Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiem, że miałam się nie objadać, ale jak pomyślę, że to już ostatnie takie dni gdzie mogę sobie na wszystko pozwolić..to te obiecanki idą w las..:P

Anitek na jakim kanale będzie leciał ten program? Na Tvn Styl też często pokazują takie programy... A wogóle to już widzę jak biegniesz jutro po gofrownicę hehe:P

Bób już dziś nie będę Cię męczyła ale jutro jak dasz radę to napisz mi swój przepis na gofry (jak masz wypróbowany), będę bardzo wdzięczna 🙂

• Mamusia
Martuś GOFRY

1/2 kg mąki
5 jajek
1 kostka margaryny
4 łyżki oleju
3/4 szklanki cukru
2 szklanki wody
1 cukier waniliowy
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

mąkę wymieszać z : proszkiem d/pieczenia, roztopioną i ostudzoną margaryną, wodą ,żółtkami, olejem, cukrem waniliowym. Do tej masy dodaj na końcu pianę z białek i cukru ostrożnie mieszając.

Martuś napisał:
Anitek ja mam wszystkie składniki, nawet soczek z jagodami swojej roboty i bitą śmietanę w sprayu, ale gofrownica mi szwankuje co mnie zniechęca..

Mycloud to Ty na serio możesz się rozpakować jak Ci tylko zdejmą pessar! a szyjkę masz ok?

Mogę mogę i na to liczę,już przygotowałam swoją położna dziś,że tak może być,dlatego do lekarza wezmę ze sobą torby.Mam straszny ucisk na pęcherz i odbyt ledwo chodzę,więc jak mnie odblokują to chyba poleci szybko.Szyjkę miałam przed założeniem pessara 2,6.W sobotę na badaniu dowiem się co tam się w środku dzieje i ostatnie pomiary dziecka przed porodem dla położnej,żeby spodziewała się jakiego klocka będzie odbierała haha;-)

Witam,
wróciłam od lekarza, wszystko w porządku, jutro idziemy na KTG i Dopplera ponieważ powiedziałam lekarce że mam inne i słabsze ruchy, przeniosła mi wizytę z 19.01 na jutro bo chyba trochę panikuje, w ogóle chciała mnie na Kopernika odesłać ale ja odciągnęłam od tego.
Amelia rośnie jak na drożdżach waży 2 kg, z czego 2 tygodnie temu ważyła 1200 gram, to dosyć dużo przybrała na wadze w ciągu dwóch tygodni, co nas oczywiście bardzo cieszy.
Łożysko mam dobre, młode szyjka długa a Amelia przy badaniu cofa główkę tzn że jeszcze się tu do nas nie wybiera. 😆 😆 😆 😆

• Mamusia
Zajrzalam jeszcze na chwilke:P Kurcze az sie boje isc spac bo wlasnie skonczylam sie objadac i do tego wypilam prawie litr mleka. Pol truskawkowego i prawie pol kakaowego.Dopchalam sie mandarynkami i zaraz wybuchne 😞 I to na noc. To juz widze jak pospie. 🤪 Popatrze jeszcze na tv bo oczy jak kartofle. 🥴 Milutkiej nicki mamusie 😉

• Mamusia
Ojejku jakos bym tam upchala moze choc troszke nalesnika ale smaki robicie a te gofry to juz w ogole!!!! Bob skorzstam z twojego przepisu jesli mozna bo gofrownice mam a stoi:laugh: Narazie sie modle zeby jakiejs bieguny nie dostac po tym mieszaniu. Bo pomieszalam to z bigosem. 😮

Andzia u mnie byłaby niezła rewolucja po takiej miksturze mleko + bigos:P więc uważaj:P

Bób dziękuję za przepis, jak zbiorę siły to go wypróbuję 🙂

A to Ty Daruchna winowajczyni mojego obżarstwa:P kusisz i kusisz tymi naleśnikami i skusiłaś skutecznie 🙂

Mycloud to szyjka jeszcze całkiem spora, moja miała tyle w 22 t.c.

Andzia u mnie byłaby niezła rewolucja po takiej miksturze mleko + bigos:P więc uważaj:P

Bób dziękuję za przepis, jak zbiorę siły to go wypróbuję 🙂

A to Ty Daruchna winowajczyni mojego obżarstwa:P kusisz i kusisz tymi naleśnikami i skusiłaś skutecznie 🙂

Mycloud to szyjka jeszcze całkiem spora, moja miała tyle w 22 t.c.