Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej.
Karolcia aby ten obiad był spokojny:P

Zapomniałam wam wczoraj sie pochwalic, ze miałam lekką stłuczkę 🤪 z tramwajem 🤪 tak sie bałam powiedzieć T, ze dopiero jak wróił wieczorem to w łózku mu oznajmiłam ze całe lusterko jest pozbawione lakieru 🥴
Dziś z rana był juz w garazu ogladać...i dzwonił do mnie co te lusterko takie wyswiecone, a ja je troche czarnidłem zrobilam do opon 🤪 aby tak widac nie było 🙃
Na szczescie mam męza wszechstronnie uzdolnionego i już lusterko zrobione, pokryte farbą i lakierem 🙂

a ja błogo czekamaż moja córa sie obudzi 🙂
mięso w szybkoważe dochodzi...i tak czekamy sobie...
a wogóle to dziś wstałam z dzieciakami po 10 🤪

• Mamusia
Karola,moni co wy podjadacie,ze wasze maluszki tak dlugo spia?!

Ja co prawda nie narzekam,dopoki sie w miare wysypiam to jest ok,ale milo by bylo przspac noc w jednym kawalku.

Kurcze,ale sie wkurzylam,ktos mnie wczoraj oblal winem na tym jarmarku i nie moge tego sprac! 😠 😠 😠
Nie wiecie co pomoze mi wywabic te cholerne plamisko?

• Mamusia
Acsb nie mam pojecia co na plamy z wina 😞
Moja spała od 21 do 5rano, potem cyc i do 10 🙂ALE co za duzo to niezdrowo...mama była cała zalana mleczkiem 🙂

tak dziś myslala, dziewczyny, których maluszki sa na butli już niedługo beda podawać nowe smaki 🙂
fajnie...

• Mamusia
Hej babeczki 🙂
Jednak wyszliśmy na krótki spacerek.Troche się dotlenilismy.Młody teraz śpi to korzystam z chwili wolnej.

ACSB-moja mama to kiedys wywabiła plamę z wina z białego obrusu troche drastycznie bo domestosem. Ale zeszło. Tylko jak to kolorowa rzecz to raczej nie.

Karola, kobietko dobrze że się nic nie stało i tylko lusterko poszkodowane.

• Mamusia
Dziękujemy za życzenia dla Łucyjki :laugh:

Obiad nawet dobry był a teściówka zaraz sobie do pracy poszła ale oczywiście i tak musiała potargać Fuśkę 😠

ale jestem wymęczona, takie goszczenie się z Łucją to nie robota... nie dość, że targam ze sobą wielką torbę z rzeczami dla małej to jeszcze nie ma jak jej tam położyć itp.
aaa mały koczkodanek nasiusiał tatusiowi na łóżko przy przebieraniu 🤪

• Mamusia
Karola83 napisał:
Karolka dobrze, że nic poważnego się nie stało, a jakie sobie miejsce znalazłaś na przekazywanie niezbyt dobrych wieści mężowi... łóżko :laugh: :laugh: :laugh:

no wiesz jakos tak łagodnie to przyjął, choc widzialam jego mine 😠
jak kazdy facet, który dba o auto:P

• Mamusia
Hej kobitki! Sama zostałam z Kubalą, bo M. pojechał w piłe grać, jak zwykle w niedzielę. Kubuś właśnie zasnął i mam nadzieję, że ładnia pośpi. Dziś obudził się o 4.30, zjadł i pospaliśmy do 9-tej 🤪 🤪 🤪 Dzionek spędziliśmy u moich rodziców. Też zawsze z całym majdanem się musimy wozić, ale Kubuś ma u moich rodziców w moim dawnym pokoju, zrobiony pokoik dla siebie - kojec, przewijak, zabaweczki itp. 😉

Karola83 tak odnośnie teściowej, to kochanie ciesz się, że to tylko niedzielny wypad, ja mam to na codzień 🤢
A prezencik dla Lucji śliczny, ja zamówiłam takiego misia, też świeci mu się głowka i ma wgrane 8 melodyjek, no i można go poprzytulać 🙂 Na pewno przyda się Kubie taka przytulanka. Ostatnio przed snem "miętoli w rączkach kołderkę i w końcu jak zasypia to przytulony do niej. Albo jak nieraz go głaszczę po buźce przed snem, to łapie moją rekę i najpierw się nią bawi, a później przykłada sobie do policzka 🙂

Kar_ola 😘 na to porysowane lusterko, dobrze, że tylko tak się to zakończyło 🙂

Toja ja też "zazdraszczam" 🙂 ☺️

ACSB ja wszystkie plamy, nawet czerwone i zaschnięte namaczam najpierw w wodzie z vanishem, później wcieram kapkę tego płynu w plamę, a potem wrzucam do pralki i dolewam jeszcze odrobinę do proszku. Kolorowe rzeczy też tak odplamiam, kupuję vanisha do kolorów 😉

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za porady,najpierw proba z vanishem,kurtka jest biala,wiec jesli to nie pomoze to uzyje domestosu.
Bo szkoda mi kurtki,na dobra sprawe kto madry wybiera sie na taka impreze w bialej kurtce?tylko blondynka taka jak ja 😉 :laugh: :laugh: :laugh:

No ladne misnusy sie szykuja na dworze,my nie dawno wrocilismy z mezulkiem ze spacerku i dupki nam prawie odpadly,a to dopiero poczatek mrozow?! 😮 🤢

Moni jako pierwsza lap 😘 jutro poleca nastepne 😉

Kar_ola ja Phillipa karmie pol 50/50 cycun i butla bo cycuchy nie produkuja wystarczajaco,zastanawiam sie kiedy przy takiej formie karmienia moge wprowadzac nowe smaki.

