Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Co do braku czasu...
Kiedyś bodajże Iris pisała o dobrej organizacji. Wzięłam to sobie do serca i czas mam na wszystko , nawet na zrobienie paznokci 🙂 Do tego podział obowiązków i jest git 🙂 Nie ma ze boli, u mnie też Tomasz prasuje bo ja nie lubię 🙂W domu zawsze jest czysto , obiad na stole , dziecko czyściutkie i " oporządzone" , czas na spacer też jest 🙂 Więc nie ma źle Kochane 🙂Wiadomo , jest inaczej , bo jednak to nowa sytuacja , trzeba się wszystkiego uczyć . Pewnie jeszcze nie raz dopadnie mnie jakiś kryzys , będę myślała , ze jestem złą matką , że sobie nie radzę , ale wiem , że to normalne , a ja staram się jak mogę 🙂 Więc w tej chwili cieszę się urokami macierzyństwa 🙂 Więc Kochane głowy do góry 🙂

Marzenko z tymi skurczami wywoływanymi jak widzisz bywa różnie 🙂
Kokosanko po Tobie to widać , że byłaś aktywna - 9 miesiąc ciąży a Ty figura jak u modelki...

Powiem Wam jeszcze , że myślałam , ze będę gorzej się czuła ze swoim ciałem , a wcale nie jest tak tragicznie. Fakt faktem denerwuje mnie ten flaczek , ale po połogu mam zamiar się za niego wziąć i to ostro 🙂 ale tragedii nie ma.Ponadto kiedyś jak bym była w ciąży jeszcze to też bym chciała cesarkę.O 19.46 urodził się Igorek , o 6 rano wstałam z łóżka i mi go przywieźli i już się nim zajmowałam. Naprawdę jestem tak mile zaskoczona tym wszystkim , że szok.

carpioo jutrzejsza data też fajna 🙂 🙂To jest naprawdę nie do pomyślenia , że maluchy tak szybko się zmieniają , najwspanialsze jest to że możemy na to patrzeć, to sprawia ogromną radość.

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Na pewno szybko zrzucimy te kilogramy diieta dla karmiących + spacerki z obciążeniem pchanie wózka po śniegowych zaspach i będzie raz dwa.
Zresztą gdzieś czytałam że właśnie ten pozostały tłuszczyk co sie odkłada to żeby mieć przy karmieniu co tracić i że normalny człowiek potrzebuje 2 razy więcej wysiłku żeby zrzucić tyle samo kalorii co kobieta karmiąca więc cyce musza pójśc w ruch choćby nie wiem jak boliło 🙂

• Mamusia
KOchane pewnie ze damy rade z ta waga po porodzie 😉
bedziemy sie wspierac nawzajem i jakos to pojdzie 😉
Kurcze ale ja bym poszalala po sklepach,jak widze juz te nowe kolekcje,sweterki,spodnie i takie tam to po chwili czas sie opamietac i powiedziec sobie...''madziu ale ty w to nie wjedziesz'' 🤢

Jak na koncu wrzesniai i pocztaku padziernika przywitalismy duzo maluchow tak teraz chyba wszyscy czekaja na koniec miesiaca 🙂
Ach co to bedzie 🙂

• Mamusia
Kokosanko nie martw się, że nie masz jeszcze objawów. Bywa i tak, że z godziny na godzinę się wszystko zaczyna dziać i następnego dnia jest już dzidziuś. Rozumie was doskonale, że nie chcecie wywoływania i wcale się nie dziwie. Czasami to i lepiej nie mieć tych wszystkich objawów. Ja już od 2ch tygodni mam przeróżne doległości, męczę się i czasami mam wrażenie, że zabraknie mi sił na ten poród.
Z rana to tak optymistycznie myślę o porodzie, ale jak się zbliża wieczór i wszelkie objawy się nasilają zaczynam się bać. Mam taki wewnętrzny niepokój, tęsknie za rodzinką, a w szczególności za mamą, chce mi się płakać, a czasami nie wytrzymuje i becze sobie tak jak wczoraj.

