Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kurna ja zasnełam po 2-giej...jak się połozyłam było ok, ale jak mała zaczeła fikac, doszła niemiłosierna zgaga i juz tylko Tomek przyszedł mi pomasowac troszkę brzucholek a ja Reenie bralam...do tego lekkie kaszel z Bartusiem mam...mam nadzieje, ze to chwilowe 🙂

jakie plany na dziś ??

• Mamusia
mi dzis z autkiem na przeglad, bo się skończył...troszkę do południa gosci bede miała-siostra mojej mamy przyjezdza do miasta, a ze jest w bardziej moim wieku, to zawsze u Nas stacjonuje...a tam przynajmniej mały pobawi sie z jej synusiem bo sa w podobnym wieku...
pogoda dzis jak dla mnie- chłodno, ale nie deszczowo 🙂moze się na szmatki wybiore 🙂, musze kupic cos na jutrzejszy slub dla pary młodej...ale troszke pomysłu brak 🤨

• Mamusia
Jutro mam gości, więc szykowanie 🙂
chcę jakieś dwie dobre, szybkie sałatki zrobić i przygotuję mięso na grilla 🙂

Bo gości będzie tyle że w domu i tak się nie zmieścimy - więc przyjmujemy na dworze 🙃 🙃

No i przed 17:00 jestem umówiona z moim ginekologiem

• Mamusia
A ta para młoda to rodzina czy znajomi? Duża impreza?

U lekarza nie będę badana, bo byłam tydzień temu dokładnie. Przedłuży mi tylko zwolnienie, no i o ten twardy brzuch zapytam, dopóki nie bolał byłam spokojna, ale wczoraj, tak jak pisałam - bolał miesiączkowo...

• Mamusia
Toja napisał:
A ta para młoda to rodzina czy znajomi? Duża impreza?

U lekarza nie będę badana, bo byłam tydzień temu dokładnie. Przedłuży mi tylko zwolnienie, no i o ten twardy brzuch zapytam, dopóki nie bolał byłam spokojna, ale wczoraj, tak jak pisałam - bolał miesiączkowo...

Para to Nasi przyjaciele- kolega Tomka z szkoły sredniej, a jedziemy tylko Urzedu Stanu Cywilnego,Prezent chce kupic, bo my tez od nich dostalismy przepiekny wazon grecki.

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
Kar_ola piękne zdjęcia...
U mnie dziś samopoczucie o niebo lepsze 😆 No i wreszcie pospałam.

A co do twardnienia brzuszka to ja też czasem mam, pytałam lekarza i powiedział, że jeśli zdarza się tylko parę razy w ciągu dnia i trwa krótko i nie boli, to nic złego się nie dzieje 🙂

Jakie macie plany na dziś?

My z mężusiem pomalujemy pokój, do którego chcemy się przenieść i musimy jakieś zakupki większe zrobić i prezencików dla teściów poszukać, bo jutro imprezka imieninkowa nam się szykuje.

• Mamusia
Hej Inka 🙂
super że lepiej się czujesz 🙂

Mi brzuch twardnieje jak np idę szybciej, albo wstanę z pozycji siedzącej, czy leżącej. Lekarz powiedział mi że jak będzie się to zdarzać za często, to dostanę leki hormonalne... 🤔 zobaczymy co powie dzisiaj...

• Mamusia
Dziewczyny dziekuję. Mi tez sie bardzo podobają.

Byłam juz w miescie, znów sie zasapałam, ale kupiłam piekny album na fotki slubne, kartkę...i mamm spokój.
W szmatkach- nic nie wykukałam oprócz pieknego plazowego koszyka:P a co tam:P
Synusiowi i chrzesniakowi kupiłam parasolki zabki, sa osikani i lataja teraz po balkonie cekajac na deszczyk....

Miłego dnia.

• Mamusia
A ja wysłałam w końcu te scenariusze i artykuł jeszcze o bezpiecznych wakacjach do gazetki przedszkolnej i mam luz 🙂

teraz słońce wyszło, ale chłodno jest, no i wiatr okropny...
Jutro pewnie tak samo. Nie wiem czy grilla na niedzielę nie przełożyć...

• Mamusia
Toja z tego co wiem, w niedziele ma byc ciepło 🙂
jednak po co przekładac, jak bedzie troszke chłodniej to nic się nie stanie, Tobie mamuśka bedzie lzej 😎

mi dzis pogoda odpowiada bo mogę wyjsc bez obaw, ze zasłabnę...i powera takiego czuję...wszystko mam zrobione i chyba po obiadzie troszke się przespie przed spacerkiem 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Hej kochane brzuszki!!!jestem w koncu, wczoraj cały dzień prawie przespałam, dzisiaj zbieralismy truskawki na skup a za godz jedziemy z mezem odwieźć moja mame do szpitala do mojego barta do Warszawy.Mam nadzieje ze u was wszystko oki i dobrze sie czujecie 🙂 Karola super zdjecia na nk 🙂