Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
ja też wstałam, ale mnie obudził tata jakieś 20 minut temu. bo przyjechała ekipa budowlana i jakieś tak pytanie do mnie mieli. w każdym bądź razie musiałam coś sprawdzić w internecie, więc włączyłam komputer.

ale chyba pójdę zaraz spać od nowa...
jakie pytanie od rana cie gnębi?

• Mamusia
pammat napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
ja też wstałam, ale mnie obudził tata jakieś 20 minut temu. bo przyjechała ekipa budowlana i jakieś tak pytanie do mnie mieli. w każdym bądź razie musiałam coś sprawdzić w internecie, więc włączyłam komputer.

ale chyba pójdę zaraz spać od nowa...
jakie pytanie od rana cie gnębi?

coś tam z oknami... ;p

• Mamusia
ale jednak nie poszłam spać, położyłam się, ale już mi się odechciało spać, więc poleżałam pół godzinki, pomówiłam do Maćka i wstałam 🙂 już jestem po śniadaniu i herbatę właśnie piję 🙂

Wy macie dzisiaj badania, a ja muszę pamiętać, żeby odebrać wyniki badania moczu... żebym nie wybrała się na wizytę bez nich

• Mamusia
dzień doberek 🙂
my też już nie śpimy ale dzień zapawiada się leniwy bo nic nie musze dzisiaj robic-posprzatane jest,obiad na dzisiaj tez zrobiony a więc poleże sobie ile tylko sie da 😁

Felunia masz tu link na suwaka : http://www.suwaczek.pl/
a żeby wstawić imie kliknij na któres u nas i ci sie wyświetli co robic 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
A myślałam, że będę pierwsza...
Wstałam... to pomyślałam, że też dziś badania porobię... zresztą pogoda do tego nastraja 😞 😞 😞... muszę sprawdzić jak to jest na minusie... i czy autko odpali 😉
I jeszcze mam ważne zadanie... muszę pojemnik na mocz kupić i jakoś to dyskretnie przelać 😜 bo nasiusiałam do słoika... po ogórkach 🤪 wyparzyłam, wyparzyłam...

• Mamusia
meliska napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Wstałam... to pomyślałam, że też dziś badania porobię... zresztą pogoda do tego nastraja 😞 😞 😞... muszę sprawdzić jak to jest na minusie... i czy autko odpali 😉
I jeszcze mam ważne zadanie... muszę pojemnik na mocz kupić i jakoś to dyskretnie przelać 😜 bo nasiusiałam do słoika... po ogórkach 🤪 wyparzyłam, wyparzyłam...

też tak kiedyś zrobiłam, że akurat pojemnika w domu nie miałam i do słoiczka nasiusiałam 😜a potem dyskretnie przelewałam 😉

także teraz zawsze mam 2 pojemniki na mocz w zapasie 😉

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
meliska napisał(a):
Dzień dobry 🙂

też tak kiedyś zrobiłam, że akurat pojemnika w domu nie miałam i do słoiczka nasiusiałam 😜a potem dyskretnie przelewałam 😉

także teraz zawsze mam 2 pojemniki na mocz w zapasie 😉

A ja nawet nie przelewalam 😉 oddalam w sloiku i sami sobie tam przelali 😉

• Mamusia
dzień dobry, trzymam kciuki za wizyty i badania. Ja dziś idę zrobić przegląd zębów przed porodem. Biorę ten fenoterol ale brzuszek dalej twardnieje. Wczoraj miałam słaby dzień, pojechaliśmy na zakupy i się pobeczałam w aucie, bo nie mogłam iść tak szybko jakbym chciała i że już zmęczona jestem, gruba itd. heh

• Mamusia
O B E C N A 🤪

A mnie obudziła dzisiaj...uwaga,uwaga...mega ochota na sex 😮 😮 😮
Hahaha i od rana wqr**ona chodzę no bo cholera jasna nie mam z kim 😠
No ale co się okazało to nerwy się przydały bo jak samochód skrobałam żeby Olę do szkoły zawieźć to mi przynajmniej zimno nie było...bo aż się gotowałam od środka 😜

Hmmm...badania dzisiaj powiadacie...też miałam taki plan...ale nie wyszło 😜
Może jutro 😎

A co do wizyt to oczywiście i jak zawsze pewnie wszystkie pozytywne będą bo to przecież GRUDNIÓWECZKI 🤪

• Mamusia
To ja już po wizycie 🙂
Generalnie wszystko ok, mała ma się dobrze i całe szczęście przystopowała z przyrostami - szacowana masa na dziś to 3200g - do porodu powinno być 3500-3700. Ale długa jest podobno 58-60cm 😮 To by było tyle na temat tony ciuszków w rozmiarze 56 😁 Całe szczęście większość z nich dostałam, nie kupiłam prawie nic. SZyjka zanikająca, rozwarcie 2cm czyli bez zmian a młoda jeszcze wysoko i w ciągu kolejnych 3 dni raczej nie ma szans na poród. Co do skurczy przepowiadających to podobno mogą trwać kilka tygodni nawet i byc połączone z bólem brzucha i to wcale nie znaczy że zaraz zacznie się poród...Następna wizyta za 2 tyg jak nie urodzę chociaż nadal mam nadzieję że za 2 tyg to Weronika będzie już w łóżeczku 🙃

• Mamusia
Witam brzuszki !
Melduję, że żyje ! Dość intensywnie ostatnio. Praca na studiach wrze, więc nie mam kiedy pisać na forum. Poza tym mam chora mamę i w tamtym tygodniu szpital, zamieszanie jak cholercia ! Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Mój brzuch już ledwo wytrzymuje a tu jeszcze miesiąc czekania, samopoczucie do dupy !
Nie nudzę Wam tylko zbieram się do ogarnięcia domu !

• Mamusia
woow Wanilia duża ta Wasza dzidźka 🙂 ja urodziłam sie tydzień po terminie i miałam 3150 🙂
2 tyg to sporo czasu -ja Ci tego życzę zeby malutka już była w tym czasie z Wami 🙂
u mnie jest odwrotnie-panicznie boje sie tego ze urodze w ciągu najbliższych 2 tygodni 😁