Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej laski 🙂musze sie rozejrzec za takim laktatorem Wilssonka...
Monika szkoda ,ze nie mozesz karmic 😞mój jak dostał kiedys dwa dni butle(ale nie pod rząd),bo musialam go zostawic to po modyfikowanym mial brzuszkowe dolegliwości i nie mógł zrobic kupki... pokarm to roznie,mozna nawet mrozić...

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamuśki! ja byłam dzisiaj z Marcelem na kontroli w centrum wczesnego usprawniania i niestety nie widać poprawy i od 11 skierowali nas na oddział na 3 tyg. pokazywali mi nowe ćwiczenia dla małego tak płakał a raczej zanosił się płaczem że i ja płakałam jak bóbr. teraz biedaczek śpi wymęczony a mnie rozbolała głowa! tak mi go szkoda ale wiem że to dla jego dobra! będę dzielna dla niego!

• Mamusia
hej dziewczynki.Kasiulek to napewno pomoze.trzymam kciuki!Monia.sa takie specjalne woreczki do zamrażania.ale jak pokarm odciągasz wieczorkiem to spokojnie do rana w lodówce moze poleżec.tylko trzeba go podgrzac. 🙂u mnie problem z wywołaniem okresu 😞normalnie nic nie dają te tabletki do ssania 😞a jestem tak nabrzmiała tzn mój wrzuch ze cos okropnego,noi lekkie pobolewania mam.zrobiłam nawet trzy testy ciązowe,zeby miec pewnosc ze nie jestem w ciąży/;dwynik negatywny.także trza czeka-ale juz bym chciała brac tabletki ,a tu nie można.....no i sexik bez takiego stresu.hihi

• Mamusia
Ania131206 napisał:
hej laski 🙂musze sie rozejrzec za takim laktatorem Wilssonka...
Monika szkoda ,ze nie mozesz karmic 😞mój jak dostał kiedys dwa dni butle(ale nie pod rząd),bo musialam go zostawic to po modyfikowanym mial brzuszkowe dolegliwości i nie mógł zrobic kupki... pokarm to roznie,mozna nawet mrozić...

Witam mamusie.....ostatnio pisałam o problemie mojej Julki, że od ponad miesiąca nie może zrobić kupki....wspomagaliśmy ją czopkami co 4-5 dni....ale ile można??......Zastanawiałam się długo nad podaniem jej z raz na dzień butle, ale potwornie się bałam,że moge stracić pokarm...w końcu kupiliśmy mleko i podałam jej przez 2 dni i co????? z Rana cały pampers az się przelało i nie trzeba było jej dawać czopka....robie jej butle jak dla dziecka 1 miesięcznego a reszte wyciąga ze mnie...tak jest chyba sprawiedliwie bo moje piersi sa też wypróżnione... 😉

• Mamusia
🙂to gratulacje sola.kasiulek ale ja juz troszku nie karmie piersia!i tak sie zastanawiam czy cos jest nie tak..chociaz kolezanka mi mówiła ze po odstawieniu persi dostała okres po 2 miesiacach.no a ja tak nie miałam.a dzis mija rok!!!od mojej ostatniej miesiaczki 😁mój Wojtas ma szczepienie 6stego.wiec nie daleko,a tu zasmarkany i bedziemy musieli odwołac.... 😞

• Mamusia
to Milcia czekaj cierpliwie na okres 🙂pewnie juz niedługo 🙂heh mi tez mija rok od ostatniego okresu 😁 😁 ale chyba jeszcze nie czas na m,nie bo non stop biore cerazette ,nie robie przerwy..no i karmie..my bylismy wczoraj u lekarza ,bo maly kaszelek miał ,ale jest zdrowy ja przewrazliwiona trochę:P 😁

• Mamusia
hehe w końcu lipcóweczki jestesmy więc okresik ostatni to podobnie miałyśmy 🙂 Mi też mija rok ale wcale nie tęsknię 😁
I mam nadzieję że jeszcze dłuuugo nie dostanę. Jak na razie karmię i biorę azalię więc mam nadzieję że nie dostanę.

A my szykujemy się do chrzcin w niedzielę.Już wszytsko mamy więc teraz czekamy jutro odpoczywamy a w dziele goście będa to Mała znowu będzie pewnie marudzić z nadmiaru wrażeń. Trzymajcie się miłego weekendu

• Mamusia
Ha,ha cześć mamusie 🙂 Miałam właśnie napisać o temacie kresu i ubiegłyście mnie 🙂 Mi mija rok jutro jak miałam ostatni okres i ...dziś dostałam 🙂Nawet zastanawiałam się czy to normalne bo przecież cały czas karmie, a na kontroli nie byłam u gina 🤢 brak czasu i chęci, ale jak widzę nie jestem sama 🙂

• Mamusia
Guska007 napisał:
Ania karmie cały czas tylko piersią, nawet w nocy, średnio to co 3 godziny. Sama byłam w szoku że dostałam bo mówi się że jak sie karmi tylko piersią to okresu nie powinno być. A tu proszę niespodzianka...

ja miałam tak samo. Okres dostałam po 8 tyg po porodzie. Mimo że karmie piersią w nocy, także sola wszystko mozliwe. Aha. I ja też zaraz równo po 6 tyg zaczełam brać tabletki antykonc azalia i mimo to okres dostałam. (na 100 procent nie bylo to plamienie tylko normalny 6 dniowy okres)

• Mamusia
A kobitki. Byłam w Węgierskiej Górce w weekend z małą. Mała jak aniołek. Wszyscy w szoku że ona taka spokojna. Nawet jak wiecziorem były rozmowy przy kieliszku to ona spała....w tyle na fotelu. A gdy ja zanosiłam do łóżeczka to oczy otwarte i się wierciła. Chyba przesadziłam z uczeniem ja spania w hałasie bo teraz jak martwa cisza to ona nie zaśnie:P

• Mamusia
Wilsonka oklask dla Twojego Gosiaczka że taka grzeczniutka 🙂 My też już mamy 2 imprezy za sobą przy kieliszku , mała tylko jedną przespła, ale na drugiej mimo że nie spała była słodziutka przeleżała cały czas, dopiero jak goście wychodzili to wypieła tyłeczek i przespała kąpanie:laugh: Czekamy teraz na kupke bo już kilka dni nie robiła i staje się marudna przy cycu a jak purta to płacze-biedactwo, ale damy rade 🙂 W srode na szczepienie na 2dawke rotawirusów, znowu będzie zarażać biegunką, miejmy nadzieje że tym razem tatuś nie złapie, hi,hi...

• Mamusia
willsonka napisał:
Guska007 napisał:
Ania karmie cały czas tylko piersią, nawet w nocy, średnio to co 3 godziny. Sama byłam w szoku że dostałam bo mówi się że jak sie karmi tylko piersią to okresu nie powinno być. A tu proszę niespodzianka...

ja miałam tak samo. Okres dostałam po 8 tyg po porodzie. Mimo że karmie piersią w nocy, także sola wszystko mozliwe. Aha. I ja też zaraz równo po 6 tyg zaczełam brać tabletki antykonc azalia i mimo to okres dostałam. (na 100 procent nie bylo to plamienie tylko normalny 6 dniowy okres)

a ja nie dostane dopóki biore zastrzyki anty....Depo-povera....mój gin powiedział, ze dopóki przyjmuje zastrzyki okresu nie dostane a pierwszy zastrzyk wziełam 6 tygodni po porodzie....