Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie mamusie.
Iwiokej to Ty miałaś jakieś dłuższe usg skoro dostałaś tyle zdjęć i filmik i pewnie płaciłaś cos dodatkowo? To było 3d4d? super 🙂
A ile ważyła Twoja malutka? bo moja też powinna ważyć coś w tych samych granicach co Twoja, tak mi gin powiedział, ale to jeszcze pewności nie ma, przez te dwa miesiące może się zmienić 😉

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien doberek
my tylko na chwilke, wczoraj wrocilam od mamy ale dzisiaj znowu jade na mikolaja i ubierac choinke 🙂
od srodey sporo zrobilysmy z mama 🙂
odiwedzilam sklep medyczny i kupilam juz czesc rzeczy do porodu - bo tak szczerze mowiac co srednio sie czuje a i finanse w grudniu dosc obciążone wiec trzeba wszystko podzielic, do tego wypralysmy chyba wiekszosc rzeczy dla mojej malej i mama wiekszos juz wyprasowala ( ja niestety tego u siebie robic nie moge)

ładne macie brzuszki jak mi sie uda pstryknać zdjecie to tez moj Wam pokaze

• Mamusia
to my jedną nogą w 32 tyg 🙂
i na szczęście bez rozstępów- przynajmniej narazie 🙂 [img size=379]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCN4015m.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Witajcie Mamusie!!!!!!!
nareszcie się wyspałam 🙂, bo cały tydzień wcześnie trzeba było wstawać 😞
mona moja mała ważyła 1224g. jakoś tak 🙂 a za USG zapłaciłam 100 zł. ale nie miałam 3D bo nie chciałam i dobrze zrobiłam bo mała tak się wierciła, że na 3D nic prawie by nie było widać, a buziaczka i w 2D widać 🙂a zresztą niedługo zobaczymy na żywo nasze maleństwa:laugh:

Hej dziewczyny 🙂

Widzę wszystkie w sobotę pozajmowane 🙂

Ja na zakupach byłam, brat pojechał do centrum spotkać się z jakąś laską hehe to mam troszkę komputer dla siebie 🙂

Iwiokej super, że widziałaś swoją malutką 🙂

Moja gin za każdym razem robi mi USG 3/4d i płacę za nie 120zł 🙂
Jutro jadę na szkołę rodzenia..aajj już nie mogę się doczekać 😁

buziaki 😘 😘

• Mamusia
no Witajcie Mamuski w niedzielny poranek 🙂 Ja nawet nie mialam czasu żeby wczoraj do Was zajrzeć. Byłam u teściów, pozniej na targu chyba ze 3 godziny bo prezenty wybierałam no i udalo mi sie juz cześć kupic 🙂 Nawet znalazlam 20 zł 🤪 sobie tez kupiłam spodnie no i torebeczkę 🙂 a no i golfik i wydałam 100 zł 🙂

Dzisiaj może tez z mężem gdzies skoczymy aby do końca wszystko załatwić 🙂

Iwiokej super że Malutka sie tak dobrze rozwija 🙂 Wagę i wymiary ma w normie więc nie ma się co martwić 🙂

co do USG to ja bylam w 22 tygodniu i też na 4D. Super pamiątka, każdemu ja pokazujemy 🙂Zapłaciłam 200 zl ale było warto, filmik ma pół godziny i 3 zdjęcia w kolorze 🙂 super 😁

Dobrze ze wczoraj sie za dużo nie rozpisaltście bo musze Anitce zdać relacje hehe 🙂

Do spisanka moje miłe 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
sadzac po aktywnosci na forum, wnioskuje, ze wszystkie maja udany, rodzinny weekend 🙂
Ja dopiero wlaczylam komp ( i tel., czasem robimy sobie weekendy bez telefonow i internetu 🙂 ) a to tez tylko dlatego, ze T. pojechal szukac jakiegos ciasta na wieczor 🙂)
tak, wiec tez juz zmykam... do jutra. Pozdrawiamy z Victorkiem i milego wieczoru zyczymy 🙂

