Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej mamunie 😉

Nasze Słoneczko dziś całą noc się wierciło i stękało... Prawie nie spałam 😞 😞 😞 a od rana jeździliśmy za wózkiem i nic nie znaleźliśmy. Jeden sklep został nam na jutro, to odstawimy młodego do moich rodziców i jeszcze tam zobaczymy. Normalnie kicha z tymi wózkami 😞
Teraz synek śpi na dworze, więc niech tatuś pilnuje, a ja muszę się zdrzemnąć, bo już na oczy nie widzę 😞

Miłego dzionka 😘

Aha! Musiałam na nowo zainstalować gadu-gadu, bo już parę mies. nie miałam na laptopie, to prześlijcie mi jeszcze raz swoje numery. Moje gg 5669236. Buziaczki 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My zaliczyłyśmy z Łucyją ponad godz spacerek, choc pogoda nie była tak piękna jak wczoraj. Teraz ona ucina sobie drzemeczkę a tatuś jej pilnuje ja natomiast ODPOCZYWAM :P :laugh:

Wieczorkiem mamy wychodne do znajomych a mała zostaje z babulka swą 😁

ACSB mam nadzieję, że szybko znajdziecie fajowskie mieszkanko. Trzymam kciukasy 😉

Inka również życzę powodzenia w szukaniu nowego woza dla Kubulka. Teraz przyjanmniej wiesz czego szukać 😉

Magda oby kryzys szybko minął, z Hippa są herbatki dla kobiet karmiących (ja piłam jak miałam kryzys)

Monia jak tam wypad na miacho?

Mimi :laugh: ciacho i tak pewnie pyszniutkie wyszło 🙂

Przyjemnego popołudnia :pinch:

aaa przypomiało mi się cooś mi tu śmignęło o pieluchach? 🤨
ja nadal mam active baby 4 i już leżą 4+
a jakie są jeszcze dobre? godne polecenia...

• Mamusia
Cholercia beznadziejne to cisto wyszło 😠 😠 😠 Wściekła jestem, że szok :evil:
Nie dość, że wylało mi sie z tortownicy, to potem opadło, i się przekrajać nie chciało 🥴 Ehh..no cóz raz sie uda raz nie 🤨
Karola83 na udany wypad do znajomych 😘Inka ja sie odezwe na gg, to bedziesz miała mój nr 😉

• Mamusia
Hello 🙂

Usiadłam na moment odsapnąć od dzieciarni. Dzisiaj chyba szaleju się najadły tak wariują 🤪 . Zakupy na mieście udane jak cholera-kupiłam rajstopy 🤢 :P . Wszędzie wyprzedaże a nic nie ma 😞 . Jeszcze we wtorek wyskocze, a jak nic nie dostane to nie wiem w czym pójde.

Inka 😘 na poszukiwania wózka.

Mimi, nic się nie martw ciachem. Tak jak piszesz raz sie uda raz nie. Ja dzisiaj upiekłam babke i też coś słabo wyrosła:P .
A tych pieluch to jest 64 , to są 3 i kosztują 33zł.Są w takim zielonym opakowaniu, bo kiedyś były w fioletowym. Ale ostatni raz kupiłam 3 , bo już ciasnawo bąblowi.

Karola83, miłego wieczorku u znajomych 🙂

ACSB- dziekuję za 😘 . I trzymam kciuki za mieszkanko .

Magda,u mnie też był kryzys 😞 . Chyba każdą spotkał, trzeba przetrwać.

Dobra zmykam , bo dziewczyny opiekują się bratem i już chyba młody ma dość:P

Miłego wieczorku

• Mamusia
Hej Mamuśki 😉

Daria dopiero zasnęła... od 12 nie chciała mi spać... 🤨

A luty jest jakiś przeklęty dla nas 😠 dziś Damian stracił pracę... eshh... niech to wszystko... 😠 😠 i znów czas zacząć poszukiwania... a może to "znak" żeby się przeprowadzić... 🤨

Mykam, bo Myszka wstała 🙂 to jeszcze karmimy, kaszka i spać na dobre 🙂

Miłego wieczoru 🙂i przespanej nocki 🙃

Pozdrawiamy 😘

• Mamusia
wieczornie witam 🙂
niedawno wrócilismy od cioci 🙂
zabawilismy na kawce i kolacji 😆 nagadalismy sie za wszystkie czasy 😉 ja troszke odpoczełam, bo Pinduchę zabawiała ciocia 😉

