Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
byłam u położnej w zeszłym tyg i obiecałam relację alechyba zmogło mniechoróbsko zanim zdążyłam napisać

przede wszystkim należy MASOWAĆ i UELASTYCZNIAĆ pochwę to unikniemy nacinania (ona jest mega przeciwniczką nacinania)
Nabyć olejek ze słodkich migrałów i tak często jak się da masować się. Spoko -nie rozcięgnie sięnic tylko uelastyczni :P

aha i już w czasie porodu nie dać się położyć plackiem tylko chodzić chodzić chodzić i idealnie byłoby rodzić na takim specjalnym krzesełku - w pionie

ta położna odbieraporody domowe i to zupełnie inne przeżycie - jest piękne a nie traumatyczne!!

chce mieć jeszcze u niej kilka spotkań - zdam z nich relację 🙂

• Mamusia
Aaana no ja bym sie nawet i masowala, ale jakos tego olejku nie moge nabyc. A ja wczoraj ogladalam poród w kucki na necie i widzialam jak wszystko gladko poszlo, a lozysko to samo wypadlo do miski, az bylam zdziwiona ze tak szybko, wiec na pewno polozna ta madra kobieta i dobrze radzi.

• Mamusia
olejek dostaniesz w sklepie zielarskim a jak nie ma to można używać oliwy z oliwek tylko takiej z 1go tłoczenia

no fajna babka nawet przez chwilę zastanawiałam się przez nią nad porodem domowym :P ale bez przesady troche się jednak boję o dzieciaczka jak lekarzy nie ma pod ręką

• Mamusia
Tak ,tak to mój "maluszek" ma 2700g ale czytałam w necie ,ze to dobra waga,bo w 36tc dziecko z reguły waży 3000g a ja jestem w 35tc,wasze też pewnie tyle ważą... 🙂

Co do samodzielnego masowania to jakoś nie jestem przekonana.Małżonek czasem mnie masuje ...to wystarczy:P
a nacinanie mi nie straszne 🙂

• Mamusia
Iwiokej dostaniesz po pupie za ta chałwe, uwielbiam poprostu, jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy to kupilam sobie dwie i zjadlam na raz prawie hehe

ja wrocilam ze sklepu, poszlam po cos slodkiego,mialam ochote na herbatniki polane czekolada, ale w tym sklpeie nie bylo takich 😞

• Mamusia
ech, jestem.... wlasnie zamienialam ,,pokoj Victora" z moja sypialnia bez mebli oczywiscie tych ciezkich, to juz chlopaki zrobia, bo cos mi sie uwidzialo, ze tak bedzie wygodniej 😉
Do tego jeszcze zadzwonila corka ( nastolatka) T. czy moze u nas pomieszkac do odwolania, wiec i dla niej jakis kat musialam zorganizowac... jejku, jejku...padam na cyce :P

co do prasowania, to szybko poszlo, ale ja tak tylko z grubsza, aby na srodku 🙂) swoje rzeczy tez tak prasuje, T. albo chodzi wymiety, a to co juz musi ( koszule itd. daje do pralni, bo sam tez tego nie robi ) 🙂)

aaana mam ta pufe fatty i ja jestem mega zadowolona, tylko ,,capila" strasznie na poczatku, ale jest wielka, w sam raz na moje wielkie, zmeczone cialo 🙂)

a teraz to juz chyba niektore szpitale maja te fotele przystosowane do rodzenia w pionie, kucki itd. tylko trzeba sie uprzec i nie dac sterroryzowac poloznej i lekarzowi 🙂

• Mamusia
Moze sobie kupie dzos jeszcze, po obiedzie musimy ruszyc do krawcowej jak zdazymy, bo mojemu se rano portki na tyłku rozpruły i trzeba szybko naprawic 🙂

Kurde od wczoraj nie ma Anity? ciekawe czy siedzi jeszcze w tym szpitalu , czy w domu jest ale zbyt padnieta zeby pisac?

• Mamusia
odnosnie urzadzeń wszelakich cos mi sie przypomnialo, u mnie w szpitalu jest dostepne koło porodowe na którym mozna rodzic, jest w osobnej sali

http://sorimex.pl/sm/content/view/26/51/

zastanawiam sie czy sie nie zdecydowac, bo mówiono nam z łatwiej niz na normalnym łózku.

• Mamusia
Dodi jak masz taką możliwość to wskakuj na ten fotel i dopoki nie urodzisz nie oddawaj go nikomu! Ale super !! zazdroszczę - w takiej pozycji ponoć nawet przeć nie trzeba bo dziecko samo wychodzi dzięki grawitacji. Wszystko odbywa się naturalnie i spokojnie i nacięcia w takiej pozycji nie są potrzebne! 🙂

• Mamusia
Dodi_W czy Ty bedziesz rodzić na Inflandzkiej?? Bo kiedys pisałas ze tam bedziesz rodzic. I tam jest te koło porodowe??
Bo takie koło też jest w szpitalu Bródowskim

ja w koncu zdecydowałam ze bede na Inflandzkiej bo miałam dylemat inflandzka i praski ale w koncu staneło na inflandzkiej pomimo lepszych lekarzy w praskim

• Mamusia
Kikos , moze sie spotkamy na porodówce heheh 🙂

ja zdecydowalam sie tam rodzic ze wzgledu na bezplatne znieczulenie, poród rodzinny bez oplat, nie odyłają rodzacych, mozliwosc wykupienia pojedynczej sali, i bezplatna szkole rodzenia. 4 moje znajome tam urodzily i bylo ok, wiec licze na to ze bedzie dobrze.I chyba zdecyduje sie na to koło porodowe.

Musze uciekac, bo mój M.wrócil i hce z nim troszke posiedziec.