Hej Mamusie 🙂 no to wrocilam :P:P:P Klaudia łap oklaska za sprawozdanie z calego tygodnia 😘
Jejkus nareszcie odpoczynek :P oj ale sie nabiegalam w tym calym tygodniu teraz odpoczynek nie ruszam sie nigdzie az do weekendu musze uwazac na siebie...We wtorek to juz mialam takie klucie w pochwie ze myslalam ze zwariuje :> no ale posiedzialam na pupie w srode i minelo 🙂
Ogolnie wszystko bylo super...Choc powiem Wam ze nauczylam sie ze jestem sama z Moim i taka cala chata ludzi no coz meczace hehe 😉
Mama mi poprala ciuszki do Olafka no i wyprasowala 🙂 🙂 🙂 zostalo mi doslownie pare rzeczy do wyprania kocyki i posciel 🙂 superancko 🙂
Olafek zasluguje na medal taki grzeczny wogole prawie nie kopal po pecherzu no i ani brzus nie bolal za bardzo ani kolek nie bylo 🙂
Wkleje fotki za tydzien pewnie bo w weekend znajomi przywioza my mamy tylko kilka. Od Szwagra fotek nie mam bo nie szlo zgrac 😞 wiec dopiero rodzice przywioza ok marca 🙂
Aaaa no i jeszcze jedna sprawa zdecydowalismy ze rodzice przyleca pozniej a nie odrazu jak sie Maly urodzi. A to z racji tego ze nie chce aby mi sie ktos krecil itd. zreszta moja Mama sama mowila ze u siorki jak pomagala to jednak ten plus ze wyprala posprzatala itd i szla do domu a tu to jednak z nami a ze bede potrzebowac spokoju to mnie zostawia 🙂 a poradzic sobie poradzimy 🙂 a oni przyleca ok marca.Powiem Wam ze jakos tak dziwnie przeplakalam caly tydzien gdzies po katach 😞 nie wiem dlaczego...w dzien slubu to jakas masakra...nie wiem czy to bylo z nerwow czy co...choc po slubie tez plakalam chyba hormony i jakis dol mnie dopadl...
Bylam wogole zla sukienka byla nadal za duzo wiec na fotkach wygladam jak SLON!!!gosciarka nie umiala zrobi make up w Channelu i sie tak nawkurzalam ze szok...nawet kresek nie umiala mi zrobic tragedia jakas! efekt koncowy byl ok ale rzesy mi idiotka posklejala a nie bylo czasu robic na nowo make upu 😞 na fotkach nie widac na szczescie!!! do urzedu wlecielismy o 2-59 a slub na 3cia! lał deszcz wialo masakrycznie a w momencie wyjscie z domu gladkie niebo i sloneczko 🙂 Bylo bardzo milo choc tak jak mowie to klucie w pochwie niestety pozostalo ale sie nie dziwie bo tak biegalam w ten wtorek...na szczescie wszystko juz jest ok 🙂
Wlasnie zjadlam lody pyszne pralinkowe i napilam sie Tonica 🙂 jutro spie do 10tej :P

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!
no ja też w ten weekend zalatana, nawet na tulanki czasu braknie 😞
anitko miło że wizyta rodzinna no i Ślub się udało 🙂
jutro też duużo latania , ale mam nadzieje że ten zwariowany czas w końcu minie, no i czwartek wizyta u ginki ale bez USG za to 15.12 znowu zobaczę malutką:laugh: :laugh:

• Mamusia
Witam

Anitek mimo,że nie wszystko poszło jak byś chciała to i tak gratuluję 🙂
Fajnie,że już możesz odpocząć i wić dalej swoje gniazdko 🙂
Masz rację,że fajnie z rodziną ale najważniejsze by być u siebie i cieszyć sie ciszą i spokojem.
Ja ostatnio miałam 2 tygodnie gości więc pełna chata też mnie zmęczyła.
U nas już w domku świeci choinka,wspaniały tworzy klimat,niech oczy cieszy mimo,że mam nieco kłopotów rodzinnych ale chodzi o rodziców,teściów,z mężem jesteśmy w stanie sobie wiele wytłumaczyć,przytulić się i po sprawie,z resztą jest gorzej 🙂
Jestem troche rozgoryczona sytuacją ale muszę być twarda bo przy tych naszych hormonach o deprechę nie jest trudno.
Pozdrawiam Was dziewczynki,miłej nocki 😘

• Mamusia
no Witajcie Brzuchole 🙂

My właśnie wstaliśmy 🙂 Mezulek jest w domku dzisiaj i ma wolne bo Tatuś z Mamusia kupili nam na gwiazdkę nową umywalkę i bedą Nam dziś montować 🙂 Prezenty już kupiliśmy 🙂 Jeszcze tylko Mamie jakiś sennik chce kupić bo ona zawsze sprawdza co się jej sni i jakie to ma znaczenie 😁 hehe

Anitek cieszę się że połapałaś się w tym wszystkim 🙂 chociaż coś wiesz co i jak się działo 🙂
No i jeszcze raz gratuluję nabycia męża 🙂
A te Twoje zmartwienia to chyba naprawde hormony 🙂 Ja wczoraj wyłam ale ze szczescia bo przez week tak mi słodko z męzulkiem było 🙂

No nic podnoszę tyłek, zadzieram kiece i lece 🙂
Muszę posprzątać 🙂
Cmok i miłego dzionka 🙂