Magda przykro mi z powodu straty pracy Twojego meza 😞
Mimi wiem jaka byłaś wściekła, mi jak ten sernik nie wyszedł to az kipiałam ze złości 😠 😠
Kolejnym razem wyjdzie 😆 😆

DOBRANOC 🙂

• Mamusia
uff, pojechała moja Siostrzycza 😲 😲

dziewczyny, ona ma takie gadane że oszaleć można 🤪
Cieszę się że była, ale teraz muszę odpocząć 🤢 jest bardziej absorbująca od mojej Ani!!! 🤪 🤪

Widzę że strasznie dużo nie naprodukowałyście 😉 spoks.
ale poczytam jutro, albo w poniedziałek... Jutro idziemy zamawiać chrzciny...

buziaki!!!

• Mamusia
Witam.
Karolka rewanżuje się 😘
ja dzis tez sie wyspałam, młoda obudziła się tylko o 4-tej 🙂natomist T wstawał do Bartka 5-razy na siku 🙂twierdzi, ze nigdy nie był tak niewyspany!!!teraz wie, jak to jest...wcale go nie załuje 😆

zmykam na sniadanko, bo juz młody się domaga, a Natka już dzemixa ma 🙂

• Mamusia
Dzień doberek 🙂

Wstałam o 8 , ale młody od 3.30 do prawie 5 szalał w łóżku 🤢 .No ale kubeczek kawki zdziałał cuda. Dzisiaj siedze sama z dzieciakami , bo Ma w pracy. Miałam w planach spacer, ale u nas strasznie wieje.

Madzia, przykro mi że mąż stracił prace.
Toja 😘 na odpoczynek po siostrzyczce 🙂
Karola83, fajnie że się zrelaksowaliście i Łucja grzeczna u babci była.

• Mamusia
hej babeczki!!!
U nas nocka dzisiaj przespana od 21.30 do 6.30 🙂 Chyba ta wieczorna kaszka tak dobrze działa na małego:P
Madziu, no przykra sprawa z utratą pracy przez Twojego męża.. 😞 Ale trzeba być dobrej myśli,ze powoli wszystko się ułoży 🙂Dla Ciebie 😘
Karola,Karola83 fajnie, że się zrelaksowałyście wczoraj trochę dziewczyny, nie ma to jak ktoś zajmie się na troszkę dzieckiem i można odpocząć 🙂
Moni dzięki za info o pieluchach 🙂 Oby kryzys jak najszybciej minął, bo wiem ze jest Ci cieżko przy trójeczce dzieciaczków 🥴
Toju, no dziewczynki w takim wieku to wszystko przezywają i są bardzo absorbujące tak jak napisałaś:laugh:
A my prawdopodobnie za tydzien jedziemy do rodziców na tydzień 🤪 Bo mąż musi urlop wykorzystać zaległy 😉Fajnie tak się już cieszę 🙃
A miałam jeszcze Was zapytać: smarujecie swoim pociechom buźki kremem???Bo mój Szymon od tej śliny ma taką posiekniętą bródkę 😞 Smaruje mu kremem Bambino, ale to nic za bardzo nie daje 🤨
I jeszcze jedno pytanko: babeczki macie jakis sprawdzony krem na rozjaśnianie rozstępów???Któraś z Was kiedys pisala o nim jak dobrze pamiętam 🙂
Miłej niedzieli, buzi 😘

• Mamusia
Mimi ja mam dla Łucji z Nivea na każda pogodę ale się nei sprawdził u nas i kupiłam bambino ochronny (kremuje jej rano i wieczorem oraz przed spacerem)i pielęgnacyjny (w ciągu dnia jej kremuje jak widzę, ze ma suchą skórę)i teraz ma ładną buźkę
a co do rozstępów ja stosuje na brzuch z Evelina ujędrniający on jest też na rozstępy i spłyciły się i trochę rozjaśniły.

