Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 my też już na nogach.. w sumie to pierwsza pobudka była o 2.30 😮 ale mały wypił mleczko i wzięłam go do siebie- nawet szybko usnął 😉 ale powiem Wam, że spał ze mną pierwszy raz od dawien dawna i takie to słodkie było tak patrzeć na niego, jak sobie śpi 🙂 ostatni raz ze mną spał jak miał jakoś 4-5 miesięcy.... W ogóle odkopałam wczoraj filmiki jak miał miesiąc czy dwa...jak dźwigał główkę, męczył się na brzuszku albo pierwszy raz się śmiał 🙂 aż się wzruszyłam 🙂 ehh...jak ten czas leci 😞 co do jedzenia, to zazdroszczę Ziolka... mój Julek jak wpije mleko rano to przez 2-3 godzinki nie chce za bardzo jeść 🤢 Żanka ja myślę,że dobrze zrobiłaś 🙂 też miałam podobną przygodę i też przygarnęłam psiaka z ulicy,ale po kilku godzinach zwiał - widocznie miała duszę wędrownika 😁 musisz tylko uważać na małą,żeby psiak jej nic nie zrobił.. ja wiem po sobie jak Julek potrafi naszego psa zaczepiać 😮 😉 uciekam gotować zupkę i rybki szykować 🙂 zajrzę do Was później 🙂

u mnie dziś pierwszy raz od tygodnia przez chmury przebiła się słoneczko 😜 póki co jest 8 st 🤢 mam nadzieję,że będzie cieplej to w końcu na spacerek pójdziemy 🙂

• Mamusia
hej my tez wstalismy przed 7.00 🙂 i oczywiscie od razu sniadanko 🙂 godomorki moje kochane....Kamil to do mie mówi mamo kiedy bedzie ta kolacja...bo mi burczy w brzuszku....pusty mam .jeszcze mu sie myli hihi Żancia dobrze zrobiłas 🙂.... tylko uwazaj kochana....zeby Lili nic nie zrobił...bo nie wiadomo kto był wczesniej jego włascicielem...i jakie bedzie jego zachowanie... a wiem ze dzieciaczki umieja zabawic sie z pieskiem... mój Wojtus bije sarcie po głowie jak mama przyjdzie ....ale ona od małego była wychowywana z Weroniką...i uwielbia dzieci.dobra przyszłam sie przywitac...i spadam na kawusie 🙂... a u chłopców...poprawy nie widac 😞..... tzn katar troszku przeszedł.miłego dnia

• Mamusia
ZIołka en syropek o którym pisałam poleciła mi Żanka,jest to sedalia - lek dla dzieci mających problem ze sne. Skonsultowałam ostatnio z naszą pediatrą i jak pisałam kazała jej podawać z nadzieją że bedzie poprawa. Jest to lek homeopatyczny wiec nie na każdego dizała. Kazała dawać tydzień i zobaczyć czy ejst jakas poprawa z tym jej wybudzaniem sie w nocy. A jeśli nie ma żadnej to stwierdziła że poprostu na nią nie działa. Wczoraj na wieczór jeszcze smarowąłysmy dziasełka, to całe napuchiete że szok, góry pagóry na nich, i u nas to może też być przyczyną tych nocy. A syropek jeszcze tylko przez dwa dni i potem odstwaiamy na tydzięń i zobaczymy jak nawórci to wstawanie to znowu
I tak to wygląda, mam nadzieje że niedługo będzie git 🙂
A jak mówiłam że moja pewnie dwa razy bedzie spała 🙂 i o 8.20 podeszła z moniem, wtuliła sie w rece i usneła i jeszcze śpi wiec jak to bedzie potem nie mam pojęcia. najśmieszniejsze jest że ja też usnełam ale tel mnie obudizł 😠 wiec juz sie podniosłam. chyba opłąty czas porobic w końcu koniec miesiąca 😁

