Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no pewnie że chce wiedzieć mimo że w 100% nie mam zamiaru nastawiać się na taka płeć jaką mi poda lekarz hehe już pisałam kiedyś na tym forum dlaczego 🙂 😜 a te twoje słabiutkie ruchy za kilka dni na pewno się nasilą bo to sie nasila z dnia na dzień 🙂

Jai_Hogratuluje pierwszych ruchów 🙂 ja też się popłakałam jak moja kruszynka wykonała pierwsze ruchy, a teraz to zawsze wieczorem daje czadu hehe no i z rana jak chce mnie obudzić żebym coś zjadła:P 🙂 cudowne uczucie 🙂 a co do tego waszego piłkarza to wszystko możliwe 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jai_ho również gratuluję ruchów 🙂 To takie romantyczne i słodkie, że Twój się popłakał..ojj.. 🙂 Fajnie mieć tak faceta przy boku.
Ja pewnie będę płakać z moją mamcią hehe a co tam 🙂

• Mamusia
17.09 bede wiedziala czy pilkarz 🙂) z tego co wiem, to o ile mozna na 100% stwiedzic przez usg czy to bedzie chlopak o tyle z dziewczynka nie jest to takie oczywiste, zawsze jest to tylko wskazanie na dziewczynke i pozniej moze byc niespodzianka.
My jednak liczymy na dziewczynke.

a teraz ide sprzatac 😉

• Mamusia
CandyMonka owszem teraz juz jest bardzo dobrze i on stanal na wysokosci zadania i idzie mu coraz lepiej, ale przez pierwsza ciaze, poronienie i poczatek tej to nie byl ten facet, z ktorym jestem juz tyle czasu i wydawalo mi sie, ze go znam. tez juz bylam przekonana, ze bede sama i tak bedzie najlepiej. na szczescie poukaladalo sie to jakos dobrze.
CandyMonka: LEPSZY BRAK FACETA NIZ FACET WYBRAKOWANY! 🙂)

• Mamusia
co do tego faceta to się całkowicie zgadzam, że lepszy jest brak niż wybrakowany hehe

ja też na początku myślałam, że poprostu wydrapie temu mojemu oczy i że wkońcu sama będę wychowywała dziecko ale u nas w większości problemem było brak wspólnego, własnego mieszkanka i duża odległość od siebie. Teraz na szczęście jest już coraz lepiej hehe choć z moim charakterkiem to jest naprawdę ciężko żeby kłótni nie było, tym bardziej teraz:P 🙂

aaana tak jestem z Gdyni 🙂 Matko jak ja kocham to miasto 😆 lecz niestety będę rodziła w Anglii, bo tylko w ten sposób dostanę becikowe i inne dodatki.
A Ty gdzie chcesz rodzić? W Gdyni Redłowie? Słyszałam, że w głównej już nie ma porodów. Dużo moich znajomych wybrało szpital w Wejherowie, tam podobno jest bardzo dobra opieka. jedna na poród jechała aż do Pucka ale rodziła w basenie.
Też bym chciała urodzić w naszych okolicach, niestety muszę jednak wybrać pieniążki.

• Mamusia
CandyMonka ja jestem wielką lokalną patriontką - teraz jeszcze mieszkam w wawie ale odliczam dni i godziny do powrotu - mam nadzieję że jeszcze we wrześniu! Nie mo9ge się doczekać lasów i morza! ech... W redłowie nigdy przenigdy nie urodzę bo słyszałam same złe opinie. Moja prowadząca jest z lekarzem na Zaspie ale tam też nie najlepiej więc chyba wybiorę szpital prywatny.
Zazdroszczę że bedziesz rodzić w anglii bo tam pewnie rodzi się po ludzku a u nas... szkoda słów - jestem tym mocno przestraszona szczególnie po lekturze opinii o szpitalach w pomorskim na rodzićpoludzku.pl

W jakiej części gdyni mieszkasz?

Jestem z Chyloni. A Ty?
Z tą Anglią to nie do końca tak fajnie, lekarz przez cały poród widzi Cię tylko raz potem zajmują się Tobą pielęgniarki no i wypuszczają Cię po nie całej dobie do domku.
Może poszukaj w necie coś o tym Wejherowie bo znajome mówiły, że jest spoko.
Ja urodziłam się w Redłowie hehe 🙂

• Mamusia
ja z karwin więc drugi koniec 😞 ale przynajmniej też gdynia 🙂) jutro bedę na chwilę nad morzem - nie moge się doczekać!

zaraz sobie poczytam o wejcherowie

moja koleżanka rodziła w Irladii i była zadowolona - o wszystkim ją informowali, miała mozliwości wyboru itd

Na zaspie słyszałam że dla zaoszczędzenia czasu (!) większości robią cesarkę (!) - strach się bać za to sprzęd dla dzieci ponoć najlepszy...