Jutro idziemy na szczepienie z Phillem,ciekawa jestem,boje sie o mojego gnucia,ale coz co mus to mus 🤨

• Mamusia
Inuś 😘 dla Ciebie i Kubusia na wieczorek we Dwoje... 😉

Wiecie co moja Łucja od kilku dni strasznie niespokojna jest 😞
płacze biedna przed zaśnięciem to już całkowita histeria (jakby się bała zasnąć) 😞 😞 😞 no i czasem jak głodna

Nie wiem może ząbki już jej wychodzą i dlatego tak ma

• Mamusia
Wpadłam życzyć spokojnej nocki. Mieliśmy gości i dopiero niedawno poszli. Wynosili dupke młodemu za wszystkie czasy 🙂 .

ASCB-Philipek na pewno dobrze zniesie szczepienie. Spytaj się lekarza kiedy możesz zacząć wprowadzić coś nowego.

Karola83-może to tylko chwilowe u Łucji. Może też ząbki już dają znać 🤨 Mojej Oli wyszły pierwsze już przed 4 miesiącem.

Inka 😘 . Mój M na piłke jeździ co piatek.

Spokojnej i przespanej nocki 🙂

• Mamusia
ACSB napisał:
Kar_ola ja Phillipa karmie pol 50/50 cycun i butla bo cycuchy nie produkuja wystarczajaco,zastanawiam sie kiedy przy takiej formie karmienia moge wprowadzac nowe smaki.

Acsb ja tez dokarmiam 🙂
Nie moge patrzyc jak młoda się przyssa do cyca a za chwile wyje, gdy sciskam piers nie leci...to wtedy butla idzie w ruch. Narazie 1-2 dziennie, ale przy zasadzie najpierw cycek a potem 60-90ml sztucznego.
Ja czekam do 16stycznia i zaczne połamu podawac jej po łyzeczce sok z marchwi wyciśniety, potem starte jabłko...tak pomalutku co jakiś czas 🙂

• Mamusia
a tak wogóle Dzień Dobry.
U Nas persektywa sanek poległa, gdyz już po sniegu 😠
Najbardziej zawiedziony synek, jak po błocie wedrował do przedszkola 🥴

Ja juz pranko właczyłam, młoda jeszcze spi od 5-tej 🙂
Troszke posprzatam i na spacer zmykam, bo w zeszłym tygoodniu byłam tylko raz... 😉

Miłego...

• Mamusia
hej kobietki!!!
A u nas wlaśnie spadł snieg taki mały, ale jest 🙂 No i do tego jest lekki mrozek, także atmosfere przedświąteczną trochę poczułam nawet:laugh:
Niedawno wstawiłam pranie, a mały po karmieniu sobie drzemie w łóżeczku 🙂
Ja na razie nie dokarmiam niczym, bo mały nie placze wiec myśle, ze chyba mleczka mu wystarcza:P 😉
ACSB dla Ciebie 😘, żeby maluszek dobrze zniósł szczepienie 😉
Zmykam, bo maluch juz sie obudził 🤪 ale sie naspał 30min:laugh: 🤢
Miłego poniedziałku 😉

• Mamusia
Hej Babeczki 🙂

Tak jak się spodziewałam - na początek mamy stukanie, wiercenie i szuranie dookoła... Ania jak na razie śpi i jakoś jej to bardzo nie przeszkadza, mam nadzieję że tak zostanie 😉

U nas z karmieniem jest dość dziwnie... Ania po 5-7minutach odrywa się od cycka z płaczem... Naciskam i mleczko leci, nawet czasem tryska i nie wiem czym to jest spowodowane 😞
Lekarza zapytam...

No i jakieś jej krostki na buzi wyskoczyły, nie wygląda to na potówki, boję się że to skaza białkowa, bo jak zjem mleczne śniadanie to zauważyłam że więcej ulewa potem... 🥴

dobra zmykam do roboty, kartony czekają 😉

• Mamusia
hej laski!

My od godzinki na nogach,maluch wytrabil mleczko i sie bawi,a mnie sie nic nie chce 🤨

karola83 moj gnuc tez jest ostatnio marudny i strasznie "obgryza" obie rece,budzi sie z okropnym placzem.
Wczoraj dostal histerii i pol godziny nie moglam go uspokoic,chcialo mi sie plakac razem z nim.

z tym jedzonkiem to ja chyba poczekam jeszcze te trzy tyg. skonczy 4 m-ce to zaczne po malenku.

ide sie chociaz ubrac,zarazmezus z pracy wraca,zeby sie nie smial 😉

karola83 😘 🙂 musze po kolei,troche was jest do tych buzioi 🙂

milego i spokojnego dzionka 🙂

• Mamusia
Toja napisał:
Hej Babeczki 🙂

U nas z karmieniem jest dość dziwnie... Ania po 5-7minutach odrywa się od cycka z płaczem... Naciskam i mleczko leci, nawet czasem tryska i nie wiem czym to jest spowodowane 😞
Lekarza zapytam...

Toju robi tak dlatego bo się denerwuje.
Mi pediatra powiedział, że przez pierwsze 5 min przy karmieniu z piersi leci najpierw mocno i dziecku łatwo ssać (bo wtedy się poi) a później dopiero zaczyna jeść i pokarm jest bardziej treściwy i ciężej dziecku ssać