Magda przykro, że D. stracił prace 😞
ale będzie ok 😉
Mój A. też szuka nowej 😞

My na 13 jesteśmy umówieni na spacer ale pogoda niezbyt ciekawa no ale dupkę małej przewietrzymy :laugh:

• Mamusia
Mimi, ja młodemu po kąpieli smaruje buźkę kremem z Hippa do twarzy i ciała Baby Sanft. A na dwór Bambino. Ale mimo wszystko czasami od śliny mam zaczerwieniona brodę 😞
A na rozstępy ci nie pomoge. Ja generalnie do brzucha miałam kosmetyki z Eveline i jestem zadowolona. Choć rozstepy niestety zostały 😞

• Mamusia
Mimi jak małej smaruje buzkę rano, w dzień 2 razy i wieczorem kremem BAMBINO.Przez pierwszy miesiac używałam ZIAJKI.Z obu jestem bardzo zadowolona.Bambiono urzwam, od póki Bati sie urodził 🙂Oboje mają ładną skórę po nim.
Cod do rozstepów, ja używam piling do ciała EVELINE, scrab do ciała EVELINE, oraz krem CEPAN na rozstepy. Wiadomo, ze one nie znikna, ale te mniejsze stopniowo zjaśniały, gorzej z kilkoma duzymi. Krem Cepan jest na blizny po cc, ale mi gin pozwolił smarować te duze rozstepy nim.
Tobie jednak polecam coś z serii EVELINE, ja kupuje w Rossmanie 🙂po 9zł.

• Mamusia
zrobiłam własnie szarlotke po polsku, 😆 ale tak mi samkowały gorace jabłka z cynamonem, ze troche wyjadłam, 🙂 jak sie okazalo, potem zabrakło 🤪 i tak 1/4ciasta jest z powidłami sliwkowymi:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Mimi ciesze sie, ze pojedziesz do rodziców 🙂juz widze Twoją radośc 😆
Karolka to troszke dzis wymarzniecie, ale potem jak przyjemnie bedzie sie rozgrzewać 😉

• Mamusia
U mnie już po obiadku, młody śpi od 12tej. Pewnie niedługo wstanie. Dziewczyny się grzecznie bawią. Dzwoniła mama i przyjdą do mnie z tatą, bo się stęsknił dziadek za wnuczkami 🙂 . I super, mama piecze pączki to mi trochę przyniesie takich świeżutkich:laugh: .
Tym czasem zmykam położyć się choć na chwilkę , póki młody śpi.

• Mamusia
Hej kochane!

U nas niedziela niesamowicie spiaca.Bylsmy wczoraj na imprezie i powiem wam,ze juz dawno sie tak dobrze nie bawilam 😉 🙂 gnucio,na poczatku troszke plakal,ale o 20-stej zamknal oczeta i spal grzecznie w lozku wujka 🙂 do domu wrocilismy o 2 🤪
Dzis Phill tez jakby wiedzial,ze jestesmy zmeczeni grzecznie zajmowal sie zabawkami,dostal flaszeczke i poszedl lulu 🙂
Dziewczyny wasze maluszki "wedruja" w lozczku?

Odezwe sie pozniej,bo zaraz kolejny wyskok do znajomych,a tak mi sie nie chce 🤨

milej niedzieli,buzkam 🙂

• Mamusia
my tez po obiedzie 🙂
taie piekne słonce kusi mnie na spacer, ale boje sie, ze zimno...zaraz T ma wrócic to mi powie jak jest na dworze 🙂
młoda własnie wszamała deserek i sobie gaworzy z pełnym brzuszkiem na kanapie 😉

ASCB moja juz też robi obroty o 360stponi, ostatnio musiałam zamontowac ochraniacze, bo cały czas miałam zdjete, gdyż zabierały za duzo swiatła...
Monia zazdroszce ciepłych paczków...
Toja jak bedziesz napisz ile z porcji wychodzi tych ciasteczek popekanych czekoladowych??

acha zapomniałm Wam napisać...zaczynaja się problemy z Natalka z zostawaniem jej z tatą 😞 mloda nie akceptuje nikogo, oprócz mnie, nawet obiad mi jest cięzko robic, bo słyszę jak wyje w pokoju...kurka a za miesiac do pracy 🤪 nie boje się przedpołudnia, bo teściowa da rade, ale T jakos sobie tego nie wyobrazam...chłopak traci za szybko cierpliwość... 😞 a jak przychodzi z nią do mnie to jest spokój 🙂