• Mamusia
Cześć Camy 🙂

Postanowiłam już nic nie robić 🙂 Do środy odpoczywam i potem idę na planową wizytę.

Dzięki wczorajszemu USG podejrzałam moją kruszynkę i znam już podstawowe wymiary 🙂 obwód w brzuszku 10 cm 🙂

Mi też nic się nie che, teraz tylko chyba bym jadła. Ponieważ jestem nocnym markiem i chodzę spać po północy zdarza mi się zjeść przed 24 😉

aaanaJa też już od jutra trzy tygodnie w ukochanej Gdyni 🙂

Kurcze a co do Zaspy to masakra jakaś! Przecież na cesarkę trzeba się zgodzić! To jak nagle poród się zaczyna, kobieta chce rodzić a oni ją na stół operacyjny 🤨

Camy nic mi nie mów o leniu hehe..od trzech godzin idę się kąpać! Muszę na zakupy wyjść, prezenty po dokupować, spakować się i milion innych rzeczy a tak mi się nie chce...

aaana dziękuję jak będę na zakupach to się za nim porozglądam 🙂
Tymczasem spadam jednak pod prysznic i "w sklepy" bo mi je w końcu pozamykają, na tej wiosce wszystko do 17 😞

Do później brzuchatki :* mua :*

• Mamusia
Hej dziewczyny!!! Ja dzis tez mam lenia i chociaz dosc sporo dzis zrobilam to oczy mi sie same zamykaja!!! Pogoda jest super wiec nie mam na co zwalic?? Ale i takie dni sie zdarzaja. Dziewczyny mam do was pytanko. Jak juz wspomnialam wczesniej,od paru dni czuje ruchy mojej kruszynki i jest to dla mnie cos niesamowitego!!! Kazda wolna chwilke spedzam na obserwowaniu brzuszka. Chodzi mi o to ze od samego poczatku wyczuwam ruchy tylko po lewej stronie w dolnej czesci brzucha a nigdy po prawej. Moze mi sie wydaje ale zaczelo mnie to zastanawiac. Dlatego chcialam was spytac jak to jest z wami??? Jutro mam kolejna wizyte u ginekologa wiec spytam. Pewnie niepotrzebnie sie martwie ale nie moge za siebie 🙂

• Mamusia
witam ponownie 🙂
zaczelam dzis ogladac lozeczka dla dziecka i zglupialam ile tego jest, mam pytanie do Was, moze macie juz doswiadczenie lub wiedze na temat: jakie lozeczko lepsze? czy takie z materialu, ze niby i kojec i przewijak i baldachimy itd. czy lepiej takie drewniane, szczebelkowe z nakladanym przewijakiem iid. czy jeszcze lepiej lozeczko osobno i przewijak osobno? ja juz niewiem sama.... najbardziej mi sie podobaja te drewniane kompletnie wyposazone, ale chcialabym tez wybrac praktyczne...
pozdrawiam

• Mamusia
Doświadczenie moich trzech sióstr ciotecznych z gromadką dzieci 😉 wskazuje, że lepsze zwykłe drewniane łóżeczko szczebelkowe z nakładanym baldachimem (choć nie koniecznie musi on być). No i łóżeczko i przewijak oddzielnie.

Przewijaków też jest mnóstwo i sa naprawdę fajne.
Ja napewno kupię dreniane łóżko i oddzielnie przewijak.

• Mamusia
Jai_Ho jesli chodzi o lozeczko to ja juz wybralam(choc jeszcze nie kupilam) . Osobiscie jestem pewna ze bedzie to drewniane lozeczko szczebelkowe z baldachimem ale przewijak na 100 procent osobno. Taka komoda i na niej do przewijania. Jest to praktyczne. Moja znajoma kupila i na prawde mi polecila. Zreszta sama mialam okazje przebierac jej maluszka i teraz jestem pewna czego chce. Na dole w pokoju dla gosci chcialam bardzo kolyske ale nie wiem czy sie oplaca bo podobno dziecko z niej korzysta do 4 miesiaca. Nie wiem jeszcze pomysle. 😉 Na szczescie troche czasu jezcze mamy... 😆

• Mamusia
miło tak poczytać co wy piszecie na temat tych łóżeczek 🙂 sama jeszcze się nie rozglądałam bo dopiero czeka mnie remont w pokoiku dla maleństwa ale wasze wskazówki pomogą mi zaoszczędzić czasu bo już będę wiedziała za czym się rozglądać a na co wogóle nie marnować czasu 🙂 😉