Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
HEJ ŻANKA!

Na urodziny najlepsze życzenia;
po 1-zdrowia dobrego
po 2-życia pięknego
po 3-smutków niewielu
po 4-dojścia do celu
po 5-przyjaciół licznych
po 6-samych dni ślicznych
po 7-uśmiechu na twarzy
po 8-dalekich wojaży
po 9-błogiego snu
po10-lat ŻYCIA STU.
……………………….{`--..-.'_,}
……………………{;..\,__...-'/}
....._.;_'.-._ …{..'-`.._;..-';
...{`--..-.'_,}…`'--.._..-' ....._.;_'.-._
.{;..\,__...-'/}…._.;_'.-._ ...{`--..-.'_,}
.{..'-`.._;..-';.{`--..-.'_,}.{;..\,__...-'/}
....`'--.._..-'.{;..\,__...-'/.{..'-`.._;..-}
........,--\\..,-"…`'--.._..- ..--.._..-
...... ....._.;_'.-._..... ||......//
..........{`--..-.'_,}.,-"-.....//.,-"-..
........{;..\,__...-'/....'-.\.// (..'-...\
………..{..'-`.._;..-'. ,/. // ;---,/
......../....-'.)..\......... //
........\,---'`...\\.......//.
.....................\| ..//
............((_,»*—*« »*—*«,_))
((_,»*—**—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_))

• Mamusia
Witajcie mamuśki.....od ponad miesiąca mam problem, bo moja Julcia sama nie może się załatwić co 4 -5 dni pomagamy jej czopkiem 😞 Może któraś z Was wie co mogłabym zjeść lub co podać małej żeby mogła się sama wypróżnić...Wizytę u lekarza mam na 1 października ....szczepienie wtedy mu powiem , ale do czwartku jeszcze daleko.... 😞

• Mamusia
Sola kupki co 4-5 dni są normalne jeśli karmi się piersią, póki dzidziuś nie pręży się i nie boli go brzuszek to wszystko jest ok. Moja miała nawet tak że 7 dni nie robiła ale nic ja nie bolało, za to później jak zrobiła to ..uffff:laugh: Ale ja po 5 dniach jak nie robiła to już zaczełam jeść 1 jabło dziennie surowe a poza tym przecier z jabłek na kanapke, lub kompot z jabłek. Nie pomagałam czopkami , termometrem bo to uzależnia dziecko i mam już uraz do tego bo pierwszą córcią tam wspomagałam. Ja mam Debridat na wspomaganie pracy jelit, miałam teraz go odstawić i sprawdzić czy już jest ok, ale niestety mała dalej połacze jeśli go nie podam, więc dalej jej dajemy, a rezultat gwarantowany.

• Mamusia
Sola podobno nie trzeba się martwić jesli wasnie jak Guśka napisała dzidzia nie płacze i ne boli ją brzuszek. Ja też jem same gotowane rzeczy zero czekolady i piję herbatkę na laktację a kupki są raz na tydzień więc nie ma się co denerwować. Mi jeszcze jak juz tak długo mała nie robi kupki to piję szklankę soku jabłkowego wtedy najpóźniej na drugi dzień jest kupka, ale to rzadko bo zauważyłam że jak nie wypije soku to tak czy tak jest kupka po kilku dniach. Jem jabłka surowe codziennie i nic się nie dzieje. Także powodzenia. A co do czopka to Guśka ma rację lepiej nie używać zbyt często bo uzależnia i problem będzie większy potem.

• Mamusia
moja małą bąki sadzi takie że szok.. kupki robi co dziennie.. no czasem co dwa dni a czasem dwie dziennie a ja jem wszystko co tylko się da czyli gotowane smażone pieczone surowe owoce i warzywa i czekolady też nie żałuje sobie wcale i słodkości.. no i mleko jogurty też praktycznie co dziennie, jedyne czego się jak narazie wyrzekłam to grzyby.. bo są podobno bardzo ciężkostrawne ale sobie zamroziłam w lodówce dwa małe woreczki bo je uwielbiam 🙂
Sola a mała jak nie płacze to naprawdę się nie denerwuj kilka dni bez kupki jak karmisz piersię to jest normalna sprawa dobrze że jej gazy odchodzą, słyszałam że jak tak się dzieje to dziecko kolki nie ma 🙂

• Mamusia
Sola naprawde bym się nie przejmowała. Plantex też daje mojej małej, jest badzo dobry na takie dolegliwości brzuszkowe. Ale daj jej szanse zrobić sama tą kupke chodźby miało to trawać 6-7 dni a zobaczysz że ją zrobi. Ja moją chwytam za obie rączki daje nóżki na swoją klatke piersiową i razem ciśniemy:laugh: daje efekty i taki odruch sobie mała wyrobiła parcia że od razu wie co ma robić:laugh: A gazy jak odchodzą to jest wszystko ok 🙂 NAPRAWDE UWIERZ W JEJ MOŻLIWOŚCI I NIC ZŁEGO SIĘ NIE DZIEJE 🙂

• Mamusia
willsonka napisał:
solamyślę, że dziewczyny mają rację. Głowa do góry...hmmm, ja kiedyś na moje zatwardzenie...zjadłam trochę suszonych śliwek i pomogło. pytanie czy nie są zbyt ciężkostrawne?
Oklask dla Ciebie na zachętę.

Dzięki za oklaska.......poczekamy zobaczymy co bedzie....

• Mamusia
Dziewczyny a ja z kolei mam pytanko do was: Czy wasze maleństwa śpią na poduszce? Bo moja położna zabroniła kłaść małą (aby kręgosłup się nie krzywił)i dała tą poduszke pod materac, ale nie pamiętam do którego miesiąca tak ma być?Jakie są wasze opinie na ten temat?

• Mamusia
hej laski: 😁 moja poduszka jest bardzo płaska i mały na niej spi,bo jak połozna powiedziala'ta poduszka to taki pic na wodę'i taka cienka nie szkodzi dzidzi...a pod materac podłozyła ksiązkę zeby ze skosa było lekko,co do kupki to wspolczuje....ja daję profilaktycznie na brzuszkowe dolegliwosci kropelki SAB. i jest super.zero kolek,zaparc,wzdec...
a co do jedzenia to staram sie jesc coraz wiecej..nie jem czekolady jednak(za to ciacha),grzybow,kapusty..ostatnio nawet zjadłam sobie kebaba:P ale bez surówek.sosy typu ketchup tez juz jem,tylko nie czosnkowy.