• Mamusia
było kilka novcy ze sie budzila ale w koncu nauczyła się że nie dostaje jedzenia i spi spokojniej. Aniunia może spróbuj? Moja lekarka powiedziała że roczne dziecko nie potrzebuje ani jeść ani pić bo jak się tak nauczy to do 4 roku zycia dziecko w nocy bedzie wołało pić

• Mamusia
Ziołka ja mojej nie karmie w nocy od 11 miesiaca życia bo pediatra kazała przestać bo niunia i tak ma słuszną wagę 🙂, wiec to budzenie nie jest spowodowane głodem. A spytałam zciekawości bo chyba Anusia napisała ze daje jeść i byłam ciekawa jak reszta 🙂. Moja jak sie przebudzi dostaje pic a czasem nawet pic nie chce. No i mi pospała teraz z rana bo 2 h, wstała i zjadła danio 🙂. Ciekawe o której pójdzie jeszcze raz spac no i na ile. Ale spała dokłądnie tylko co jej brakowało do godz o której ostatnio wstaje.

• Mamusia
A no to nie wiedziałam. To faktycznie ciężko z tymi nocami ciężko coś poradzić.

Ania karmię jeszcze rano i ewentualnie w sytuacjach kryzysowaych ale to bardzooo rzadko. Mo tez było własnie wygodnie dac w nocy cycola i już ale się przemogłam i teraz o wiele lepiej.

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Ziołka ja mojej nie karmie w nocy od 11 miesiaca życia bo pediatra kazała przestać bo niunia i tak ma słuszną wagę 🙂, wiec to budzenie nie jest spowodowane głodem. A spytałam zciekawości bo chyba Anusia napisała ze daje jeść i byłam ciekawa jak reszta 🙂. Moja jak sie przebudzi dostaje pic a czasem nawet pic nie chce. No i mi pospała teraz z rana bo 2 h, wstała i zjadła danio 🙂. Ciekawe o której pójdzie jeszcze raz spac no i na ile. Ale spała dokłądnie tylko co jej brakowało do godz o której ostatnio wstaje.

Aniunia, ja też małemu jeść w nocy nie daję 🙂 dziś się wyjątkowo przebudził w nocy o 2.30 i dałam mu butlę, bo po kąpaniu wypił zaledwie 30 ml i zasnął.. a podejrzewam,że obudził się z dwóch powodów: 1. nie pojadł przed spaniem - rzecz jasna 😉 2. miał pełną pieluchę... i nie chodzi tu o siusiu 😉 w ogóle Julek zawsze jak obudzi się z kupką to od razu staje w łóżeczku, gada jak najęty i nie usiądzie 😉 wtedy wiem,że jest grubsza sprawa i nie ma na co czekać 😉
A tak w ogóle to dziś jest przecież DZIEŃ CHŁOPAKA 🙂 Więc wszystkim naszym małym chłopaczkom życzę wszystkiego co najlepsze, dużo dużo zdrówka i codziennie uśmiechniętych rodziców 🙂 Chłopców nie mamy tu wielu, ale mimo wszystko Marcelku, Julianku i Wojtusiu ciocia śle Wam gorące całuski i najlepsze życzenia 😘 😘 😘