Irysku ale piękną mieliście niedzielę  ja też tak chce wspólnie spędzać czas jak już mała będzie z nami 😉 pozazdrościć takiej rodzinki, ale w sumie z nikąd to się nie wzięło, trzeba sobie „zapracować” 😉 Widzę, że Gosia również świetnie sobie radzi. Taka nasza formowa optymistka. Dajecie siłę innym uwierzyć, że wszystko jest możliwe, że wszystko się da 😁

Carpioo cóż za ambitny plan powrotu do formy hahaha 😉 a ja tu się zastanawiam czy do lata to starczy mi czasu 😉 Ale tak serio to też mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle 😉

Basienka_O napisał(a):
Zresztą gdzieś czytałam że właśnie ten pozostały tłuszczyk co sie odkłada to żeby mieć przy karmieniu co tracić i że normalny człowiek potrzebuje 2 razy więcej wysiłku żeby zrzucić tyle samo kalorii co kobieta karmiąca więc cyce musza pójśc w ruch choćby nie wiem jak boliło 🙂

BUDUJĄCE 😉 😁

• Mamusia
Olalenka napisał(a):
Carpioo nie wiem czy nadal szukasz informacji o Tantum rosa ale tutaj fajnie jest wszystko opisane. W sumie to instrukcja z ulotki ale takie informacje są najbardziej rzeczowe:
http://leki-informacje.pl/lek/ulotka/1240,tantum-rosa.html

dzieki 😉 ja ta ulotke czytałam 🙂 mam nadzieje ze przyspieszy to gojenie ran..

Dziewczyny ten octenisept to rewelacja po prostu. Koleżanka która rodziła używała tego po porodzie na krocze i się ładnie szybko pogoiło , ja tego używałam w ciąży na wypryski - pomogło , a teraz na pępuszek u Igorka.

• Mamusia
gosia1989 napisał(a):
Dziewczyny ten octenisept to rewelacja po prostu. Koleżanka która rodziła używała tego po porodzie na krocze i się ładnie szybko pogoiło , ja tego używałam w ciąży na wypryski - pomogło , a teraz na pępuszek u Igorka.

Szkoda że dopiero teraz się o tym dowiaduję, ale dzięki. Ja już zakupilam kilka saszetek Tantum Rosy, podobno też fajnie działa 😉

Ten octenisept faktycznie ma bardzo szeroką gamę zastosowań , położna powiedziała ze nawet jakby mały miał pleśniawkę to można buźkę tym w środku przemyć. Mój Tomek miał jakieś uczulenie i wyskoczyły mu plamki na plecach i kilka razy popsikaliśmy i zeszły. Tak więc warto kupić 🙂

Wskazania:
Preparat przeznaczony do krótkich zabiegów antyseptycznych związanych z raną, błoną śluzową i graniczącą z nią skóra, przed zabiegami diagnostycznymi i operacyjnymi, przy opracowywaniu czystych i płukaniu zakażonych ran chirurgicznych , przy opracowywaniu zakażonych ran oparzeniowych i owrzodzeń żylnych, przy płukaniu ropni skórnych, tkanki podskórnej, ropni okołoodbytniczych i zakażonych krwiakó, przy pielęgnacji ran i szwów pooperacyjnych, przed zabiegami diagnostycznymi w układzie moczowym, w obrębie narzadów rodnych kobiety i żołędzi prącia mężczyzny, przy cewnikowaniu, przy dezynfekcji jamy ustnj np. afty, resekcja zeba.

Działanie:
bakteriobójcze, grzybobójcze, drożdżakobójcze, pierwotniakobójcze, wirusobójcze (Herpes simplex, inaktywuje HBV i HIV)

Kupię na pewno dzięki Gosia