Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
fredeczkaa napisał(a):
aaaaaaaaaaaa a wczoraj moj luby zakladal malej body przez nozki!!!! haha nozki wlozyl z otwor na glowe iprzeciagnal przez cala niunie ja sie zaczelam smiac i sie pytam jak ty ja ubierasz a on dopiero wtedy zauwazyl guziki w kroczku 😁 ale mialam ubaw 😁

ha ha, mój pewnie będzie nie lepszy 😉 Będę musiała instrukcję jakąś nakleić przy przewijaku 😉

madziek84 napisał(a):
Witam Kofane 🙂
No u mnie dzis pogoda calkiem niezla,tzn upału nie ma ale slonko swieci,wiec dodaje mi to energii 😉

zabrałaś nam polskie słonko znowu 😞
U mnie leje od rana 😞

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
fredeczkaa napisał(a):
Olalenka te wanienki sa nie praktyczne.... a te maty gabkowe na poczatku uzywalismy jakos przez miesiac zanim odwazylam sie kapac dzieciaczka tak jak pokazywal zaklinacz dzieci w dd tvn ooo tak wlasnie http://photos.nasza-klasa.pl/24287753/28/other/std/2e07f5eb3a.jpeg

a to porownanie ubranek niunia z 2tygodni i 3 miesiecy 😁 http://photos.nasza-klasa.pl/24287753/40/other/std/b1e6d10249.jpeg

ja o wannach jeszcze nie wiem nic, więc nie pomogę...

a ja właśnie poprzymierzałam ciuszki ciążowe co kupiłam na allegro 10 sztuk za 45 zeta są dwie rzeczy których nie załorze ale reszta jest fajna tu zdjęcia
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/706/imgp0069j.jpg/][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/6497/imgp0069j.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
spodnie maja pas który narazie mi zjeżdza z tyłka 😁
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/15/imgp0068a.jpg/][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/808/imgp0068a.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/714/imgp0065j.jpg/][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/7648/imgp0065j.jpg[/IMG][/URL]
jak zwykle rece mi drżały to takie zdjecia wychodzą 😉 😜 🤪

• Mamusia
Zuzia dalej wstawilam zdjecia tak ze tutaj je wyswietla.

Kasiuszka ale Ty szczuplutka kobietka jestes!! a ubranek nie moge ocenic bo ich prawie nie widac takie zdj robisz 😁

aaaaa dziewczyny a ja od kilku dni ograniczam slodycze!!!!! roztylam sie strasznie i zaczelam objadac tak jak w pierwszej ciazy a to najgorsze co moze byc i dlatego teraz powiedzialam sobie STOP! tzn slodyczom nie sobie i nie calkiem stop bo na troche moge sobiepozwolic ale np nie kupuje zadnych slodyczy tylko zamiast tego owoce i warzywa a slodycze to jadlam u dziadka na imieninach 🙂 2 kawalki biszkopta z owocami galaertka i bita smietana....

• Mamusia
widze, ze piszecie o wanienkach. Ja przy pierwszym dziecku uzywalam najzwyklejszej, bo zadnej alternatywy nie bylo. Teraz widze jakies wiaderka i kto wie co jeszcze ale nie jestem do nich przekonana. Raczej wroce do zwyklej wanienki. A, i uzywalam gabki antyposlizgowe, zeby dzidzi bylo miekko i w razie czego, jesliby niewprawionej matce powinela sie reka, by nie bylo niepotrzebnego poslizgu i zamoczonego pepuszka. Teraz jeszcze nie wiem czy wroce do tych gabek. Jeszcze wlasciwie nie zaczelam sie nad tym zastanawiac. Pewne jest natomiast, ze jak juz wczesniej ktoras z Was wspomniala, trzeba je czesto wymieniac, bo bakterie i grzyby lubia wilgotne gabeczki a my chyba chcemy, by nasze maluszki byly zdrowe i wesole 😆

no widze ale lepsze mi nie wychodza 😞
co do szczupłości zawsze było mnie mało a się martwie skoro wyszło że mam anemie i mało przybieram na wadze narazie od miecha nic 🤨

• Mamusia
O, temat leworecznosci. Ja jestem leworeczna a moj maz nie. Mimo to, moj synek tez jest leworeczny 😁 moj tata byl leworeczny i jego mama tez 😆Tak sie jakos uklada w naszej rodzinie, przynajmniej po stronei taty, ze kazdy w swoim "miocie" ma 1 dziecko leworeczne a reszte praworecznych. Ja sie zastanawiam jak bedzie w przypadku mojego obecnego maluszka, ktore mi rosnie w brzuszku 😆 Tak naprawde to trudno przewidziec kto sie urodzi. Niedawno czytalam artykul o czarnoskorej parze, ktorej urodzilo sie biale dziecko. Wiec tak naprawde wszystko sie mzoe zdarzyc.

minona napisał(a):
Dziewczyny, a tak trochę z innej beczki: wiecie coś na temat dziedziczenia (lub nie) bycia prawo lub leworęcznym? Bo ja i mój to dwa "mańkuty", czyli nasza mała też będzie ? Czy niekoniecznie ?

u mojego brata on i żona są praworęczni i wszyscy w rodzinie tez a syn leworęczny więc reguły raczej nie ma