• Mamusia
My też po obiadku 😉Mały rozwala dupkę w naszym łożu, a mój mąż zasnął w fotelu 🤔
Dziewczyny dzięki za rady co do kremów 🙂
Karola, mój mały jest grzeczny jak zostaje z tatą w porywach od 30 do 45 minut, potem zaczyna się marudzenie, wiercenie i chcenie nie wiadomo czego 🤔 (tzn. mamy, której akurat w danej chwili nie ma 🤢 ) Na pocieszenie powiem Ci, że mój T też nie ma cierpliwości zbytnio, jak tylko mały zaczyna pokwękiwać, to zaraz go buch w moje ręce 😞 To mnie czasami trochę złości 😠 Tylko, że ja nie musze wracac do pracy (bo jej nie mam:dry 🙂a Ty masz trochę inna sytuacje. Jednak myślę, że na zapas nie ma się co zamartwiać 🙂 Możesz powoli zacząć małą przyzwyczajać do przebywania z innymi osobami, choc na początku na pewno nie bedzie to łatwe, jednak z czasem myślę, że Nati zaakceptuje taki stan rzeczy 🙂
ACSB, mój Szymon tez "wędruje" w łóżeczku na razie tylko o max. 180 stopni:laugh:
Karola83, spacer na pewno bedzie udany, dotlenicie siebie i Łucyjkę 🙂 My mieliśmy też wyjść, ale w koncu nie wyszło 🥴
Moni, ajjjjjj 🤪 kiedy ja ostatnio jadłam takie "mamine pączusie":P :P Smacznego!!!! 😆

• Mamusia
rozmawiamy tak o tej sytuacji z Natką, ze chyba zaczne wychodne dostawac od niej co kilka dni 🙂na kilka godzin 🙂

zblizaja sie urodziny synka 🙂obiecalam mu w lato, ze tort zrobę z Zygzakiem Mcqinem...ło masz i teraz trudne wyzwanie przede mną...dzis znalazłam w necie cos takiego:
http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1209935,1,0,777,Obraz-522.html i już mam wizje jak ja to zrobię...chyba na ten czas wyprowadze się do mamy, zeby była to naprawde niespodzianka:P:P ciekawe tylko, jaki bedzie efekt koncowy 🙂

ps.szarlotka z powidłami bardzo dobra 🙂

• Mamusia
Mimi 😘
ja tez czasami mam dosc tego, ze dziecko tylko ze mna, nawet odpoczac nie mogę 🙂ostatnio nawet Bati zrobił sie jakis mamuskowy i we wszystkim chce uczestniczyć 🙂tak gdzie mama, tam i ja -mówił dziś 😉 wyniki sa takie, ze wczoraj sałatka sledziowa została zrobiona na sucho bez majonezu 😉 😉 a dziś o mało pieprzu zamiast cynamonu nie wsypałam...bo on chce we wszystkim pomagać 😉

• Mamusia
Witam niedzielnie 🙂

My dziś od rana wyruszyliśmy na poszukiwania wózeczka i ZNALEŹLIŚMY 🤪 A jaki Kubala był zadowolony już w sklepie, jak Go w niego wsadziliśmy. A teraz sobie w nim smacznie śpi. A jak złożyliśmy siedzonko do siedzenia, to wygląda w nim jakby miał z 2 mies. więcej 😉 Postaram się znaleźć w necie i Wam pokazać 😉

A później pojechaliśmy do moich rodziców na obiadek i niedawno wróciliśmy. Jutro też chyba się do nich wybiorę z młodym i zabiorę po drodze moją siostrzenicę, żeby się mogła z kuzynem troszkę pobawić 😉

Mimi, super, że będziesz mogła się wyrwać do rodzinnych stron 🙂

Kar_ola mój M. dziś w nocy wstał oglądać walkę Adamka i cały dzień ma oczy na zapałki. A ja co noc mam takie przerwy w spaniu i muszę funkcjonować... Ale chociaż tyle lepiej, że synek z nim zostaje tak samo chętnie jak ze mną 🙂 Mam nadzieję, że tak zostanie przy drugim bobo, bo inaczej nie wyrobię :P
😘 dla Ciebie 🙂