Malenko nie płacz! 🙂 Przecież Ty zaraz też będziesz miała to samo na własność 🙂🙂🙂
Akneri u mnie tez sauna, zdechnąć można... a Mój ciągnie nas dzisiaj w góry po pracy więc czeka mne jeszcze dzisiaj pakowanie i podróż samochodem. Póki co le totalny. Zjedliśmy z Misiem pyszną świeżą zupę ogórkową i odpoczywamy 🙂
no właśnie chyba,to jeszcze do mnie nie dochodzi i może dlatego, nie przeżywam w tych snach mojego maleństwa,tak jak WY 🤢
Co do upału, to chyba wszystkie tak mamy... to ponoć najgorętszy dzień sierpnia 😮 I tak nie miałyśmy źle w tym roku z tymi upałami, więc tyle jakoś powinnyśmy znieść 🙂
Właśnie umalowałam paznokcie u stóp...akrobacja pierwsza klasa, brzuch między nogi i jakoś poszło, ale chyba Maksia zgniotłam troche tym pochyleniem, bo zaczął się strasznie kręcic 🥴
no właśnie chyba,to jeszcze do mnie nie dochodzi i może dlatego, nie przeżywam w tych snach mojego maleństwa,tak jak WY 🤢
Co do upału, to chyba wszystkie tak mamy... to ponoć najgorętszy dzień sierpnia 😮 I tak nie miałyśmy źle w tym roku z tymi upałami, więc tyle jakoś powinnyśmy znieść 🙂
Właśnie umalowałam paznokcie u stóp...akrobacja pierwsza klasa, brzuch między nogi i jakoś poszło, ale chyba Maksia zgniotłam troche tym pochyleniem, bo zaczął się strasznie kręcic 🥴
Zobaczysz Maksia i zwariujesz z miłości 🙂 Zobaczysz 🙂 A to że Ci się teraz nie sni na prawdę o niczym nie świadczy. Mnie Tymek śnił się tylko raz 🙂
No ogólnie to masakra z tym malowaniem paznokci, goleniem, zakładaniem skarpetek 🙂 Ostatnio w górach próbowałam wieczorem założyć i musiałam wołać o pomoc bo nie dałam rady 🙂 hehe A w niedzielę ma być więcej deszczu i chłodniej więc damy radę!
kto da radę, jak nie my 🙂 idę powiesić kolejną partię wypranych ciuszków, ciekawe kiedy się wezmę za prasowanie ich, bo w ten upał, to chyba niezbyt dobry pomysł 😮
Kurcze...brzuch znowu mi twardnieje, a przy tym czuje kopniaki małego 🤔
No proszę jak to się dzisiaj moje mamusie kochane rozpisały ;D
u mnie upał masakryczny rozpływam się z chęcią bym do lodówki wlazła ale brzusio za duży ;D
tyle stron naklepałyście od rana że nie wiem której co odpowiedzieć ;p
wspominałyście wcześniej o rozstępach to narazie nie mam ani jednego lekarz mi poradził żebym się smarowała oliwką bambino dla dzieci i widocznie skutkuję 😉 a co do kąpieli w wannie to ja osobiście biorę prysznic wannę odradzają nawet u mnie w szpitalu na porodówkach maja tylko prysznice ponoć dlatego że nie powinno się długo w wannie wylegiwać bo za ciepła woda ciśnienie podnosi pod prysznicem też parę minut i wypad ale ile w tym prawdy cholera wie 😮
malena10
to normalne ja ostatnio z takim brzuszkiem chodziłam 2 dni aż mnie to męczyć zaczęło ale lekarz powiedział żeby brać no spe i poleżeć powinno pomóc 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
Na dworze masakra,.. w domu nie lepiej...
Iris
Akneri u mnie tez sauna, zdechnąć można... a Mój ciągnie nas dzisiaj w góry po pracy więc czeka mne jeszcze dzisiaj pakowanie i podróż samochodem. Póki co le totalny. Zjedliśmy z Misiem pyszną świeżą zupę ogórkową i odpoczywamy 🙂
malena10
Co do upału, to chyba wszystkie tak mamy... to ponoć najgorętszy dzień sierpnia 😮
I tak nie miałyśmy źle w tym roku z tymi upałami, więc tyle jakoś powinnyśmy znieść 🙂
Iris
Zobaczysz Maksia i zwariujesz z miłości 🙂 Zobaczysz 🙂 A to że Ci się teraz nie sni na prawdę o niczym nie świadczy. Mnie Tymek śnił się tylko raz 🙂
No ogólnie to masakra z tym malowaniem paznokci, goleniem, zakładaniem skarpetek 🙂 Ostatnio w górach próbowałam wieczorem założyć i musiałam wołać o pomoc bo nie dałam rady 🙂 hehe A w niedzielę ma być więcej deszczu i chłodniej więc damy radę!
malena10
idę powiesić kolejną partię wypranych ciuszków, ciekawe kiedy się wezmę za prasowanie ich, bo w ten upał, to chyba niezbyt dobry pomysł 😮
Kurcze...brzuch znowu mi twardnieje, a przy tym czuje kopniaki małego 🤔
edytak
u mnie upał masakryczny rozpływam się z chęcią bym do lodówki wlazła ale brzusio za duży ;D
tyle stron naklepałyście od rana że nie wiem której co odpowiedzieć ;p
wspominałyście wcześniej o rozstępach to narazie nie mam ani jednego lekarz mi poradził żebym się smarowała oliwką bambino dla dzieci i widocznie skutkuję 😉
a co do kąpieli w wannie to ja osobiście biorę prysznic wannę odradzają nawet u mnie w szpitalu na porodówkach maja tylko prysznice ponoć dlatego że nie powinno się długo w wannie wylegiwać bo za ciepła woda ciśnienie podnosi pod prysznicem też parę minut i wypad ale ile w tym prawdy cholera wie 😮
edytak
to normalne ja ostatnio z takim brzuszkiem chodziłam 2 dni aż mnie to męczyć zaczęło ale lekarz powiedział żeby brać no spe i poleżeć powinno pomóc 🙂