Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie Kobietki 🙂

dawno mnie nie było ale tak to jet jak sie ma cały dom na głowie i 7-miesięcznego szkraba, który by chciał być cały czas z mamą.
znalazłam chwilkę bo akurat mała poszła spać.
byłam w środę u gina ale nie stwierdziła jeszcze ciąży badaniem ręką. ale ja i tak wiem swoje, bo okresu jak nie było tak nie ma, mam straszne wzdęcia, latam siusiu co poł godz,
i zaczęłam mieć wstręt do moich ukochanych wafelków! 😠
pogoda się poprawiła ale jest u mnie inwazja "przecinków" i nie da sie chodzić po dworze 😞 mam nadzieję że wiecie o czym mówię. tragedia! siedzimy z mała w domu i patrzymy jak za oknem marnuje się słoneczny dzionek...
kolejna wizyta 13 lipca- zobaczymy co mi powie.
na dzień dzisiejszy wiem, ze mam sie nie obawiać tak szybkiej ciąży po cesarce bo najważniejsze jest pierwsze pół roku na gojenie rany.
trzymajcie się! i dbajcie o brzuszki:***

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć babeczki

a więc tak, przez te cholerne burze spaliła mi się płyta główna w kompie no i musieliśmy oddać kompa do kolegi, zeby coś z tym zrobił. Dlatego się nie odzywałam bo nie miałam z czego.
No ale już jest ok i działa.

Pogoda jest beznadziejna, co kiepsko wpływa na moje samopoczucie. Masakra, duchota, gorąc...

Dzisiaj odebrałam wyniki bety z poniedziałku 39843 🙂

Camy
gartuluję 9 tyg.

O Pumcia ja tez mam wizytę 13 lipca.

Ogólnie czuję się ok. Chyba ze dwa razy z rana miałam takie coś jak nudności, czy mdłości (nie wiem co jest co), miałam uczucie, że chcemi się wymiotować i tak jakoś dziwnie.

Buziole

• Mamusia
Witam 🙂

Jak tam samopoczucie?
U mnie już dzisiaj lepiej, pogoda też się poprawiła, więc nie jest źle.

Narazie zero objawów, po za piersiami i sennością po południu.

Camy mało nas tu jeszcze, to co ma się rozkręcać.

Miłego dzionka 🙂

Hej dziewczyny. mam troche głupie i może nie na miejscu pytanie. Mama fajny zestaw ciuszkow ciążowych i chcę go wystawić na aukcje, ale sa to raczej jesienne i zimowe rzeczy. Myślicie, że już to robić? Bo wy chyba jeszcze nie myslicie o takich rzeczach i jeszcze nie kupujecie takowych?

• Mamusia
Cześć Myszor 🙂

Ja biorąc pod uwagę moje wcześniejsze poronienie, o takich rzeczach będę myślała pewnie pod koniec ciąży.
Druga rzecz sprzedaję na allegro długi okres czasu i moja dobra rada nie wystawiaj tych rzeczy teraz. Poczekaj na jesień. Nikt raczej teraz nie myśli o zakupach dla siebie na zimę.

Z resztą poczekaj trochę, może ja się skuszę 😉
Przypomnij się jesienią

Pozdrawiam

Oki, dzięki, właśnie tak myślałam...
Życze powodzenia, na pewno tym razem się uda - MUSI!!! i w lutym będziecie mamusiami. Trzymam kciuki 🙂))

• Mamusia
Hello 😁

Byłam sobie na działce przez weekend. Fajnie było 🙂
Samopoczucie wporzo 😁 Tylko brzuch rośnie :P A w czwartek idę na kolejne USG. Już się nie mogę doczekać 🙃

Małalena
A ty jak się czujesz ?

Mogę się w sumie pochwalić moją Fasolką 😁 To był 6t 1d [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6w1d.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Cześć Camy!!!!
Ale super, że już 9 lipca masz wizytę- ja mam dopiero 17 lipca i już nie mogę się doczekać a to jeszcze 2 tygodnie!!!!! Ale dawno mnie tu nie było- zaraz muszę nadrobić zaległości. Jakoś nie miałam czasu wchodzić na forum rano, a wieczorem mam jakieś problemy z logowaniem. Pozdrawiam Was Wszystkie LUTKI 2010 🙂 !!!!