• Mamusia
Ja nie daję jedzonka w nocy już od 8 miesiąca.
Lilianka bardzo się ucieszyła, ale niestety Majka nie 😞 Byłam z nią u weterynarza. Powiedział, że Majka jest po przejściach. I pradwopodobnie ma uraz do dzieci duży. Ewidentnie boi się Lilianki. Jak do niej podchodzi to ucieka, a jak już nie ma gdzie uciec to warczy 😞 Nie wiem jak sobie poradzimy. Do nas się już bardzo przywiązała. Jak ją wyprowadzam na podwórko to zrobi siusiu i od razu szuruje do klatki. Nie wiem co mam zrobić. Weterynarz powiedział, że z czasem się przyzwyczai, że narazie mam ją izolować od Lili i nie pozwalać ją zaganiać w kąt, żeby nie czuła zagrożenia. Mówię wam, Majka wogóle nie zwraca na Lilke uwagi, jakby jej tu nie było. Obchodzi ją z daleka, chowa się przed nią, ucieka... Faktycznie musiało ją spotkać coś niedobrego ze strony dzieci 😞 Mam nadzieję, że się przyzwyczai. Weterynarz powiedział, że ma 5 latek. A wygląda jak hiena:P Taki wypłosz mały 🙂 Ale kochana jest - tylko się tulić, głaskać i posłuszna 🙂 W domu nic nie narobiła, jak chce siusiu to widać bo szuka i piszczy i idziemy na podwórko 🙂 Waży 4,5kg 😞 Masakrycznie wygłodzona i wychudzona 😞 Mam nadzieję, że się oswoi z Lilianką bo w przeciwnym razie będziemy musieli ją oddać, tylko nie wiem gdzie, bo dzwoniłam do nas do schroniska i żeby oddać tam psiaka trzeba 1,500zł zapłacić!!!!!!!!!!! Wyobrażacie sobie to? MASAKRA!! A teraz obie śpią i Lilianka i Majeczka 🙂

• Mamusia
Żanka podziwiam 🙂 Oklask od nas. Ja miałam psiaka jak byłam dzieckiem był z nami 12 lat i juz drugi raz nie chcę. Oczywiście psisko było kochane i bardzo fajne mi chodzi o obowiązki itp rzeczy związane z opieką. Dlatego duży plusik za odwagę. A Majka na pewno z czasem nabierze zaufania ale nic na siłę powolutku się wszytsko ułoży 🙂

• Mamusia
Popieram Ziolke - ja odkąd pamiętam miałam jakiegoś psa 🙂 zawsze kundelka, bo wydawały mi się najpiękniejsze 😉 i teraz kiedy nasza suczka będzie miała małe to chciałabym jednego Julkowi zostawić.. ale właśnie te obowiązki...z drugiej strony jednak psiak ponoć bardzo dobrze wpływa na rozwój dziecka -nawet gdzieś ostatnio w tv widziałam materiał na ten temat.. poza tym dziecko wyrobi w sobie nawyk odpowiedzialności ( nie koniecznie w tym wieku 😜 ), opieki.. Nie wiem, ale wydaje mi się,że przez to,że miałam psiaka od małego nie potrafię skrzywdzić żadnej żywej istoty i chciałabym,żeby moje dziecko tez miało takie podejście do zwierząt - takie tam moje przemyślenia 😜

• Mamusia
wczoraj byłam u mojej bratowej co kilka dni temu urodziła córeczkę 🙂 taka ona mała jak trzymałam ją na rękach to bałam się żeby jej nic nie zrobić hehe 🙂 ale człowiek szybko zapomina jak to jest 🙂 a już niedługo u mnie będzie 🙂 i od nowa trzeba będzie sobie przypomnieć 🙂 Marcelek jak zobaczył że ją trzymam to cały czas patrzył że coś nie tak i przytulał się do mnie 🙂 będzie mały zazdrośnik

• Mamusia
Ja już po szybkich zakupach, ale u nas zimno jak nie wiem co. Ja również dołączam się do życzeń 🙂, rośnijcie zdrowi 🙂. Co do tych nocek u nas to ja cały czas myśle że to wina dziąsełek i że t oniebawem sie skończy 🙂
Żanka podziwiam, ja mimo wsyztkso chyb nie przygarnełabym, nie mamy warunków poza tym jak byłam mała byłam uczulona na sierśc i bałabym sie że niunia też może.
Jak niunia uśnie zamierzam zrobić sałatke z brokuła:d, tylko kiedy ona pójdzie spać no i na jak długo, oto jest pytanie 🙂