Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MiP napisał:
Dzieki dziewczyny. No na pon. jestem umowiona juz, wiec lozko jest zaklepane. Zobaczymy tylko czy wsyztko sie powiedzie...boje sie tylko przedwczesnego porodu...ze znowu wody odejda

Martusia, wtedy konkretnie coś się stało, że wody odeszły?

• Mamusia
Wszystkie Mamuśki!! Polecam Wam koniecznie do obejrzenia film: [size=4]Porodowy Biznes / The Business of Being Born (2008)

Oto opis filmu: Czy ciąża to choroba? Czy porody w szpitalu są czymś normalnym, czy też kolejnym sposobem na wywoływanie traumy u przychodzących na świat nowych członków społeczeństwa?

Oto film o tym, jak porody mogą i powinny wyglądać.
Porody naturalne, o których przeważnie zielonego pojęcia nie mają lekarze położnicy.
Zwykle spodziewają się oni bowiem powikłań, a prawda jest taka, iż sami najczęściej do nich doprowadzają, by móc następnie nieść rodzącym kobietom pomoc.

Jeśli do tej pory poród kojarzył ci się tylko z bólem, dramatycznym krzykiem i nerwową interwencją "specjalistów medycznych" to koniecznie obejrzyj niniejszy film. Zobaczysz kobiety rodzące inaczej - czyli po ludzku i naturalnie.
Film polecam szczególnie przyszłym mamom!

Film możecie pobrać np ze stronki: http://peb.pl/filmy-dokumentalne/351867-rapidshare-porodowy-biznes-business-being-born.html najpierw trzeba się zalogować. Ja się na tym filmie popłakałam! ☺️

• Mamusia
MiP napisał:
Tak - druga...zalozenie shantu do nerki:/dziecka

Zdjecia super! 🙂

Ale wtedy wody się 'odbudowały', prawda? więc teraz pewnie też tak będzie...
Do jednej nerki będą tylko zakładać?

co do zdjęć - dzięki 🙂

Armiatka - dzięki, chętnie zajrzę 🙂

• Mamusia
Tojus teraz to ja mam nadzieje, ze wody nie odejda...wtedy tak sie stalo, nie wiadomo dlaczego. Naszczescie sie odbudowaly, ale moglo to sie skonczyc juz wtedy porodem.Ja tak mysle, ze beda zakladac do 1 nerki,bo jedna jest duzo wieksza. To musi ocenic profesor, ale raczej beda...tak tez moj gin powiedzial. To po to, aby nerka dobrze funkcjonowala do porodu.

• Mamusia
Dzieki! Wszystko zalezy w jakim stanie beda nerki. Jezeli w miare oki, to sprawdzaja w ktorym miesjcu skleila sie ta cewka moczowa i ja odblokowuja, nacinaja i ranka sie goi i bedzie wsyztsko dobrze:0 najgorszy jest okres ciazy. Bo wyniszcza to nerki...robi sie takie wodonercze, czyli zastoj moczu.

Pomozcie mi kurcze z tym filem. Zalogowalam sie i gdzie mam nacisnac, aby go zobaczyc? Ten film sie mzoe sciaga na komputer? Bo ja juz wsyztsko naciskam i nie leci:p

• Mamusia
tam są takie linki w ramce do poszczególnych części
trzeba ten link wpisać tak jakby się chciało otworzyć stronę internetową i tam się wyświetli stronka z plikiem.
ja korzystam z opcji free user tam się klika, potem odmierza czas ok. pół minuty, i pojawia się strzałka z napisem download którą się klika i ściąga plik