• Mamusia
Cześć MAŁALENA!!! U mnie podobnie z tymi objawami- piersi i ta senność 🙂 Chociaż w weekend jakoś mnie rodzonka rozruszała , sobota i niedziela grill a wieczorem dłuuugi spacer. Ale powiem Wam , że teraz muszę chyba to wszystko odespać:laugh: Do tego mam takie dziwne napady niepochamowanego głodu 🙂 Pozdrowionka!!! Miłego poniedziałku!

• Mamusia
Witam w południe 🙂

Camy fasolinka jak się patrzy 😉 ja w poniedziałek idę do gina, mam nadzieję, że też będę mogła się pochwalić.

Karolajna przynajmniej się nie nudziłaś. Wszelka aktywność wskazana.

Ja byłam w piatek u znajomego na imprezie urodzinowej, ciepło było więc wszystko odbywało się na zewnątrz, grill itp. i do dzisiaj drapie się po całym ciele, bo takie oblężenie komarów było.

A ogólnie to śpię i śpię, po za tym bez zmian.

• Mamusia
ja również witam wszystkie nowe mamusie 🙂

cisza będzie pojawiała się co jakiś czas dopierpoczątki naszych ciąż, dopiero podejrzewam wątek rozkręci się za 2 miesiące, będziemy porównywać wyniki, dzielić się swoimi przeżyciami a co to będzie jak się zaczną usg przez powłoki brzuszne, pierwsze kopniaki ach... wiec póki co uzbrojmy się w cierpliwość bo może się troszkę nie kleić.

w chwili obecnej możemy sobie popisać jak to się wyzywamy na Bogu ducha winnych naszych mężach kochanych hehe bo przecież na kimś musi się odbić huśtawka naszych nastrojów 😁 a że oni są najbliżej... 😉

co do samopoczucia to kompletnie nic mi nie dolega 🙂 mam ochotę się poopalać ale wiadomo- nadmiar promieni słonecznych szkodzi dzidzi 😞

• Mamusia
Dzięki za powitanie. Czuje się ok poza rannymi i wieczornymi mdłościami. Dzisiaj moje uwielbiane spaghetti nawet nie przeszło 😞 a ja taka głodna 😞u lekarza byłam wszystko narazie ok ale usg nie miałam jeszcze mieszkam za granicą i tutaj jak to lekarz mi powiedział "po co usg do 12 tygodnia możesz poronić" i co takim zrobić ??? trzeba czekać najgorsze dlamnie jest, że już raz miałam puste jajo i teraz obawiam się dlatego pytam co wizyta o usg a on nic. Jestem dobrej myśli musi być dobrze 😁
Wy już zmieniłyście się jeśli chodzi o brzuszki widzicie coś już ja nie wiem oponkę miałam ale jakaś dziwna się teraz zrobiła napięta może to to? ale najlepsze jest to, że miałam problemy z wypadającymi masakrycznie włosami a teraz cud hormonalny, ale za to problemy z cerą. Wszystko na odwrót no ale już takie uroki oby dzieciaczki nasze były zdrowe i urodziły się bez żadnych problemów. Dla wszystkich ciężarówek spokojnych 9 miesięcy 🙃

• Mamusia
Witam wszystkich w tym nowe forumowiczki 🙂

Pumcia ma rację co do częstotliwości pisania.
Ja osobiście nie jestem jeszcze taka wylewna ponieważ jest bardzo wcześnie. Poprzednią ciążę poroniłam i obecnie wolę podchodzić do sytuacji bez większego entuzjazmu.

Są obawy, ale nie chcę się nimi dzielić bo po co nastrajać się negatywnie. Mam nadzieję, że będzie ok.

Justa920doskonale Cię rozumiem z tym oczekiwaniem na usg.
U mnie póki co widać dopiero pęcherzyk, tyle że mam to szczęście, że w poniedziałek mam wizytę.

Camyjak myślisz, czy moja ostatnia beta nie za wolno wzrasta?

26.06 - 11814
30.06 - 39636
06.07 - 53256

Wiesz jak jest człowiek sam strachu sobie dodaje.

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Oj moje huśtawki nastrojów bardzo odbijają sie na moim misiu 😞 jest mi z tego powodu bardzo przykro 😞 No ale coóż mozna zrobić?? Tylko cierpliwie czekać 🙂

wyniki miałam bardzo dobre 🙂 ale w sobote miałam plamienia i odrazu wybrałam się do szpitala na badanie 😞 biore Luteine
Ale i tak wierze że wszystko będzie dobrze 😆

To moja pierwsza ciąża i musze ja donosić (chce)
Tak bardzo czekam na mojego aniołka:P

Pozdrawiam wszystkie mamusie :P