• Mamusia
cos w genach napewno jest ze to sie dziedziczy ale niekoniecznie. nie ma na to reguly.

aaa a ta para ciemnoskora pewnie miala jakis przodkow białych i dlatego tak. to samo moze spotkac biale pary i urodzic im sie ciemnoskorymaluch 🙂 zreszta taki przypadek tez byl.

w szpitalu gdzie ja rodzilam byl inny przypadek 😉

dziewczyna wyjechala do Holandii na 2 czy 3 miesiace jak wrocila to po jakims czasie okazalo sie ze jest w ciazy , jej facet w niebowziety na rekach ja nosil. Byl przy porodzie i....... ups, ciemnoskory maluch! :P ale to nie byla sprawa genow przodkow tej pary 😉 :P

A tu zdjęcie z wyprawy do Mielna 🙂 coś dla amatorów wielorybów , morświnów i innych wielkoludów 🙂 Jak byliśmy w tym Mielnie to Mój Tomek mówi do mnie " Kochanie uważaj żeby czasami green peace cię z plaży nie zwinął 😁

• Mamusia
gosia1989 napisał(a):
coś dla amatorów wielorybów , morświnów i innych wielkoludów 🙂

a Ty nie przesadzasz czasem ?
Wyglądasz ślicznie, kwitnąco, w ogóle nie widać tych kg na plus.
Gdzie Ty je chowasz ? W pięty ?

fredeczkaa napisał(a):

dziewczyna wyjechala do Holandii na 2 czy 3 miesiace jak wrocila to po jakims czasie okazalo sie ze jest w ciazy , jej facet w niebowziety na rekach ja nosil. Byl przy porodzie i....... ups, ciemnoskory maluch! :P ale to nie byla sprawa genow przodkow tej pary 😉 :P

a na USG nie wyszło, że Murzynek ? 😉

minona napisał(a):
Dziewczyny, a tak trochę z innej beczki: wiecie coś na temat dziedziczenia (lub nie) bycia prawo lub leworęcznym? Bo ja i mój to dwa "mańkuty", czyli nasza mała też będzie ? Czy niekoniecznie ?

niekoniecznie, ale całkiem możliwe 🙂

Kasiuszka, jaka Ty chudzinka jesteś ! A ciuszki bardzo fajne !

Fredeczka, boskie zdjęcia, ha ha 😁

Gosia, super ubranka kupiłaś !!! 🤪

koyotka napisał(a):

Upławy zdarzają się większe, a ja biorę luteinę dopochwowo to w ogóle 😉

czemu bierzesz luteinę ?
Myślałam, ze tylko do 12 tygodnia się ją bierze na podtrzymanie ciąży 😮

gosia1989 napisał(a):

Kobietki czy Wy też macie tak cholernie obfite upławy??? U mnie to jest katorga , lekarz wprawdzie mówił że w ciąży obfite upławy to normalka ale żeby aż w takiej ilości??? 😮

yyy, jakie upławy ? Ja nic nie mam. 😮

• Mamusia
Moi rodzice są praworęczni a ja leworęczna a mój brat oburęczny.
Co do upławów to ja też ich nie mam i też miałam jak brałam luteinę, Z teog co mi moja mówiła to luteinę się bierze do 20 tyg ciąży. Ale nie ma reguły i można brać cały czas 🙂 Mi powiedziała że mogę przestać a jak sięcoś zacznie dziać to mam brać. Ale się nic nie dizeje więc jestem szczęśliwa że już o tym gównie nie musze pamiętać. Przepraszam za wyrażenie ale strasznie mnie wkurzało branie tej luteiny której i tak nie brałam 2 razy dziennie bo zazwyczaj zapominałam i brałam raz dziennie. I wydaje mi sięże od niej tyłam bo odkąd nie biorę to się lepiej czuje i mniej tyje.
Co do USG to raczej nie widać koloru skóry 🙂 no jak??? hehe
Ogólnie przespałam pół dnia. Masakra jakaś dziś.
Gosia naprawdę wyglądasz uroczo a nawet kwitnąco. Nie masz czym się martwić.
Co do wanienki to ja dostałam na baby shower i jest chyba zwykła. Dostałam też oczywiście tą gąbkę 🙂

• Mamusia
spojrzal na swoja narzeczona i na dziecko zrobil przerazona mine i wyszedl zporodowki wyzywajac ja od dziwek i kurew ...... napewno milo mu sie nie zrobilo 😉 a podejrzewam ze ona sama nie wiedziala ze zaciazyla z tamtym bo tak to by wiedziala ze mudzinek sie urodzi :P

ale jaka sliczna ta dziewczynka!! ahhh boska! murzynka i niebieskie oczka. teraz ma juz z 5lat.

• Mamusia
Zuziaczek ale mozliwe ze przespala sie z tamtym kilka dni przed powrotem i po powrocie ze swoim i bach :P
no najwidoczniej moze. chyba po swojej mamie oczy ma 😁 ona nie jest calkiem czarna tylko taka mulatka ahh slicznosci 🙂 ale rozpieszczona tak ze szkoda gadac...... a wychowuje sama chyba. Nigdy jej nie widzialam z mala w towarzystwie facea