 😉 Przeżyjemy i to!
Ja akurat nie miałam okresu przez prawie 8 mcy, ale wiem, że różnie to u kobiet bywa, prędzej na pewno dostaną okres te kobietki, które nie będą karmić piersią...
A co do kolejnej ciąży, to gin mi powiedziała, że już po okresie połogu (tych 6tyg) można zajść w ciąże.
madziek84
fredeczkaa
nie nadrabiam ponad 30stron 😉 bo nie mam czasu :P zajelo by to pewnie z 2 dni widzialam tylko troche ubranek rewelacja!!!! ahhh musze tez cos zaczac kupowac ale nie wiem wkoncu ile czego dostane i czy jest sens zeby cos kupic......
Nie odzywalam sie bo mysza sie nie zlapala wlapke i balam sie przychodzic tutaj do pokoju 😁 ale skoro przez 2 dni nie skusila sie na jedzonko to podejrzewam ze poszla sobie stad?
wczoraj mialam szczepienie z rybenka, strasznie plakala ;( a ja prawie z nia zaczelam bo juz nie moglam na to patrzec 😞 cale szczescie goraczki niet 🙂
Sabcia
Gość
Tu jest artykuł na ten temat 🙂
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/mama-po-porodzie/o-higienie-w-poogu_35056.html
ja byłam zielona na ten temat 😉 zdziwiło mnie to krwawienie po porodzie i jego długość, hehe
cieszę się, że Wam mogę służyć radą!
Sabcia
Przepraszam że się tak Wam wcinam w Wasz wątek, ale coś moje dziewczyny wywiało 🤪 🤪
fredeczkaa