Hej Mamusie 🙂
Jeszcze raz dziekuje Mamusie 😘
Nikos co sie dzieje??? mam nadzieje ze jakos sie to wszystko ulozy u Ciebie 🙂
Ja wczoraj po kapaniu znow placz a za chwile sie smialam :> definitywnie to sprawka hormonow inaczej tego wytlumaczyc nie idzie :P Maly szaleje juz od 7dmej wiec wstalismy 🙂
kupilismy mu hustawke i siedzonko w jednym super sprawa 🙂
No i wczoraj zrobilismy sobie taka delikatna noc poslubna ☺️ ☺️ ☺️ ech Wam powiem ze nie wiem co sie dzieje ale mam taka ochote na sex ze zwariowac mozna :P mysle o tym prawie non stop do tego doszly sny...
wiec wczoraj tak sie polelalismy 🤪 ech no ale wiecie z prezerwatywa i do polowy hehe ale dobre i to 🤪 ulzylo do rana haha bo dzis rano myslalam ze sie wstąpie taka mialam ochote :P no ale teraz kolejne tygodnie bez :P tak do 37tyg przerwa :P
Za oknem spokojna woda i lekko podchmurzone niebo choc jest nawet przyjemnie 🙂 Jejkus mam taki balagan w domciu :P tzn tyle prania swojego i kuchnie :P ciuszki Olafka juz wyprane i wyprasowane wiec a duzo nie zostalo do roboty 🙂
mam fotki brzusia z dzisiaj ale musze kabel znalezc bo w tym balaganie to nawet nie wiem gdzie jest :P
Pepka juz nie mam :P a gorna czesc wystaje sobie jak guziczek 🤪 super to wyglada hehe 😁 Jutro mam wizyte w szpitalu ale pewnie znow bla bla bla i do domu...w srode wyniki glukozy jestem ciekawa co tam wyszlo :>
mam teraz mega lenia i dzis planuje tylko sprzatniecie kuchni ewentualnie wstawienie jednego prania :P

• Mamusia
hej dziewczyny! Witam młodą mężatę i gratuluję 🙂!!
Anitek ten płacz/śmiech to na pewno hormony - jak ostatnio kumpel zadzwonił że przywiezie mi lody to też się popłakałam żeby zaraz potem przejść w śmiech i nie byłam w stanie przestać - myślałam że zwariowałam!! 🤪 ale poczytałam że ok 30tc jest największe stężenie hormonów i to ponoć normalne uff

a tak w ogóle to nie wiem jak Wy ale ja od jakiegoś czasu mam dosyć taj ciąży. Oczywiście kocham maleństwo i martwię się ale sama jestem już tak wymęczona i obolała że nie mogę się doczekać kiedy to się skończy.. ech..

• Mamusia
Aaana no też twierdze że te nasze płaczliwe i śmiechawe dni są od hormonów no bo inaczej tłumaczyć tego nie idzie :P

a co do ciąży to ja się cieszę i wszystko fajnie, bo dolegliwości nie mam jakiś szczegolnych ale pragnienie tego aby Mały był już z Nami jest tak duże że się doczekać nie mogę :P

A srednio wyspana :P jutro tez musze wstac ok 7dmej bo do szpitala na 8-30 :P
a korki beda wiec musze wyjechac ok 7-30 :>
Co do ciazy to ja odpukac ostatnio bardzo dobrze nie boli za czesto i wogole jakos tak lepiej...Choc ostatnio przez pare dni czulam wstret do samej siebie 😞 ech ja nie wiem skad to sie bierze 😞
no i jak tak patrzylam na siostrzenice to mnie przerazenie w pewnym momencie ogarnelo i pytania jak my sobie poradzimy co my zrobilismy itd. a pozniej plakalam ze tak wogole myslalam 😞 ech normalnie te hormony potrafia niezle w glowkach namieszac 😞
ale juz jest wszystko dobrze 🙂 zreszta z Olafka to ja sie ciesze kazdej sekundy i w zyciu nawet nie chce myslec ze mogloby Go nie byc!!!patrzac na te wszystkie ciuszki i wszystkie rzeczy ktore mam dla Niego jeszcze bardziej sie doczekac nie moge 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
Faktycznie jest jakas druga fala rozpizdziaju w glowie 🙂 Na szczescie T. juz jest madrzejszy o poprzednie doswiadczenia i ja tez, wiec omijamy ,,wielkie dramaty" 🙂)
aaana jezeli cie to pocieszy, to nie tylko Ty masz dosc tego ( nie wiem kto to wymyslil??!! ) ,,blogoslawionego" stanu. Chcialabym juz urodzic i zaczac normalnie funkcjonowac, nawet zarwane noce chyba mnie tak nie zmecza jak obecny stan. Gdzie bywam zmeczona zmeczeniem i nic nie robieniem...ech! 🙂)W dodatku przez te rozlazace sie kosci jakos nie moge juz normalnie chodzic tylko mam takie kacze kiwanie sie na boki, wygladam jak zapasnik sumo 🤢

• Mamusia
Jai_Ho to niezła komedia jak się na Ciebie patrzy jak gdzieś idziesz 😁 sumo 😁 he he he

U mnie ostatnio coś tak zaczeło kłóć w kroczu i to chyba też bedzie to samo co u Was, chwilę pokłóło i przestało... Troche sie zaczelam denerwować, ale to chyba normalne, a wczoraj wieczorem to mnie taki boł chwycił pod żebrem zewym koło serduszka ze szok nawet powietrza nabrac nie mogłam, no i przed chwilą to samo... chwilę trzyma i jest ok 🙂

Ja nie mam problemu z chodzeniem na szczescie co prawda zwolnione tempo i zadyszka jak tylko mam isc po gorke albo po schodach no ale coz :P ja ostatnio mam schize na moje cialo 😞 wydaje mi sie ze jestem mega gruba 😞
i na tych fotkach z slubu wygladam jak slon przez ta cholerna sukienke 😞 mowie Wam brak mi slow...